Jump to content

bhtotev

Фен
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bhtotev

  1. А някой знае ли дали компресорите на климатика са взаимо заменяеми? Или има управление което си разпознава модела?
  2. Колеги, някой може ли да ми помогне от къде да купя семеринг с размери 12х22,6х5 или 12х22,5х5 в Бургас старата е 12,45х22,6х5 имам малко износване и ще я сваля малко. Намерих някаква подобна уж внос от япония за нещо като 25лв. което много не ми харесва като цена. Всъщност като гледам снимките на компютъра май е 12,45х22х6, в такъв случай трябва да е 12х22х6. Не съм я свалял а и нямам скакво да измеря отвора. Нацяло се обърках.
  3. Къде се намира модула и как се сваля, защото и аз имам този проблем.
  4. Заради малката литрова мощност.
  5. Абе не знам запалената трябва според мен да се опече да стане гладка и да се плъзга и да свири ,а тия не.
  6. Имах в предвид с доставката. И само комплекти за цялата кола ли са.
  7. Всичките ми познати които малко или много се занимават с такива работи твърдят, че са ги развалили TRW-то и са минали на ATE. А по апаратите обслужвах всичко, сменях мехчетата, защото не се движеха, смазах ги с оригиналната смазка която беше в предните накладки високо температурна ли там каквато е. Така,че няма задържания. Всичко си е наред. Аз че карам агресивно в прохода Слънчев Бряг_Варна, който пътувам често си е така, ама те се разпадат бе хора, това си е много опасно, а не са най-евтините. Имам чувство, че колкото по-големи са фирмите дето продава части- толкова по-си позволяват ментета. А вие нали не си мислите, че като сменям феродо и не проверявам как се върти накрая колелото.
  8. Колеги, преди половин година смених дискове и накладки отпред с TRW. В начлото всичко беше наред и като сменях гумите констатирах следното. Дисковете са надрани а феродото има дупки /разпада се/. Колата като спира точно преди да спре напълно издава звук все едно че спира трамвай. Не блъска волана. Явно парчета от накладката са се откъртвали и дерат по диска който са чертосани, износени а са на около 10000 км. Купени са от Инеркара. Дисковете не ги снимах но накладките да. Чудя се какви да взема сега.
  9. Да но първо с удар челно с як чук, защото явно или болта е опрял в края на отвора, или в края на резбата. И в двата случая мисля че ще помогне. Ударния винтоверт няма нищо общо от това на ръка. Ако не се лъжа болта е здрав. П.С. Което не се получава с чук става с по-голям такъв. /БАТ ИЦО/
  10. Англичанка 97 година. Същия проблем. Установих следното. Стружки в системата и филтъра забит, вдига над 25 бара и изключва от предпазния клапан на компресора /аварийно/. Включва като разтовари налягането, а то става за 30-40 секунди толкова за колкото работи. Понякога се разсърди и включва доста по късно. Втора година го карам така за да разбера дали стружките са от моя компресор или е сменян. Майсторите твърдят, че ако е от него няма да вдига такова налягане но не знам. За дврте сета си работи все едно и за другото ще го оправя. Смяната на филтъра с продухването сус спрей и фреона приблизително 100тина лева, но ако се окаже че компресора пак вкарва стружки 100+компресор, за това изчаках. Като изключи колата се освобождава и направо скача. Това си го обяснявам от високото налягане се затруднява въртенето на копресора, а и тя е една бегачкаааа с тия 90коня и особенно с тази малка литрова мощност 1.4. Има си и предимство, по данолнището го ползвам като моторна спирачка .
  11. Аз защо си мисля, че беше 3.3л. след основен ремонт а при смяна по-малко. А всичко зависи от филтъра. Има различни с различна вместимост. Понякога ми дават малки понякога големи. Наливам по- малко и после изравнявам.
  12. И аз съм с такива, но опаковката е друга. Ако не се лъжа де. Гледах ги от някаква книга за колата. Със старите си беше добре сега с новите прекъсва на ниски обороти ама яко докато е студена. Като подадеш малко газ и се оправя. Старите ми ги избраха в Техногаз в Акациите и от там ги купих само че не мога да кажа какви бяха.
  13. Да не ти е запушен филтъра преди помпата незнам ако е в кошница и само да сменяш помпа без да вадиш филтъра и да се мъчи и да работи с малък дебит и съответно малко охлаждане. В същия ред на мисли излишното гориво дали се връща свободно в резервоара?
  14. Аз я купух с обикновенно газово и не го давам за инжекциона. До колкото съм запознат инжекциона се слага защото не позволява да гръмне и да направи беля. Също и позволява по прецизни настройки. За сметка на това обикновенното всичко е по евтино. Знам сега че някои ще скочат да ме уборват колко по-добре е с инжекцион, че обикновенното е компромисен вариант. Да ама не, то по принцип всяка газ е компромис най-добре си е на бензина. Като е компромис защо да не е по-евтиния. А за тия стари коли .......
  15. Опиши по-подробно проблема. Как е с вървенето; дави ли се, защото ако се дави примерно може да се провери дали има във вакумите бензин. А това става при неизправен регулатор на налягането и др. По принцип с тая малка литрива мощност няма как да е чак толкова добре разхода, а и го сравни със този по характеристики.
  16. Сваляш бронята за по-лесно /стига да се развият ботовете скрепящи бронята с подкалниците иначе трябва да я махаш с тях комплект/. Като я свалиш има и видии и до колкото си спомням и две щипки. И аз първо за това я свалях. Клаксона беше отвратителен .
  17. При мен проблема се реши временно. За сега всичко е наред след като добавих още 5-6 литра бензин и сега пали нормално. Явно като се оправи времето ще трябва да сваля резервоара и да видя какво е положението в него.
  18. И аз имам проблема с паленето на студено. Газ-бензин сменя на газ на обороти, сменени свещи, кабели, капачка, палец, горивен филтър; помпата студена вдига 3.4до3.2 бара,върти мудно/предполагам от маслото 15W40 полусинтетика/, сложих и клапан между горивния филтър и колектора /няма ефект/. Резултати от наблюденията и опитите: -когато завъртиш директно сутрин не пали /дори и лятото/; -при първото подаване на контакт помпата работи на празно нали компа я изкл. след секунди, при 2-рото леко се затормозява и чак при 3-тото вдига нормално налягане и тогава пали от раз /ако не е чак толкова студено/-ако е пали и гасне няколко пъти; -последно снощи я бях оставил под наклон /напред/ и въобще не запали - запали след като я поставих на равно място -като се замисля проблемите май започнаха след като реших да изгоря бензина нацяло за да го сменя за зимата и сега има колкото да не свети лампата; -не съм мерил налягането в колектора, защото на горивния болт на филтъра нямам контролна пробка,но няма бензин по вакумите. Изводите ми са,че и пада горивото и това е причината за проблемите. Това може и да е от маркучето м/у помпата и капачето което затваря резервоара, ако е пукнато ще пада горивото защото казват, че на помпата някъде имало еднопосочен клапан. Проблема е,че помпата се сваля като свалиш резервоара защото от купето има само капаче за нивомера м/у седалките и багажника. Може и само да пропуска клапанчето по малко, защото като запали сутрин си пали цял ден нормално /е с изчакване да качи помпата/. А това с маркучето е болест на Ауду и Фолксваген. Ако някой е имал такъв проблем нека сподели, пък може и да съм полезен и на други колеги които са болни от "този вирус по Хондите" Не съм сигурен в изправността на регулатора на налягането в рейката, но да споделя, че той се сменя най-лесно но за сметка на това читавия е около 240лв.
  19. Проблема е решен! Последно среден разход до София и обратно 8.6 на 100. Като на връщане се прибрах с едно зареждане, което за мен е голямо постижение. Разхода се оправи след като смених палец, капачка, кабели и свещии. Също си направих центровката на слух както аз си знам. Беше нацяло завъртяна на предварение. Двигателя и преди си работеше добре, но сега се изчисти и мощноста се повиши. Вече съм доволен. Старите части по моя преценка бяха оригиналните, а на повече от 300000км. е нормално да са за смяна. Само ми е чудно как може да има такива хора като предните собственици нищо, ама нищо да не пипнат. То почти не остана нещо да не съм правил.
  20. Браво! Това наистина е нещо друго. Поне знам, че може да се смъкне разхода. Последно пак ходих до София и обратно. Рзхода си беше същия, само мога да допълня, че на лек наклон с включен климатик повече от 110 не може да вдигне, а на газ си върви като на бензин. Вчера ми остана малко време да я погледна и се изненадах като свалих капачката. Имаше доста нагар по пъпките и палеца е за смяна според мен, а делкото беше на максимално предварение. Почистих капачката и палеца /за сега само това/ и регулирах предварението на слух, при което заработи по-добре. Сега ще засека разхода и ще сменя палеца и капачката. Между другото и климатика ми прави проблеми постоянно се изключва и включва сам и колата ту се засилва, ту се спъва. Предстои ми цялостно обслужване и тогава ще видим как ще е. Есента ги регулираха в сервиза и нямат 15000км. То всеки пише на 15-20000 то май всеки трябва да се научи сам да си ги регулира какво е това 15-20000км. това е нищо.
  21. Съжалявам, че не съм влизал скоро във форума и със задоволство ще отбележа, че явно съм прибързал с мнението си, но за 4-5 дни никой не беше отговорил по моя проблем, а през това време аз карах без катализатор и тръба не бях сложил, а пътувам по 60км. на ден а очаквах компетентен отговор за да взема решение да го върна ли или да го изтърбуша. Сега виждам , че има раздвижване по темата аз съм със стария катализатор и след експеримента установих,че няма голяма разлика в разхода с и без изпускателна система"въпреки,че си има някаква". А цялата история започна с това,че колата гори, а не ми харесва как върви. На газ Бургас-София и обратно среден разход при постоянна скорост 120км/ч. 12 на сто. Работи си добре, не прекъсва. От скоро я карам и смених свещи, въздушен филтър-абе дбре си е. На бензин повече от 160 не можа да вдигне, на газ си върви както на бензин, а предната ми кола Пасат 91г. 1.8 ми пак 90 коня на газ си вдигаше 170 и въпреки,че е по тежък от хондата ми гореше около 9 на сто. Като се пооправи времето смятам да сменя маслото, ангринажния ремък и свещите със такива по каталог на НЖК , ако трябва и центровката ще бутна малко, напред-назад ,че да видим дали ще се оправи.
×
×
  • Създай нов...