Bizzito 497 #1841 Отговорено 3 Декември И аз съм на това мнение. Обаче пък отзивите са топ, мотори утихвали, работело супер.... 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 71 #1842 Отговорено 3 Декември Човешкият слух е субективен ,понякога им се счуват по-тихи ДВГ ....нормално ако си дал много пари за едно масло. Стар производител са ,като френските Yacco , немските Meguin . При положение ,че има голям избор Ravenol,Amsoil ...Не виждам смисъл да се експериментира 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6099 #1843 Отговорено 3 Декември Цени като за Ферари, ама ние Хондим по земята, а не сме в обълъците. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BGavrilov 16 #1844 Отговорено 3 Декември Ясноо... просто ми попадна и викам чакай да питам Ама щом са минералка, дори няма PAO или естер.. не си заслужава толкова пари.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 71 #1845 Отговорено 3 Декември (Редактирано) Производители ,които аз смятам за сериозни и доказали се : BP/Castrol/Aral Total/Elf Eni i-sint Shell Exxon Mobil Petronas Petro-Canada Fuchs Kroon oil Wolf Comma Cyclon Ravenol Amsoil Addinol Repsol Motorex Texaco Havoline Valvoline Може и да пропускам някои .. Има и такива ,които ги няма нашия пазар ,и няма смисъл да се обсъждат. Бутикови брендове които не правят лоши масла но са неоправдано скъпи ...поне за мен Meguin/Лики Моли Бардал Мотул Пакело Yacco Редактирано 3 Декември от Ивайло Димов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboTomov88 0 #1846 Отговорено петък в 14:00 (Редактирано) Здравейте колеги.Имам Хонда Акорд 7ма серия 2003та година ,бензин/газ с какво масло да я карам ?Казали са ми да я карам с 0W20 ,но искам да се допитам и до други хора.Благодаря Редактирано петък в 14:20 от LyuboTomov88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboTomov88 0 #1847 Отговорено петък в 14:39 Двигателят е 2.0 155коня Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 159 #1848 Отговорено петък в 19:22 Здравей, от 0-20 до 5-30, все си о.к. Аз лично карам с 5-30 и го сменям на 7-8 хил. Много зависи от стила на каране, съотношение къси/дълги разстояния, поддръжката извършвана преди да стане твоя колата и т.н. Обсъждано е в много теми назад и при интерес, може да се запознаеш по-подробно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #1849 Отговорено петък в 19:55 (Редактирано) 5 hours ago, LyuboTomov88 said: Здравейте колеги.Имам Хонда Акорд 7ма серия 2003та година ,бензин/газ с какво масло да я карам ?Казали са ми да я карам с 0W20 ,но искам да се допитам и до други хора.Благодаря Ти с какво масло караш в момента вискозитет. Редактирано петък в 19:55 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #1850 Отговорено петък в 20:06 @I_Yordanov Колега, един съвет. Когато препоръчваш масло, първо трябва да се запознаеш със състоянието на двигателя, вид гориво и др. Второ, не е правилно да пепоръчваш вискозитет без съответните спецификации за този вискозитет! Защото, например от 5W-30, има толкова много, различни, масла по спецификации, специфични характеристики и работен вискозитет, от които само някои са подходящи за К20 двигател. Все едно да кажеш пийте червено вино. Да, ама на някои им харесва каберне, на други мерло, на трети розе. Подобно е положението, с маслото, при различните двигатели. 1 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto_bo 64 #1851 Отговорено събота в 07:16 Вярно че за прецизна препоръка е важно състоянието на двигателя. Но как се определя какво е състоянието на двигателя на автомобил втора употреба с неясни: километраж, начин на употреба..... собственика дали е бил прецизен в обслужването или го е интерерсувало само да не се чупи докато е в неговите ръце. Трябва да отворим двигателя за ревизия за да определим с какво масло да караме? Ако е нов автомобил то е ясно: четем ръководството какво пише и наливаме. За останалите потребители пак четем тъководството и спазваме спецификациите дадени от производителя за съответния двигател и караме на принципа проба/грешка: за бензинки(според "оная" закачена табличка) почваме с 0-20 ако папка извън нормалното, минаваме на 0-30/5-30 ако и там има висок разход търсим причини и преценяваме дали е изгоден ремонта или ще си доливаме ... и приключва маслената драма. Останалото е въпрос на вкус. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboTomov88 0 #1852 Отговорено събота в 10:26 Преди 14 часа, CARPERA написа: Ти с какво масло караш в момента вискозитет. В момента е с 020 човека от който я взех ми каза зимата с 020 лято с 050 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #1853 Отговорено събота в 16:16 (Редактирано) Определено 0на50 не е маслото за колата ти ако това е казал човека. Това 0на20 марка спецификации, имаш ли поглед над него харчи ли го колата. Редактирано събота в 16:17 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboTomov88 0 #1854 Отговорено неделя в 20:24 (Редактирано) На 14.12.2024 г. at 18:16, CARPERA написа: Определено 0на50 не е маслото за колата ти ако това е казал човека. Това 0на20 марка спецификации, имаш ли поглед над него харчи ли го колата. ето това аз от скоро я имам 2седмици ,но мисля скоро да го сменя и за това се интересувам с какво да го заменя или да продължавам със същото Редактирано неделя в 20:25 от LyuboTomov88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 71 #1855 Отговорено понеделник в 09:52 🥺 0W50 ....такъв вискозитет съм виждал само от ENEOS SUSTINA .Колега ти сигурен ли си ,че това са ти казали ? Изобщо 0W20 /0W30/5W30 са ти вариантите ,това 0W50 e безумие за който и да е ежедневен градски автомобил . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 71 #1856 Отговорено понеделник в 09:56 За хондовските масла ...първите две са най-интересни .Приятно гледане 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
F4R 1 #1857 Отговорено понеделник в 14:13 На 14.12.2024 г. at 12:26, LyuboTomov88 написа: В момента е с 020 човека от който я взех ми каза зимата с 020 лято с 050 Този човек не е в час ама изобщо. Поръчай си от общите поръчки , ако има още заявки един Шел Хеликс ултра 0/30 или 5/ и си свиркай. Доста хора карат хинди с Шел , стига да е ориг и няма да сгрешиш!! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове