Wraazum 0 #1 Публикувано вчера в 09:33 Здравейте Съединителя ми отказа напълно преди седмица, малко преди да откаже замириса на изгоряло докато шофирах, а две седмици преди тва приплъзваше трябваше да давам повече газ оборотите се вдигат пък колата едвам върви и ускорява мега бавно, обаче тъй като ми е първа кола и съм шофьор на една година не знаех, че е от съединителя този проблем и карах така докато накрая отказа, добре че успях да я паркирам.... Та искам да ми препоръчате евтин и качествен сервиз в София, където разбират от хонди и сменят съединители и работят с части на клиента тъй като искам аз да си закупя съединител комплект и механика само да го монтира на колата. И да питам как вървят цените за труд за съответната услуга щото нямам представа?🤔 Колата е хонда акорд 7 2.2 i-cdti седан. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1197 #2 Отговорено вчера в 17:48 За твое съжаление а и за всеобщо такова, евтино и качествено нямат място в едно изречение - евтините съединители не стават, евтината работна ръка също. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wraazum 0 #3 Отговорено вчера в 17:55 преди 1 минута, Mkilla написа: За твое съжаление а и за всеобщо такова, евтино и качествено нямат място в едно изречение - евтините съединители не стават, евтината работна ръка също. За съединителите съм съгласен, не търся евтин, ще си взема нa exedy, aisin или luk. Въпроса е, че искам няква нормална цена за труд, а не да ми одерат кожата примерно до 300-400лв или 150-200 евро, щото досега ми казват цени от 250-300 евро и нагоре, което е абсурдно... Ако знаеш някой читав майстор и сервиз, който ще ми вземе до 200евро за труд ми кажи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1197 #4 Отговорено вчера в 18:32 Това се опитах да ти кажа, 300лв ( 150 евра ), беше преди 2-3 години смяната. Сигурно може да има някъде извън София в някое село за толкова ама в София, надали. Много е вероятно да не искат и ти да си носиш а те да си купят съединител, масово така се работи вече, за да ти дават гаранция, уж. Аз знам читав сервиз ама не сменят за 150 евро съединител. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 287 #5 Отговорено вчера в 20:17 За съжаление вероятно ще трябва да смениш и маховика - 450-500евро е на Luk. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wraazum 0 #6 Отговорено вчера в 20:53 преди 24 минути, goga написа: За съжаление вероятно ще трябва да смениш и маховика - 450-500евро е на Luk. Защо? Предавките си влизат добре няма някакво силно тресене и т.н на празен ход, аз това четох че са признаците на маховик за смяна. Хич не ми се дават пари и за маховик то ще ми излезе много солено, ако трябва и него да сменям. Междудругото съединителя си ми отделяше ниско не знам защо така сдаде багажа и не знам предишния собственик кога и кво го е сменял, но изглеждаше запазен, когато тествах колата преди да я взема миналата година. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wraazum 0 #7 Отговорено вчера в 21:03 Преди 2 часа, Mkilla написа: Това се опитах да ти кажа, 300лв ( 150 евра ), беше преди 2-3 години смяната. Сигурно може да има някъде извън София в някое село за толкова ама в София, надали. Много е вероятно да не искат и ти да си носиш а те да си купят съединител, масово така се работи вече, за да ти дават гаранция, уж. Аз знам читав сервиз ама не сменят за 150 евро съединител. Е то ако трябва те да ми поръчват съединителя ще излезе майка си и баща си, аз затова искам аз да си го купя изгодно на промоция, а не те да ми го взимат с надценка на редовна цена, че и отгоре а и те и да ползват с отстъпка частите то си прибират разликата от отстъпката и ти я пишат тая част на редовна цена, че и отгоре и файда... Иначе поне до 200 евро макс нещо няма ли, все пак 2-3 години не е толкова много време, че да вдигат цената с 200 лв и повече. А това с гаранцията е бошлаф работа, то е ясно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 287 #8 Отговорено преди 18 часа Дано се разминеш без маховик. Който ще го прави трабва да прецени. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wraazum 0 #9 Отговорено преди 16 часа Преди 1 час, goga написа: Дано се разминеш без маховик. Който ще го прави трабва да прецени. Дано да, механика ще види и ще каже кво е положението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1197 #10 Отговорено преди 12 часа (Редактирано) Екседи или там, каквото си решил да слагаш, няма общо с тези от едно време. Сега я кара, я не. Сложи си оригинален ако ще караш колата. Дай някой лев повече, от опит ти го казвам. Кутия не се отваря всеки ден, качеството на афтърмаркета за възлови места е много зле. Скъпо ти е като цена, но и Акорда не е клас Jazz, колите си стареят а поддръжката си е поддръжка. Ще сложиш БокLuc и ще има теми после защо отлепя много горе, защо е твърд педала, тракат пружинки и тн.. За сервиз провери в някой от доказаните щом си от София, HPP, Motobox, дори в Пловдив има едни и ги гледам предимно с ОЕ части бачкат, Chakov garage. Редактирано преди 12 часа от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7494 #11 Отговорено преди 11 часа Вехтите коли поевтиняват заради ЕГН и "остатъчен ресурс", а частите са си новопроизведени и поскъпват. Идва момент в който голям ремонт излиза колкото актуалната пазарна стойност на цялата кола. За съжаление тва е положението, и кола "на далавера" обикновено си взема своето след време. Ако има сантиментална стойност + други предимства - вадиш и даваш, но слагаш качество, за да си струва трудът, щото и той поскъпва. А дали ще свалят кутия на дизел, или бензинка, все си е разкачане и "откачане на ченето". Преди време сменях семеринг колянов вал на Сивик 6. Сменихме и съединителя. Не че бе стигнал до нитовете, или имаше проблем с педал и маховик, Ама като се плаща труд, поне да е веднъж за демонтаж и монтаж на кутия. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ангел1 1 #12 Отговорено преди 10 часа Ами,когато човек се насочи към дизелова кола,трябва да си знае предварително че подръжката е солена спрямо тази на бензин... И такава цена от 200E.отдавна няма не само в София-в Пловдив,в горепосочения сервиз за толкова само клапаните регулират-да не говорим за съединител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 58 #13 Отговорено преди 10 часа Това са стари митове. Карам дизелов акорд от 10 години и нямам специфични разходи, с които да се откроява спрямо бензиновите. Да, сменял съм съединител и маховик, но това не е нещо, което няма да ти се наложи при бензиновия автомобил. Дюзите са ми заводските - обикновено от това пищят по други форуми за други коли. Кое му е по-скъпото на дизела? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ангел1 1 #14 Отговорено преди 8 часа Ами като смени съединител+маховик,може ли да го сравниш ценово със смяна само на съединител на бензинова кола? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1197 #15 Отговорено преди 5 часа (Редактирано) @smirky, те не са лоши дизелите ама не са за къси градски разстояния, за там бензин се взима. Иначе dpf/egr/cat/ и всякакви системи се задръстват брутално много. Ерата на дизелите беше преди 10 години и по-назад даже, масово се бълваха какви ли не дизеляци от всички производители и изведнъж стана така, че ги забраняват в другите държави ама тук си ги караме и купуваме все още. Ти си нямал проблем с дюзи, обаче си правил маховик със съединител и ако си сложил качествени т.е оригинални, цената им е около 2500лв по спомен без работата. На бензинов съединителя е няма 800лв оригинален комплект и то без отстъпките. За турбина и другите филтри сам знаеш как и какво се случва. Искам да кажа, че разликата от 2-3 литра на 100км икономия, хич не е рентабилна ако се взима дизел само заради това. Ако човек тегли ремарке или каравана, това е друг въпрос. Във всички други случаи, за мен лично дизела е абсолютно безсмислен, освен първоначалната цена, че е по-надолу. Редактирано преди 5 часа от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7494 #16 Отговорено преди 3 часа Off Topic Нема а са обаждам повече, щот нито нафта наливам нито съединител и ангренажна верига имам. Не злорадствам и не съм застрахован, щот в 1 кола имам 2 трицилиндрови ДВГ-та и 2 скоростни кутии. Обади ли се нещо, вадя, давам и карам. Човек или си плаща, или си плаща щот не си е платил На авторът на темата пожелавам да намери нейде някоя прашна и забравена кутия и в нея качествен съединител на старите цени, както и майстор, който е бил на околосветско пътешествие последните 2 години и не знае "кО стАа брат" в БГ-то. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 195 #17 Отговорено преди 2 часа On 7/20/2026 at 12:33 PM, Wraazum said: да ми препоръчате евтин и качествен сервиз Отиди при Сташо в Долна Митрополия. Тел. 0899 781061 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове