tanas4o_ 86 #1 Публикувано 23 Септември, 2019 Здравейте, колата е ЦРВ 3, бензинов автомат, пробег 115к км. От няколко дни насам при леко докосване на спирачките се чува едно много неприятно скърцане отпред, и това се случва при спиране от ниска скорост. Иначе колата спира, и при по-рязко натискане на спирачките шум не долавям. Дисковете и накладките са оригинални, от coxmotors, на 17к км. Та въпросът е, ще се сменят накладки ли, или има вероятност някои друг елемент от спирачките да се сменя, пластинки и други такива ??? Има ли някой които се е сблъсквал с подобен проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #2 Отговорено 23 Септември, 2019 (Редактирано) Провери първо накладките колко е останало от тях,и после търси по нататък от какво е скърцането. Редактирано 23 Септември, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #3 Отговорено 23 Септември, 2019 tanas4o_, кажи като откриеш проблема но ако това не ти се случва често то най-вероятно са боклуци и прахоляци, полепнали навсякаде по апарата и диска. Мина ли 1 автомивка? На мен ми се случи скоро след по продължително пътуване от 600км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #4 Отговорено 23 Септември, 2019 Ако са наред дискове и накладки е от натрупания спирачен прах. Точно при спиране от ниска скорост скърца. Мини една водоструйка и ще спре до следващия път. Имай предвид, че автомата яде повече спирачките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #5 Отговорено 24 Септември, 2019 (Редактирано) Ако са оригнални най-вероятно е нещо замърсено или изпечени от много градско каране. Може да пробваш и с рязко спиране от по-голяма скорост. От друга страна аз имах същия проблем и смених чисто нови накладки, с които купих колата. Накладките бяха евтини, под средния клас - Remsa. Сложих нови ATE и нещата заспаха. Като цяло с оригинални не би трябвало да имаш никакви проблеми. Редактирано 24 Септември, 2019 от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sredez403 39 #6 Отговорено 24 Септември, 2019 Преди 11 часа, tanas4o_ написа: Здравейте, колата е ЦРВ 3, бензинов автомат, пробег 115к км. От няколко дни насам при леко докосване на спирачките се чува едно много неприятно скърцане отпред, и това се случва при спиране от ниска скорост. Иначе колата спира, и при по-рязко натискане на спирачките шум не долавям. Дисковете и накладките са оригинални, от coxmotors, на 17к км. Та въпросът е, ще се сменят накладки ли, или има вероятност някои друг елемент от спирачките да се сменя, пластинки и други такива ??? Има ли някой които се е сблъсквал с подобен проблем. Не се шашкай.И аз съм с такива и се държат по същият начин.Както казаха колегите на водоструйка и така до следващият път. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #7 Отговорено 25 Септември, 2019 Благодаря на всички отзовали се! Накладките не са износени дотолкова, че да опират пластините в диска. Вероятно аз съм с очаквания, че като съм решил да инвестирам в оригинални дискове и накладки, би трябвало всичко да е 6 и да няма грижи. Изглежда, че с накладките всичко е до качество на материалите в дадена партида. За момента сме вече трима със скърцащи спирачки, доставени от едни и също място... Така беше и със спирачките на предното црв. Комплект TRW дискове и накладки от Тех-ко за отпред, и след има няма 5к км започнаха неистово да скърцат. Смених накладки с такива от coxmotors и всичко заспа. Сега след мивка скърцане няма за около 50-60 км изминати и после пак скърца. Изглежда, че нещата ще останат така, колкото и да ме дразни. При положение, че с оригиналните е така, какви да си купи човек, така че хем да спира добре, хе, пък да не е дразнещо шумно..... Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #8 Отговорено 25 Септември, 2019 Аз съм набелязал ATE за бъдеща смяна на дискове и накладки.Гледам излиза към 300лв. комплекта.Досега на ВАГ-аджийските коли са ми били перфектни. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #9 Отговорено 25 Септември, 2019 + 10 за АТЕ. Най-доброто в момента на пазара. Чувал съм също, че комбинация от среден клас дискове с накладки АТЕ също работи добре. Аз лично моите дискове не ги знам какви са, но с накладки АТЕ всичко е 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #10 Отговорено 25 Септември, 2019 Колега , хвърли ги ако искаш да спре да скърца и вземи , Brembo, Ferodo или Ate! Свирят защото има много метал в тях! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #11 Отговорено 25 Септември, 2019 Brembo и те свирят в момента съм такива, но не винаги само при спиране с ниска скарост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #12 Отговорено 25 Септември, 2019 За успокоение - аз съм с АТЕ-та и към този момент ми присвирва понякога отзад вдясно. На моменти просвирва и отляво, понякога и отпред, после спира... зависи къде и как се натрупат боклуци и прахоляк. Не е задължително да е проблем конкретно с материала и качеството му. Дали са АТЕ или не-АТЕ - няма гаранция, че няма да застане някоя песъчинка между диска и накладката, да се набие в материала, която може да се изтърка за 2 дни, ама може и за 2 месеца. Е, ако свири още с първото натискане на педала и е постоянно - ясна е работата. Преди да сменя накладките, колата купих с JURID и с тях дори без да е натиснат педала, имаше свирене при ниска скорост. Проблемът беше в това, че от долната страна на предните накладки се беше образувал мустак, който опираше в диска и при ниска скорост свиреше много пискливо. Пилнах го малко на асфалта, да падне и спря да свири. Нищо чудно и при някой друг да е същия проблем. Сваля се апаратът, почиства се накладката, ръбовете се скосяват малко с малка пила и се сглобява обратно. Тъкмо и водачите може да се смажат, да се преточи малко спирачна течност, така за профилактика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #13 Отговорено 25 Септември, 2019 Ами аз съм с Феродо и дискове, и накладки и скърцане си има при определени условия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #14 Отговорено 25 Септември, 2019 Чистене и грес на местата където опират ушите на накладките и при мен проблема се реши... Имаше ръжда и прах отпред (там няма пластини ,както при задние апарати, което е минус поне за мен) Отзад почистих и пак грес на пастините където лежат ушите и всичко заспа . + Водачи разбира се... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #15 Отговорено 25 Септември, 2019 За протокола и аз съм с АТЕ, предни, задни дискове и накладки - всичко. Скърцане, свирене или др. нямам. Предните са на две години, задните - една. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове