z_chakarov 48 #41 Posted August 18 На мен капацитета ми е толкова. Има колега , който повече ги разбира. Дал ти е достатъчно съвети. 1 Share this post Link to post Share on other sites
gecata1059 48 #42 Posted August 18 На 14.08.2025 г. at 12:16, StoyanR написа: от тогава колата вдига голямо налягане и загрява, като прехвърля антифриз в разширителния съд. След като изстине си го връща обратно. Но в движение това не се случва. В следствие на това, радиатора остава сух и започва да грее. На 17.08.2025 г. at 16:16, StoyanR написа: Антифриза остава в разширителния съд, като същия се пълни догоре и ако продължа да карам, без да го върна ръчно в радиатора тогава избива през капачката на разширителния съд. Първото не можах да го разбера от начало. Като спреш и истине си го дърпа ,а в движение не иска? Как го връщаш ръчно в радиатора. Share this post Link to post Share on other sites
StoyanR 3 #43 Posted August 19 On 8/17/2025 at 3:39 PM, Plamen-CRV said: Проблема е ясен от пост №1 - некачествен ремонт на главата от майстор гайкаджия. След 30 поста в темата стигаме до пост №2. Дидо от кв. Левски - нула осем осем девет шест шест осем две шест шест Дидо Миамото - нула осем седем осем девет седем седем едно две три Първия Дидо ми смени ангренажен комплект с мои (ОЕМ) части закупени от @tsonev.autofix Благодаря, колега! Share this post Link to post Share on other sites
StoyanR 3 #44 Posted August 19 On 8/18/2025 at 5:39 PM, gecata1059 said: Първото не можах да го разбера от начало. Като спреш и истине си го дърпа ,а в движение не иска? Как го връщаш ръчно в радиатора. Точно така, в движение не иска да си го дръпне обратно. Явно от където е "пробойната" му е по лесно да смуче въздух и не отваря капачката. Как го връщам, спирам, гася, чакам поне 10 минути,свалям разширителния съд, отварям радиатора и изливам течността от разширителния съд обратно в радиатора, връщам пак съда на мястото, паля и газ за ще 150 км и пак същата процедура и така от Боровец до Варна. Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 924 #46 Posted August 19 Маслото как е? Виж под капачката дали има отлагания и пробвай да дръпнеш малко през щеката. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6953 #47 Posted August 19 Просто да капне от нея и дано не е боза. Share this post Link to post Share on other sites
vespa 337 #48 Posted August 19 Преди 1 час, StoyanR написа: Точно така, в движение не иска да си го дръпне обратно. В движение никога няма да се случи това, вакуум се създава ( така работи клапана) когато започне да изстива радиатора. 1 Share this post Link to post Share on other sites
vespa 337 #49 Posted August 19 Колеги хайде малко по сериозно, след сериала за издуханата НЕ оригинална гарнитура, ще четем втората част за бозата или другото в картера. Проблема идва от гърловината на менте радиатора при което никаква капачка не може да работи правилно. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6953 #50 Posted August 19 (edited) Преди години ми изби радиотора на Акорда - 7-ма ген, 2.4 АТ - изтърва спиралата на горният съд. Дойде с капачка, но нещо не ми хареса как работи - вече не помня детайли. Почистих и сложих старата и тва беше. Колата още с тях. Да - стана сериал тук някакъв. Edited August 19 by ceco_accord Share this post Link to post Share on other sites
StoyanR 3 #51 Posted August 20 15 hours ago, Rakeem said: Маслото как е? Виж под капачката дали има отлагания и пробвай да дръпнеш малко през щеката. Маслото е топ. Няма отлагания и не е мръднало, бистро е като ново. Share this post Link to post Share on other sites
gecata1059 48 #52 Posted August 20 Една стара тема, същият проблем и решение. Както писах наскоро в друга тема има разлика във височината на клапана на капачките. 1 Share this post Link to post Share on other sites
StoyanR 3 #53 Posted August 21 On 8/20/2025 at 1:59 PM, gecata1059 said: Една стара тема, същият проблем и решение. Както писах наскоро в друга тема има разлика във височината на клапана на капачките. Привет! Много полезна тема наистина. Преди 3 месеца си бях взел капачка като предложената от колегата kvd74 с по- широк и голям клапан и кръгли уши (ако това е от значение изобщо) взех нея защото беше една идея по-скъпа от останалите и се надявах да работи. Уви, не пасва на моя радиатор. Гърловината не е толкова дълбока да събере този голям клапан и се върнах на другия модел, изглеждащ както на първата снимка в темата. Само да вмъкна, че стария ми радиатор, беше отново с такава капачка, като тази с която е екипирана колата в момента. Share this post Link to post Share on other sites
StoyanR 3 #54 Posted August 21 On 8/19/2025 at 9:46 PM, vespa said: Колеги хайде малко по сериозно, след сериала за издуханата НЕ оригинална гарнитура, ще четем втората част за бозата или другото в картера. Проблема идва от гърловината на менте радиатора при което никаква капачка не може да работи правилно. Привет! Понеже, пиша от телефона в повечето време и съм пропуснал Вашият коментар. Това което казвате има логика в него, какво да направя в такъв случай. Радиатора е на 7-8 месеца, да купувам нов с голяма гърловина ли или? Share this post Link to post Share on other sites
vespa 337 #55 Posted August 21 (edited) След като си сменил радиатора защото е прокапал без да си имал други проблеми значи,че капачката е работила както трябва. Сложи пак нея, ако искаш нова задължително да пише 1.1бар. и естествено със същите размери. Едно от нещата които са еднакви на всички Хонди през последните 30 години е капачките и съответно размера на гърловината на радиатора. ПП Сега видях,че питаш конкретно за радиатора. Най добре оригинален, има и някакви от Скандинавските страни мисля,че бяха Нисин но не съм сигурен. Тук във форума има стари теми във връзка с радиаторите. Edited August 21 by vespa Share this post Link to post Share on other sites
gecata1059 48 #56 Posted August 21 (edited) Капачките са еднакви но за оригинален радиатор. За 10 години смених два на Црв 1. Първия път свалих оригинален и съответно капачката не пасна на новия. Заместителите освен че бяха по-тънки ,бяха и по ниски. Но не съм имал проблем със работата на охладетелната система. Edited August 21 by gecata1059 Share this post Link to post Share on other sites
StoyanR 3 #57 Posted August 22 14 hours ago, vespa said: След като си сменил радиатора защото е прокапал без да си имал други проблеми значи,че капачката е работила както трябва. Сложи пак нея, ако искаш нова задължително да пише 1.1бар. и естествено със същите размери. Едно от нещата които са еднакви на всички Хонди през последните 30 години е капачките и съответно размера на гърловината на радиатора. ПП Сега видях,че питаш конкретно за радиатора. Най добре оригинален, има и някакви от Скандинавските страни мисля,че бяха Нисин но не съм сигурен. Тук във форума има стари теми във връзка с радиаторите. Старата капачка вече я няма. Но сегашната е със същия размер, форма и е на 1.1 бара. Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1610 #58 Posted September 8 @StoyanR В крайна сметка какво се указа. Share this post Link to post Share on other sites
StoyanR 3 #59 Posted September 14 Привет колеги! Във вторник взех колата от ремонт и току що се връщам от Банско, 1100 км без никакъв проблем. какво се оказа - потънали ризи на втори и трети цилиндър с някакви микрони и от там духа. Шлайф на блока, шлайф пак на главата, нови гарнитури на главата, всмукател и изпускател и колата пее. Моя съвет е при ремонт на глава, винаги да си търсите и шлайф на блока, не в скъпо изобщо но спестява ей такива главоболия! поздрави! 3 Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 3136 #60 Posted September 14 Честито и успех, колега! Между другото, потънали ризи беше често срещан проблем при двигателите на Rover (Lotus). Но при Honda за пръв и единствен път чувам. Както и да е, де. Нека всичко да е о.к. занапред! Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 924 #61 Posted September 15 На 19.08.2025 г. at 21:46, vespa написа: Колеги хайде малко по сериозно, след сериала за издуханата НЕ оригинална гарнитура, ще четем втората част за бозата или другото в картера. Проблема идва от гърловината на менте радиатора при което никаква капачка не може да работи правилно. Сега СЕРИОЗНО е редно да купиш и да подариш на човека един оригинален радиатор! Защото с такава убеденост, безпрекословност и арогантност обясняваше, че в него е проблема, че явно само здравият разум го е спрял да те послуша и да се набута. По форумите следва да се дават съвети под формата на хипотези, а не да се заявяват тези, защото никой не носи отговорност за грешни съвети, които може да струват време, нерви и пари! 1 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 191 #62 Posted October 17 (edited) Това ми напомня за проблема с моя сменен не-оригинален радиатор. Докато не разпробих по-широк отвор за разширение на антифриза все си прокапваше от маркучето към разширителния съд, аз така го хванах, та провери колко мм е отовора на оригиналния радиатор и колко на сменения и коригирай ако трябва. П.С. (избързал съм, не видях че проблема е отстранен) Edited October 17 by Legend91 Share this post Link to post Share on other sites