Jump to content

valpol

Фен
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About valpol

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Хонда ЦРВ 3
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Мадан

Recent Profile Visitors

611 profile views
 1. Аз отново да се включа с едно питане. С този castrol ли е по добре или с mobil 1 esp, на който се спрях в минали обсъждания за Idtec 2011г.
 2. mobil 1 esp 5w-30 или ravenol smp 5w-30 спрямо състав, км. и други параметри? Имам предвид за idtec /euro 5/.
 3. https://m.motonet.fi/fi/tuote/595064?ajoneuvo=210 случайно попаднах на тази статия. Излиза, че това масло е подходящо за двигател cdti, за idtec /euro 5/ не е посочено. Дилемата стана голяма, а тъкмо се бях насочил към него.
 4. https://www.ato24.de/en/mobil-1-esp-5w-30.html това ли имаш предвид
 5. И за още малко конкретика 0w-30, каквото препоръчва производителя или 5w-30 предвид климата при който се кара в България.
 6. https://www.ato24.de/en/castrol-edge-professional-longlife-iii-5w-30-titanium-fst-1-l.html това ли е кастрола за Хонда, тъй като четох, че е разработен с VAG или няма значение това. Насочих се към него за idtec.
 7. Благодарности за инфото. Освен shell и castrol масла 5w-30, ако може посочете и други марки, които може да се поръчат от АТО специално за i-dtec.
 8. Е, затова се допитвам тук, а не в магазина. Разбирам, че правилното масло е 0w-30, а компромисния вариант 5w-30. Не съм пазарувал в "ATO", но се насочвам натам и всяка информация за подходящо масло ще е полезна.
 9. Относно 0w-30 или 5w-30 разисквания и мнения много и се получава дилема. Възрастта /износването/ на двигателя оказва ли влияние, с какъв вискозитет да е маслото. Това, с което съм сега 5w-30 дали може да доведе до негативни последствия. Има твърдения, колкото остарява колата така и маслото трябвало да се променя или е притча това. Дали е така или поради ДПФ при i-dtec задължително трябва да бъде 0w-30.
 10. Доста четох, но тъй като от скоро съм собственик на Хонда, приемам препоръки за двигално масло 5w-30 за Cr-V 3 i-dtec, 2011 г. Може и от чужбина, а и от доказан доставчик в страната ни. В момента съм с castrol edge 5w-30 закупено в България.
 11. Здравейте колеги. Както е известно пластмасите по таблото и вратите на ЦР-В 3 са много податливи на надраскване. При мен има драскотини от предишния собственик /внос от Италия/. Търся начин да ги залича ако има такава възможност. Четох, че ставало с пистолет за горещ въздух, но поне аз не се наемам да го правя, защото нямам опит. Ако знаете някъде да извършват такива услуги или пък сами сте заличавали драскотини по накакъв начин, може да споделите.
 12. След корекцията стенда се получи.
 13. Писах вертикален имайки предвид горния болт на амортисьора към главината. Бях сложил 2,4 см. /3×8 мм./ фланци отпред и отзад. Вече отпред е само 8 мм. отзад с 16 мм. повдигната.
 14. Става въпрос за горния болт от стойката за амортисьора, към главината, ако правилно се изразих. Писах тук евентуално за помощ или съвет в намирането или изработка на такъв болт в случай, че някой се е сблъсквал с подобен проблем.
×
×
 • Create New...