Jump to content

backstage

Фен
  • Мнения

    337
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

24 Neutral

Относно backstage

  • Ранг
    Honda Fan
  • Рожден ден 31.12.1989

Profile Information

  • Кара
    Civic 7th. 1.6 VTEC
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Перник / Германия
  • Интереси
    Коли, Хип-Хоп, Интернет, Смартфони

Последни посетители

4030 профилни разглеждания
  1. 3500 е добре. Сивик 7 ген. 1.6 е на 4000-4100. Този разход 5 с каква скорост ти го дава, колега? Също така добре ли е обезшумена и удобни ли са седалките?
  2. Колеги, имам няколко въпроса относно Honda Jazz 1.4 второ поколение след 2008г. 1. Разбрах, че мотора е с верига, на какви километри се разтропва и се налага смяна? 2. На какви обороти е при 130км/ч? 3. Какъв разход дава извънградско? 4. Сервото хидравлично ли е или с електромотор? 5. Има ли детски болести като предното поколение с радиото или други подобни?
  3. Пистовия ремък нов ли е? Натегнат ли е достатъчно? Ако не е - можеш да си го натегнеш сам, много е лесно. Разхлабва се дългия болт, който държи алтернатора. Точно под ролката на алтернатора има една планка с два болта, разхлабва се предния, който е по-близо до ролката. Самото натягане става посредством един болт с перчата глава, няма как да го сбъркаш. Като цяло е много лесно имаш да разхлабиш 2 болта, да натегнеш и да затегнеш пак двата болта. Относно втория въпрос - това е характерен проблем за модела. Не е лошо да си сменш маслото в скоростите, даже бих казал задължително. Ползвай само и единствено оригиналното MTF-3. Два литра ще ти стигнат, към 30лв мисля че беше литъра.
  4. Трябва да са еднакви, защото в руските Хонда каталози, като въведеш ВИН на кола с D16W7 мотор, излиза D16V1, плюс това надали от Хонда ще променят дизайна на такива неотговорни детайли за два почти еднакви мотора. Парт номера е: 12341-PLC-000 Аз преди година я смених, изпадна ми оригинална от ибей за около 20 евро и съм доволен. Съветвам те да сложиш оригинална + нови гумички / втулки - тези които са под болтовете на капака. От Бултрако ги взех към 25лв всичките и засега съм доволен, спря да омаслява.
  5. Да, колеги. Оказа се че на болта си има ограничител и се стяга до него:
  6. Колеги, смених си крайното гърне преди няколко дни, но не помня колко бяха навити болтовете. Въпросът ми е - трябва ли пружините да са стегнати докрай (плътно смачкани като на първата снимка) или трябва да има леко разстояние между намотките (като на втората) ?
  7. Точно този фар се отваря много лесно. В голям кашон се слага фара на някаква поставка, примерно стиропор, за да стои в горната част на кашона. А в долната част се пробива кръгъл отвор и се вкарва пистолет за горещ въздух, който не трябва да духа директно във фара (заради това са поставките). Пуска се за 10 мин на пъва степен и след това по най-бързия начан се вади и се подпъхва голяма права отвертка между двете части на фара. Работоте с ръкавици, защото ще бъде наистина топъл. Успее ли човек да вкара пръст в създалия се отвор, фара е готов. Дърпаш "стъклото" и то се разлепя цялото от фара много лесно. Определено на фона на други фарове, този е песен.
  8. И аз именно това си мислех, дали не пропуска в обратна посока, а да е затворен само към радиатора
  9. Колеги, едно питане. Искам да сменя антифриза на Сивика 1.6 бензин, четох че освен пробката на радиатора, има пробка и на блока близо до масления филтър. Въпросът е като се източи антифриза от блока, после като се налива през преливника кога ще се напълни малкия кръг в двигателя, при положение, че термостата в началото е затворен?
  10. Колега, мисля че няма смисъл да сменяш крушките на контролните лампи с диодни. Тези които осветяват километража са по-малките, ето така изглеждат:
  11. Мисля, че врътката се вижда, като се свали подкалника и е за ляво-дясно.
  12. Колега, съветвам те да прочетеш цялата тема от край до край, ще откриеш полезни неща. На тази страница, малко по-нагоре съм пусал как се сменят крушките на номера: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=44905&p=1057501589 крупките са T10, щом искаш да свети в синьо, си вземи неонови, диодни А относно таблото, ето едно клипче: Сваля се елементарно, но не знам дали ще можеш просто ей така да смениш цвета, мисля че самия циферблат си има някаква цветна плака, а и не знам дали има диодни крушки от този модел (утре ще ги снимам точно какви са)
  13. Аз сменях на 1.6 бензин лятото, ангренажа го намерих оригинален на Хонда от ибей (по случайност) за 50 евро, водна помпа Aisin на някаква мега промоция за около 20 евро и обтяжна ролка NSK - към 75 евро. Това е всичко по анренажа. Имаш и един пистов ремък, който се обтяга с динамото и това е. Нов антифриз оригинален от Англия ти е към 60лв. Мои съвет е да си напазарувап сам частите и да си намерип добър майстор само.
×
×
  • Създай нов...