djsnipa 0 #1 Публикувано 27 Септември, 2016 Здравейте колеги, дойде време да си закупя количка. Изисткванията ми са като цяло да е до 7000, да е над 150кс, да е здрава и удобна. Харесах си една обява на Honda Accord VII генерация 2.4 , 16v, 160кс, ХЕЧБЕГ (мисля, че се води американско изпълнение) Ако някой има познания за модела, моля, да сподели как стои намирането на части и как се държи колата По-важния ми въпрос е: Колегата е споменал, че има малък проблем - кантара на дясната седалка и бега дава грешка. Това подлежи ли на ремонт и каолко г/д ще струва. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #2 Отговорено 27 Септември, 2016 Ако наистина е американче, силно ти препоръчвам да подминеш обявата. Американските Хонди си ги правят в Америката и нямат много общо с японския оригинал - нито по визия и техническо изпълнение, нито като здравина. Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #3 Отговорено 27 Септември, 2016 Е то за 7000лв над 150 коня седма генерация няма...Трябват още парички за нещо читаво. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #4 Отговорено 27 Септември, 2016 Подкрепям горните две мнения. Или дай повече пари и вземи нещо наистина като хората (7-ма генерация има добри попадения за 11-12000 лв) или за тези 7000 лв, които си писал си вземи 6-то поколение Акорд. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #5 Отговорено 27 Септември, 2016 За 7К трудно, и граничи с невъзможното. Увеличи сумата или намали критерия. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goodybg 40 #6 Отговорено 27 Септември, 2016 Като вече настоящ притежател на акорд 7 мога да ти кажа, че след дълко следене на пазара читав акорд 7 под 9000 няма да намериш. Нагледах се на кочини обявени за 9000 и 10000. Мога да ти пожелая успех и отдели си поне 11000 за чотав елземпляр и поне още 1000 за регистрация и консумативи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #7 Отговорено 27 Септември, 2016 (Редактирано) На мен ми е интересно да видя за каква точно кола говори колегата. Има ли обява, снимки или vin. Виждал ли я е, возил ли се е и тн.. Предполагам говори за купе (макар, че е писл хеч)? Относно евро Акорд-ите 7ма съм напълно съгласен с останалите! А грешката за кантар/еърбег не се ли види/прочете, няма как да се каже сума. Редактирано 27 Септември, 2016 от h5rov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djsnipa 0 #8 Отговорено 27 Септември, 2016 http://m.mobile.bg/details/11461074202844109 За това говоря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #9 Отговорено 27 Септември, 2016 Ако намериш купе 3.0 ръчка, ще се радваш много. За този екземпляр нямам мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #10 Отговорено 28 Септември, 2016 Тия неща "като здравина нямат нищо общо с японските" не се базират на факти, а на предубеждения. Акорд в Щатите е един от най-надеждните автомобили. Но трябва да знаеш, че европейският Акорд в Щатите се продава като Acura TSX и е осезаемо по-скъп, съответно по-изпипан - като интериор, качество на пластмаси, екстри (например тази е с климаТИК, няма европейска седмица без климаТРОНИК) и прочее. Но като здравина, едва ли се различават толкова. Проблемът е, че няма да има части. Не че се чупят, но ще се налага да поръчваш неща от чужбина. Може би консумативите и някои неща около двигателя и по окачването съвпадат, но да кажем, че направиш лек удар и трябва да сменяш калници, брони, еърбеци и тн - тая кола е за морга, понеже втора ръка няма нищо у нас. Иначе ако това те устройва и колата е запазена и ти харесва, действай - на някои това купе им допада повече от седан, а за тези пари няма да намериш такъв европейски Акорд, може би ще можеш и да преговаряш още 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djsnipa 0 #11 Отговорено 28 Септември, 2016 За удари не се притеснявам. Ще имам Каско. Притеснява ме факта, че е единствената 7ца на тази цена и единствената с 2/3 врати изобщо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djsnipa 0 #12 Отговорено 28 Септември, 2016 Иначе да, голяма част от частите съвпадат с европейските модели и примерно амортисьори с отстъпка са 60-70 лв брой, водна помпа -70лв, съединител - 400лв. Приемливо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #13 Отговорено 28 Септември, 2016 Отиваш, гледаш го и ако ти хареса го взимай 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djsnipa 0 #14 Отговорено 28 Септември, 2016 А някой да ми препоръча сервиз, от който е доволен и където могат да закачат колата на диагностика. Примерно в Хюндай за 60 лв ти правят преглед на окачване и диагностика. Така един познат искаше да си вземе соната и като я закара му изкараха една епикриза и му казаха, че ремонта ще струва около 2к., След това другата беше ОК Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #15 Отговорено 28 Септември, 2016 Ако искаш истинска диагностика, Бултрако, и там е 60лв, но познавайки ги какви мрънкала са, за американски Акорд може и да мрънкят... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #16 Отговорено 28 Септември, 2016 тогава в Юби ко. в Горубляне. И там правят диагностика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cK1 28 #17 Отговорено 29 Септември, 2016 (Редактирано) Стана ми интересно . Щях да пиша , колко време съм търсим 7ма генерация и колко ми е излязла, но реших , че така или иначе това е прекалено частен случай и няма да е от полза. Та ..., понеже ми стана интересно - реших да отворя мобиле.де и да видя как стоят там нещата http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=230971555&scopeId=C&isSearchRequest=true&fuels=PETROL&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=2&pageNumber=1Зададох критерии - между 2003 и 2005 г. бензин Най-евтино беше това от линка (2800 евро, 2.4. автомат, ударена ! ) Сложи 1000 лв. разноски по докарване за да си свериш часовника. Няма как да дърпаш дявола за опашката във въздуха (за да не казвам друго.)Принципно този мотор 2,4 - 160 к.с. е рядък, по разпространен е 2,4 190 к.с. Предполагам че този двигател е SOHC за да е само 160 к.с. Нека по-запознати от мен да кажат. Предполагам, че няма да се различава съществено от 2,3 мотора на 6ген., но ще е достатъчно различен да няма кьорава част, която да му пасне .Възможно е колата от обявата да е много хубава. И вярно е, че се продават стари коли, но лично аз търсих нещо доста по-запазено, като скромното ми мнение е, че разход като първоначална инвестиция в по-запазен екземпляр, излиза много по-евтино от изгодна цена на кола със забележки.Като гледам какво си харесал, не си като мен с оредяваща коса и казаното най-вероятно не те интересува. Така че щом ти харесва - дерзай ! (но и да не се изненадваш от това онова)п.п. И почти съм убеден, че няма ХЕЧБЕК акорд 7 (има комби и то е европейския акорд 7) това е американски акорд купе. Редактирано 29 Септември, 2016 от cK1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #18 Отговорено 29 Септември, 2016 (Редактирано) Акорд хечбек има 6та генерация. Като за тези пари и аз разгледах тук там. Има само блъскани и за ремонт. Или дай още малко хилядарки за добра 7ма или си вземи 6та с повече екстри и добър пробек. И като сравнявам пазара, акорда който си посочил е на реална цена. Само конете му са по-малко 6та Type R - цена около 9k 7ма Type S - 12-18 kUSA купета 6та са за до макс 6к а 7ма(това, което ти гледаш) от 7 до 15кУспех в избора, то принципно си е болестно състояние. Веднъж хонда и после само хонда. Така, че си избирай добре каляската. Редактирано 29 Септември, 2016 от bobchoo 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
entem 11 #19 Отговорено 29 Септември, 2016 (Редактирано) Ще си кажа и аз мнението понеже преди време си купих евтина кола, която ми излезе много скъпо и се наложи да я продам понеже не можех постоянно да давам пари за ремонти. Имах Рено Меган 2005 година седан и като си взех Акорда 2004 година - тогава разбрах какво е да караш кола. Когато гледах за предишната кола гледах да е евтина, да е хубава, да е здрава, да харчи малко и т.н. и общо взето не беше никак здрава. Колата не беше пазена изобщо и заради това я взех евтино, но след време ми излезе по-скъпо. Взех си след това по-стара кола (сегашния ми Акорд) от Горубляне на малко километри (то беше ясно, че са върнати, но не искам да знам на колко е в действителност ) и нямам никакви грижи за момента. По принцип не я карам много колата (около 15000км на година), но просто си личи разликата между двете коли. Този Акорд е внесен от Швейцария, така че бих ти препоръчал да вземеш кола, която е карана там понеже там уж ги пазят повече, а пък и самата изработка за Швейцария не е същата като за България, но с повечето продукти е така. Всичко е до късмет. Като вземеш колата и като я караш известно време ще разбереш дали си заслужава или не, но предварително няма как да си сигурен. Ако ти харесва - взимай, ако не - тогава недей да бързаш. Бих ти препоръчал да гледаш да е здрава, а не толкова външния вид и мощността. Поне за мен това е по-важно. По принцип разликата между Хонда и Рено е голяма, но все пак Хонда са си доста по-здрави. И все пак няма кола, която да не се чупи - нищо не е вечно. За всяко нещо трябва да се дават пари от време на време, но все пак Хонда не е кола, която да седи повече в сервиза от колкото при теб, така че най-добре ще разбереш като идеш на място да видиш. Възможно е на този американски Акорд да е по-ниска цената понеже не се карат толкова много в Европа и човекът може просто да иска да я продаде по-бързо, но винаги може и нещо да не е наред със самата кола. Може на място да изглежда по-зле отколкото на снимките. Варианти има всякакви, но цената не винаги е определяща. Който гледа може да прецени за себе си кое е най-добре, ние все пак ще помагаме със съвети Редактирано 29 Септември, 2016 от entem 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bullkiller 51 #20 Отговорено 29 Септември, 2016 Стана ми интересно . Щях да пиша , колко време съм търсим 7ма генерация и колко ми е излязла, но реших , че така или иначе това е прекалено частен случай и няма да е от полза.... .........като скромното ми мнение е, че разход като първоначална инвестиция в по-запазен екземпляр, излиза много по-евтино от изгодна цена на кола със забележки. И на мен, като на колегата ми стана интересно......Аз около 8 месеца търсих Accord VII 2.4 i-VTEC (190 Hp) ! За този период разгледах доста обяви в цяла Европа и установих, че много пазен и гледан екземпляр не може да се закупи на повечето посочени до момента цени и че подобни коли се броят на пръсти. И ако приемеш един съвет - запазена кола и др. не се купува с писане по форумите, а като видиш обявата, звъниш на момента и си първи евентуално, после вече е късно. Този съвет го дадох и на други колеги, които за свалена през Юни моя обява за продажба, ми задаваха въпроси на лични съобщения през Септември. Успех! P.S. Споделям мнението на cK1 , че по-голям разход като първоначална инвестиция в по-запазен екземпляр, излиза много по-евтино от изгодна цена на кола със забележки в последствие. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #21 Отговорено 30 Септември, 2016 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11466872181858247&slink=fst7pv Ето нещо което може да провериш. Не е купе но пък е тайп Р. Бих предпочел това пред другото, а и след време ще търсиш задни врати 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #22 Отговорено 30 Септември, 2016 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11466872181858247&slink=fst7pv Ето нещо което може да провериш. Не е купе но пък е тайп Р. Бих предпочел това пред другото, а и след време ще търсиш задни врати Точно този Акорд съм загледал и се чудя какво му се чудят?Това е невероятен автомобил и си заслужава всяка стотинка, при това цената е доста приемлива. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accordingly 26 #23 Отговорено 30 Септември, 2016 Само да добавя за американките понеже ги оплюха че са по-кекави от японските - не мисля че има такова нещо, с изключение на автоматичните кутии, които по правило са слабо място на американските Акорди от 6-та ген нагоре, просто защото не се правят от Хонда. Заводът на Хонда в Охайо произвежда (не просто сглобява) Акорди от 1982г., като качеството на автомобилите е 1:1 с японското, защото част от колите се изнасят И за Япония, така наречените import edition. Имал съм 3 генерации американски Акорд (3, 5 и 6-та) и по здравина не са отстъпвали на 100% японския ми Прелюд, но за сметка на това ми се струва че превъзхождат японските/европейските версии откъм комфорт и екстри. Особено при 6-та ген разликите между американец и европеец в това отношение са меко казано драстични. На въпроса за 7-ма купе, ако не са те отказали и продължиш да търсиш бройки от него - просто не взимай автоматик, това е слабото място на тия коли, иначе за конкретния екземпляр нямам мнение. Също така, понеже сме в Европа, а тази генерация мисля че не е имала официален внос за насам, ще ти е трудно изобщо с намирането на обяви и съответно части на старо. За нови части можеш да се възползваш от груповите поръчки от САЩ тук във форума, защото в БГ магазините ще те гледат умно и дори ще те убеждават че "няма такава Хонда". Такива са рисковете да караш по-рядък модел кола - трябва да си прецениш дали те устройват. Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #24 Отговорено 30 Септември, 2016 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11466872181858247&slink=fst7pv Ето нещо което може да провериш. Не е купе но пък е тайп Р. Бих предпочел това пред другото, а и след време ще търсиш задни врати Точно този Акорд съм загледал и се чудя какво му се чудят?Това е невероятен автомобил и си заслужава всяка стотинка, при това цената е доста приемлива. Ами не знам, но ако имам пари за още един акорд ще го купя.... Тъкмо взех черната перла от България и и направих един тест до Полша. Голям кеф да караш поддържана кола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #25 Отговорено 2 Октомври, 2016 Този Акорд е внесен от Швейцария, така че бих ти препоръчал да вземеш кола, която е карана там понеже там уж ги пазят повече, а пък и самата изработка за Швейцария не е същата като за България, но с повечето продукти е така. Няма да коментирам останалото, но този глупав ред ме подразни - за стоките с различно качество за България и други пазари. 1) Нерентабилно е да се произвежда даден модел на поточна линия с различно качество за различни пазари. Още повече, че в България биха се продали стотина автомобила от даден модел изобщо - за няколко години. 2) Колите продавани в България (не само на Хонда) най-често се изтеглят от наличности в големите представителства в Холандия, Германия. Освен в редките случаи, в които поръчваш нетипична комбинация от екстри и/или цветове и колата трябва да се изработи по твоята поръчка. 3) Тези седмици идват от Япония, за японците това би било невероятен срам и никой не би си позволил да направи такова нещо. В момента живея там - трудно е да се обясни колко силно уважение имат към България и колко безумно звучи идеята да правят нещо по-некачествено за нас в контекста на тяхната култура. 4) В ЕС е незаконно да има различно качество на стоките според пазара, в който се продава. Толкова незаконно, че ако някоя компания бъде хваната в подобна практика, ще плаща глоби, които ще обезмислят десетократно спестените пари от разликата в качеството. А такова нещо би се доказало лесно и всяка конкуретна компания би имала интерес да го направи. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #26 Отговорено 5 Октомври, 2016 С извинение за безцеремонното триене на развилата се дискусия (която с удоволствие бих продължил на лично или в друга тема на правилното място), мисля, че първата част на въпроса на колегата бе адресирана. Остана да помогнем за: По-важния ми въпрос е: Колегата е споменал, че има малък проблем - кантара на дясната седалка и бега дава грешка. Това подлежи ли на ремонт и каолко г/д ще струва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #27 Отговорено 6 Октомври, 2016 Всичко подлежи на ремонт, а колко ще струва, ще му кажат след като се разбере какъв е проблема /какви са проблемите, ако са повече от един/. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове