Jump to content

Prelude98

Фен
  • Мнения

    627
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Prelude98

  1. Ако го е изхвърлила докато е топла колата може да накараш някой на място да форсира двигателя до 3-4000 оборота, а и ти да гледаш откъде излиза. Като ти гледам капачката, хич не ми вдъхва доверие! Според мен задължително я смени с оригинална от представителството на хонда. Не ми се вярва да е кой-знае колко по-скъпа. И май наистина ще извадиш късмет май само с една капачка
  2. Ами трябваше с това да започнеш, че не знаеш от къде изхвърля! Заливаш с една кофа вода да се изчисти разлетия антифриз, доливаш в разширителния съд, караш докато загрее напълно, спираш и почваш да гледаш. Ако не капе при напълно загрял и работещ двигател, значи не е от разширителния съд а от някое съединение или маркуч. Изключваш двигателя и почваш да гледаш, най-вероятно ще протече когато изстине двигателя след 2-3-4 часа в зависимост от външната температура. Моя съвет е да не предприемаш никакви действия докато не разбереш от къде точно капе антифриза.
  3. Колега, не разбрах от постовете ти, разбра ли със сигурност от къде изхвърля антифриза? Кога го изхвърля- при загрял двигател или след като изстине двигателя? Имал съм подобен случай, когато е горещ двигателя от никъде не капе, поглеждам на студен двигател - всичко олято с антифриз! Трябваше да наблюдавам колата 5-6 часа за да разбера, че капе от един пробит мъркуч и то когато изстине напълно и започне да се свива.
  4. Ето линк за халогенните крушки: https://www.youtube.com/watch?v=ZDIce8mxpt0
  5. Може би трябваше да спомена, че цитирам специалист, който се занимава само и единствено с тестове на различни видове крушки, така че не се обиждам
  6. При халогенните крушки нещата стоят по следния начин: Колкото по-силно свети една крушка, толкова по-бързо изгаря! Причината е много проста за да свети силно една халогенна крушка и се подава по-голямо напрежение, което автоматично скъсява живота и. Обратното е при крушките лонг лайф- подава се по-ниско напрежение от стандартното и живота на крушката се удължава доста спрямо стандартната, но осветеността спрямо стандартната намалява.. Всеки трябва да си прецени кое е по-важно за него, дали по-добра осветеност и по-честа смяна, дали стандартна крушка или такава лонг лайф. Има доста сравнения в ютуб на халогенни, ксенонови и лед крушки. Оказва се, че лед крушките светят най-силно, но живота им за сега е по-кратък от ксеноновите, които пък светят доста по-добре от халогенните и живота им е най-дълъг. Най-зле откъм осветеност и живот са халогенните крушки, изключвам лонг лайфа хологенки, които могат да живеят 3-4 години, но са с възможно най-слаба осветеност. Лично за мен бъдещето е в лед крушките, но засега не са удачни за повечето коли, поради това, че задната им част/където е радиатора и/или вентилатора/ е много дълга и не се събира във фара и трябва да се пробива, разширява и пр. за да се получи. Лично аз ще изчакам още малко, докато направят по-компактни и дълговечни лед крушки. Като гледам с какви темпове се развиват нещата, мисля че до една година и това ще е факт. Вече има и ксенонови крушки без отделен баласт, самия баласт е вграден в крушката, което е голямо удобство, но за сега не е ясно колко дълъг ще им е живота, така че и това е вариант и както се казва: поживем увидем
  7. Тези лумени на лед крушките са малко измислени излиза, че са 5-6 пъти по-ярки от найтбрейкъра, но реално ще светят 50-60% повече. Има много сравнения м/у халогенни, ксенонови и лед крушки в ютуб, така че ако те интересува може да погледнеш. Предполагам, че фаровете ти са без лупи и ако сложиш лед крушките много ще заслепяваш насрещните коли. Моя съвет е слагай найтбрейкъра и ще останеш доволен, освен от живота им, но няма как винаги едното е за сметка на другото. Най-добрия вариант, но и най-скъпия е да си сложиш лупи във фаровете и лед крушки, тогава наистина ще получиш най-голяма осветеност и няма да заслепяваш насрещните.
  8. Да, цените са високи, но цените се определят от пазара! Цената това е мястото където се срещат интересите на продавача и купувача, т.е. за колко пари е склонен продавача да даде колата и с колко пари е склонен да се раздели купувача за да получи колата. Това, че акорда държи такава цена може само да ни радва
  9. Задължително се сменя диференциалното масло- 1 л. оригинално на хонда, струва 29 лв. Хубаво е да смениш също и свещите. За пръскалките, първо пробвай да им сложиш отгоре тампони, напоени с оцет, за една нощ и мисля, че ще се отпушат, поне моите така ги отпуших. Друг вариант е да търсиш от моргите, има достатъчно коли за части, но и те може да са запушени.
  10. Prelude98

    На ринга!

    Много бързо си смени мнението Нямах никакво съмнение кой ще победи и как, само в кой рунд не беше ясно. Мислех си за 6 или 7, но Кличко ме изненада приятно! Здраво е поработил и беше във върхова форма, но това не беше достатъчно...В момента само Уайлдър има някакви шансове срещу Джошуа и там наистина не е ясно как ще се развият нещата.
  11. Малко късно се включвам, но може на някой да му е от полза! Пистов ремък Гейтс, около 35 лв. В магазините продават комплект ролка+обтегач за около 220 лв. От Бултрако може да се вземе само ролката - 120 лв. Обтегачът не виждам смисъл да се сменя - няма какво да му се износи. Водната помпа, ако не създава проблеми, също няма смисъл да се сменя, поне аз на никоя хонда досега не съм имал проблеми и не съм сменял. Смяната на ремък+ролка става лесно и бързо от човек, който знае какво прави и не би трябвало да струва много, поне на мен ми взеха 20 лв. Става въпрос за ЦРВ 2 преди фейса.
  12. Преди фейса си е точна така, колегите говорят за след фейслифта.
  13. Освен това и задната броня е боядисана, което не е проблем, но си личи дори на снимка, а на живо предполагам още повече ще се набива на очи.
  14. Колеги, някой да е гледал на живо този акорд: http://www.cars.bg/c1950335 и въобще всякаква информация ще ми е от полза ?
  15. Според мен при ЦРВ-то проблема с 4х4 системата не е в проходимостта, до сега не съм имал проблеми в сняг и лед при едни хубави зимни гуми, но при влизане в по-остър и заледен завой има вероятност в най-неподходящия момент да се включи и задното предаване и тогава най-неочаквано може да се окажеш в канавката, не дай си боже и да спреш в някое дърво Това е най-големия недостатък на тази система според мен, тъй като при кола само с предно това не би се случило. Ако можеше да се изключва това 4х4 и да си го пускаш само когато искаш щеше да е много по-добре и съм напълно съгласен с колегата, пуснал темата! Но пълно щастие няма, както се казва
  16. Смени маслото в задния диференциал. Слага се само оригинално масло от представителството на хонда и събира - 1 литър.
  17. Благодаря много за информацията! Изкушен съм от това купе: http://www.cars.bg/c1471435 много ми харесва и цената му е добра, но този автоматик много ме притеснява! Какво ще кажете за конкретната обява?
  18. Колеги, чувал съм, че 3 литра двигателя има проблеми с автоматичната трансмисия!? Та въпроса ми е: какъв е този проблем, всички ли го имат или си зависи от поддръжката? Може ли да се намери такъв автомобил със здрава кутия и ако при покупката е наред заслужава ли си риска?
  19. Човек на моята възраст е нормално да е сменил много марки коли, но откакто се влюбих в първата хонда преди 9 години не съм сменял марката! Не, че не ми се е искало, но винаги разума е надделявал! Най ми е смешно, когато слушам някой да си хвали колата колко била здрава, как 20-30 хил.км нищо не бил барнал, а още по-смешно ми е когато става въпрос за чисто нови коли. Само ще дам един пример, а вие сами си правете изводите: Хонда ХРВ произведена 1999 г. от 9 години в семейството и изминати над 120 хил.км. за това време освен ремъци, ролки, масла и филтри са сменени само накладки, съединител и воден радиатор, е и крушки разбира се. За сравнение в далечната 2002 година имах щастието да карам около две години славещото се като "много здраво" Ауди В4, доста по-младо от ХРВ-то, ами какво да ви кажа: то амортисьори ли не бяха, втулки на носачите ли не бяха, тампони да двигателя ли не бяха и куп други дребни, но дразнещи неща. Сравнение с италианския, френския или не дай боже руския автопарк въобще не бих тръгнал да правя, познайте защо. Някой ще каже зависи как е поддържана колата, а не толкова от марката. Тук не съм много съгласен. Да съм имал една хонда добре, ами като съм имал четири и то не за година-две, не мисля че съм имал толкова късмет. Вярно, че поддръжката оказва влияние, но за мен ако при другите марки състоянието на колата зависи 70% от поддръжката и 30% от марката, то при хонда е обратното: само 30% от състоянието на колата зависи от поддръжката. Това може да го приемете като майтап, но както се казва във всеки майтап си има доста истина Е, има си и недостатъци- голяма e скуката с тези хонди, нищо не се разваля само гориво сипваш и караш. Преди време имах контакти по сервизите-загубих ги, не дай си боже нещо да се вчупи не знам нито къде да търся части, нито къде да я правя! Ама карай, като се вчупи нещо, тогава ще му мисля, засега си гледам само кефа и дано да не ми скимне да сменям марката, че тогава със сигурност ще ми побелее и малкото останала черна коса
  20. Не е предвиден да се сменя, освен ако не се задръсти, но това е твърде малко вероятно да се случи.
  21. Колега, ти провери ли да не ти е запушен катализатора? Тази кола е толкова просто направена, че въобще не ми се вярва някакво сензорче да влияе така на мощността!? Другото, което се сещам е заталачен горивен филтър от лош и/или стар бензин, но това е по-малко вероятно...
  22. В Бултрако не са чували за проблема с разпределителните валове. И как да чуят като за смяната им искат сума долу горе колкото струва целия автомобил и нормален човек никога не би стъпил там!
  23. Първо - извинявам се за тона, ако на някой му се е сторил по -рязък, но много хонда фенове/не визирам себе си/ знаещи и можещи престанаха да пишат в този форум, точно защото не им се спори с хора, трупащи мнения, без да се опират на знания и опит свързани с конкретния модел! Към колегата chy, след като темата е за ЦРВ 2 и конкретен модел двигател със заводски индекс К20А4, какво би помогнало мнението ти базиращо се на опита ти с друга марка, при условие че дори останалите хондовски двигатели нямат нищо общо с този модел? Има си някои специфики, с които човек трябва да се съобразява, ако иска колата да му служи безпроблемно и да не проклина после марката. Във форума има поне 3-4 теми за износени разпределителни валове, в която и морга да питате ще се окаже, че вече не са налични, просто защото са много търсени. Ако някой го интересува ето една много добра руска статия, която обяснява всички специфики на К - серията на хонда: http://www.hondavodam.ru/statji/motory-honda-k.html Към колегата пуснал темата- като компромисен вариант ти препоръчвам 0в30 или 5в30, но в никакъв случай в40. Смяната тотал на всички масла и филтри без труда е около 200 лв. Трябват ти 4 литра двигателно масло 5в30, 1 л. масло за заден диференциал, 2 л. масло за скоростната кутия, маслен, въздушен филтър и филтър купе. Горивния филтър на тази кола се намира в резервоара и се сменя само ако се задръсти, което не се случва при нормална експлоатация. Добре е да смениш свещите, антифриза и да провериш пистовия ремък, дали не е за смяна. Маслото за дифа и ск.кутия задължително оригинални от представителството на хонда. Масло на двигателя се препоръчва за смяна на максимум 8 000 км, независимо от вискозитета и данните на производителя. На скоростната кутия и диференциала на 40000 км. Свещи на 25000 км. Всичко това е специфично за модела и не се отнася за други модели вкл. на хонда.
  24. Маслото за този мотор, вече за 1000 път го казвам е 0в30 или 5в30, ако не искате да пускате тема: Износени разпределителни валове- какво да правя? Маслените магистрали на този мотор са много тесни, чудно ми е как при нашия климат, когато днес е +15, а преди пет дни -15, можеш да сложиш 10в40? Карам същия мотор на реални +300 к.км с 5в30 и не го пипа и грам и вече почвам да се чудя дали да не мина на по-дебело, че видите ли според разбирачите след 150 к.км мотора се износвал!?!
  25. Тегловният индекс не ти е проблема в случая, а неправилния размер. ЦРВ-то си е с тегло на лека кола и можеш да си го караш спокойно с гуми за лека кола, но този размер е много по-малък от заводския- 205/70/15 и по-точно с цели 33 мм в диаметър. Не, че не можеш да караш така, но аз не се сещам за нито едно предимство, освен ценово. Освен всичко друго джипката ще изглежда смешно с такива гуми
×
×
  • Създай нов...