valpol 3 #161 Отговорено 28 Май, 2022 След повдигане се оказа, че ще ми трябват ексцентрични болтове за регулиране на страничния наклон отпред. Разликата била доста голяма, така казаха в сервиза за стенд. Дали някой е наясно откъде може да се купят или пък да пасват такива предвидени за друг автомобил, размери или каквото и да е за решаване на проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #162 Отговорено 28 Май, 2022 (Редактирано) И къде ще ги сложиш тези ексцентрични болтове !?! Сртаничния наклон на предните колела, е фиксиран. П. П. При 2-ра генерация, може леко да се коригира, но при 3-та, мисля че не може. Редактирано 28 Май, 2022 от Emicha п. п. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valpol 3 #163 Отговорено 28 Май, 2022 Вертикалните болтове, сменя се горния. Така ми обясни човека. Прави стенд от 30 год. и явно е наясно с това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #164 Отговорено 28 Май, 2022 Къде има вертикални болтове, според човека с 30 годишен опит? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valpol 3 #165 Отговорено 28 Май, 2022 Става въпрос за горния болт от стойката за амортисьора, към главината, ако правилно се изразих. Писах тук евентуално за помощ или съвет в намирането или изработка на такъв болт в случай, че някой се е сблъсквал с подобен проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 179 #166 Отговорено 29 Май, 2022 Той тоя болт си стои баш хоризонтално,как ще стане с ексцентрик не ми е ясно.Там сглобката е толкова стегната и добре изчислена,че не ми се вярва да стане,оригиналния болт си влиза много плътно и няма мърдане на никъде.Какви подложки сложи,че да стане ,като Татра? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valpol 3 #167 Отговорено 29 Май, 2022 Писах вертикален имайки предвид горния болт на амортисьора към главината. Бях сложил 2,4 см. /3×8 мм./ фланци отпред и отзад. Вече отпред е само 8 мм. отзад с 16 мм. повдигната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #168 Отговорено 29 Май, 2022 Качи снимка колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valpol 3 #169 Отговорено 29 Май, 2022 След корекцията стенда се получи. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valpol 3 #170 Отговорено 15 Ноември, 2022 (Редактирано) Здравейте. Както писах в началото на лятото, че стенда се е получил, не е било точно така. Сменяйки летни със зимни гуми се видя, че предните бяха изядени във външния край, дясната повече. Направена беше проверка за нещо разбито, но окачването е здраво. Отидох отново за стенд днес, но ...... казаха, че докато не махна подложките /8 мм/ няма да се оправят нещата. Ако някой е повдигал предницата с такива подложки - фланци поставени над амортисьора, нека сподели нещо допълнително правено ли е за да не износва вътрешно гумите. Съществува ли начин за корекция? Редактирано 15 Ноември, 2022 от valpol Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 24 #171 Отговорено 15 Ноември, 2022 Иди другаде на стенд. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valpol 3 #172 Отговорено 16 Ноември, 2022 Дали ще има смисъл да ходя другаде. Нали наклона се регулира от едно и също място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valpol 3 #173 Отговорено 19 Ноември, 2022 На друг стенд същата работа. Махнах подложките за да се получи стенда. Това беше решението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #174 Отговорено 24 Ноември, 2022 Някой, може ли да помогне с информация: Къде в Пловдив могат да ми повдигнат задницата със смяна на оригиналните пружини с усилени? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #175 Отговорено 5 Октомври, 2023 И аз търся такива усилени задни пружини,помагайте моля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #176 Отговорено 8 Октомври, 2023 (Редактирано) @valpol Колега, 2-3 снимки щяха да изяснят нещата. Слагал си подложки, имал си проблеми, после си ги решил, ама не баш, накрая си разкарал подложките. 8/16мм подложки на стари пружини много се съмнявам да ти докарат такива проблеми, ама колегите знаят по-добре. Редактирано 8 Октомври, 2023 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Chaveto 5 #177 Отговорено 17 Октомври, 2023 Здравейте, колеги. Свързах се с Евгени от Русе. След като премерих височините от долния край на джантата до калника на всяко колело и му изпратих размерите, той ме посъветва какъв ще е най-добрият вариант в моят случай, а именно 20мм отпред и 28мм отзад. Днес получих пратката и при първа възможност ще ги занеса да ми ги монтират и ще направя снимки "преди" и "след". П.С. Комплекта включва: - предни подложки - задни подложки - по-дълги шпилки - втулки и болтове за преден тампон на заден долен носач - уплътнител между подложка и купе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1514 #178 Отговорено 28 Октомври, 2023 (Редактирано) Ефекта за мен е неповторим и супер +30мм задни пружини Айбах от Маркони.Пружините са Heavy Duty и са с 30 мм по-високи от стандартните за Хонда. При мен това се получи,по стегната возене няма го това заклащане,колкото и да се товари отзад не кляка така засега с 150кг. Това е преди пружините Това е след Това е отзад Това е отпред Редактирано 28 Октомври, 2023 от CARPERA 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #179 Отговорено 1 Ноември, 2023 Утре аз ще правя същото и ще кача снимки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #180 Отговорено 2 Ноември, 2023 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1514 #181 Отговорено 2 Ноември, 2023 On 11/1/2023 at 11:27 AM, Гицев said: Утре аз ще правя същото и ще кача снимки. При теб колега колко стана отпред че при мен тези 76.5см не ме устойват. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #182 Отговорено 2 Ноември, 2023 От пред не съм пипал нищо. Само задните пружини смених. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1514 #183 Отговорено 4 Ноември, 2023 @Гицев дори само да сложиш отзад и отпред се вдига минимални,та питам колко см е отпред. Ако не представлява трудност да премериш снимка още по добре. Ти какви пружини сложи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #184 Отговорено 4 Ноември, 2023 Утре ще измеря и ще пиша. Пружините са Айбах от Маркони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #185 Отговорено 5 Ноември, 2023 Отпред-77 и малко. Отзад 80,5. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1514 #186 Отговорено 5 Ноември, 2023 Ниско трябва да стане така отпред Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #187 Отговорено 5 Ноември, 2023 Как го постигна ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1514 #188 Отговорено 6 Ноември, 2023 (Редактирано) Това не е моята кола ,по горе го е писал Маркони че при него е станало с смяната на задни пружини 81см отпред. При мен е 76.5см отпред и се чудя как при другите се е получило. Тази снимка от предния ми пост е предоставена от Маркони на CRV 3 ген която е при него,но не са и слагани пружини. Редактирано 6 Ноември, 2023 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #189 Отговорено 6 Ноември, 2023 При мен нямам представа дали отпред се е повдигната. Не я премерих преди да сложа пружините. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PeshoB 0 #190 Отговорено 7 Ноември, 2023 Здравейте, аз също имам "улегнала" отзад 3та генерация, която искам да подритна. Чудех се между на Маркони пружините и тези: https://www.autodoc.bg/h-and-r/15743642?utm_medium=cpc&utm_source=google&c=20063531673&gadw=1&gclid=CjwKCAiA3aeqBhBzEiwAxFiOBlkATeNUERuDNHh6Ghx9ad0rw1Rq8KUd5oY62adHEhl1DE5K1Xs4-RoCbXUQAvD_BwE Хем са 4, хем са прогресивни. Нов съм в нещата та ако, някой има мнение, ще се радвам да го чуя. Имам също и въпрос. Може ли да препоръчате сервиз в София, където се навиват да сменят пружини? Пробвах няколко и ми отказаха ако не са фабрични или комплект с амортесьор. Благодаря предварително на всички отзовали се. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #191 Отговорено 8 Ноември, 2023 Аз съм доволен от пружините на Маркони. Колата се вдигна и возията е по-стегната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #192 Отговорено 8 Ноември, 2023 На 7.11.2023 г. at 12:34, PeshoB написа: Здравейте, аз също имам "улегнала" отзад 3та генерация, която искам да подритна. Чудех се между на Маркони пружините и тези: Те тия пружини не са мойте. Разработих ги с инжинерите на Айбах на база на техни спортни пружини + 55 бутилка за газ /+90 кг. Нямат аналог на пазара... 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PeshoB 0 #193 Отговорено 8 Ноември, 2023 38 minutes ago, Markony said: Те тия пружини не са мойте. Разработих ги с инжинерите на Айбах на база на техни спортни пружини + 55 бутилка за газ /+90 кг. Нямат аналог на пазара... Да, да прочетох поста. Така за по-лесно им казваме Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #194 Отговорено 8 Ноември, 2023 Преди 1 час, PeshoB написа: Да, да прочетох поста. Така за по-лесно им казваме Щото една девойка се обади ,че тук в гаража съм си правел пружини.Викам ей сега ще врътна едни..:) 7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
badbull 1 #195 Отговорено 23 Януари (Редактирано) Към колегите които са сменяли пружините с усилени на Айбах- как е возията след това? В смисъл вози ли по-твърдо от преди друса ли повече или не? Редактирано 23 Януари от badbull Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1514 #196 Отговорено 23 Януари (Редактирано) Преди возеше и клатеше като лодка,това ме ядосваше сега стана по-стегнато,и по-стабилна. Редактирано 23 Януари от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 13 #197 Отговорено 25 Януари На 23.01.2024 г. at 16:41, CARPERA написа: Преди возеше и клатеше като лодка,това ме ядосваше сега стана по-стегнато,и по-стабилна. И при мен същото. Много по-добре от преди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
badbull 1 #198 Отговорено 9 Февруари Колеги само пружините ли сменихте, или се наложи да се сменят тампони, щанги и др. за да се възстанови задницата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #199 Отговорено 9 Февруари При мен - само пружини. След смяната им минах на стенд и всичко си дойде на място без други интервенции. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Buliviv 18 #200 Отговорено 14 Май Още едно положително мнение за пружините от Markony. Идеални са. Поведението на автомобила е абсолютно адекватно и в никакъв случай не влоши возията. А снимките говорят сами. За мен това с подлагането е абсолютно неприемливо. Най - вече от техническа гледана точка, При положение, че човека се е ангажирал, потрудил и предлага готово решение. Адмирации от мен към Markony и горещо препоръчвам. П. П.: поста не цели безпочвена реклама, а отразява преки впечатления. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове