Jump to content

greenex

Фен
 • Content Count

  336
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

74 Neutral

About greenex

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 07/10/1978

Profile Information

 • Кара
  CR-V, 1.6D 4WD; Skoda Octavia III, 1.4TSI
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

5051 profile views
 1. Статията, посочена от kalintry, е една от многото реакции срещу т. нар. "изследване за нагласите на обществото към съвременния книжовен език". Не ни е толкова трудна граматиката, просто мързелът и нехайството вземат връх. Та затова - дайте да опростим правилата, за да може грешките вече да не са грешки... Слава Богу, последното май не е сред целите на изследването, както твърди ръководителят на проекта доц. Руска Станчева (Институт за български език към БАН). Някои правила наистина изглеждат вече трудни за възприемане - кой/кого (Кого чакаш?); "двама ученика" (неправилно) / "двама ученици" (правилно); Пълният член - това пък е толкова фасулска работа. Аз нямам проблеми с това правило, но въпреки това считам, че пълен член само за м.р. е някакъв абсурд - лично мнение.
 2. Поздрави за колегите/колежките с двата сиви кюстендилски сивика, 7-ма ген., от паркинга на Мегапарк в София. Вчера бяха паркирали едни срещу друг
 3. Благодаря за информацията, mccoy! Озадачаващото е, когато това се случва на 3 хил. км (или може би бъркам), а още повече на 150 км, както ми казаха от сервиза (ако е вярно). Но каквото и да е, на нова кола не очаквах да ходя за каквото и да е в сервиз толкова рано. Сега минавам на по-добрия дизел, май това е опцията. А има ли смисъл да слагам някакви добавки за почистване на филтъра?
 4. И така, след посещение в Бултрако, филтърът е регенериран и софтуерът е актуализиран (с такъв, разработен специално за Източна Европа) Свързаха компютъра, поддържаха 2000-2500 оборота за 15-20 минути (това по мой слух, не съм им висял на главите) и после актуализираха софтуера. Не можаха да дадат адекватно обяснение защо на тези километри се задръства филтърът. "Идвали са други коли с този проблем и след само 150 км. пробег". "Чудесно", им викам. Както и да е... Казаха да не карам с обикновен дизел. Да видим кога пак ще светне нещо
 5. Мдаа, едва 10-ина километра след като светна този символ, вече е придружен с удивителна. Според ръководството при първоначално появяване трябвало да се регенерира DPF, като шофирам автомобила със скорост от 60 км/ч или докато символът изчезне. "Отнема около 15 минути, за да се увеличи температурата на каталитичния преобразувател, което да изгори и отстрани димните частици." Та вечерта тръгнах аз да регенерирам, като произвеждах достатъчно "благословии" наум и полугласно и хоп - светна удивителната. Утре принудително в Бултрако. @Drone: колата е на по-малко от 3 хил. км. Повечето от тях са извънградско/магистрали, но последните 200 са градско. Но каквото и да е, недоумявам как е възможно при чисто нова кола да ми се наложи толкова скоро да се срещна с омразните Бултрако.
 6. Определено е DPF (филтърът за твърди частици). А книжката е далече от мен в момента и не мога да проверя. Мисля, че четох някъде нещо за автоматичното почистване (дано да е така). Като се добера до книжката, ще разгледам.
 7. Привет, колеги, Тази сутрин ми се появи иконата по-долу и не мога да разгадая какво значи, нито как да прочета повече за нея на самото табло. Някой дали ще успее да ми помогне с идея? Благодаря! Допълнение: Сега видях, че това е индикаторът за DPF филтъра. Сега въпросът е защо изобщо свети. Въпросът не е към форума, а трябва да го задам на лицата от Ботевградско шосе... Но нещо не ми харесва работата.
 8. Благодаря, колеги! Наистина усещането е прекрасно. @ jaccomo: очевидно е, че теглото и големината на джипа в сравнение с лек автомобил си оказват влиянието.
 9. И аз си мисля, че не трябва да е точно такъв разходът. Ще продължавам да следя и се надявам да достигна до по-ниски стойности, както си писал и ти в твоята тема.
 10. Привет, колеги, След близо десетина години откакто "прогледнах" с Хонда и една година след като се разделих с вярната ми англичанка, отново карам любимата марка! Преди около месец се сдобих това чудо: 1,6, дизел, 4WD, ръчни скорости. Предишната ми Хонда беше беше Сивик 98 англичанка, бензин. Именно с бензиновата ръчка свързвах Хонда. Сега е този голям параход, дизел и нов автомобил. Затова казвам, че всичко е различно за мен като усещане. Много комфортен, много лесно се кара. За близо 2 хил. км. виждам, че разходът по магистрала със 140 км/ч е около 7. За 4х4 - още не съм усетил що за животно е това. Тепърва ще свиквам новата придобивка и се надявам да ми служи добре .
 11. Бог да го прости! От него взех първия си стикер на клуба...
 12. Поздравления! Харесва ми новият форум.
 13. Честито за новата техника, ilias! Китака наистина цепи мрака (и светлината)! :)/> Ето и от мен малко гръцко-хавлиени снимки с една Sigma 30 mm, f/2.8
 14. И аз да се разпиша тук. Аз съм откъм аматьорската страна на фотографията. Снимам, щото не мога да помня, а пък ако стане някоя хубава снимка - все е кяр Първият ми апарат беше сапунерка Canon с лента - още стои в шкафа. След това взех турбо-сапунерка на 1,8 бара - Lumix FZ 18, който имаше ръчни настройки. Но турбото не ме задоволи, беше продадено и в края на 2011 си взех Sony NEX 5n с китов 18-55 mm, F3.5, а малко по-късно си купих и обектив Sigma 30mm F2.8. И аз съм на принципа "проба-грешка", подкрепен с малко четенте оттук-оттам. Желание за друго оборудване имам, но всичко с времето си - когато възможностите започнат да усещат нужда от повече техника, тогава. А това не е офф-топик, ама направо дабъл-топик
×
×
 • Create New...