Nuclear 7 #1 Публикувано 28 Юни, 2019 (Редактирано) Здравейте, Напоследък ми се върти в главата дали да си направя САМО remap на Акорда ми (2.2 180 к.с) без да барам DPF-i i EGR-i (които са си наред за сега). Разговарях с въпросните VPperformance в Русе, хвалени от доста хора в форума, но цената 500 лв която ми обявиха само за софтуерен тунинг без премахване на DPF и EGR ми се струва доооооооооста висока. Аз съм от Пловдив и случайно попаднах на човек който (след като по разпитах се занимава от доста време с тунинг) ми предложи въпросния remap за 200 лв Пред сервиза му имаше само немски параходи (BMW-ta и Mercedes-i). Въпросния майстор е едно младо момче с име Георги (познат като Жоро), а сервиза му е малко след автомивка Румекс срещу Полиграфията. Въпросите ми са два: 1. Дали да го направя това ремап-ване и дали ще си струва и най вече дали ще ми падне разхода на гориво както се говори (Ясно ми е че разхода зависи най вече от крачето ми което натиска педала, но чисто теоритично ме интерисува). 2. Ако смятате че си заслужава ремапа къде бих те ми препоръчали да го направя? При изброените по горе варианти или някъде другаде? Редактирано 28 Юни, 2019 от Nuclear Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #2 Отговорено 28 Юни, 2019 Моето лично мнение е че единствената положителна причина да караш дизел е че може да го ремапнеш и да караш бърза кола плащайки ниски данъци. Ако някога се излъжа да взема дизел,първото нещо което ще направя е да го ремапна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #3 Отговорено 28 Юни, 2019 А в Маднес не си ли проверявал как стоят нещата ? Рано или късно ще умре ДПФ-а. Може би защото като ремапнеш ще почне да чади повече и от там ще се задръсти по-бързо ? Ако греша някой да ме поправи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #4 Отговорено 29 Юни, 2019 Преди 9 часа, Drone написа: А в Маднес не си ли проверявал как стоят нещата ? Рано или късно ще умре ДПФ-а. Може би защото като ремапнеш ще почне да чади повече и от там ще се задръсти по-бързо ? Ако греша някой да ме поправи Ако е направен ремапа добре, дпф ще се задръсти по малко. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 770 #5 Отговорено 29 Юни, 2019 Aз съм чувал много добри отзиви за Pepino racing, човекът много ги разбира, аз в началото мислех да чипосам моята, но като говорих с него ми каза, че по всяка вероятност подобрението ще е незначително и няма да си струва, препоръчвам ти го, ще ти го направи както поискаш и ще ти даде обективен съвет какво е най-доброто за твоят автомобил, и най-важното е, че не ти качва някакъв готов софтуер от флашка, като останалите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nuclear 7 #6 Отговорено 1 Юли, 2019 На 29.06.2019 г. at 10:07, Rakeem написа: Aз съм чувал много добри отзиви за Pepino racing, човекът много ги разбира, аз в началото мислех да чипосам моята, но като говорих с него ми каза, че по всяка вероятност подобрението ще е незначително и няма да си струва, препоръчвам ти го, ще ти го направи както поискаш и ще ти даде обективен съвет какво е най-доброто за твоят автомобил, и най-важното е, че не ти качва някакъв готов софтуер от флашка, като останалите. Еми то не е ли по добре да ти слагат готов (изпитан, тестван за конкретния двигател) софтуер вместо някой да ти прави настройките на ръка за конкретния автомобил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 770 #7 Отговорено 1 Юли, 2019 Индивидуалният ремап е най-доброто, разбира се когато е в ръцете на хора, които разбират. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petrun4o 7 #8 Отговорено 1 Юли, 2019 В Маднес също е 500лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #9 Отговорено 9 Януари, 2020 Колега,мапна ли колата?Дай инфо🙂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petrun4o 7 #10 Отговорено 9 Януари, 2020 Аз я ремапнах преди половин година. Колата е много приятна за каране. Доста набира и тръгва от 1500 оборота и колкото повече пълни оборотомера, толкова повече мощност и идва. Разхода градско е г/д литър надолу. На магистрала разхода е същия, като преди. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #11 Отговорено 31 Май, 2020 Къде ремапна и колко излезе? Пуши ли след ремапна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #12 Отговорено 20 Юни, 2020 Аз ремапнах тия дни.Колата не пуши и живна прилично .Доволен съм от резултата.Ето графика: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #13 Отговорено 20 Юни, 2020 Как се е получило първия рън на дино-то да е 14 секунди, а вторият само 8? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nuclear 7 #14 Отговорено 8 Януари, 2021 (Редактирано) Здравейте, Ремапнах е моята сладурана:) и стана 211 коня Най хубавото е, че на дино теста преди ремапа след 2 теста за да сме сигурни излезе че е 183 коня, а по принцип е нормално с течение на времето конете да намаляват с амортизацията на двигател и турбина. Другото нещо което направи впечатление че при целите тези напани на колата на дино теста нямаше грам сажди което майстора каза че ДПФ-а ми е много запазен https://www.facebook.com/KineticsMotorsport/ Ето тук ми направиха ремапа ... страшно доволен съм а цената беше поне за мен 350 лв с дино тест. Майстора е много внимателен и самия той изискваше от себеси да постигне максимални safety резултати и затова на два пъти се занимаваше с ремапа за да измъкнем тези 211 коня. В частност това е моята хонда: https://www.facebook.com/KineticsMotorsport/posts/1320910178254625 Редактирано 8 Януари, 2021 от Nuclear 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didokal 13 #15 Отговорено 30 Юни, 2021 На 20.06.2020 г. at 21:38, policeman написа: Аз ремапнах тия дни.Колата не пуши и живна прилично .Доволен съм от резултата.Ето графика: С какво масло караш след ремапа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #16 Отговорено 1 Юли, 2021 (Редактирано) Със същото както и преди Yacco 0w30 ac3 по спомен, или нещо такова. Смяна на 20к Редактирано 1 Юли, 2021 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #17 Отговорено 3 Юли, 2021 По спецификация АС1 е най-ниско димно масло, което щади dpf-a. Нашите акорди им дават да се карат с АС2 масла. Аз карам с Мотул 0w30 АС2. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #18 Отговорено 3 Юли, 2021 AC# –> ACEA C# Само с "AC" някой ще се обърка :). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didokal 13 #19 Отговорено 4 Юли, 2021 Благодаря Ви! Смятам да сложа Petronas syntium 7000E 0w30 C2. Има добри отзиви за него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове