Jump to content

cucy

Фен
 • Content Count

  424
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Neutral

About cucy

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 07/15/1985

Profile Information

 • Кара
  HONDA CR-V II, 2,2 дизел HONDA CIVIC VIII 5D, 1,8 i-shift
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Божурище
 • Интереси
  Коли, мотори и всякакви машини с ДВГ.

Recent Profile Visitors

3414 profile views
 1. Здравей колега. Няма нищо по-скъпо в поддръжката на такъв двигател в сравнение, с който и да било друг, стига да е обслужван на време. Аз имам точно такъв сивик 1,8 бензин с роботизирана скоростна кутия, вече над две години, не съм имал проблеми с робота. Просто ще трябва да свикнеш с него, защото не е като конвенционалния автоматик. На моменти притриса, но само като е студена и като ѝ дадеш по рязко газ. Превключва малко дървено, като че се возиш при някой, който има книжка от вчера. Но като цяло се свиква и не е кой знае какъв проблем. Има тема във форума за тази трансмисия, прочети я има доста писано!
 2. Здрасти колега. Намери някой, който разбира от софтуер, да провери дали не са ти качили софтуер за такава кола, която е без ДПФ и затова да не прави сама регенерация. Иначе няма логично обяснение, дори да не успее да се самопочисти, трябва поне да се опитва!
 3. Височината и според мен зависи само и единствено от височината и твърдостта на пружините. Нали затова се слагат подложки под или над пружините, за да се "вдигне" колата. Амортисьорите служат само и единствено за погасяване на люлеенето, което се получава при преминаване през неравност. Също така ако си преведете от английски името на амортисьорите, ще си отговорите за какво служат. Ако промяната на дължината на стержена на амортисьора водеше до вдигане на купето, то тогава, най-лесно можеше да се навие едно удължение и готово, но е факт, че не се прави. При смяна на пружините има видима разлика във височината, защото материала, от който са направени е различен и още не е "уморен" от експлоатация в сравнение със старите.
 4. Така или иначе се счупила вече, както и моята и на повечето сивици 8-ма генерация, може да я залепиш с поксипол или някакво друго двукомпонентно лепило. Без да разглобявам нищо, защото е страшно приключение, дръпнах я леко, колкото да сложа от лепилото отзад, фиксирах с тиксо докато втвърди, и вече може би повече от година си е добре. Като се счупи пак, тогава ще го мисля.
 5. За фаровете потърси Веско от Божурище, добре работи, мога да дам инфо ако имаш интерес.
 6. Може да е ролката на алтернатора, при мен така го правеше от време на време.
 7. Преди години като монтирах моята навигация, намерихме кои кабели са за бутоните на волана, самата навигация имаше вариант за упправление. Трябва обаче да избереш кои опции ще ползваш и да си ги обучиш през навигацията, защото има 10-15 опции, и само 4 копчета.
 8. Не е това решението и аз сменях разбити лагери в ролки и шайбата на алтернатора, но пропадането на оборотите си го имам като симптом. Друга е причината, но не знам каква!
 9. Нормално е като работи на място без да се движи да покачва разхода.
 10. Така е при по-топло време и без климатик, разхода пада с поне около литър.
 11. Пробвай първо с крушките. След това бушони, релета и най-накрая лостчето за включване. Във всяко едно от тези може да е проблема.
 12. Пробвай да изключиш буксата от датчика за светлина, който е при огледалото и трябва да светят постоянно. Обаче може да имаш проблем с автоматичния режим на чистачките.
 13. Сивик 8 си имат проблем с аудио системата като цяло. И моето радио преди няколко месеца започна да се чува едно пукане и после спираше да работи, като го включа правеше пак същото. На следващия ден не го правеше и от тогава не го е правило.
 14. А беееее, далече е от идеалната, ама става, свиква се и е дуракоустойчива. Трябваше да й сложат един двоен съединител, като на мерцедес и щеше да заспи.
 15. Колегата Rakeem е напълно прав. Единственото, което ще добавя, е че обучението трябва да се прави на студен и на загрял мотор. Защото аз направих само на топъл мотор и като е студена леко ми придърпва от време на време, но все не ми остава време да я закарам да я обучат и студена. Като загрее е супер, на моменти превключва като истински автомат. Ха-ха-ха
×
×
 • Create New...