dandilov 3005 #1 Публикувано неделя в 16:34 (Редактирано) Здравейте съфорумци! До момента няма тема във форума за споделяне на опит с добавки. Предлагам всеки, който е използвал някаква добавка, било за масло, било за гориво, да сподели резултата тук. Моля, да се споделят само мнения, подкрепени със снимки и/или резултати от измервания, за да не става темата от сорта "някой каза", "гледах в нет-а", "ползвах еди какво си и съм доволен, но не знам защо и какво точно какво е направило", и т.н. Нека темата да бъде подкрепена с реални резултати, за да бъде обективна и полезна за всички. И така... Първи тест. Добавка: BG44k Platinum (PN 208) Закупена от: https://www.ahkautocar.de/benzinmotor/15587-bg-208-44k-power-enhancer.html?srsltid=AfmBOooXcUQWOsGuohK_NBHh1qLfiMqvZA6hQzcDCaxpzum4FxXXN2HQ Двигател R20A2 на минимум 240 000км. (по километраж - 140 691 км) Реших да пробвам тази добавка за почистване на горивни инжектори. Съгласно отзивите, в нет-а, се води една от 3 -те най-добри добавки за бензин. Според описанието от производителя, освен инжекторите, допълнително почиства цялата горивна система, всмукателните клапани, горивната камера и катализатора. Съдържа PEA (полиетерамини). Предназначена е за двигатели с директно впръскване, но може да се прилага и при MPI. Реших да проверя какво ще почисти от нагарите в горивната камера. Изполвах 2 кенчета, съответно в два резервоара бензин и изминати общо 1000км. Ето го и резултатът: Общ изглед на челото, на буталото от цилиндър 1, след процедурата. Снимки на свещите: Първа ламда сонда: Катализатор: Като цяло, предназначението й е да почиства инжекторите, но все пак има някакво действие и в горивната камера. Добавката е успяла да почисти по-леките нагари и замърсявания, и то в областите, където потокът на гориво-въздушната смес е бил в най-голям досег. Тежките нагари, обаче, си останаха. В обобщение, не е това което очаквах, относно разтварянето на нагарите. П.П. Според лабораторни изследвания,PEA имат свойството да влизат във взаимодействие с двигателното масло, унищожават TBN-а и способстват за образуване на лакове и утайки. Ето защо, непосредствено след използването на добавки с PEA, е препоръчително да се смени двигателното масло! Редактирано неделя в 16:54 от dandilov 2 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto_bo 69 #2 Отговорено понеделник в 08:57 Мнение без снимки: пробвал съм какви ли не добавки: протек; валволин; редекс;бардал само наколенки не съм слагал: ефект нула, освен изтъняването на джоба. Истината е че горивата на родна територия са пълен боклук и каквито и добавки да слагаме все си остава боклук. За сега единствено някакво подобрение в работата на двигателя забелязвам от ползването на v-pover горивата на шел(да не вземе да прозвучи като реклама) и то след няколко изгорени резервоара. но и там пак зависи от партидата бензин ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 279 #3 Отговорено понеделник в 15:40 Dandilov, по твой съвет преди време, 1, 2 пъти годишно слагам Pro-Tec Fuel Line Cleaner и след нея Pro-Tec OXICAT. Това на VW POLO 1,4 бензин. След като се наложи преди време да махна двата катализатора и закупих нови, вече втора година минава преглед и покривам нормите. Доволен съм, особено след първата добавка колата върви много добре. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3005 #4 Отговорено понеделник в 17:59 Off Topic Тоест, двата катализатора си ги махнал преди да започнеш да ползваш добавките. А после си ги ползвал при новите катализатори. Да не си помисли някой, че си махнал катализаторите, щото са били повредени от добавките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 279 #5 Отговорено понеделник в 19:34 (Редактирано) Да преди добавките ги махнах, защото предния се разпадна и запуши тотално и задния. Това се случи още като взех колата "нов внос". Добавките ги използвам за да запазя новите катализатори, че хич не са евтини. Редактирано понеделник в 19:38 от goga Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto_bo 69 #6 Отговорено сряда в 08:02 Не ми се мисли какво се случва по родните бензиностанции пък после се чудим защо катализаторите си заминават и нови автомобили не могат да покрият нормите при ГТП. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vandim 3 #7 Отговорено сряда в 14:13 Така е стари бараки и фалшив бензин = мръсен въздух. Изпратено от моят RMX3151 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1889 #8 Отговорено преди 23 часа Преди 15 часа, marto_bo написа: Не ми се мисли какво се случва по родните бензиностанции пък после се чудим защо катализаторите си заминават и нови автомобили не могат да покрият нормите при ГТП. Защо , моите катализатори не са заминали (съответно на 300 и 210 х.км. ) при положение ,че зареждам само на родни бензиностанции...... А, относно прегледите и новите автомобили, дето не могат да минат преглед - е съвсем друга тема и доста, ама доста дълга..... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове