zograffa 197 #1 Публикувано понеделник в 13:53 (Редактирано) Отварям темата за да спестя ядовете,които брах аз на други колеги.Та от нямане какво да правя реших да сменя течността на съединителя,бях я сменял преди 3 години без никакви проблеми тогава.Отворих пробката на долната помпа натиснах педала и....нищо,капнаха няколко капки и толкова.Педала съответно пропадна и колкото и да помпиш нищо не се случва.И така останах без кола на вилата на 100км. от дома.Добре,че бях взел малко инструменти и се започнаха йога упражненията по сваляне на горна помпа,който е свалял знае какво е.Не можах да извадя шплента на място и я свалих,както си му е реда с цялата планка.Онзи заверения болт,който японец го е проектирал,бял ден да не види🤨. Та какво се получава,може би и при вас: Пружината на горната помпа се чупи,тя си работи(горе-долу) нормално и буталото се връща от обратното налягане в системата.Отворите ли пробката обаче,при първото натискане на педала буталото остава горе и вече помпа все едно няма.Педала движи металния "гергелек" ,но помпата не помръдва. Както и да е,сега чакам от Аутодока нова помпа sachs.Долната също ще сменя,в маншона имаше спирачна течност.Цилиндъра и е наранен и е тръгнала.Горната има едва видими износвания вътре,но реших да играя на сигурно,че йогата не ми харесва😁. Съвета ми е,правете тези неща на подходящо място и с едно на ум,че не се знае.. Между другото за 3 години течността беше доста черна.Тогава сложих Ate dot4 Sl 6,такава ми остана от спирачките.Дали е по-агресивна към думичките от dot3 каквато е оригинално не знам,но тогава промих идеално,а сега пак боза. Редактирано понеделник в 14:10 от zograffa 3 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 74 #2 Отговорено преди 18 часа Каква марка е тая помпа от снимката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 197 #3 Отговорено преди 11 часа Оригиналната Nissin. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 24 #4 Отговорено преди 8 часа (Редактирано) Те затова и повечето "майстори" бягат от смяна на течността на съединителя. Като ги питаш за смяна, казват "Карай така", "Не пипай, нали всичко си работи" или "Това е специфична работа. По-добре отиди в официалния сервиз". Поне на мен така ми казаха преди време, когато исках да сменям спирачната течност на съединителя. Интересното е ,че когато отидох в Бултрако , ми изломотиха нещо подобно :). Между другото, аз също налях спирачна течност ATE dot 4. За сега нямам проблеми - нито е потъмняла, нито имам течове. Минаха близо 3 години от тогава. Редактирано преди 8 часа от katri71 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 197 #5 Отговорено преди 8 часа (Редактирано) Явно тази пружина е слабо място защото на долната помпа е лъскава и като нова.Тази обаче е корозирала доста и счупена на 6 парчета.Дори и така всичко работи докато системата е затворена,заиграеш ли се обаче,се получава това.Дано обезвъздушаването поне мине безпроблемно,сега си чакам доставката. Ако буталото на помпата беше на твърда връзка към педала нямаше да има проблеми.И двете помпи обаче са проектирани само на "бутане",явно има причина да е така. Не е от спирачната течност според мен,дори в ръководството пише,че може да е dot 4.Тя в казанчето не потъмнява и моята там беше бистра,долу обаче е боза.По самите стени на помпите имаше едно черно и упорито отлагане,предполагам от износването на гумичките. Най-добре наистина май да не се пипа и стане ли нещо смяна и на двете помпи.Лошото е да не стане на път. Редактирано преди 8 часа от zograffa 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6472 #6 Отговорено преди 4 часа И аз на Леджо исках да сменя течността в спирачките, че скоро ще стане на 4 години, обаче не можахме да отвием пробките на предните апарати. Пръскахме със спрея, чакахме, ноо - грда. Ще почакам лятото а и ще ида като ги загрея с няколко спирания. Слава Богу - съединител нямам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове