slavib 6 #1 Публикувано 5 Октомври, 2017 Чудя се каква марка точно да взема - спрял съм се на ценови диапазон около - 85-95 лв - Размер е 185/65/14 За сега се чудя между Kleber Krisalp HP2 и FILDA Kristal Montero 3 Или може би някакви други идеи ако имате Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kurti7912 14 #2 Отговорено 6 Октомври, 2017 kleber ги пропосни .давам ти 2 варианта които съм изпитал lassa и sava-ескимо 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 645 #3 Отговорено 6 Октомври, 2017 Щом се чудиш заложи на нещо добро, например Бричстоун. Тук ми го предлагаха на 79лв. с монтаж 175/65/14, но и твоя размер ще е там някъде. Иначе за зимните гуми мисля, че колкото по- широк е канала на шарката, толкова по-проходима е гумата в сняг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2794 #4 Отговорено 6 Октомври, 2017 Аз съм ползвал 185/65/14 sava-ескимо 3, kleber и сега съм с FILDA Kristal Montero 3. Сава-та и Фулда-та са доста прилични зимни гуми. Горе - долу еднакви възможности имат и двете. Фулда-та са по-стабилни на мокро и сухо. Клебер са си зле, в сравнение с горните две. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
asdasdsadas 37 #5 Отговорено 6 Октомври, 2017 1.Point S Winterstar 3 2.Sava Eskimo S3 3.Fulda Kristall Montero 3 Ти препоръчвам.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #6 Отговорено 6 Октомври, 2017 Още един глас за Сава-та. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 645 #7 Отговорено 6 Октомври, 2017 Шарката на ескимото е супер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2794 #8 Отговорено 6 Октомври, 2017 Оставете ги тия шарки на страна. Гледай какво може гумата. Това е важното! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #9 Отговорено 6 Октомври, 2017 Сава-та може да хрупа сняг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #10 Отговорено 6 Октомври, 2017 Ако искаш обърни внимание и на руските зимни Cordiant . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #11 Отговорено 6 Октомври, 2017 Hankook i-cept 2 много съм доволен и на много добра цена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Двигателист 37 #12 Отговорено 6 Октомври, 2017 (Редактирано) Карал съм със Сава ескимо ес3, но 175/70/13. Субективно, много добре на сняг, добре в киша, средно на мокро. На сухо, без значение дали е +20 или -20, не ми харесаха. Редактирано 6 Октомври, 2017 от Двигателист Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 645 #13 Отговорено 6 Октомври, 2017 Ако искаш обърни внимание и на руските зимни Cordiant .По- зимна гума от тези не съм виждал, не знам обаче дали могат да се карат на асфалт. Грайфера е май към 11 мм. дълбок. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavib 6 #14 Отговорено 6 Октомври, 2017 (Редактирано) Само да спомена което забравих Аз съм от Пловдив - тук зима нямаме - това в кръга на шегата Важно е как ще се представи на киша мокро и сухо наравно със снега Сега съм с Пирели с голям грайфер не им знам името - не съм доволен - на сняг супер но на мокро не стават Така че повече ме интересува на киша мокро и сухо отколкото на сняг Редактирано 6 Октомври, 2017 от slavib Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #15 Отговорено 6 Октомври, 2017 KVD74 ,имам двама приятели сложили от руските зимни миналата зима ,казват че залепват за леда и са много доволни ,аз си купих летни руски за това лято ,също мога да кажа че са перфектни ,добри гуми на добри цени .На моите летни cordiant шарките са едно към едно с тези на шефа -неговите са континентал ,само дето руските са с по-дълбок грайфер ,мек каучук добре возят на дупките и неравностите и 2017 дот. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Anonimous 2 #16 Отговорено 11 Октомври, 2017 С клебер съм се въртял на мокро седят някакси твърди на пътя казвам го от опит чукнах хондата в мантинелата добре че не стана по-голяма беля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deodriver 35 #17 Отговорено 11 Октомври, 2017 (Редактирано) В случая избери Fulda Kristal Montero 3,по-добрата гума.Kleber Kristalp HP2 вече е стар модел гума,много добре се представят в дълбок сняг и като цяло на сняг,заради едрата шарка,но до там.Разбира се,това не означава,че Kleber като марка не става.От модел,до модел гума,разликата е огромна.Например новият им Kristalp HP3 показва страхотни качества по всички дисциплини в тестове,особено на сняг.Дори аз,като гумаджия ще карам тази зима с такива на Пасата. Сава и Дебица вече с една шарка и са много топ на сняг,но на суха и мокра настилка не са ок.Въпреки това е една от най-продаваните гуми в БГ.Цена-качество е ОК. Колкото до руските гуми Cordiant,не знам какво толкова им харесвате.Вярно,че на сняг и лед са топ и вериги не ти трябват,но цяла зима да караш гума,която е тежка,вие и се маже по асфалта,като кашкавал не е работа.Да не говорим за поведението им по сух и мокър път,трагедия пълна.При всяка смяна на посоката усещаш как колата се мести всякаш те занася.Тази гума е предназначена за севера,не за тук. Редактирано 11 Октомври, 2017 от Deodriver 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 430 #18 Отговорено 11 Октомври, 2017 (Редактирано) Моето лично мнение, е че Kleber Krisalp HP2 в търсения размер е пълен провал. Един Dayton DW510 е по-гума от тоя клебер, за летни да не говорим и там са провал. Лично съм им дал шанс на зимните и на летните от тая фирма и никога няма да повторя тази грешка.Зимната става до някъде само на суха настилка, а на сняг/киша е пълен провал. Летните са посредствени и те и трябва да си имаш едно на ум с тази гума. Ако ще избираш между двете посечени в първия пост - определено Фулда. Ако имаш достатъчен бюджет се насочи към други марки в по-горен ценови диапазон. Редактирано 11 Октомври, 2017 от jijane Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Николай Димитров 8 #19 Отговорено 12 Октомври, 2017 Колега и аз съм за Fulda по-скоро..вече 4та зима ги карам,само че отидоха за задни вече а отпред съм с Lassa вече 3 зима ще почват и те и съм много доволен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deodriver 35 #20 Отговорено 12 Октомври, 2017 Моето лично мнение, е че Kleber Krisalp HP2 в търсения размер е пълен провал. Един Dayton DW510 е по-гума от тоя клебер, за летни да не говорим и там са провал. Лично съм им дал шанс на зимните и на летните от тая фирма и никога няма да повторя тази грешка.Зимната става до някъде само на суха настилка, а на сняг/киша е пълен провал. Летните са посредствени и те и трябва да си имаш едно на ум с тази гума. За това говоря.Това,че даден модел не е добър,не означава,че и следващия ще е такъв.За модела HP2 и летният им модел си прав,особено летните.HP2-та има я кара един мой клиент(куриер) и е много доволен от нея.А кара тук,в балкана.Много е важен и автомобила,разпределение на тежест,с кой мотор е т.н.Имам и клиенти,които бяха доволни от Continental TS850 само първата година.След това ми се оплакват,че никакви ги няма,което е типично за бюджетните гуми.Мнения всякакви. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #21 Отговорено 13 Октомври, 2017 Гуми и спирачки за мен са най важни. Разликата в цената на марковите и калпавите гуми не е огромна, а инвестицията е за години. Струва ли си икономията, особено ако се инвестира само в чифт предни? Карам с Мишлен Алпин. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavib 6 #22 Отговорено 27 Октомври, 2017 В крайна сметка купих FULDA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #23 Отговорено 27 Октомври, 2017 Аз съм се спрял на NEXEN Winguard WH2 86T. Доста ги хвалят и тези дни ще си взема такива. Евтини са и индекса им за мокро е "В". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavib 6 #24 Отговорено 27 Октомври, 2017 (Редактирано) Одеве нямах възможност да пиша повече - моето менените се оформи на база вашето мнение, други менения, тестове в германски сайт и нещо интересно коментари в един сайт за гуми където коментарите за Fulda бяха значително повече от другите. NEXEN също ги гледах най вече заради индекса на мокро B. Савата също се заинтересувах но ми се стори (от коментари) че е малко по слаба от Фулдата разликата в цената не беше голяма. Но в крайна сметка направих моят избор който се формираше естествено и на максимален диапазон на цената и избрах Фулда (май са произведени в Германия нямах време да ги огледам). Благодаря на всички защото бяхте много полезни при моят избор. Карах днес някъде около 20 километра (сухо) което е много малко все пак но и се почувствах доста комфортно по отношение на возенето - прилича на возенето на Гудиър летни (произведени в Турция) които току що свалих купени тази пролет. На паваж мисля че са малко по хлъзгави от летният Гудиър. Може би полезно за темата и за всички е да споделим впечатленията точно от поведението на различните гуми при различни условия и настилки. Както казах в преден пост за мен при избора беше важно гумите да се държат добре зимата на сухо, мокро и на киша. Да не са много скъпи но и да не са най-евтините. Редактирано 27 Октомври, 2017 от slavib 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavib 6 #25 Отговорено 28 Октомври, 2017 (Редактирано) Между другото София франс ауто в момента правят силна промоция на Мишелини и на масла Тотал Редактирано 28 Октомври, 2017 от slavib Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 334 #26 Отговорено 29 Октомври, 2017 (Редактирано) 3-ти сезон карам https://medina-med.com/guma/0-01-28-0-0-03-2-0072/gumi-dunlop-175-65r14-82t-winter-response-2-ms/ Веднъж не са ме подвели. Препоръчвам. Когато ги избирах бяха най-добрите за класа си. Редактирано 29 Октомври, 2017 от boiskii 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове