Jump to content
Rakeem

Кожен салон - изкуствена или естествена кожа, поддръжка

Recommended Posts

Здравейте, интересуваме как се разпознава дали коженият салон е от естествена или изкуствена кожа, за да знам какъв точно лосион за поддръжка да си взема?

В момента ползвам продукт, който се води за естествена кожа и не знам, ако се окаже, че салона ми е от изкуствена кожа, дали няма да му навредя.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Разгадах мистерията, естествена кожа е. Темата е за коша! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Преди 11 часа, Rakeem написа:

Разгадах мистерията

Как успя? Би ли споделил (с няколко думи) инфо, което може да е полезно за Форума, или държиш просто да изтрия темата?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oколо шишовете на подглавниците и отзад на джоба на пасажерската седалка се вижда гърба на кожата, който си е чист велур според мен, а и с оглед на текстурата на кожата, аромата, липсата на всякакво разтягане и безупречното й състояние са все фактори, които ме навеждат на мисълта, че кожата е естествена, изкуствената не е толкова устойчива, лесно се разтяга и протрива.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... хм, аз скоро разкоствах една седалка от акорд 6-та серия - кожен салон оказа се, че само малка част от седалката беше с естествена кожа (най-протритата част и всичко останало беше от хубава, лъскава, но не естествена кожа... и двата вида кожа бяха подплатени от долу с вата и дунапрен ... та така с кожата... но така и така си повдигнал темата - каква е разликата в мазилата, не би ли трябвало да подхранват и двата вида кожа, какво толкова може да им навреди?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Как установи коя кожа е естествена, коя изкуствена, естествената е безспорно по устойчива и също така лесно се възстановява.

В случая може естествената да е била разположена в участък с високо механично въздействие и да не е била въобще поддържана. 

Предполагам, че щом има лосиони за естествена и изкуствена кожа има разлика, естествената се третира с парафин, пчелен восък, докато изкуствената с вещества на база на силикона, вече не знам как биха повлияли ако се прилагат на различни видове кожа.

Edited by Rakeem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×