Bizzito 497 #1841 Отговорено 3 Декември, 2024 И аз съм на това мнение. Обаче пък отзивите са топ, мотори утихвали, работело супер.... 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 85 #1842 Отговорено 3 Декември, 2024 Човешкият слух е субективен ,понякога им се счуват по-тихи ДВГ ....нормално ако си дал много пари за едно масло. Стар производител са ,като френските Yacco , немските Meguin . При положение ,че има голям избор Ravenol,Amsoil ...Не виждам смисъл да се експериментира 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6201 #1843 Отговорено 3 Декември, 2024 Цени като за Ферари, ама ние Хондим по земята, а не сме в обълъците. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BGavrilov 16 #1844 Отговорено 3 Декември, 2024 Ясноо... просто ми попадна и викам чакай да питам Ама щом са минералка, дори няма PAO или естер.. не си заслужава толкова пари.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 85 #1845 Отговорено 3 Декември, 2024 (Редактирано) Производители ,които аз смятам за сериозни и доказали се : BP/Castrol/Aral Total/Elf Eni i-sint Shell Exxon Mobil Petronas Petro-Canada Fuchs Kroon oil Wolf Comma Cyclon Ravenol Amsoil Addinol Repsol Motorex Texaco Havoline Valvoline Може и да пропускам някои .. Има и такива ,които ги няма нашия пазар ,и няма смисъл да се обсъждат. Бутикови брендове които не правят лоши масла но са неоправдано скъпи ...поне за мен Meguin/Лики Моли Бардал Мотул Пакело Yacco Редактирано 3 Декември, 2024 от Ивайло Димов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboTomov88 0 #1846 Отговорено 13 Декември, 2024 (Редактирано) Здравейте колеги.Имам Хонда Акорд 7ма серия 2003та година ,бензин/газ с какво масло да я карам ?Казали са ми да я карам с 0W20 ,но искам да се допитам и до други хора.Благодаря Редактирано 13 Декември, 2024 от LyuboTomov88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboTomov88 0 #1847 Отговорено 13 Декември, 2024 Двигателят е 2.0 155коня Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 162 #1848 Отговорено 13 Декември, 2024 Здравей, от 0-20 до 5-30, все си о.к. Аз лично карам с 5-30 и го сменям на 7-8 хил. Много зависи от стила на каране, съотношение къси/дълги разстояния, поддръжката извършвана преди да стане твоя колата и т.н. Обсъждано е в много теми назад и при интерес, може да се запознаеш по-подробно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #1849 Отговорено 13 Декември, 2024 (Редактирано) 5 hours ago, LyuboTomov88 said: Здравейте колеги.Имам Хонда Акорд 7ма серия 2003та година ,бензин/газ с какво масло да я карам ?Казали са ми да я карам с 0W20 ,но искам да се допитам и до други хора.Благодаря Ти с какво масло караш в момента вискозитет. Редактирано 13 Декември, 2024 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2871 #1850 Отговорено 13 Декември, 2024 @I_Yordanov Колега, един съвет. Когато препоръчваш масло, първо трябва да се запознаеш със състоянието на двигателя, вид гориво и др. Второ, не е правилно да пепоръчваш вискозитет без съответните спецификации за този вискозитет! Защото, например от 5W-30, има толкова много, различни, масла по спецификации, специфични характеристики и работен вискозитет, от които само някои са подходящи за К20 двигател. Все едно да кажеш пийте червено вино. Да, ама на някои им харесва каберне, на други мерло, на трети розе. Подобно е положението, с маслото, при различните двигатели. 2 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto_bo 66 #1851 Отговорено 14 Декември, 2024 Вярно че за прецизна препоръка е важно състоянието на двигателя. Но как се определя какво е състоянието на двигателя на автомобил втора употреба с неясни: километраж, начин на употреба..... собственика дали е бил прецизен в обслужването или го е интерерсувало само да не се чупи докато е в неговите ръце. Трябва да отворим двигателя за ревизия за да определим с какво масло да караме? Ако е нов автомобил то е ясно: четем ръководството какво пише и наливаме. За останалите потребители пак четем тъководството и спазваме спецификациите дадени от производителя за съответния двигател и караме на принципа проба/грешка: за бензинки(според "оная" закачена табличка) почваме с 0-20 ако папка извън нормалното, минаваме на 0-30/5-30 ако и там има висок разход търсим причини и преценяваме дали е изгоден ремонта или ще си доливаме ... и приключва маслената драма. Останалото е въпрос на вкус. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboTomov88 0 #1852 Отговорено 14 Декември, 2024 Преди 14 часа, CARPERA написа: Ти с какво масло караш в момента вискозитет. В момента е с 020 човека от който я взех ми каза зимата с 020 лято с 050 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #1853 Отговорено 14 Декември, 2024 (Редактирано) Определено 0на50 не е маслото за колата ти ако това е казал човека. Това 0на20 марка спецификации, имаш ли поглед над него харчи ли го колата. Редактирано 14 Декември, 2024 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboTomov88 0 #1854 Отговорено 15 Декември, 2024 (Редактирано) На 14.12.2024 г. at 18:16, CARPERA написа: Определено 0на50 не е маслото за колата ти ако това е казал човека. Това 0на20 марка спецификации, имаш ли поглед над него харчи ли го колата. ето това аз от скоро я имам 2седмици ,но мисля скоро да го сменя и за това се интересувам с какво да го заменя или да продължавам със същото Редактирано 15 Декември, 2024 от LyuboTomov88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 85 #1855 Отговорено 16 Декември, 2024 🥺 0W50 ....такъв вискозитет съм виждал само от ENEOS SUSTINA .Колега ти сигурен ли си ,че това са ти казали ? Изобщо 0W20 /0W30/5W30 са ти вариантите ,това 0W50 e безумие за който и да е ежедневен градски автомобил . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 85 #1856 Отговорено 16 Декември, 2024 За хондовските масла ...първите две са най-интересни .Приятно гледане 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
F4R 2 #1857 Отговорено 16 Декември, 2024 На 14.12.2024 г. at 12:26, LyuboTomov88 написа: В момента е с 020 човека от който я взех ми каза зимата с 020 лято с 050 Този човек не е в час ама изобщо. Поръчай си от общите поръчки , ако има още заявки един Шел Хеликс ултра 0/30 или 5/ и си свиркай. Доста хора карат хинди с Шел , стига да е ориг и няма да сгрешиш!! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivkos 3 #1858 Отговорено 28 Декември, 2024 Здравейте, попаднах на няколко сайта който предлагат моторно масло Honda 5w30 на цена под 100лв.за 4 литра и е упоменато, че е произведено в Германия.... Дали има голяма разлика с това произведено в Япония, освен цената? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2871 #1859 Отговорено 29 Декември, 2024 Пресен анализ на Ravenol DXG 5W-30. Отработка на Honda HR-V 1.5 T, 2017г. https://oil-club.de/wcf/index.php?attachment/73788-ravenol-dxg-honda-hr-v-1-5-cvt-2017-pdf/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 801 #1860 Отговорено 29 Декември, 2024 Добре е новата формула, като пакет присадки и база. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2871 #1861 Отговорено 29 Декември, 2024 Странното в анализа е, че KV40 и KV100 са доста по-ниски от тези в дейташийт-а. А пък горивото в маслото е под 1%. Не вярвам вискозитетът да е пропаднал толкова много за няма и 9 хил.км. Питам се, дали не е по-стара рецептура?! Имаше преди години DXG с KV100= 10.4. Tа ако е такова си съвпадат нещата, но то пък беше с Натрий, а тук го няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 801 #1862 Отговорено 30 Декември, 2024 По-скоро реалният вискозитет е по-нисък, тъй като присадките съответстват на новата формула, старата беше по-богата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6201 #1863 Отговорено 30 Декември, 2024 Дано новата "китка" излезе стабилка, че съм поръчал 10 литра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 85 #1864 Отговорено сряда в 09:12 (Редактирано) Анализа е нормален ,но нямс информация за моточасове и средна скорост .Ако е типичен градски автомобил маслото е издържало доста Цецо в твоята кола тва масло тря държи повече ,ДВГ с директно впръскване сработват по-бързо по TBN и TAN . Редактирано сряда в 09:20 от Ивайло Димов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6201 #1865 Отговорено сряда в 12:48 (Редактирано) Ще го следим "изкъсо" - на дълги разстояния. Имам 2 натурално аспирирани "инжекции" с общо 10 буркана. Редактирано сряда в 12:48 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2871 #1866 Отговорено сряда в 18:36 Ч.Н.Г! Маслото е било експлоатирано 50/50 магистрала и градско на къси разстояния. Стойностите на износване са незначителни, като се има предвид, че не е източван несливаемият остатък и от него също има принос към стойностите на металите, окисление, нитриране и т.н. Предполагам, че TBN е измерван по ASTM D-2896, който дава завишени резултати за стойността, понеже е метод за свежо масло. Поне така измерват в Германия (не знам защо). Ако се измери по ASTM D-4739, който е за отработено масло, тогава, реалният TBN, трябва да е поне с 2 единици по-нисък. Тоест, вече се е изравнил с TAN. Като цяло, маслото се е представило превъзходно, с оглед на спецификациите, които притежава и не големият ресурс от това, съответно 150 - 180 моточаса при гориво бензин. Да не забравяме, че началният TBN на свежото масло е само 7.8 mg KOH/g. Успешна Нова 2025 година! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 85 #1867 Отговорено вчера в 05:09 Резултата е много добър за GDI двигател ,малкото количество вода и гориво е заради смесения пробег .При стандартен MPI двигател и тоя стил на употреба щеше да изкара поне още 1500-2000 км . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове