Jump to content

valpol

Фен
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от valpol

  1. Да възродим темата за подгрева. Моята няма такава екстра. Възможно ли е монтиране на подгрев, в същите седалки, ако е възможно откъде може да се закупи и евентуално монтиране. В случай, че няма такава възможност, нека някой сподели ако е поставял подложки с подгрев, които се включват в запалката, надеждни ли са или не си струва. Гледам, че се продават такива, които се активират с включване в запалка, но когато са 2, какво е положението.
  2. На друг стенд същата работа. Махнах подложките за да се получи стенда. Това беше решението.
  3. Дали ще има смисъл да ходя другаде. Нали наклона се регулира от едно и също място.
  4. Здравейте. Както писах в началото на лятото, че стенда се е получил, не е било точно така. Сменяйки летни със зимни гуми се видя, че предните бяха изядени във външния край, дясната повече. Направена беше проверка за нещо разбито, но окачването е здраво. Отидох отново за стенд днес, но ...... казаха, че докато не махна подложките /8 мм/ няма да се оправят нещата. Ако някой е повдигал предницата с такива подложки - фланци поставени над амортисьора, нека сподели нещо допълнително правено ли е за да не износва вътрешно гумите. Съществува ли начин за корекция?
  5. Бих искал да поръчам следното: Линк: https://www.ato24.de/en/mobil-1-esp-5w-30.html Вид и количество: Mobil 1 ESP 5W-30 1×1L + 1×5L = 6L Стойност на поръчката: (12,49 + 55,95 = 68,44 × 1,9775 = 135,34 лв. Начин на плащане: - парите са преведени по сметката в ОББ Начин на получаване: - чрез куриер Клубни поставки: не
  6. Аз отново да се включа с едно питане. С този castrol ли е по добре или с mobil 1 esp, на който се спрях в минали обсъждания за Idtec 2011г.
  7. mobil 1 esp 5w-30 или ravenol smp 5w-30 спрямо състав, км. и други параметри? Имам предвид за idtec /euro 5/.
  8. https://m.motonet.fi/fi/tuote/595064?ajoneuvo=210 случайно попаднах на тази статия. Излиза, че това масло е подходящо за двигател cdti, за idtec /euro 5/ не е посочено. Дилемата стана голяма, а тъкмо се бях насочил към него.
  9. https://www.ato24.de/en/mobil-1-esp-5w-30.html това ли имаш предвид
  10. И за още малко конкретика 0w-30, каквото препоръчва производителя или 5w-30 предвид климата при който се кара в България.
  11. https://www.ato24.de/en/castrol-edge-professional-longlife-iii-5w-30-titanium-fst-1-l.html това ли е кастрола за Хонда, тъй като четох, че е разработен с VAG или няма значение това. Насочих се към него за idtec.
  12. Благодарности за инфото. Освен shell и castrol масла 5w-30, ако може посочете и други марки, които може да се поръчат от АТО специално за i-dtec.
  13. Е, затова се допитвам тук, а не в магазина. Разбирам, че правилното масло е 0w-30, а компромисния вариант 5w-30. Не съм пазарувал в "ATO", но се насочвам натам и всяка информация за подходящо масло ще е полезна.
  14. Относно 0w-30 или 5w-30 разисквания и мнения много и се получава дилема. Възрастта /износването/ на двигателя оказва ли влияние, с какъв вискозитет да е маслото. Това, с което съм сега 5w-30 дали може да доведе до негативни последствия. Има твърдения, колкото остарява колата така и маслото трябвало да се променя или е притча това. Дали е така или поради ДПФ при i-dtec задължително трябва да бъде 0w-30.
  15. Доста четох, но тъй като от скоро съм собственик на Хонда, приемам препоръки за двигално масло 5w-30 за Cr-V 3 i-dtec, 2011 г. Може и от чужбина, а и от доказан доставчик в страната ни. В момента съм с castrol edge 5w-30 закупено в България.
  16. Здравейте колеги. Както е известно пластмасите по таблото и вратите на ЦР-В 3 са много податливи на надраскване. При мен има драскотини от предишния собственик /внос от Италия/. Търся начин да ги залича ако има такава възможност. Четох, че ставало с пистолет за горещ въздух, но поне аз не се наемам да го правя, защото нямам опит. Ако знаете някъде да извършват такива услуги или пък сами сте заличавали драскотини по накакъв начин, може да споделите.
  17. След корекцията стенда се получи.
  18. Писах вертикален имайки предвид горния болт на амортисьора към главината. Бях сложил 2,4 см. /3×8 мм./ фланци отпред и отзад. Вече отпред е само 8 мм. отзад с 16 мм. повдигната.
  19. Става въпрос за горния болт от стойката за амортисьора, към главината, ако правилно се изразих. Писах тук евентуално за помощ или съвет в намирането или изработка на такъв болт в случай, че някой се е сблъсквал с подобен проблем.
  20. Вертикалните болтове, сменя се горния. Така ми обясни човека. Прави стенд от 30 год. и явно е наясно с това.
  21. След повдигане се оказа, че ще ми трябват ексцентрични болтове за регулиране на страничния наклон отпред. Разликата била доста голяма, така казаха в сервиза за стенд. Дали някой е наясно откъде може да се купят или пък да пасват такива предвидени за друг автомобил, размери или каквото и да е за решаване на проблема.
  22. Подлага ли се нещо като гарнитура или силикон между подложките и бомбетата
  23. Предполагам ефекта с пружините е същия, но по скъпо ще излезе. Интересувам се при повдигането, което смятам да направя има ли опасност за полуоските /карета/ и за бомбетата, въобще рискове като цяло.
  24. Здравейте, смятам да направя повдигане отпред с 2,5 см., а отзад с 5 см. /и те са на 2,5 см. но се повдигала двойно отзад/. Ако някой е повдигал с такива параметри или повече, нека сподели дали има промяна в устойчивостта, а също има ли опасност за полуоските.
×
×
  • Създай нов...