Jump to content

greenex

Фен
  • Мнения

    336
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от greenex

  1. Статията, посочена от kalintry, е една от многото реакции срещу т. нар. "изследване за нагласите на обществото към съвременния книжовен език". Не ни е толкова трудна граматиката, просто мързелът и нехайството вземат връх. Та затова - дайте да опростим правилата, за да може грешките вече да не са грешки... Слава Богу, последното май не е сред целите на изследването, както твърди ръководителят на проекта доц. Руска Станчева (Институт за български език към БАН). Някои правила наистина изглеждат вече трудни за възприемане - кой/кого (Кого чакаш?); "двама ученика" (неправилно) / "двама ученици" (правилно); Пълният член - това пък е толкова фасулска работа. Аз нямам проблеми с това правило, но въпреки това считам, че пълен член само за м.р. е някакъв абсурд - лично мнение.
  2. Поздрави за колегите/колежките с двата сиви кюстендилски сивика, 7-ма ген., от паркинга на Мегапарк в София. Вчера бяха паркирали едни срещу друг
  3. Благодаря за информацията, mccoy! Озадачаващото е, когато това се случва на 3 хил. км (или може би бъркам), а още повече на 150 км, както ми казаха от сервиза (ако е вярно). Но каквото и да е, на нова кола не очаквах да ходя за каквото и да е в сервиз толкова рано. Сега минавам на по-добрия дизел, май това е опцията. А има ли смисъл да слагам някакви добавки за почистване на филтъра?
  4. И така, след посещение в Бултрако, филтърът е регенериран и софтуерът е актуализиран (с такъв, разработен специално за Източна Европа) Свързаха компютъра, поддържаха 2000-2500 оборота за 15-20 минути (това по мой слух, не съм им висял на главите) и после актуализираха софтуера. Не можаха да дадат адекватно обяснение защо на тези километри се задръства филтърът. "Идвали са други коли с този проблем и след само 150 км. пробег". "Чудесно", им викам. Както и да е... Казаха да не карам с обикновен дизел. Да видим кога пак ще светне нещо
  5. Мдаа, едва 10-ина километра след като светна този символ, вече е придружен с удивителна. Според ръководството при първоначално появяване трябвало да се регенерира DPF, като шофирам автомобила със скорост от 60 км/ч или докато символът изчезне. "Отнема около 15 минути, за да се увеличи температурата на каталитичния преобразувател, което да изгори и отстрани димните частици." Та вечерта тръгнах аз да регенерирам, като произвеждах достатъчно "благословии" наум и полугласно и хоп - светна удивителната. Утре принудително в Бултрако. @Drone: колата е на по-малко от 3 хил. км. Повечето от тях са извънградско/магистрали, но последните 200 са градско. Но каквото и да е, недоумявам как е възможно при чисто нова кола да ми се наложи толкова скоро да се срещна с омразните Бултрако.
  6. Определено е DPF (филтърът за твърди частици). А книжката е далече от мен в момента и не мога да проверя. Мисля, че четох някъде нещо за автоматичното почистване (дано да е така). Като се добера до книжката, ще разгледам.
  7. Привет, колеги, Тази сутрин ми се появи иконата по-долу и не мога да разгадая какво значи, нито как да прочета повече за нея на самото табло. Някой дали ще успее да ми помогне с идея? Благодаря! Допълнение: Сега видях, че това е индикаторът за DPF филтъра. Сега въпросът е защо изобщо свети. Въпросът не е към форума, а трябва да го задам на лицата от Ботевградско шосе... Но нещо не ми харесва работата.
  8. Благодаря, колеги! Наистина усещането е прекрасно. @ jaccomo: очевидно е, че теглото и големината на джипа в сравнение с лек автомобил си оказват влиянието.
  9. И аз си мисля, че не трябва да е точно такъв разходът. Ще продължавам да следя и се надявам да достигна до по-ниски стойности, както си писал и ти в твоята тема.
  10. greenex

    Отново с Хонда

    Привет, колеги, След близо десетина години откакто "прогледнах" с Хонда и една година след като се разделих с вярната ми англичанка, отново карам любимата марка! Преди около месец се сдобих това чудо: 1,6, дизел, 4WD, ръчни скорости. Предишната ми Хонда беше беше Сивик 98 англичанка, бензин. Именно с бензиновата ръчка свързвах Хонда. Сега е този голям параход, дизел и нов автомобил. Затова казвам, че всичко е различно за мен като усещане. Много комфортен, много лесно се кара. За близо 2 хил. км. виждам, че разходът по магистрала със 140 км/ч е около 7. За 4х4 - още не съм усетил що за животно е това. Тепърва ще свиквам новата придобивка и се надявам да ми служи добре .
  11. Бог да го прости! От него взех първия си стикер на клуба...
  12. Честито за новата техника, ilias! Китака наистина цепи мрака (и светлината)! :)/> Ето и от мен малко гръцко-хавлиени снимки с една Sigma 30 mm, f/2.8
  13. И аз да се разпиша тук. Аз съм откъм аматьорската страна на фотографията. Снимам, щото не мога да помня, а пък ако стане някоя хубава снимка - все е кяр Първият ми апарат беше сапунерка Canon с лента - още стои в шкафа. След това взех турбо-сапунерка на 1,8 бара - Lumix FZ 18, който имаше ръчни настройки. Но турбото не ме задоволи, беше продадено и в края на 2011 си взех Sony NEX 5n с китов 18-55 mm, F3.5, а малко по-късно си купих и обектив Sigma 30mm F2.8. И аз съм на принципа "проба-грешка", подкрепен с малко четенте оттук-оттам. Желание за друго оборудване имам, но всичко с времето си - когато възможностите започнат да усещат нужда от повече техника, тогава. А това не е офф-топик, ама направо дабъл-топик
  14. Проглед е почти по средата. Малко по-близо е до Пампорово, но в крайна сметка става въпрос за 3-4 км. до Пампорово и 5-6 км. до лифта на Чепеларе - смешни разстояния. Така че разстоянието не е определящо къде да отидеш.На Пампорово има повече сняг и май ще го предпочета заради това.
  15. В Родопите е най-добре. А миналия уикенд беше невероятната снежна пудра на Чепеларе и Пампорово. Утре пак заминавам натам. Веси, изобщо не се чуди за уикенда :)/>Но и по-точна информация ще дам утре-вдругиден.
  16. Народът се пита чрез референдум за неща, за които народът знае. Аз лично не разбирам от енергетика, нямам информацията, за да направя собствена (макар и непрофесионална) преценка. Нима си мислите, че информацията в медиите е цялата и е обективна?За да прецениш нещо толкова важно и скъпо, трябва да си специалист. Политиците, които водят тази война, не са специалисти и затова си играят техните игри. И затова дядо Пенчо от Долно Уйно ще гласува За, щото така казва Серго, а кака Мара от Горна Дрянка ще гласува против, щото е фенка на Него.От мен - абсолютно игнориране на целия този цирк!Ще има под минимума гласували и близо 14 милиона на вятъра за цялата хамалогия.
  17. И аз благодаря!За много години на всички и честит имен ден на адашите!Спорна година!
  18. Чисто нова генерация от катализатора до края! Чудесна работа от реномиран сервиз и още едно доказателство как големи сервизи с големи проекти могат да печелят и от по-обикновени клиенти... Колата ми стоя редом до наточено Субару, но собственикът на сервиза нито за момент не показа пренебрежително отношение към моята мома англичанка.Да се бях сетил по-рано, а не да ремонтирам на парче при някакви безславни арабески.
  19. 1. Дата: началото на ноември 2012 г.2. Повод за контакта Ви с нас / Предмет на сделката: метални джанти3. Оценка за качеството на закупените от нас авточасти/хонда/услуги: Добро качество, което ме задоволява (все пак бяха 2ра употреба)4. Оценка за нашето отношение към Вас: Коректно, дружелюбно.5. Информация за сервиза (механика) извършил монтажа на авточастите: ---6. Препоръки към нас, ако има такива: "Сделката" премина доста лесно и бързо, за да имам някакви препоръки.7. Инфо-препоръка към тези които не са контактували с нас: без притеснение да се свържат със Стамен. Човекът представя реално стоката!8. Свързах се със Стамен на лични съобщения, за 2-3 дни се уговорихме и джантите бяха при мен. И друг път съм го питал за разни неща, получавал съм съвет. Пак ще го търся при нужда. Пожелавам му успех!
  20. Късно снощи пътувах София-Видин през Димово. В Димово явно имаше някакъв ремонт, защото пътят беше отбит надясно (към Арчар). Очаквах, че по някое време като се заобиколи ремонтът, ще се върна на Е79, но се оказа, че съм отцепил направо за Арчар Дали съм се омотал по нощите или наистина правят такова голямо отклонение?
  21. Поздрави на колегата със смолянския прелюд 5-та ген., който беше паркирал в Сити център София в неделя вечерта.
  22. Положението е страшно...Ето защо: свиркай те - свиркайтекажетеми - кажете минаправихтели - направихте лиМинистърът на образованието искал граматика да се учи и в първи и втори курс в университета. То хубаво, ама като липсват първите n години в училище, файда йок.
×
×
  • Създай нов...