Drone 790 #41 Отговорено 28 Април, 2016 За догодина мисля да взема http://diana-ltd.com/tire?6862 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #42 Отговорено 21 Септември, 2016 Колеги някой има ли ЛИЧНО впечатление от марките Nexen и Kumho? Интересувам се основно от всесезонните им модели! И умолявам да ми спестите лекцията за това, че всесезонни гуми нямало и колко много със се заблудил и какъв компромис било това и т.н.! Благодаря! В момента съм с всесезонен Nokian! 205/60/16 Но са за смяна! Други мои коли съм карал с Debica Navigator и бях доволен, но пък ги няма в нашия размер, има на 55, но не и на 60, а не искам да смъквам колата, че все се катеря по разни баири и черни пътища ( Парапланерист съм и клиренса ми е нужен) Бюджетния вариант е Nexen ( корейски, но нямам наблюдения) и пожелателния вариант са Kumho, по-масови, но са 40-50% по-скъпи (170 лв. повече)! Пирели и Мишелин няма да сложа на 15 годишна таратайка, както и Вредщайн, нищо че са добри! Търся стабилно и изпитано бюджетно решение! За мен такова беше Debica, но с Харвито.....Греда! Дайте идея! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #43 Отговорено 21 Септември, 2016 Някъде из акорд форума имаше тема за гумите nexxen. Акорд 7ма, но не бяха всесезонни. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=99087&page=2&hl=%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD&do=findComment&comment=1057454723 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #44 Отговорено 26 Септември, 2016 Благодаря! Разгледах ги и ме изненада, че не открих лоши мнения за Nexen! Май на тях ще се спра, та поне загубите ще са минимални ако не се окажат читави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #45 Отговорено 26 Септември, 2016 Колега,случайно преглеждах сайта на AutoBox имат интересни оферти с до -55% на гуми със стар дот и гаранция 1г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #46 Отговорено 26 Септември, 2016 Непременно ще ги погледна! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стъни 0 #47 Отговорено 12 Март, 2017 Някой с лични впечатления от : GOODYEAR EfficientGrip Performancehttps://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/goodyear/efficientgrip-performance-20560-p-115641.html В разни класации за последните години са напред, но не пречи и някое лично , а не статистическо мнение. Интересно ми е също , ако някой ги е карал , колко време/км са изкарали? Това не им го дават като предимство. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vassilp 12 #48 Отговорено 13 Март, 2017 (Редактирано) Колега, аз от миналата година съм с тях. Тихи са и се държат отлично на мокро. Не мога да кажа до колко ще изкарат. Редактирано 13 Март, 2017 от vesivanova Предходното мнение не се цитира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #49 Отговорено 30 Март, 2017 Съжалявам , че съм го пропуснал. Тук е раздел Харви. Довечера ще редактирам цялата тема. За поведението на Гудияр си прав , но сравни Т с W на въпросния модел и ще видиш колко голяма е разликата. Аз хващам разлика даже в 2 съседни индекса. Може да спориш с някого, някъде, но това не е тук и няма да се случи. В този раздел гледам да не се пишат глупости, а твоите наблюдения нямат нищо общо с Харви. За в бъдеще се придържай към раздела, в който пишеш или пиши в общите теми, където няма фиксиран модел, за да не водиш до объркване. Благодаря ти! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #50 Отговорено 16 Юли, 2019 Малко стара тема но съм пред дилема за 215/65/16 по един руски форум стигнах до извода че преди фейслифта няма проблема но за фейслифта отпред имало малко проблем. Някой пробвал ли е този размер на хр-в преди фейслифта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #51 Отговорено 16 Юли, 2019 Лично аз не бих сложил гуми с размер, различен от указания от производителя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
monkos 20 #52 Отговорено 16 Юли, 2019 (Редактирано) 3 hours ago, Ioan said: Малко стара тема но съм пред дилема за 215/65/16 по един руски форум стигнах до извода че преди фейслифта няма проблема но за фейслифта отпред имало малко проблем. Някой пробвал ли е този размер на хр-в преди фейслифта Здрасти колега, Аз в момента съм с джипови 205/70R15, които са с 10 мм по-широки и 14 мм по-високи от фабрично препоръчаните 195/70R15. Имах известни притеснения, че при максимално навит волан ще опират някъде, но се оказа, че заспаха. След като ги монтирах реших да се разходя малко извън пътя и да поразчекна Харвито с цел проверка дали няма да опре някъде - всичко се оказа наред. За мен това е идеалният, максимален размер за тази кола и не бих експериментирал с по-големи гуми. Разликата между 215/65R16, който ти си избрал, и 205/60R16, какъвто ти е фабричният размер за 16", е още по-фрапантна - 33,5 мм, което ще рече с около 3,4 сантиметра по-висока гума(реално може и да е повече, в зависимост колко е износен грайфера с текущите гуми). Но трябва да имаш впредвида още няколко фактора: - Гумата не ти е само височина и ширина, въображаемото движение на предните гуми представлява нещо като сфера. Може да се наложи рязане на калници/подкалници или монтаж на фланци, за да се коригира офсета, ако гумите закачат някъде. - Джантите ти може да не са достатъчно широки за за този размер гуми. - Ако си избрал джипови гуми - те са пригодени за по-тежки условия на експлоатация от тези за леки автомобили, което ги прави съответно по-тежки, в следствие HR-V-то ще стане доста по-спънато и ще вдигне разхода на гориво с тях. Също така джиповите гуми, като цяло, не са особено подходящи за движение с високи скорости, завои и т.н. Надявам се да съм бил полезен. п.п. За 215 гума, мисля, че ти трябва джанта 6 - 6,5J. За HR-V 16" фабрично ги дават 6J, така че ако са ти оригинални джантите би трябвало да станат, но все пак провери. Редактирано 16 Юли, 2019 от monkos 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #53 Отговорено 16 Юли, 2019 Бляда се е поолял. Иначе е с 215/70/16/😅 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
monkos 20 #54 Отговорено 16 Юли, 2019 Тази е лифтната. Аз говоря за стоково окачване. HR-V няма смисъл да се лифтва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #55 Отговорено 17 Юли, 2019 Всички тунери, които мислят ,че по-голямото е по-хубаво да проверят има ли полуоски втора употреба в БГ...:) 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #56 Отговорено 17 Юли, 2019 На 60 ми се вижда малко нископрофилно, не ми се вярва да стигна до полуоски но все пак може да потърся джанти 15". Сложих уретанови буфери и от пред, отзад заради газовата че малко клекна, изравни се и стана стабилна не се накланя но вози доста твърдо та искам да омекне малко от по високопрофилните гумиSent from my Redmi 3 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #57 Отговорено 27 Септември, 2019 По финансови причини и по стечение на обстоятелствата разбрах че 215/65/16 стават при пълен десен са доста близо до един тампон и кора. 99.9% горното с 215/70/16 не е дигано, отзад е леко клекнало заради газовата, предполагам. Но ми се струва че на такава кола не са на място по големи гуми.Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doc_val 2 #58 Отговорено 1 Юни, 2021 Здравейте колеги някой кара ли с гуми 205 70 r 15 и с какви впечатления е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wawa 5 #59 Отговорено 2 Юни, 2021 (Редактирано) На 12.03.2017 г. at 20:10, Стъни написа: Някой с лични впечатления от : GOODYEAR EfficientGrip Performance https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/goodyear/efficientgrip-performance-20560-p-115641.html В разни класации за последните години са напред, но не пречи и някое лично , а не статистическо мнение. Интересно ми е също , ако някой ги е карал , колко време/км са изкарали? Това не им го дават като предимство. Преди години си купих такива втора употреба, бяха 2 или 3-годишни според дота, изглеждаха като нови и бяха сравнително скъпи, към 300лв. комплекта гуми (205/60/16). Леле, какво разочарование, не можех да взема по-остър завой със скорост над 40 км/ч - примерно завой в рампата при излизане от магистрала / главен път. Имах усещане, че колата ще се обърне. Махнах ги бързо и си купих нови Нексен (към 110 лв. гумата) - през първите 3 години се държаха супер добре, след 4-та година почнех да усещам плъзгане/превъртане на гумите при подаване на повече газ, т.е. взеха да се втърдяват. Редактирано 2 Юни, 2021 от wawa Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
monkos 20 #60 Отговорено 7 Юни, 2021 On 6/1/2021 at 5:30 PM, doc_val said: Здравейте колеги някой кара ли с гуми 205 70 r 15 и с какви впечатления е Аз карам с такъв размер А/Т гуми от две години и нямам никакви оплаквания. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonstopbg 20 #61 Отговорено 3 Август, 2021 (Редактирано) Колеги, преди беше много трудно да се открие гума с оригиналния размер, която да не е за бус (205/60/16). Бях принуден да взема 205/55/16 и даваше отклонения в километража, дневния километраж и височината на колата (1 см по-ниска). За сметка на това в завои се държи доста стабилно с по-ниските гуми. Тази година си намерих 205/60/16 Kumho ECSTA HS51 за лек автомобил и впечатленията ми са отлични. Освен височината и точния километраж, сега вози осезаемо по-меко. Ако търсите с оригинален размер, мога спокойно да ги препоръчам. Бяха около 100 лв за брой. Попаднах на тях докато гледах резултатите от тестовете на ауто билд и за късмет предлагаха нашия размер. https://www.edentyres.com/kumho-ecsta-hs51-wins-autobilds-2021-summer-tyre-test/ Имаше и ES31 с малко по-лоши показатели при тестове, но пък бяха по-евтини, около 85 лв/бр и съответно бяха изкупени. Поздрави Редактирано 3 Август, 2021 от nonstopbg 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #62 Отговорено 4 Август, 2021 От както ги купи до сега на какъв пробег са гумите?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #63 Отговорено 5 Август, 2021 Не получих отговор, но въпроса ми е свързан с тази тема. При моите "тестове" не останах изобщо доволен от гумите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonstopbg 20 #64 Отговорено 5 Август, 2021 (Редактирано) Преди 20 часа, 5 GTT написа: От както ги купи до сега на какъв пробег са гумите?! Какъв ДОТ са твоите? Моите са ДОТ началото на 2021. Средата на 2020 са променили сместа и като ги взимах специално гледах да е с новата. Като цяло отзивите са, че единствено шарката е същата. Тестът на ауто билд за 2021 показва драстичната разлика, предходните години е някъде под средата. Взех ги април и от тогава правя втора смяна на масло. Някъде 11 -13 000 км до момента. Няма следи от разтопяване или износване, но наистина се усещат по-меки - колата стана по-тиха и не усещам всяка пукнатина като с Fulda-та (на 4 сезона). Вече при релефния асфалт не си повишаваме тон, за да се чуваме. Ако забележа нещо нередно ще пиша. Редактирано 5 Август, 2021 от nonstopbg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonstopbg 20 #65 Отговорено 5 Август, 2021 Преди 4 часа, 5 GTT написа: Не получих отговор, но въпроса ми е свързан с тази тема. При моите "тестове" не останах изобщо доволен от гумите. Прочетох цялата тема и твоите са ДОТ 2019, старата смес. А по износването и кога е настъпило, на твое място бих отишъл още след първите парчета да претендирам за замяна. Ще следя дълбочината на грайфера при новата смес колко бързо намалява. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonstopbg 20 #66 Отговорено 29 Ноември, 2022 Колеги, след втори сезон с Kumho HS51 мога да кажа само добри неща за тази гума. Новата смес определено е дала ефект и няма отклонения като предишната. Въпреки меката гума не се износват преждевременно, все още имам доста грайфер а карам на дълги разстояния често. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lipi 0 #67 Отговорено 30 Март, 2023 Колеги, някой да е пробвал GOODRIDE SL369-205/60/16? Понеже ги има в препоръчвания размер, а се водят и A/T Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове