Jump to content

monkos

Фен
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

20 Neutral

Относно monkos

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • Кара
    Honda HR-V 1999 D16W1 4WD
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Ankh-Morpork

Contact Methods

  • Skype
    n/a

Последни посетители

1404 профилни разглеждания
  1. Аз карам с такъв размер А/Т гуми от две години и нямам никакви оплаквания.
  2. При мен е 12-13 градско газ. Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
  3. ABS-а не е създаден за да спира колата "по-добре", а да запазиш възможността да управляваш автомобила, използвайки волана при ситуации, когато спирачките блокират колелата. Иначе предполагам, че е възможно да го "активириш", при мен го има този (д)ефект. При скорост под 20 км/ч се включва без причина(според мен не отчита правилно скоростта на предно ляво колело и проблемът идва от гривната).
  4. Ами не съм присъствал на първоначалната смяна на маслото и всичко останало, но и да не е сменен, няма как да се събере литър в него.
  5. Грес по стените не ми се вярва да има, миналата година си взе 3,3 литра и всичко беше ОК. Антифриз дали губи все още не мога да кажа, но го следя.
  6. Здравейте колеги, Оствих колата за обслужване и смяна на всички ремъци плюс водна помпа. Денят след като си я взех реших да проверя нивото на маслото - оказа се че е с около литър над максимума. Веднага се обадих в сервиза и отидох за да го източат - оказа се около 3,5 литра. След като механикът наля източеното масло обратно остана около един литър. Каква може да е причината за намаления капацитет?
  7. "Sport" по-скоро е нивото на оборудване. Jeep Grand Chereokee Laredo/Limited/Overland. Mercedes Benz Avantgarde/Elegance/Classic etc...
  8. Мен би ме притеснявала цената, не цвета. 215 лв ми се струват артък много.
  9. Колеги, правете разлика между бактерия и вирус. Няма как антибиотика да помогне срещу коронавирус, антибиотиците работят срещу бактерии.
  10. Аз да дам моите 5 стотинки по въпроса. Както е казал колегата по-горе, колата няма да започне да вози твърдо, НО според мен 100% ще опира, пак го е казал колегата, трябв да спазваш диаметъра. Диаметъра на 205/55/16 е почти съшият като 195/65/15, а колегата до сега е карал с 185/60/15, което е около 3 сантиметра и е доста сериозна разлика. Ако имаш огромно желание да подкараш сивика на 16ки, твоят размер по-скоро е 195/50/16. ℹ️ Не знам дали си запознат, но първото число от размера на гумите е ширината на стъпката на гумата в мм, второто число е процентното съотношение между ширината и височината(в горния случай 50% по 195 мм, получения резултат умножаваш по 2 и събираш със 15 инча, но в милиметри за да получиш радиуса на цялата гума), а третото число, цолажа на джантата за която е предвидена гумата. От трета страна имаш и ширина, освен офсет на гумата, както и други характеристики. Не можеш да сложиш прекалено широка гума на прекалено тясна джанта или обратното. Ако се поразтърсиш в нета ще откриеш таблици, колко широка трябва да ти е джантата за определена гума.
  11. Бягай от тоя голф мен ако питаш. Даже халогени няма и е с климатик, не с климатроник. FSI/TFSI по принцип се кара с по-високооктанов бензин - претенциозни са откъм гориво, а в България качеството на газ, бензин и дизел са под всякаква критика. Щом са си играли да слагат газова уредба на мотор с директно впръскване, значи са смятали, че ще въртят километри, а от там се прецакват бензиновите дюзи и не само. Ето снимки от 2.0 TFSI 200 к.с. Голф 5 само с MPI, 1.9 TDI(помпа-дюза) или 2.0 TDI(common-rail след 2006-2007 година). Много сте ми забавни когато започнете да подскачате като ощипани монахини, човек ще каже, че Хонда е на майка ви и татко ви ... Аз не робувам на никакви марки и смятам, че мнението ми е меродавно и безпристрастно. От друга страна, никой не може да ме накара да си купя форд и рено
  12. Точно това щях да пиша и аз, плюс, че на японските коли цената на частите е една идея по-скъпа, така, че едва ли ще има някаква фрапантна разлика в поддръжката. Относно голфа с фабричната газова уредба - не е FSI, а MPI и е 75kW/102 к.с., голфето не е лошо, но мен лично този мотор е абсолютно бесмислен, поне в България - купуваш си спънат кон, който за една конска сила влиза в по-голямата данъчна ставка - от над 74 до 110 kW, хем плащаш голям данък, хем не върви. Единствения плюс е газовата уредба. Също така 1.6 MPI е единственият мотор на голф 5, на който може да му се сложи газова уредба, а FSI/TFSI са отвратително мотори - разпъват вериги и събират гняс в мотора. Аз имам Голф 5 комби, 1.9 TDI 2009 г. и съм супер доволен от него като возия, поддръжка, комфорт и т.н. Иначе на твое място бих се насочил към Accord 7 или 8 2.4 автомат(според зависи кое можеш да си позволиш), но аз не съм ти, нито обратното Успех с избора!
  13. Колата има дневен и общ километраж, но когато джамбазите свалят километража, за да го върнат, затискат лостчето за смяна с пластмасата. Просто я изкарай и я постави както трябва. Пластмасата около километража се маха като свалиш волана в най-долна позиция и дръпнеш пластмасата към теб, като внимаваш за щипките, на които се държи да не паднат където не трябва
  14. Не, не губи както ти е казал колегата(даже напротив), защото когато кардана го няма, съответно няма какво да предава мощност(въртящ момент или както искаш го наречи) към задния диференциал. Прочети/разгледай тук ако ти е интересно. https://www.awdwiki.com/en/honda/ п.п. Лично аз кардан не съм махал, но съм виждал как се сваля буквално за 15 минути.
  15. Няма никакви проблеми, нищо не трябва да се запушва. Колата просто става само с предно. Даже има хора, които масово карат лятото без кардан за "икономия"(не знам колко ще икономисат, ама това си е тяхна работа). п.п. Да, 4х4 се задейства, когато превъртят предните гуми.
×
×
  • Създай нов...