backstage 24 #1 Публикувано 30 Септември, 2009 Какъв смисъла на добавката върху лявата чистачка на Сивик 6г ? И мога ли да я махна, че ме дразни така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
keel 19 #2 Отговорено 30 Септември, 2009 Какъв смисъл,то се вижда-спойлер, да притиска чистачката надолу, за да не я повдига въздушната струя от стъклото при по-висока скорост. Можеш да я махнеш и няма да има голяма разлика, но съм виждал на други коли как при висока скорост чистачка губи натиск и прескача водата, а при ниска скорост си чисти идеално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ocean 2 #3 Отговорено 30 Септември, 2009 Това е за да несе вдига чистачката нагоре при разминаване с камион или нещо подобно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #4 Отговорено 30 Септември, 2009 Колега не я махай (това е мое мнение), че като караш със скорост над 150 при пуснати чистачки без "спойлера" си е мъка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #5 Отговорено 30 Септември, 2009 Аз нямам такова споилерче, и над 120км/ч започва да се усеща липсата.Също така спомага при висока скорост, водата от пръскалките да стига до по-високо, иначе пръска в основата на стъклото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pep0 90 #6 Отговорено 30 Септември, 2009 След 180 пусна ли ги нямат връщане постоянно седят горе хем имам такова спойлерче Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1482 #7 Отговорено 30 Септември, 2009 Като сте такива ентусиасти има и чистачки със спойлери, които изпълняват същата функция. Аз освен, че на рамото имам спойлер, наскоро си свалих перото и го сложих на основата на една стара чистачка бош - същия размер, но със спойлерче. Нещо такова: Не, че стана кой знае какво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 487 #8 Отговорено 1 Октомври, 2009 С 220км като карам чистачките ми направо се вдигат от стъклото без да ги пускам и перата отфърчат някъде назад в небитието Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PoweRG 54 #9 Отговорено 1 Октомври, 2009 А аз и с 240 не съм имал такъв проблем! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r16 24 #10 Отговорено 1 Октомври, 2009 И аз съм с 6-та, защо (пък, питам аз) е само на едната чистачка, а не и на двете? За задната, ще си замълча. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ocean 2 #11 Отговорено 1 Октомври, 2009 Защото като караш със висока скорост и се разминеш с камион чистачката ще скача нагоре,затова се слага от лявата страна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Funkmaster 0 #12 Отговорено 1 Октомври, 2009 Колеги според мен това спойлерче е сложено с целта,въздушната струя която го притиска да притиска и самото перо към стъклото и по добре чисти(ако са здрави и хубави чистачките).Явно пружината на рамото не е достатъчна...А защо е от дясно....за6тото нека чисти на шофьора а на другия маина*та му. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stiv 2 #13 Отговорено 2 Октомври, 2009 Оригиналните чистачки на 6та са с различа дължина-лявата е по дълга,за това има спойлер,с цел да я притиска по добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B7_ 56 #14 Отговорено 4 Октомври, 2009 колкото и грозно да стои само на 1-та чистачка по добре да не се маха пак и тя е хваната с нитове и ако решите да я махате трябжа да чупите със което пак няма да стане много по красиво. А като карате с 240 за какво си пускате чистачките вие се движите по бързо от дъжда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #15 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) Абе и аз не съм имал проблеми като си карам с 240-260, но след това и най-вече към 320-330 започва да трепери чистачката малко... ...явно не са го измислили добре от завода, щото те наще коли са направени да се движат с 300+ винаги Редактирано 4 Октомври, 2009 от tazzz 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B7_ 56 #16 Отговорено 4 Октомври, 2009 Абе и аз не съм имал проблеми като си карам с 240-260, но след това и най-вече към 320-330 започва да трепери чистачката малко... ...явно не са го измислили добре от завода, щото те наще коли са направени да се движат с 300+ винаги Нали колега и аз мисля като тебе ако видя болид по пътя и просто го задминавам само ми загрозява гледката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #17 Отговорено 4 Октомври, 2009 Само D13-ките нямат тоя проблем! Вдигат "само" 220 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #18 Отговорено 6 Октомври, 2009 (Редактирано) колкото и грозно да стои само на 1-та чистачка по добре да не се маха пак и тя е хваната с нитове и ако решите да я махате трябжа да чупите със което пак няма да стане много по красиво. А като карате с 240 за какво си пускате чистачките вие се движите по бързо от дъжда Да се включа и аз в изключително ценната тема, която сте захванали. Въпросното спойлерче не е захваното с нитове, а с две малки винтчета от вътрешната страна, аз лично съм го свалял на моята кола, за да боядисам рамента на чистачките, че и при мен се бяха олющили (явно предния собственик много често е карал с над 200 км/ч ). Редактирано 6 Октомври, 2009 от rusen4e Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
greenex 74 #19 Отговорено 6 Октомври, 2009 А някой знае ли колко струва оригинално такова спойлерче в Бултрако? Щото с китайските ментета ще ми се развали обтекаемостта и определено се усеща - направо съм като спънат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B7_ 56 #20 Отговорено 6 Октомври, 2009 Ами незнам моето ми изглеждаше на нитовано Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
S.Nikolaev 2 #21 Отговорено 8 Октомври, 2009 Само D13-ките нямат тоя проблем! Вдигат "само" 220 Не съм съгласен. И 230 дигат някои, но не е имала проблеми с "летящи чистачки" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #22 Отговорено 9 Октомври, 2009 Хм, Такова влиза и в окомпетковката на хамериканските совалки, may be..!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hiti 3 #23 Отговорено 9 Октомври, 2009 Не ги махай,не е никак грозно даже и наистина помага.При 120км/ч капки не се виждат а само едни дълги линииа капките се размиват по стъклото много бързо и все пак си трябват чистачки.А за "шоферите" със самолетитакива не им трябват след като се отлепят от земята. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teddko 6 #24 Отговорено 30 Април, 2012 На нитове е аз го махнах и си напръсках рамената.отстават едни малки дупки но няма нищо.Слагаш само чистачка с спойлер и готово.То стига.Да не вали всеки ден.Ако не ти харесва го махай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hyp3r 13 #25 Отговорено 30 Април, 2012 Колеги според мен това спойлерче е сложено с целта,въздушната струя която го притиска да притиска и самото перо към стъклото и по добре чисти(ако са здрави и хубави чистачките).Явно пружината на рамото не е достатъчна...А защо е от дясно....за6тото нека чисти на шофьора а на другия маина*та му. Това ми хареса на другия майн*та му.Аз имам същото спойлерче и аз така си го обясних....абе щом са го сложили значи е с цел Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове