Jump to content

gena_bs

Фен
  • Мнения

    177
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от gena_bs

  1. Пропуснал съм да напиша цената. 😉 Цена за 4бр.: 250лв.
  2. Извинявам се за новия пост, но форумът не ми дава възможност да редактирам предния! Контакти - на лични.
  3. Здравейте, Помагам на роднина, гумите са в София. Марка - Bridgestone Модел - Blizzak LM01Z - Зимни Размер - 205/60/R16 92Н DOT2015 Грайфер - 7mm Без забележки Карани са в града - 4 сезона. Съхранение - в хотел за гуми. Лично предаване! Има някакъв проблем с изпращането на снимките до мен и при първа възможност ще ги кача тук. https://www.olx.bg/ad/4br-205-60-r16-bridgestone-blizzak-lm01z-zimni-CID360-ID8pPRc.html
  4. Camshaft е колянов вал, а грешката се отнася за датчика му! Какви главини, какви VCS, ABS-и и т.н.? "Майстора", който е "работил" по двигателя ти е причината за тази грешка.
  5. "Окото" в общия случай показва състоянието само на една акумулаторна клетка. На стария ми акумулатор стана постоянно черно още на 3-та година. Въпреки това проблемите с него започнаха едва след още 3,5 или почти 6.5 от началото на експлоатацията му. Ако не бях се престарал да го тествам с товарна вилка и да му доливам дестилирана вода, със сигурност можеше да изкара поне още 1 година. Дотогава никога не беше свалян от автомобила и зареждан.
  6. Колега @clarion, Ако правилно съм те разбрал в последния си пост твърдиш, че: 1. Когато си карал колата преди месеци, всичко е било ОК с късите светлини. Написал си "фаровете светеха нормално преди автомобила да бъде оставен няколко месеца без да се кара" едва в предходния пост, но е и в първия. 2. В първия пост не си написал, че въобще някой е сменял крушки на късите, с което създаваш условия за гадаене относно естеството на причината за проблема. Без тази информация някой може да остане с впечатлението, че само от стоене в паркирано състояние, крушките са се завъртяли на 180 градуса. Или че и преди престоя фаровете не са светели нормално. И съответно логично се насочва мисълта към други скъпоструващи диагностики и ремонти. 3. Полирането е правено без демонтаж на фаровете, респективно на крушките и цоклите към тях. Няма значение дали дали са разглобявани фаровете при процедурата. Жив и здрав! И не е лошо да си свалиш Ръководство за употреба на автомобила си. Ще ти бъде изключително полезно.
  7. Колеги, В Ръководството за експлоатация е описано и показано с картинка положението на металната основа на крушката H1. То е точно същото, както е на снимките, качени от колегата ogi28b Изписахме цял роман за проблема, а работата стана като в онази приказка: ако на 15-та проба работата не стане, прочети упътването! :-) Друг е въпросът защо япончетата не са направили пластмасовата "фасунга" с издатина, че да не може да се завърта H1 на 180 градуса. Към автора на темата clarion: Може би решението щеше да се появи доста по-бързо, ако въпросът и описанието на проблема бяха написни по друг начин. Примерно: Преди няколко месеца полирах, почиствах и разглобявах фаровете. Оттогава не съм карал колата и едва сега забелязах, че късите светят слабо. Веднага се набива в очи, че фаровете са разглобявани, почиствани и крушките са демонтирани. Оттам директно се разбира, че проблемът е възникнал след профилактиката и може да е в някой елемент на фаровете: крушки, рефлектори, лупи, регулировка. А щом дългите са ОК, остават само частта на късите, при това на двата фара. Вероятността да са сгафили при сглобяването я има, но е малка и остават само крушките. А чернилката по стъкления балон на крушките е красноречиво доказателство за "компетентността" на тези, които са монтирали фара на автомобила.
  8. frisco, За коя компания пишеш, че са я затрили наскоро? Може и на лични, ако не искаш да пишеш в темата.
  9. Какво е обезщетението и за какво важи е написано в Общите условия на съответната фирма, както вече написах. Няма какво да се умува по форумите. Като не се чете преди да се подпише полицата, вината е само и единствено на застрахования. Да, наистина всяка кола е индивидуална по Шваке. Зависи от месец на производство, ниво на оборудване, боя и лаково покритие, наличие на предишни щети по купе, ходова част и още такива фактори. И оценката не е фиксирана, а има някакъв толеранс. До момента при сключване на застраховката брокерите са ми предлагали както долната граница, така и горната и аз да посоча застрахователната стойност в този диапазон. Ако не греша и изплащаните щети на елементите се изчисляват на базата на застрахователната оценка на целия автомобил.
  10. Тази застрахователна сума не е максималната, която би изплатил застрахователят при тотална щета! Четете подробно условията на компаниите по съответната полица, а не гледайте само застрахователната цена и премията! Безпроблемно шофиране на всички!
  11. Благодаря, Markony! И аз си мислех, че трябва да се започва отпред от най-близкото до ABS колело. Както е на схемата от HONDA.
  12. Ако примерно е с ляв волан и ABS модула е също отляво, какъв ред е описан в сервизното ръководство? АТЕ сега имат DOT4 SL.6 за автомобили с ABS/ESR, която е малко по-скъпа от "старата" SL. ATE typ 200 пък е около 30лв./л, но е с по-добри параметри. http://www.ate-brakes.com/products/brake-fluids/ Аз сложиш отново същата SL, но май сгреших. Наляхме 1л, при вместимост 0.4л и на теория вече не би трябвало да има каквито и да било остатъци от предишни смени. Старата беше на 5 години, а с новата колата спира по-зле. Педалът задейства по-долу и е доста по-мек и пружиниращ. 100% има въздух в системата, както и при колегата. Преди няколко години в друг сервиз се коментираше подобен проблем с Toyota Auris или Corolla. След 5-ти неуспешен опит в дилърството оставили едва ли не гравитачно да се обезвъздушава спирачната система. Доколкото помня сложили като скачени съдове казанчето и новата туба спирачна течност и отворили не напълно четирите щуцера. След около 24 часа системата се била обезвъздушила сама и без допълнително нялягане. След затваряне на щуцерите спирачките били перфектни. За съжаление беше отдавна и не помня повече подробности.
  13. И аз се боря с мек педал на една Astra с ABS, но той не е чак толкова зле. Последния месец изчетох и изгледох доста неща. Според мен нещата не зависят от марката и модела на колата. Спирачната течност от правилния тип ли е? Спирачните цилиндърчета на барабаните огледа ли ги внимателно? Теч и т.н. При обезвъздушаването трябва да се отвори напълно регулатора на спирачното усилие. Или обезвъздушавай на платформа или канал. Т.е. колата да не е във въздуха. Така също в съда, в който събираш спирачната течност, трябва да налееш чиста такава. До такова ниво, че маркучето за обезвъздушаване да е под нивото й. Целта е да не засмуква въздух. Вдигаш съда малко по-високо, за да може въздухът за излезе по естествен път от щуцера за обезвъздушаване. Относно ABS - не познавам Honda, но при обезвъздушаването няма разлика дали е изключен ABS от предпазителя или не. Лично съм го тествал. А и ако колата не е на контакт не би трябвало управляващият блок да е под напрежение. Върни си оригиналните модули на ABS и си вземи парите за повредения. Обезвъздуши. После пробвай на хлъзгав участък и с по-ниска скорост няколко пъти да задействаш ABS. По този начин се предполага, че ще навлезе свежа течност в хидравличния блок ище изтласка от него въздуха. После пак обезвъздуши. Между другото каква е последователността за обезвъздушаване, която е дадена от Honda? Питам, защото колкото ръководства чета за опела, толкова различни описания откривам. Има разлики за ляв и десен волан, с и без ABS. В сервиза го направиха 4 пъти ЗД>ЗЛ>ПД>ПЛ, а в английския Haynes Service & Repair Manual е посочено да се започва от предните колела (ПД>ПЛ>ЗД>ЗЛ) за ABS.
  14. Гумите са летни еднакви 14”: Марка и модел: Sava Perfecta, Made in Poland Размер: 175/65 R14 82T DOT: 1009 и на двете Състояние: Грайфер 6мм с нормално равномерно износване Не са спукани и/или лепени! Актуални снимки: Предпочитам да ги дам комплект, както и купувачът лично да прецени състоянието им. Цена за двете: 60лв. За контакти: gena_bs@yahoo.co.uk или на лични. От Бургас съм и предпочитам лично предаване.
  15. Променям си въпроса, понеже явно никой нищо не знае. Къде в Бургас мога да открия читави гуми втора употреба? С достатъчно наличности и възможност за избор. Трябват ми 4 броя еднакви 175/65R14; 82T не по-стари от 2014.
  16. Здравейте, Търсих Никарагуанеца на старото място до затвора в Комлука. Обаче магазинчето за гуми втора употреба беше затворено. Наоколо като че ли срутват къщичките. Питах останалите гумаджии, но естествено никой нищо не знаеше. Има ли някой информация работи ли Никарагуанеца още, преместил ли се някъде и къде? Ако има и някакъв телефон за връзка, ще съм ви много благодарен! Може и на лични, за да не излезе, че правя реклама.
  17. Може да е нашенски майстор, работещ в Швейцария! Те се обучават по клиповете в YouTube. И ако на клипа са сменяли на седан накладки, той човека откъде да знае за пъпките. Колкото до частите - само актуален софтуер за съответната марка/модел по VIN! Записваш си part number и така търсиш. При руснаците има и заместителите. В магазините за части също не са наясно с разликите в генерациите, facelift и т.н. Да не говорим за "майсторите". Личен опит с друга марка автомобили.
  18. Не знам какво разбираш под определението за майстора "не е вчерашен". Поддържа постоянно Акорд и/или японски автомобили, занимава се само със спирачни системи и ходова част или нещо друго? Защото аз с такъв проблем обиколих няколко оторизирани сервиза и искаха последно да сменя всичко по спирачната система. Ей така - да видели дали не е от еди-какво си. Ама за моя сметка. Накрая повиках Неволята и локализирах сам проблема. Не съм сигурен, че ако има проблем в хидравличаната част на спирачната, ABS и т.н. системи ще излезе грешка при диагностиката. За да ми сменят спирачната течност отидоха почти 2 л нова, при вместимост на системата 0.5. Най-много мръсотия имаше в "кантарчето", защото то не е постоянно напълно отворено. Наложи се на платформа и с натоварен багажник да правим смяната и обезвъздушаването. Според мен е добре да се обърнеш към някой от препоръчаните във форума сервизи. В случай, че нямаш уменията, условията или желанието да се пробваш сам. Но без ремонтно ръководство, за конкретния автомобил, това няма как да стане.
  19. Нямам Акорд, за съжаление, но си патих с подобен проблем. Намери си Ремонтно ръководство за справка поне. При смяната на апаратите, буталата смазани ли са с високо температурна или медна смазка? Само проблемният апарат ли е обслужен? Асистентите сравняват оборотите на минимум 2 колела и се опитват да компенсират разликата. На задния мост или някъде по спирачната система има ли регулатор на спирачното усилие? Т.нар. кантарче, което при натоварване на задната част на колата отваря клапан и се увеличава спирачното усилие към задните спирачки. В повечето марки те създават проблеми. Проверката е като се елиминира с нипели. Паркираш по възможност на равно, гасиш двигателя, като подложиш нещо на предните гуми. Ако ползваш повдигач, това не е нужно. Освобождаваш ръчна и скорости. Помпиш педала на спирачката рязко, докато се втвърди. Това е, за да провериш дали по някаква причина някое от колелата няма да блокира. Изключваш всякакви асистенти, ABS и подобни. Ако нямаш бутон - от предпазител директно. Разхлабваш съвсем леко всички гайки на колелото. Под оборот, за да се елиминира евентуално презатягане. Вдигаш на стойки задницата (двете задни колела) или най-добре на повдигач. Завърташ проблемното колело и слушаш внимателно за непривични шумове. Особено при старта и спирането. Същото правиш и със "нормалното". После завърташ двете едновременно с еднаква сила. Доколкото това е възможно. Така ще разбереш кое задържа, защото то ще спре първо. Ако някое въобще не може да се завърти - проблем в спирачката или настройката й. Ако няма разлика, почваш с ръчната . С еднакво усилие се опитваш да завъртиш колелата едно по едно. Трябва двете да са блокирани и да освобождават на едно и също положение на ръчната. В противен случай, работиш по настройката й. Пак всичко трябва да е симетрично. Ако всичко е наред и почти идентично за двете колела, продължаваш да включваш една по една системите и повтаряш всичко. При включен двигател, разбира се. Успех!
  20. Защо ремонтираш по Каско? Застрахователят на виновния водач по ГО трябва да заплати всичко! За механичните дейности не знам, но цената за бояджийските работи зависи от типа и цвета на боята. Цената, според това как те прекарат, е 120-140лв. на елемент с лак и изпичане в камера. Вече за колко елемента намаляват от тази стойност е въпрос на ценоразпис и договорка. Примерно на комшията за 600лв. му боядисаха целия Citroen Picasso с някаква не особено качествена боя. С ремонтите по Каско нещата са малко по-различни. Зависи дали си в доверен сервиз на застрахователя, по експертна оценка или фактура. Последните две можеш да спечелиш, но ако колата е по-старичка се начислява коефициент на овехтяване и си вътре. За мен първия вариант е най-удобен, но пък те си калкулират нещата по договорки. При всички варианти когато подновяваш Каско следващата година ще бъдеш неприятно изненадан!
  21. Ако ще са Monroe - само двойнодействащи! Мисля, че Reflex беше серията. Останалите са меки и ще ти клати доста.
  22. Естествено, че ще рекламира сервиз. Libherr и сервиз са в симбиоза! Преди малко в друг форум обяснявах какво да прави един колега с пореден повреден "мерцедес на хладилниците".
  23. "Фреона" се филтрира от машината в сервиза за климатици! Както вече написах, функцията на филтър-дехидратора е показана в самото му наименование. Отделя водата и нищо повече. А относно "мизерията" - обикновено влиза от пробив в тръбопроводите. Или от нефилтриран "фреон" и масло. А дали караш на "слаб климатик" (каквото и да значи това) или не няма значение за работата на системата. Ако не е правилно обслужена, заредена и т.н. или компресора има някакъв проблем, това по никакъв начин няма да ти помогне. Пожелавам ти да си решиш проблема успешно!
×
×
  • Създай нов...