frizzante 184 #121 Отговорено 21 Май, 2020 3. Няма да видиш грешка на таблото, вероятно в момента фаровете за забити. Ако не са, са били и някой ги е вдигнал. След като смениш биалетата, ще се оправят, но трябва да идеш пак да ги регулират. Сработва веднага след смяната. Скоро се занимавах на една кола и ги оправихме. Има тема, намери я. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valio_BG 0 #122 Отговорено 23 Май, 2020 Благодаря на всички за съветите, ще се възползвам от всички. Климатика вече работи отлично на цената на нов компресор, кондензатор и фреон. Равносметката 1000+лв, но това беше включено в пазарлъка. Това е добре да го има впредвид всеки, който пазарува кола с неработещ климатик. Приказки от типа " ще го допълним и тръгва ... " са класика. Относно фаровете, прочетох темата и ще пиша в нея, за да не разводнявам тази. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dedra65 0 #123 Отговорено 2 Юни, 2020 Някой нещо да каже за тази обява? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21590216539650141 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #124 Отговорено 2 Юни, 2020 Много е постна, но тя и цената е такава. Ако липсата на екстри не ти е проблем...Иначе в Италия слагат газ на коли които ще се карат. Километрите едва ли са тия...Търси нещо без газ и си сложи ти. Като идват със сложена вече газ при евентуален проблем ще имаш грижи по сервизите с газаджиите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dedra65 0 #125 Отговорено 3 Юни, 2020 А за тази нещо? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21569789705408864 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #126 Отговорено 3 Юни, 2020 Тази поне е с доказан пробег. Ако те устройва това ниво на оборудване, ръчна и дизел, може да я погледнеш. Снимките не са много хубави, огледай за захабено и очукано по интериора...Цената е ОК, със сигурност читав бензин ще е повече, автоматик - още отгоре. Джанти със зимни гуми - супер, спестяваш сериозен разход ако са хубави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #127 Отговорено 3 Юни, 2020 Купувана от България кола с доказан пробег е най-добрия избор. Всичко трябва да се провери, разбира се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dedra65 0 #128 Отговорено 3 Юни, 2020 След колко километра пробег евентуално ще се наложи смяна на съединител и дюзи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #129 Отговорено 3 Юни, 2020 (Редактирано) Няма как да се гадае. Аз лично бих си предвидил, че ще трябва да сменя каквото предният собственик не е сменял. Отнася се и за климатика, който често дефектира при трета генерация (виж по-горе в темата). Хубавото е, че в случая имаш пълна сервизна история. Редактирано 3 Юни, 2020 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #130 Отговорено 3 Юни, 2020 (Редактирано) Съединител на 192К ще е близо до смяна, но пак зависи как е карана колата. За дюзи нищо не може да се каже без диагностика - те не са някакъв консуматив. Трябва и добре да се ослушваш за веригата. Редактирано 3 Юни, 2020 от inspektora Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dedra65 0 #131 Отговорено 3 Юни, 2020 (Редактирано) Говорих с продавача-съединителя е сменен. Веригата била за смяна-тук май си е цифра. Редактирано 3 Юни, 2020 от dedra65 допълнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #132 Отговорено 4 Юни, 2020 За тази последната, преди година взех почти същата, пак с два чифта гуми ( но без джанти) обаче със заден парктроник и готините украси на прагчетата. За 12500 обаче. Карана две години в България, но докарана от Италия. Аз лично повече кола от България няма да си взема. Удряна, блъскана, нов внос! Поне там като се поддържа се поддържа. Тука се гледа най-евтиното и ако може нещо да кара се кара. И моята беше със сменен съединител на твоите километри, но маховика не. Е, смених и маховиа на 220 и съединителя с него пак естествено. Той съдинителя е най-евтиния от цялата работа. Дори за труд вземат повече, един съединител е 300 лв. И така се минах аз, като се зарадвах на сменен съединител. Там вече за верижката трябва да се внимава, че е скъпичко. Щом е казал, че е за смяна значи не е добре. Дюзи и турбо почти няма проблеми, поне аз не съм чувал. И така от 12500 сега съм се спрял за 19000. Както не съм купувал гуми и беше със сменен съединител и верига. Да при мен даже беше сменяна и тя. От личен опит, аз не бих я взел тази точно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dedra65 0 #133 Отговорено 4 Юни, 2020 Благодаря, колега! Явно хубавото е скъпо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #134 Отговорено 4 Юни, 2020 (Редактирано) Купуването на кола втора употреба си е един вид изкуство. Можеш да изчетеш хиляди съвети, да изгледаш стотици клипове, но нищо не може да замени житейския опит и призтичащата от него придобита интуиция за колите. И да - няма как да стане за без пари. Същият житейски опит сочи, че инвестираните правилно при покупката (повече) пари, се възвръщат многократно от последваща експлоатация на автомобила. Редактирано 4 Юни, 2020 от inspektora 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #135 Отговорено 4 Юни, 2020 Точно така! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #136 Отговорено 4 Юни, 2020 (Редактирано) Преди 1 час, dedra65 написа: Благодаря, колега! Явно хубавото е скъпо. Не е гаранция. Естествено при по-евтиното се очаква да има повече неща. Аз я взех с ясното съзнание, че ще има нещо за правене ама толкова не очаквах. Така че никога не се знае какво ще излезе даже и на скъпото. Особено като наближава 200 хил при дизела всичко може да се очаква. Редактирано 4 Юни, 2020 от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dedra65 0 #137 Отговорено 7 Юни, 2020 (Редактирано) Продължавам с търсенето. Някой нещо ако знае да помага/да предлага. https://www.cars.bg/offer/5ebbd039609ab348be522152 https://www.cars.bg/offer/5da41c686aa9c57342227d24 https://www.cars.bg/offer/5ec818a1365a9d76b4624932 https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21580845944420702&slink=fplw52 Редактирано 7 Юни, 2020 от dedra65 добавка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #138 Отговорено 8 Юни, 2020 Здравей , Ако за теб няма значение дали е с ръчни или автомат бих обърнал внимание на последната. Ако наистина е купувана от Бултрако вероятно километрите са реални, а и може да видиш други ремонти. За мен обаче реално автомата е най-голямата екстра от всичко. Инак кола внос с вече монтирана АГУ бих те съветвал да избягваш. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #139 Отговорено 8 Юни, 2020 Мнението ми се припокрива с това на @inspektora и @AzSum. Съжалявам, че за пореден път ще го напиша, но нали целта е да помогнем със съвет. Не бих гледал обяви от автокъщи. Бих търсил кола от частно лице, купувана нова в БГ. Дали колата е била поддържана ще разбереш лесно, като видиш сервизната история и най-вече човека. Не бих си купил кола нов внос, освен от проверен човек. Да, има и читави, но си е чист късмет. Колегата pepur от форума доколкото знам внася бензинови хонди, лексуси и т.н. от Швейцария. Защо не му звъннеш? Най-малкото ще те ориентира за цените. За конкретните обяви, само последната отговаря на тези критерии, но е с много голям пробег. Каквато и да е колата, износването си казва думата - интериор, окачване, ламарини, кори и т.н. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dedra65 0 #140 Отговорено 8 Юни, 2020 Благодаря, колеги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #141 Отговорено 8 Юни, 2020 Да, купувана и поддържана от тук може, ама колко такива има? И то ако е доказано поддържана. От време на време излиза някоя ама това е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #142 Отговорено 8 Юни, 2020 (Редактирано) За съжаление (на търсещите да купуват) си прав. Просто собствениците не си ги дават, а и държат високи цени. Може да се потърси и сигурен човек за внос, както казах. Един колега наскоро ползва за внос на Пасат от Германия някакъв посредник (Cars-Help) и е много доволен; аз лично нямам преки впечатления и не мога да кажа нищо. Но цената със сигурност ще е по-висока от това, което излиза по обявите в Мобиле, защото запазеният автомобил и на запад не е евтин. Редактирано 8 Юни, 2020 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #143 Отговорено 8 Юни, 2020 Един колега си купи преди година така, негов човек ги вкарва от германия. Отиде, огледа я на място и му я докара. Обаче дизел 2010 - 20 бона. Засега само дпф ама това е нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Искрен 16 #144 Отговорено 10 Юни, 2020 (Редактирано) Аз моята също я взех с помоща на cars-help, тъй като ме притесняваше високата сума 22к. Хората работят в софия взимат те карат те обясняват и т.н. Моята кола обаче я намерих в пловдив и му платих пътя и огледа 90лв. Много съм доволен от услугата, въпреки,че ако знаех кой е продавача предварително едва ли щях да я ползвам. Излезе някакво момче,което си работи като IT, знае езика и внася по 1 или 2 коли само от частни обяви от Швейцария. Колите са само хонда и само бензин. С документи и в състояние в което са взети. Много съм доволен от моята хонда вече минах почти 10к сменил съм само масло и предни накладки. Колата като я купих беше на 93к с документи. Ако някой го интересува още му пазя телефона и като се напише в гугъл му излизат обявите. Един път проверявах мисля ,че имаше акорди. Ако някой дебне за кола препоръчвам да се следи. 0879352181 - Ivan Редактирано 10 Юни, 2020 от Искрен 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #145 Отговорено 10 Юни, 2020 Гледайте ги добре швейцарките за ръжди. Няколко вече гледам такива. Оня ден и едно Субару от там, беше трагедия... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZARABOY 1 #146 Отговорено 11 Юни, 2020 (Редактирано) И аз си взех CRV-то от същото момче от Пловдив - докара колата до София да я видят при Омбре. Иначе си беше с прилична сервизна история и състояние. Редактирано 11 Юни, 2020 от ZARABOY Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #147 Отговорено 14 Юни, 2020 Здравейте колеги, търся 3та бензин ръчка, ако е нов внос може без газ. Бих искал да е с панорамен таван, но комбинацията с бенц и ръчка е рядка. Някой гледал ли е тази? Мнения? https://mobile.bg/21589660811072972 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #148 Отговорено 14 Юни, 2020 Нe бях виждал пре-фейс с алкантара. Видът на салона и волана отговарят на километрите, но няма сервизна книжка, а парите не са малко. Ако ти харесва, си струва да се разходиш до Стара Загора и да я огледаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #149 Отговорено 14 Юни, 2020 Да, най добре да се закара в Бултрако да се прегледа историята. Другото което ме притеснява че е германска - ръждата.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lnetsov 0 #150 Отговорено 20 Юни, 2020 Здравейте , Търся хонда cr-v 3. Предпочитам автоматик с климатроник. Гледах тази https://m.mobile.bg/details/21582030495611617 и останах с добре впечатления. Няма перфектна кола , за това търся допълнително мнение и тук. Друг вариант е тази. https://m.mobile.bg/details/21592394835163917 Благодаря предварително за мненията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #151 Отговорено 20 Юни, 2020 Преди 7 часа, Lnetsov написа: Здравейте , Търся хонда cr-v 3. Предпочитам автоматик с климатроник. Гледах тази https://m.mobile.bg/details/21582030495611617 и останах с добре впечатления. Няма перфектна кола , за това търся допълнително мнение и тук. Друг вариант е тази. https://m.mobile.bg/details/21592394835163917 Благодаря предварително за мненията. Ако имаш някой познат с Хонда да погледнете двамата ще е най добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #152 Отговорено 20 Юни, 2020 Определено втората е за предпочитане, стига да не държиш на екстри. 2.4 мотора има повече сила в ниските обороти и като цяло. По-нова е и е фейслифт. Единствено има напъплила ръжда, типично за канадка. Трябва да я видиш хубаво отдолу. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarStanev 15 #153 Отговорено 20 Юни, 2020 От тези двете бих избрал тази с 2.4 мотора, просто защото е фейслифт, но основната причина е понеже няма газ. Втора ръка с монтирана вече газова си е риск и знак, че колата е карана повече, освен ако газовата не е сложена преди няколко месеца. Дори и така да е, пак не бих рискувал, като не знам кой газаджия я е слагал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lnetsov 0 #154 Отговорено 21 Юни, 2020 Според собственика газовата е сложена лично от него преди 2месеца. Това ,че колата е регистрирана и карана 4 месеца в България, също ми се струва плюс. Тромавия двигател може да спести някоя друга глоба... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #155 Отговорено 21 Юни, 2020 преди 29 минути, Lnetsov написа: Тромавия двигател може да спести някоя друга глоба... А дано, ама надали! Моето CR-V съм карал няколко пъти със 120 МИЛИ/Ч, сметай. Това, че двг е тромав не означава, че не можеш да превишаваш скоростта. Ако твоите везни накланят към по-малкият двг с идеята, че ще гори по-малко, си в заблуда. От личен опит - две еднакви коли с различни двг (1.3-1.8, 1.6-2.0, 1.6-2.0), големият двигател гори колкото, или незабележимо по-малко от малкия. Просто съотношението конски сили/килограми винаги е в полза на по-големият двг. В този ред на мисли, аз бих избрал тази с 2.4 двигателя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetarStanev 15 #156 Отговорено 22 Юни, 2020 По принцип е така, но в случая не точно, понеже разликата във вървежа на двата двигателя е много малка, а 2.0 се води по-икономичен с 2/100 в града и 0.7 извън града. Това е при нормално каране, по официални данни. Ако тръгнеш да ги цедиш и двата нон стоп, не мисля че ще мислиш за икономия. И двата си харчат яко. 2.0 е по-нов и малко по-надежден. Според мен при избора между двата всичко опира до стила на шофиране на шофьора. Ако си по-спокоен 2.0, ако си по-нервен -> 2.4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lnetsov 0 #157 Отговорено 23 Юни, 2020 Благодаря , окончателно се спрях на 2.0 с газ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 769 #158 Отговорено 23 Юни, 2020 Закарай я на реглаж на клапани и на газаджия да прегледа газовата, че кой знае как я е сложил, а и да сложиш газова и да продадеш колата 2 месеца по-късно е леко съмнително. Всеки който слага газ го прави, за да кара, поне няколко години, за да избие газовата, а не за да продава. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #159 Отговорено 1 Юли, 2020 Колеги, от последно време наблюдавам, че при наличие на бензин, ръчка и фейс (след 2010) първо има 3-4 обяви, второ хубавите са от 20К лв нагоре. Бях се приготвил за 15К лв + 2К лв обслужване + регистрация. За мен гореспоменатите суми са доста високи за кола с 2лт мотор - 8-10годишна, дори и Хонда. Тези, които имат такива, мислите ли че си заслужават първоначални 20Клв? Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #160 Отговорено 1 Юли, 2020 (Редактирано) Моята е 2008, но мога да ти кажа: Да, бих дал в момента 20К лв. крайна цена за фейслифт 2010 г, но задължително: - с ясна история - до 150 х. км. (моята в момента е на толкова) - автомат!!! - най-високо ниво на оборудване, задължително панорама, може и без навигация. За ръчка не бих дал, както и ако другите условия не са изпълнени. Редактирано 1 Юли, 2020 от note 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове