Jump to content
vladimir8507

Още един нов собственик на CR-V IV - първоначално обслужване

Recommended Posts

Здравейте колеги,

След дълго отлагане и аз най-сетне се реших да подновя автопарка и преди два дни купих CR-V IV R20A9 2013г (155 к.с. / ръчна предавателна кутия).  Колата е карана 5 години в Швейцария и 7 години в България, като към днешна дата е на 132хил. реални км. (проверени). 
Интересувах се и четох доста за 4-тото поколение и се надявам да съм направил добър избор. След едночасов оглед, не открих никакви технически  технически проблем по автомобила. 

За сега няма да се разделям с вярната RD1, която карам вече 11г. 

Ще подменя консумативите, като съм се спрял на следните:

* Свещи: DENSO DXU22HCR-D11S - има ли по-подходяща алтернатива ?
* Масло скоростна кутия: Оригинално HONDA
* Масло заден диференциал: Оригинално HONDA
* Хидравлично масло за кормилната уредба: Оригинално HONDA или има подходяща бюджетна алтернатива?
* Антифриз
* Спирачна течност
* Течност съединител
* Масло ДВГ: До сега, колата е била карана около 50хил. км с 5w40 (неизвестна марка), сменяно през 10хил. км. Двигателят се държи отлично, няма следи от консумация на масло. След четене на доста коментари във форума, първоначално бях решил да сложа 0w20, защото останах с впечатление, че това е единственият вискозитет, препоръчван от производителя. В оригиналното ръководство/сервизна книжка на автомобила обаче, намерих следната таблица, в която освен 0w20, като съвместими са описани и 0w30, 0w40, 5w30, 5w40, та дори и 10w40. Единственият коментар със звездичка е, че 0w20, 0w30, 0w40 постигат по-добра икономия на гориво. Предвид, че в България (и особено във Варна), температурите не падат под -20градуса, но за сметка на това пък последните няколко лета са изключително горещи, обмислям дали да не заложа на 5w30. Тъй като трябва да сменя маслото скоро,  не мога да чакам доставката от общите поръчки и ще трябва да го купя от другаде. Мисля да заложа на  RAVENOL FDS 5W-30, като в този сайт го намерих на добра цена: https://oilgroupbg.com/ravenol-5w-30/ravenol-fds-5w-30-4l-1l-free.html Има ли някой впечатления от сайта? Питам, защото цената е доста по-ниска от другите и не изключвам варианта да е менте.  (Не правя реклама на сайта и не съм свързан с него по никакъв начин!)

Ще бъда благодарен, ако колегите с опит споделят мнение, допълнят нещо или дадат някоя критика :)
Приемам и други предложения за консумативите. 

Също така,  при скорост над 120км/ч, забелязох едно леко тресене в предницата. 
Появява се само при ускорение (подаване на газ). Когато се движи по инерция го няма, т.е. изключвам проблеми с гумите, окачването или сходимост.
Идеи къде да търся проблема - тампони двигател, кардан... ?

image.png

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От този сайт и аз поръчвам Ravenol и на двете коли. До сега не съм имал проблеми. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито! Рейката на хидравликата трябва е електрическа, та нямаш смяна на масло.

За тресенето виж за баланс и реглаж на гумите, тръгни от лесното, едва ли ще е тампон, кардан..

Аз карам същият модел с 0-20 както по книжка и няма разход. Поръчвам Равенол дфе от общите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...