Jump to content

Димитров79

Фен
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Димитров79

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  HONDA HR-V 1.6
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  обл.Търговище

Recent Profile Visitors

515 profile views
 1. Здравейте колеги.Преди няколко месеца след смяна на масло се появи теч на масло и сутрин под хондата има петно на асфалта колкото железен лев.Мислех че при смяната не са стегнали добре филтъра и се стича и не обърнах внимание но взе да ме дразни и реших да погледам по обстойно.Тъй като нямам канал я закарах при майстор да ми каже къде е проблема и по негови думи проблема е около семерингите на валовете но не е сигурен можело и от семеринга към кутията.Капката е винаги от страната на ангенажа .Проблем ли е да карам така че да не е омаслен ангренажа и да стане беля.Майстора нещо се огъва за ремонта и ме хвърли сед две седмици ходих и при друг и като му казах за какво остава въпрос и той след седмица две.Утре ще обиколя още няколко сервиза .Толкова ли е сложна смяната на семерингите че се дърпат толкова?
 2. Колеги и аз съм пред дилема какъв размер зимни гуми да си взема .Сега съм с 205 70 15 но като чета в темите за гуми все почесто срещам че колеги минават на 195 65 15 като доста по евтин вариант.Ако сложа този размер дали ще изглежда добре ?Сега с 205 70 15 изглежда много добре.
 3. Само реглаж на клапани преди два месеца.Издухах въздушният филтър и засега две сутрини е добре.105коня е мотора.
 4. Не винаги са високи оборотите 3-4 пъти се случи за последните десет дни.Тази сутрин всичко беше ОК.Въздушния филтър е на 8 х и горивен е за смяна.Ще направя профилактика на всичко.
 5. Не съм чистил дроселовата клапа и IACV клапана а за паленето ще пробвам с подкачване.
 6. Здравейте.На няколко пъти при първо палене сутрин оборотите се качват до 2000 за около 5 сек. и после на 1500.До сега нямаше такъв проблем но това се случва при температура около 10-12 градуса.Налага се сутрин и по дълго въртене докато запали.Какъв може да е проблема?
 7. Още не съм го оправил но другата седмица съм отпуска и ще отделя време за обслужване на автомобила.Благодаря за съветите.
 8. ОК!Да се надявам че повече от това няма да се отвори.
 9. Днес забелязах че аербега на таблото се е отворил леко в едната страна.Как се оправя това че да не вземе да се отвори в движение сам.
 10. Днес Хондата беше готова но сега свети лампата на чека.Майстора каза че е махнал имубилайзера и е монтирал емулатор и сега компюъра търсел -гривната на имобилайзета това му бяха думите и затова свети чека.Но аз не вярвам да е така и най вероятно нещо бърка въпреки че ми показва на компа схеми платки и че всичко е монтирано както трябва.Кажете какъв може да е проблема че не смея така да я карам.Иначе си работи добре -ускорява държи стабилни обороти никаква разлика от преди това .Утре ще видя и как ще запали студена.
 11. Ами незнам какво точно прави мисля че да препрограмира имобилайзера но не се получи и каза че може да се наложи монтиране на някаква допълнителна платка за тези пари. Ще пробваме с шоковия бутон стига да не е оплескал нещо друго майстора .
 12. Свет- мига зелената лампа с ключа.Къде се намира шоковия бутон?
 13. Случи ми се веднъж преди година но след един два опита за 10 мин и се оправи .И досега нямаше проблеми.
 14. Здравейте.Вчера Харвито отказа да запали и ме остави на пътя.Спрях за 5 мин. и край -лампата на имобилайзера мига непрекъснато и няма палене.Днес намерих майстор и го закарах да направи диагностика но неможа да я оправи каза че е нещо сериозно по имобилайзера и може да струва около 250 лв.Възможно ли е да се изключи и да няма имобилайзер или това е варианта - срещу 250 лв и да запали.Нека ако има запознати с това да споделят.
×
×
 • Create New...