pavkata_k 1 #1 Публикувано 19 Юни, 2014 Колеги, Отскоро се качих на Хонда CRV трета генерация и съм много доволен!! Имам един малък проблем, изгоряла е една крушка на бутона CMBS. Откъде да закупя такава крушка? Ако някой знае моля да сподели! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #2 Отговорено 20 Юни, 2014 Здрасти колега, аз съм с ЦР-В 2, но предполагам, че крушките са същите. Моите за всички бутони са едни и същи - малко балонче и от него стърчат две жички, които се намотават на фасонката на копчето... елементарно е за смяна. Купуваш си ги от първия магазин за ел. крушки. Струват по левче бройката. В Бултрако за смяната на такава крушка ми обявиха цена 15лв и една седмица срок да я доставят..... тези са ненормални.... На мен ми бяха изгорели около 10-тина крушки, не знам как беше станало това, много странно сега вече всичко свети като коледна елха. Има ги и в различни цветове - бели, сини, червени, зелени.... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pavkata_k 1 #3 Отговорено 26 Юни, 2014 Здрасти колега, аз съм с ЦР-В 2, но предполагам, че крушките са същите. Моите за всички бутони са едни и същи - малко балонче и от него стърчат две жички, които се намотават на фасонката на копчето... елементарно е за смяна. Купуваш си ги от първия магазин за ел. крушки. Струват по левче бройката. В Бултрако за смяната на такава крушка ми обявиха цена 15лв и една седмица срок да я доставят..... тези са ненормални.... На мен ми бяха изгорели около 10-тина крушки, не знам как беше станало това, много странно сега вече всичко свети като коледна елха. Има ги и в различни цветове - бели, сини, червени, зелени.... Благодаря за отговора колега! Справих се с лампичките, но отново изгоряха две....нямам идея защо, явно ще трябва да се поровя малко повече за информация! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toto06 5 #4 Отговорено 28 Юни, 2014 Ами явно всички нови части са менте. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #5 Отговорено 30 Юни, 2014 Мдааа. Много горят, щото са китайчета... ама няма да дам 15лв за монтаж на оригинална в Бултрако.... хи-хи-хи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #6 Отговорено 30 Юни, 2014 Понеже тези гадове доста горят, преди 1-2 години ги смених с диодчета. Обаче нали и те са китайчета, та и те си горят /малко по рядко де/. Но поне светят хубаво, в бяла светлина каквато е на таблото, а не както преди в жълтеникава. Ето така са в момента /малко лошо качество но/: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #7 Отговорено 8 Юли, 2014 Emicha1, защо ми се струва, че светят малко в синьо? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #8 Отговорено 8 Юли, 2014 Просто така е излезнало на тези снимки /не съм си играл с настройките на фотоапарата/. Ето ти една с малко по-лошо качество, но са си в бяло: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #9 Отговорено 9 Юли, 2014 Ок, съгласен.От къде да си купя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chepho 0 #10 Отговорено 11 Юли, 2014 Здравейте , Някой би ли споделил как се свалят врътките за управлението на климатроника , за да се сменят въпросните крушки. Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #11 Отговорено 11 Юли, 2014 chepho - във форума има търсачка и следващия път първо опитай с нея. Иначе по твоя въпрос, това е темата: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=89759 cucy - не си спомням името на фирмата от която ги купих тези диоди /в комплект с фасунгата / но магазина им беше в Студентски град. Потърси в Гугъл - по спомен излизаха на "Лед осветление". Ако им намеря визитката, ще пиша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #12 Отговорено 12 Юли, 2014 Намерих магазина в Студентски град. Ето им сайта: http://led.omega-light.com/AutoLED/autoled.html#b85d Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #13 Отговорено 17 Юли, 2014 Благодарско Извинете за спама... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ibarnev 11 #14 Отговорено 25 Август, 2014 Здравейте,благодаря за разясняването по темата ...и аз имам един въпрос(може би към Emicha1 ,защото виждам че кара същотo CR-V като моето) тъй като и на мен разни светлини са ми поизгаснали и даже откак съм я купил не съм ги виждал да светят.....та въпросът ми е(може да прозвучи смешно) 1.бутонът за аварийките трябва ли да свети ,когато не е активиран ,но пък са запалени габарити/светлини. 2.регулатора за наклон на фарове виждам от снимката на другите постове, че трябва да свети(обаче как ли се сваля?)3.бутоните на шофьорската врата - там кое трябва да свети и кое не хич нямам идеяИ последно ,благодаря за магазина който е посочил Emicha1 ,но кои са точно нашите крушки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #15 Отговорено 25 Август, 2014 Хайде здравейте след отпуската . Ибарнев, отговарям ти отзад напред: -Това представляват крушките за всички бутони, като използваш старите фасунги: http://nspauto.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8/%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE/%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B0-12v-w1-2w-detail.html Магазина който съм посочил,имат такива диоди направо с фасунгите, /аз съм сложил такива, за да ми светят в бяло/, но имай в предвид, че малко трудно влизат в отворите на бутоните. -На шофьорската врата, свети бутона само за стъклото на шофьорското стъкло, и квадратния бутон за регулиране на страничните огледала. -Бутоните имат щипки /контри/ отгоре и отдолу. Свалям ги като вкарам тънко и здраво ножче отдолу под бутона за да натисна щипката/контрата/ нагоре, след това отгоре вкарвам друго ножче и избутвам-издърпвам бутона напред.Под ножчетата подлагам парцалче, за да не нараня пластмасата на таблото.При този за регулиране на фаровете, е по лесен, защото отстрани на таблото имаш една капачка и като я махнеш, виждаш бутона отстрани и можеш да натиснеш горната контра и да го избуташ с пръсти напред -естествено от долу използваш ножчето. Внимавай да не разглобиш самия бутон. -Бутона за аварийките трябва да свети при запалени светлини /свети червен триъгълник/.Него го свалям, като отвия двата винта на конзолата на която се намира, издърпвам я напред и го свалям.Много по-лесно е, а и не се мъча с ножчета и няма опасност да надраскам самия панел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ibarnev 11 #16 Отговорено 26 Август, 2014 Супер Тоест такива крушки, които не са led мога да намеря в този магазин(не че не ми се ще led, но добре е всички да са един вид)Благодаря за бързия и изчерпателен отговор!!!ibarnev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #17 Отговорено 26 Август, 2014 (Редактирано) Тези крушчици, може да ги намериш в почти всеки магазин за аксесоари и струват около 60 стотинки. Използваш старите си фасунги, вкарваш жичките в дупките им и ги намотаваш.Като сваляш старите крушки ще видиш как се намотават. Имай в предвид ,че за бутоните на врътките на парното имаш също три от тези малките, но и още три от същия вид, но са малко по-големи - за самите врътки. Ето такива: http://nspauto.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8/%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE/%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE-detail.html Редактирано 26 Август, 2014 от Еmicha1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #18 Отговорено 26 Август, 2014 (Редактирано) Не знам, как е на 2-ра ген., но на моята 1-ва крушките, които осветяват около врътките на парното имаха едни оранжеви, гумени маншончета. Махнах ги и сега светлината е няколко идеи по ярка. Това щом не искаш LED. Редактирано 26 Август, 2014 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ibarnev 11 #19 Отговорено 27 Август, 2014 Благодаря ви много...Krasi-mir и Емича1 ,бъдете здрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashko_orakov 0 #20 Отговорено 10 Декември, 2014 (Редактирано) Здравейте колеги, тъй като съм нов собственик на хондада искам да попитам няколко въпроса ... 1-Може ли да си сложа нови крушки на стрелките че тия са така още от както съм жо взел 2-мога ли да сменя всички крушки на таблото като се има предвид цялото само за конзолата за климатика и авариините светлини и ако може да обясните как се маха конзолата е Honda crv 1999 Благодаря предварително Редактирано 10 Декември, 2014 от sashko_orakov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashko_orakov 0 #21 Отговорено 10 Декември, 2014 (Редактирано) и Редактирано 10 Декември, 2014 от sashko_orakov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #22 Отговорено 11 Декември, 2014 Колега виж това видео, дано ти помогне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #23 Отговорено 11 Декември, 2014 (Редактирано) Намерих магазина в Студентски град. Ето им сайта: http://led.omega-light.com/AutoLED/autoled.html#b85d Емич, кои от всичките диодни лампички си пробвал че пасват? като модел, не като цвят Дали ей тези http://led.omega-light.com/Leds/leds.htm#led272 няма дя станат? Гледам имат сълги крачета ... Редактирано 11 Декември, 2014 от Restless Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #24 Отговорено 11 Декември, 2014 (Редактирано) Пробвал съм /сложил съм/ на всички бутони ,тези от линка който съм дал - Т3 най-малките. Те са си с фасунга и вградено съпротивление, обаче предварително леко запилвах кръглата платчица, за да влизат и излизат по-лесно, защото ако не се уцели посоката на монтаж и не светне,трябва да се обърнат и много трудно се вадят. Първото го вкарах, не светна и при изваждането за да го обърна , диодчето се скъса - много са плътни. Иначе на тези по-големите /за врътките на парното/ съм сложил обикновени диоди,като съм и запоил по едно съпротивление на едното краче, иначе няма да светят.Съпротивлението се изчислява и не трябва да грее ,за да не прецака пистите, платката и като цяло инсталацията. За тези които си дал ти, мисля че са с доста голям диаметър и няма да влязат в дупките.Диода трябва да е с диаметъра на фасунгата. Иначе имат голям градус на осветяване /120 гр. такива търсих но не намерих/ и ще могат да осветяват и червената индикация за положението на врътките ,но са близо 5- 6 мм. и ме съмнява да станат . Редактирано 11 Декември, 2014 от Еmicha1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #25 Отговорено 12 Декември, 2014 нещо се пообърках - с "Иначе на тези по-големите /за врътките на парното/ съм сложил обикновени диоди," Аз мислех че точно за там коментираме какви диодни стават? За месец откакто имам цеервето, две от тези лампички на врътките, изгоряха и 1-2 от бутоните (круез контрол и още нещо) не си светеха, та ми се иса да уточня и накуп всичко да се смени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #26 Отговорено 12 Декември, 2014 нещо се пообърках - с "Иначе на тези по-големите /за врътките на парното/ съм сложил обикновени диоди,".... сега пък какво се обърка? Написал съм, че за всички бутони стават от най-малките диодчета с цокъл Т3, но леко трябва да ги пилнеш, че влизат много плътно. На самите врътки - за вентилатора, за градусите и за положението на струята, са общо 6 бр. крушки. 3 бр. малки - за вградените бутони в самите врътки /Т3/ и 3 бр. по-големи за осветяването на самите врътки и ринга около тях / с размер - Т4,2 , или Т4,7/ ама кой точно беше, съм забравил, но мисля , че е първия. Тези точно по-големите, съм ги направил с обикновени диоди /кръглите-прозрачните/ , като съм им сложил по едно съпротивление /за да могат да запалят/ и си използвах старите фасунги като малко ги скъсих. Ако ми остане време, ще ги снимам и ще ги кача за да е по-ясно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #27 Отговорено 12 Декември, 2014 Ето ти снимка на крушките и диодите и дано стане по-ясно: 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #28 Отговорено 13 Декември, 2014 Благодаря , аз бях решил че Т3 са за врътките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #29 Отговорено 13 Декември, 2014 В другата тема, пак за осветлението / малко по-надолу/ си дал един хубав линк и на него ясно се вижда, че има общо 6 бр. крушки, като 3-те по-големите осветяват самите врътки, а по-малките 3, са за вградените бутони във врътките. Ето линка, ако си забравил или не си обърнал внимание: http://www.crvclub.ru/manuals/CR-V-2_manual_eng/manual_uk_shop/group2ae.htm#154883 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e6kobe6ko 3 #30 Отговорено 24 Ноември, 2018 Да съживя малко темата... Някой разполага ли с актуален линк, за купуване на крушки/диоди , за таблото на Хонда ЦРВ 2 ? Днес звънях в Бултрако и от там ми искаха 9.20 лв. за брой, та съм решл да мина на ментета, стига някой да ,,удари рамо,, . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 624 #31 Отговорено 24 Ноември, 2018 Колега, има такава тема в раздела за црв2. Аз от нея съм си запазил линковете. Табло -> https://vikiwat.com/avto-lampa-miniatyurna-14v-1-26w.html Бутони климатроник -> https://vikiwat.com/miniatyurna-lampa-t1-14v-60ma-1.html Врътки климатроник -> https://vikiwat.com/miniatyurna-lampa-14v-80ma-t1-1-4.html Аз моите ги смених миналата година с 12 волтови и пак имам изгорели на климатроника. Затова мисля да заложа на 14 волтови. Не ми се занимава да ги преправям със светодиоди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #32 Отговорено 5 Декември, 2018 На 24.11.2018 г. at 14:21, e6kobe6ko написа: Да съживя малко темата... Някой разполага ли с актуален линк, за купуване на крушки/диоди , за таблото на Хонда ЦРВ 2 ? Днес звънях в Бултрако и от там ми искаха 9.20 лв. за брой, та съм решл да мина на ментета, стига някой да ,,удари рамо,, . Колега,тези дни си поръчах от тези:https://www.aliexpress.com/item/1PCS-Interior-Light-T3-T4-2-T4-7-T5-Wedge-LED-Bulb-Auto-Car-Instrument-Light/32915446441.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2e284c4dBVMSns Взех си 6 броя с цокъл Т3 и 6 броя с цокъл Т4,2 и общо ми излязоха 2,40$ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #33 Отговорено 6 Януари, 2019 В Радимекс се продават за стинки такива крушки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #34 Отговорено 18 Април, 2019 В Бултрако крушките са вече по 12 лв, плюса е, че идват с цокъла и шапчицата. Евентуално са и по-качествени. Ако търсите алтернативи гледайте да са 14V. Ето тези например:https://vikiwat.com/miniatyurna-lampa-t1-14v-60ma-1.htmlАз смених на бутоните VSA, AFS и CMBS с такива от линка. Внимателно се изкарва крушката от цокълчето, изважда се и синята шапчица. След това първо се слага шапчицата, вкарва се крушката в цокъла, намотава се и се реже жичката на нужната дължина. Светлината спрямо бутоните за огледалата е едно към едно а те са с оригиналната си подсветка. Сега само остава и да са трайни, пък ако не ще се вземе оригинал и така. Все пак за 1 лв може да се пробва при положение, че разглобяването за подмяната е 5 минути. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emollient 2 #35 Отговорено 17 Май, 2019 Здравейте, някой сменявал ли е крушки на бутоните на огледалата, защото в сервиза, когато я закарах за смяна на крушки в купето, смениха всичко, само за бутоните на огледалата казаха, че заводски нямат осветление, пък гледам, че на frizzante си светят чудесно на снимката. Карам cr-v 3-та ген. 2007 г. с всичко за модела и за годината Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #36 Отговорено 17 Май, 2019 Има си осветление ,но е много тегава смяната на крушката и обикновено завършва зле. Писал съм в една тема , намери я и виж, но не препоръчвам да се занимаваш, че най-вероятно после ще търсиш нов бутон. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emollient 2 #37 Отговорено 17 Май, 2019 (Редактирано) Преди 1 час, Emicha написа: Има си осветление ,но е много тегава смяната на крушката и обикновено завършва зле. Писал съм в една тема , намери я и виж, но не препоръчвам да се занимаваш, че най-вероятно после ще търсиш нов бутон. Благодаря. Те явно и в сервиза за това отговарят, че няма осветление. Редактирано 17 Май, 2019 от emollient Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #38 Отговорено 26 Май, 2019 Пичове я кажете на 3-та генерация какво трябва да свети по бутоните.За VSA,огледала и реглаж на фаровете разбрах обаче бутоните по климатика дисплея му,волана и аварийните трябва ли да светят.При мен всичко е мрак,намерих лед крушки т3 ,но незнам всички ли са такива,а и какви цветове са,предполагам бели.Някой ако може да качи снимка на работещо осветление ще е много полезно.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #39 Отговорено 27 Май, 2019 Всичко което си изброил свети. Трябва да подменяш крушки явно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #40 Отговорено 27 Май, 2019 Ясно ще се подменят,не че съм се убил да я карам вечер ама по-шукарно да си светят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове