Jump to content

monkos

Фен
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от monkos

  1. Аз карам с такъв размер А/Т гуми от две години и нямам никакви оплаквания.
  2. При мен е 12-13 градско газ. Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
  3. ABS-а не е създаден за да спира колата "по-добре", а да запазиш възможността да управляваш автомобила, използвайки волана при ситуации, когато спирачките блокират колелата. Иначе предполагам, че е възможно да го "активириш", при мен го има този (д)ефект. При скорост под 20 км/ч се включва без причина(според мен не отчита правилно скоростта на предно ляво колело и проблемът идва от гривната).
  4. Ами не съм присъствал на първоначалната смяна на маслото и всичко останало, но и да не е сменен, няма как да се събере литър в него.
  5. Грес по стените не ми се вярва да има, миналата година си взе 3,3 литра и всичко беше ОК. Антифриз дали губи все още не мога да кажа, но го следя.
  6. Здравейте колеги, Оствих колата за обслужване и смяна на всички ремъци плюс водна помпа. Денят след като си я взех реших да проверя нивото на маслото - оказа се че е с около литър над максимума. Веднага се обадих в сервиза и отидох за да го източат - оказа се около 3,5 литра. След като механикът наля източеното масло обратно остана около един литър. Каква може да е причината за намаления капацитет?
  7. "Sport" по-скоро е нивото на оборудване. Jeep Grand Chereokee Laredo/Limited/Overland. Mercedes Benz Avantgarde/Elegance/Classic etc...
  8. Мен би ме притеснявала цената, не цвета. 215 лв ми се струват артък много.
  9. Колеги, правете разлика между бактерия и вирус. Няма как антибиотика да помогне срещу коронавирус, антибиотиците работят срещу бактерии.
  10. Аз да дам моите 5 стотинки по въпроса. Както е казал колегата по-горе, колата няма да започне да вози твърдо, НО според мен 100% ще опира, пак го е казал колегата, трябв да спазваш диаметъра. Диаметъра на 205/55/16 е почти съшият като 195/65/15, а колегата до сега е карал с 185/60/15, което е около 3 сантиметра и е доста сериозна разлика. Ако имаш огромно желание да подкараш сивика на 16ки, твоят размер по-скоро е 195/50/16. ℹ️ Не знам дали си запознат, но първото число от размера на гумите е ширината на стъпката на гумата в мм, второто число е процентното съотношение между ширината и височината(в горния случай 50% по 195 мм, получения резултат умножаваш по 2 и събираш със 15 инча, но в милиметри за да получиш радиуса на цялата гума), а третото число, цолажа на джантата за която е предвидена гумата. От трета страна имаш и ширина, освен офсет на гумата, както и други характеристики. Не можеш да сложиш прекалено широка гума на прекалено тясна джанта или обратното. Ако се поразтърсиш в нета ще откриеш таблици, колко широка трябва да ти е джантата за определена гума.
  11. Бягай от тоя голф мен ако питаш. Даже халогени няма и е с климатик, не с климатроник. FSI/TFSI по принцип се кара с по-високооктанов бензин - претенциозни са откъм гориво, а в България качеството на газ, бензин и дизел са под всякаква критика. Щом са си играли да слагат газова уредба на мотор с директно впръскване, значи са смятали, че ще въртят километри, а от там се прецакват бензиновите дюзи и не само. Ето снимки от 2.0 TFSI 200 к.с. Голф 5 само с MPI, 1.9 TDI(помпа-дюза) или 2.0 TDI(common-rail след 2006-2007 година). Много сте ми забавни когато започнете да подскачате като ощипани монахини, човек ще каже, че Хонда е на майка ви и татко ви ... Аз не робувам на никакви марки и смятам, че мнението ми е меродавно и безпристрастно. От друга страна, никой не може да ме накара да си купя форд и рено
  12. Точно това щях да пиша и аз, плюс, че на японските коли цената на частите е една идея по-скъпа, така, че едва ли ще има някаква фрапантна разлика в поддръжката. Относно голфа с фабричната газова уредба - не е FSI, а MPI и е 75kW/102 к.с., голфето не е лошо, но мен лично този мотор е абсолютно бесмислен, поне в България - купуваш си спънат кон, който за една конска сила влиза в по-голямата данъчна ставка - от над 74 до 110 kW, хем плащаш голям данък, хем не върви. Единствения плюс е газовата уредба. Също така 1.6 MPI е единственият мотор на голф 5, на който може да му се сложи газова уредба, а FSI/TFSI са отвратително мотори - разпъват вериги и събират гняс в мотора. Аз имам Голф 5 комби, 1.9 TDI 2009 г. и съм супер доволен от него като возия, поддръжка, комфорт и т.н. Иначе на твое място бих се насочил към Accord 7 или 8 2.4 автомат(според зависи кое можеш да си позволиш), но аз не съм ти, нито обратното Успех с избора!
  13. Колата има дневен и общ километраж, но когато джамбазите свалят километража, за да го върнат, затискат лостчето за смяна с пластмасата. Просто я изкарай и я постави както трябва. Пластмасата около километража се маха като свалиш волана в най-долна позиция и дръпнеш пластмасата към теб, като внимаваш за щипките, на които се държи да не паднат където не трябва
  14. Не, не губи както ти е казал колегата(даже напротив), защото когато кардана го няма, съответно няма какво да предава мощност(въртящ момент или както искаш го наречи) към задния диференциал. Прочети/разгледай тук ако ти е интересно. https://www.awdwiki.com/en/honda/ п.п. Лично аз кардан не съм махал, но съм виждал как се сваля буквално за 15 минути.
  15. Няма никакви проблеми, нищо не трябва да се запушва. Колата просто става само с предно. Даже има хора, които масово карат лятото без кардан за "икономия"(не знам колко ще икономисат, ама това си е тяхна работа). п.п. Да, 4х4 се задейства, когато превъртят предните гуми.
  16. Аз пък като гледам разни коментари в тая тема имам чувството, че голяма част от постващите тук преди харвито са се качвали само на трабантче или жигула.
  17. Не знам дали става от друг модел, но щом ти тресе можеш да го махнеш докато намериш друг. За 15 минути работа.
  18. Колега, без да се обиждаш, ама според мен си мазохист Харвито освен за градско и риба/лов по черен път не е подходящо. Весело посрещане на новата година! Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
  19. И при мен няма нищо там. Странна работа ...
  20. Здравейте колеги, ABS-a ми не работи откакто съм взел колата и впредвид предстоящата зима реших да направя нещо по въпроса. Дава ми следните грешки: - 54-01 FAIL-SAFE relay failure; - 61-01 Battery voltage failure; Втората грешка най-вероятно е причинена от първата. Клемите на акумулатора са затегнати. Въпросът ми е относно първата - това реле, доколкото разбрах, се намира в ABS модула. Подлежи ли на замяна/ремонт или се сменя модула с друг?
  21. На мен ми тече семеринга между двигателя и скоростната кутия от доста време. Според мен са наляли масло над максимума и от там е избило. Иначе така си я карам и доливам масло. Когато се наканя да правя основен ремонт или да сменя съединителя ще оправя и теча, точно заради цената на труда.
  22. Ще пиша, петък съм се разбрал с ключар за почистване, а междувременно ще пробвам и с втория ключ(ако го намеря къде е ) Интересно ми е ако проблемът е в износването - тогава какво правим? Нали ключа се изработва от вече износения?
  23. Здравейте колеги, Имам един ,предполагам, банален проблем и за това реших да пиша тук, вместо да създавам нова тема. Доста често когато вкарам ключа в стартера не мога да го завъртя и да дам на контакт и съответно да запаля. Прилагането на повече сила не помага. За това вместо да напъвам вкарвам ключа, пробвам леко да завъртя, ако не стане - вадя го, пак го вкарам, пробвам и така докато не успея да дам на контакт. На какво може да се дължи този проблем и лесен ли е за отстраняване, понеже взе да зачестява? Благодаря предварително!
  24. По мое скромно мнение не беше платен домейн нейма и/или хостинг плана.
×
×
  • Създай нов...