gerchooo 2 #1 Публикувано 28 Май, 2023 Здравейте, колеги! Имам хонда CRV 3 с оригиналната навигация и от известно време си търся андроид мултимедия. Проблемът ми е, че масово китайците пишат, че медийте не пасват ако колата е оборудване с оригинална навигация. (прикачил съм снимка) Някой успял ли е да намери подходяща андроид мултимедия за вграждане, която да е съвместима и евентуално да работи с оригиналната камера за задно виждане при включване на задна скорост? Прилагам снимка каква е медията ми и какво пишат китайците. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyna 33 #2 Отговорено 28 Май, 2023 (Редактирано) Здрасти, Да става аз съм си ги направил, само ти трябват малко познания по ел. за да може да се свърже някои кабели след като използваш адаптера, които ще получиш с китайската навигация. А за задната камера: Тя е на 7V - всеми си DC/DC конвертор за да я захранеш през него - нагласяш го на 7V , аз използвах този: https://vikiwat.com/modul-dc-dc-konvertor-ponizhavasht-123-35vdc-3a-3-bg.html Приложени ти изпращам повече инфо за сигналине на ориг. навигация. Лично си бях писал с друг колега следното: на линка съм качил снимки от връзките, които съм правил - кабели също така, схемите на колата и по кои схеми съм работил, също и схемата на връзките на навигацията, която имам https://drive.google.com/drive/folders/11basvFYLYW88Nqn4oKcGFZscJlqVkYg0?usp=sharing основните неща ги има с преходен кабел, който идва с навигацията ->трябва да вържеш: 1. камерата с DC/DC преобразувател https://vikiwat.com/modul-dc-dc-konvertor-ponizhavasht-123-35vdc-3a-3-bg.html от сигнала за задна 2. бутоните на волана 3. захр. за субуфера ---- друго не се сещам аз работих по тази схема: виж G-drive линка - в розово е кабела, който ще дойде с навигацията и вържеш към ориг. инсталация/ букса - в оранжево съм белязал какви допълнителни сигнали съм взимал от другите букси Редактирано 28 Май, 2023 от kyna 2 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gerchooo 2 #3 Отговорено 29 Май, 2023 (Редактирано) Много полезна информация. А може ли да споделите и коя мултимедия и откъде сте закупили? Редактирано 3 Юни, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyna 33 #4 Отговорено 29 Май, 2023 (Редактирано) от AliExpress - в линка качих още една папка в която си бях записал web страницата и вътре снимки NaviFly - M400 Редактирано 3 Юни, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nano 7 #5 Отговорено 3 Юни, 2023 (Редактирано) На 28.05.2023 г. at 18:28, kyna написа: Здрасти, Да става аз съм си ги направил, само ти трябват малко познания по ел. за да може да се свърже някои кабели след като използваш адаптера, които ще получиш с китайската навигация. 3. захр. за субуфера ---- друго не се сещам аз работих по тази схема: виж G-drive линка - в розово е кабела, който ще дойде с навигацията и вържеш към ориг. инсталация/ букса - в оранжево съм белязал какви допълнителни сигнали съм взимал от другите букси Здравей, Моята е без оригинална навигация, така че стана много лесно. Единствено не можах да се справя със захранването на субуфера. Когато му подам 12V от най близкото място, десетина секунди след изключване на захранването се чува силен и доста неприятен звук от него. Та ако може малко помощ от къде точно да захраня буфера или трябва нещо допълнително да включа във веригата. Благодаря предварително. Редактирано 3 Юни, 2023 от Nano Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Icoo 0 #6 Отговорено 18 Юни, 2023 Здравейте, Дали може малко помощ. Сложих Андроид на crv 2007 с оригинална навигация, като преди това изчетох всичко по въпроса, но след връзването на оригиналната камера към китаеца и влючване на задна ми дава no video signal. Някой може ли да ми каже къде бъркам. От черната букса съм взел + и - , като към + съм вързал и 12в червения кабел от буксата за камерата, като съм ги вързал към въпросния dc/dc convertor посочен в поста по-горе, от там + към захранването на камерата от зелената букса 7P (green), a - на camera gnd (white). След това video от зелената букса към reverse кабела и video gnd към черния кабел с жълтата букса на камерата. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyna 33 #7 Отговорено 9 Септември, 2023 На 18.06.2023 г. at 23:30, Icoo написа: Здравейте, Дали може малко помощ. Сложих Андроид на crv 2007 с оригинална навигация, като преди това изчетох всичко по въпроса, но след връзването на оригиналната камера към китаеца и влючване на задна ми дава no video signal. Някой може ли да ми каже къде бъркам. От черната букса съм взел + и - , като към + съм вързал и 12в червения кабел от буксата за камерата, като съм ги вързал към въпросния dc/dc convertor посочен в поста по-горе, от там + към захранването на камерата от зелената букса 7P (green), a - на camera gnd (white). След това video от зелената букса към reverse кабела и video gnd към черния кабел с жълтата букса на камерата. Благодаря предварително! Това което пишеш все пак трябва да провериш дали камерата получава седем волта и дали връща сигнал ако тези неща са окей тогава остава да зададеш в навигацията типа на камерата. Вече на две навигации съм го правил това когато се използва оригиналната камера дисплея светва показва картина но на много квадрати но черна никога не съм виждал. За да влезеш в опциите на камерата включи на задна когато се появи екрана за заден ход задръж с пръста върху дисплея и ще ти се появи менюто за настройки. По това което пишеш по-горе трудно се ориентирам Какво си направил имам чувство че си подал 12 волта на камерата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
radko86 8 #8 Отговорено 23 Септември, 2023 И аз съм на път да сменя отигиналната мултимедия с Андроид такава какво е качеството на оригиналната камера? Чудя се дали да я сменя с друга с по висока резолюция? Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alex_ace 28 #9 Отговорено 25 Септември, 2023 Здравей колега. Качеството е същото както с оригиналната медия.Не е кой знае какво но... все пак е оригинална камера. Ако ще я ползваш - внимавай с захранването. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
purkinie 16 #10 Отговорено 20 Август, 2024 И така..... Да поизтупам темата от праха , за да се опитам да получа отговор на въпроса: Близо една година по-късно някой колега успял ли е да си сложи андроид на оригиналната навигация? Да сподели какво го е затруднил/ Как се е справил с това предизвикателство? Искам и аз да мина в отбора с китайските мултимедии Ще ми е полезен всеки един отговор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
purkinie 16 #11 Отговорено 5 Октомври, 2024 И така..... Сложиха ми и на мен мултимедия Yansun 4GB на 128GB , но буфера не тръгна. Може ли малко помощ от Ваша страна да успея да го подкарам. Не ми се кара пак 500 км да се върна при човека, който я сложи , затова Ви моля да ми помогнете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alegafrena 0 #12 Отговорено 14 Юли, 2025 Здравейте колеги. Харесал съм си ето тази Андроид навигация. I just found this on AliExpress: BGN284.76 | Junsun AI Wireless CarPlay for Apple Android14 Auto Car Radio for Honda CR-V 3 RE CRV 2007 2008 2009-2011 Multimedia Navi Stereo https://a.aliexpress.com/_EvEQSyE Освен допълнителното свързване за камера и буфера, което трябва да направя. Като размер пасват ли на хондите с оригинални навигации? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 348 #13 Отговорено 14 Юли, 2025 Има доста разлика в окабеляването. Медията ще дойде с конекторите от горната снимка а след, като отстраниш оригиналното нави ще откриеш буксите от долната. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alegafrena 0 #14 Отговорено 15 Юли, 2025 В по-горните коментари до колкото разбрах буксите ще паснат. Единствено за субуфера трябва да се преправи конектора. За камера ще сложа нова няма да ползвам оригиналната. GPS и усб портове, микрофон също ще прекарам нови (които вървят с новата навигация). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alegafrena 0 #15 Отговорено 16 Август, 2025 Здравейте. Днес я вързах. Оказа се, че моята тъй като е от Англия конекторите въобще не съвпадаха. Взех сет кабели от ЦРВ 4 и стана. Но никъде в интернет не намирам за моя вид конектори схема, за да видя кои кабели са за бутоните на волана. Някой ако има предположение кои са кабелите съм готов да пробвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 349 #16 Отговорено 30 Септември, 2025 Здравейте,коя букса е за оригиналния субуфер ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 349 #17 Отговорено 22 Октомври, 2025 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #18 Отговорено 15 Януари Здравейте колеги, да се похваля и аз - купих си Андроид мултимедия Junsun X9 и комплект камери - задна и ADAS DVR, за да сменя оригиналната навигация... Реших сам да си я сменя - изпратиха ми кабелен сноп точно за хонди с навигация, но разглеждайки кабелите и буксите - ми възникнаха няколко въпроса: 1. Мисля да използам оригиналния микрофон - получих кабелен сноп с жак за микрофона, но виждам, че оригиналната букса е с 5 пина и доколкото разбирам 2 от пиновете са свързани с бутоните на волана - кое и как трябва да свържа за да работят и бутоните? 2. Субуфера - така и не разбрах как и къде е свързан - гледайки схемите... 3. Камерата за задно виждане - не искам да разглобявам половината кола за да опъвам кабели до задната врата и реверсната светлина - мисля да използвам оригиналното окабеляване - приемам съвети и инструкции как да се справя - ще кача схеми на буксите от моя кабелен сноп... 4. Бутоните на волана - до колкото схващам в моя кабелен сноп е решен въпроса с аудиото - с кабели KEY_F1 и KEY_F2, но остават бутоните за повикване и затваряне на разговор, както и бутоните за гласови команди - къде и как трябва да се свържат? Поиграх си да разпиновам буксите от кабелния сноп, който получих и ще ги качвам на файлове, предполагам, че ще са полезни и на други колеги - като разглеждах мултимедиите ми направи впечатление, че основният конектор на повечето е един и същ... 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #19 Отговорено 17 Януари Ето разпиновки и на останалите конектори от кабелния сноп: 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 64 #20 Отговорено 19 Януари (Редактирано) Супер си @FALKONETTI! Не малко време ти е отнело да събереш цялата информация, да я подредиш и публикуваш за нас. Благодаря! Относно оригиналната камера руснаците казват, че тя работи на 7 V и ѝ трябва конвертор на напрежението. Успя ли да свържеш буфера и вградения микрофон? Редактирано 19 Януари от ruil4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #21 Отговорено 19 Януари Относно камерата за задно виждане мисля, че в моя кабелен сноп има решение - на захранващите кабели към конектора за камерата има термосвиваем шлаух, а под него усещам малка платка- вероятно конвертор на напрежение, за сега не съм почнал да монтирам новата мултимедия, много е студено, като го направя ще върна информация. Относно субуфер а, колегата AMD откри кои са пиновете на големия зелен конектор...като монтирам моята ще направя пълно описание и схеми кое къде се свързва. На първо време смятам да ползвам оригинален микрофон и камера, а като се стопли ще сменя и камерата за задно виждане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #22 Отговорено 3 Февруари Здравейте колеги, ето разпиновка на зеления конектор - 22 пина: 1 - BLK - Aux jack assy. (AUX SGND) 2 - GRY - Aux jack assy. (AUX SHIELD GND) 3 - PNK - Aux jack assy. (AUX GND) 4 - BLU - Subwoofer (Signal - ) 5 - GRY - Subwoofer (Shield) 6 - BRN - Audio remote switch (AUDIO REMOTE GND) 7 - PNK - Audio remote switch (AUDIO REMOTE SW) 8 - n/c 9 - LT BLU - Hands Free Telephone control unit (MUTE) 10 - LT BLU - Hands Free Telephone control unit (SIG -) 11 - WHT - Aux jack assy. (AUX L) 12 - RED - Aux jack assy. (AUX R) 13 - LT BLU - Aux jack assy. (AUX DET) 14 - PNK - Subwoofer (Signal +) 15 - n/c 16 - n/c 17 - n/c 18 - LT GRN - Hands Free Telephone control unit (HFT ICON) 19 - n/c 20 - RED - Subwoofer (SW+B) [Remote/Relay-on] 21 - n/c 22 - BLU - Hands Free Telephone control unit (SIG +) За субуфера: чинча на 4 - BLU - Subwoofer (Signal - ) и 14 - PNK - Subwoofer (Signal +). Синият кабел от мултимедията на 20 - RED - Subwoofer (SW+B) [Remote/Relay-on] За бутоните на волана: KEY_F1 на 7 - PNK - Audio remote switch (AUDIO REMOTE SW), маса на 6 - BRN - Audio remote switch (AUDIO REMOTE GND), това са за бутоните MODE, VOL+, VOL-, CH+ и CH-. За гласовите повиквания и войс контрола трябва да е: KEY_F2 на 18 - LT GRN - Hands Free Telephone control unit (HFT ICON) - това все още не съм тествал, но информацията която събрах води на там...Ако продължат да са неактивни бутоните - трябва да се разкачи оригиналния блутут модул, защото може да предизвиква конфликт в системата... 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #23 Отговорено 3 Февруари Ето малко от инфото, което събрах: <При Хонда CR-V 2007 г. (III поколение) с фабрична навигация, управлението от волана е резистивно и сигналите не са на основната букса за захранване, а на допълнителен конектор. Ето къде да намерите съответните кабели: Местоположение на конектора: Търсете зеления конектор (обикновено 22-пинов), разположен зад оригиналното устройство. Кабел за основните бутони (KEY 1): Сигналът за аудио бутоните (Volume, Mode, Channel) обикновено се намира на пин 7 (често е кафяв или розов кабел) в 22-пиновия основен конектор. Кабел за гласовия контрол/Bluetooth (KEY 2): Тъй като колата ви има гласов контрол, бутоните за телефона ("Hands-Free") често са на отделен кабел. Търсете пин 18 (обикновено бял/зелен или син кабел) в същия конектор. Маса (GND): За да работят KEY 1 и KEY 2, трябва да свържете съответната "маса" на управлението от волана към корпуса на медията или към кабела GND SWC. Обикновено това е пин 19 (черен или сив кабел). (В моя случай на пин 6) Важно: Цветовете могат леко да варират според точния месец на производство, затова е най-сигурно да броите пиновете на самата букса. Ако използвате китайска мултимедия, често се налага директно запояване към тези кабели, ако преходната букса не ги прехвърля автоматично. Ако имате CANBUS декодер в комплекта на JUNSUN X9, ситуацията се променя значително и е по-лесна. Какво прави CANBUS декодерът? CANBUS декодерът е проектиран да "чете" цифровите сигнали, които колата изпраща по своята мрежа (CAN мрежа), включително тези от бутоните на волана, и да ги преобразува в аналоговите сигнали (KEY1, KEY2, GND), които вашата мултимедия Junsun очаква. Правилно свързване с CANBUS: Няма нужда да търсите отделните кабели KEY1 и KEY2 ръчно зад фабричното радио. Цялата работа трябва да се извърши автоматично: Инсталирайте декодера: Уверете се, че CANBUS кутийката е правилно свързана между основния кабелен сноп (harness) на Junsun и оригиналната инсталация на автомобила. Проверете кабелите KEY1/KEY2 на мултимедията: На самия сноп кабели на Junsun, който влиза в основния порт на медията, трябва да има два кабела, етикетирани като KEY1 и KEY2 (и обикновено един GND/SWC-GND). Тези кабели трябва да останат несвързани или изолирани в края си. Тези кабели се използват само когато нямате CANBUS декодер. Автоматично разпознаване: Връзката между бутоните и медията минава през CANBUS кутията. Конфигурация в менюто на Junsun: След като всичко е свързано физически: Включете мултимедията. Отидете в Settings -> Factory Settings (паролата обикновено е 1234 или 8888, вижте в упътването на Junsun).(В моя случай 3368) Намерете менюто CANBUS Settings или Protocol Settings. Изберете правилния модел: Honda -> CR-V -> 2007 (понякога е посочено като "CRV 07-11"). Запишете настройките и рестартирайте устройството. След тези стъпки управлението от волана трябва да заработи автоматично, без да се налага ръчно търсене на кабели KEY1 и KEY2 зад таблото. CANBUS декодерът елиминира нуждата от ръчно свързване на тези аналогови входове. Причината бутоните за гласов контрол (телефонните бутони) да не работят през CANBUS е, че при Honda CR-V 2007 те често са свързани към отделен Bluetooth модул (Hands-Free Link), а не директно към аудио системата. Ето как да ги активирате: 1. Ръчно свързване (Bypass на Bluetooth модула) Тъй като CANBUS декодерът обикновено чете само основните аудио бутони от главната букса, за телефонните бутони трябва да намерите кабелите им и да ги свържете към KEY 2 на вашата мултимедия Junsun: Къде са кабелите: Търсете ги на оригиналния 22-пинов конектор (зеления). Сигнал за телефонните бутони: Това обикновено е Пин 18 (святлозелен или син кабел). Действие: Свържете този кабел директно към свободния кабел KEY 2 (или AD2), който излиза от снопа на Junsun. Маса: Уверете се, че Пин 6 (черен/сив) е свързан към масата (GND) на медията. 2. Обучение на бутоните в менюто След като свържете кабела физически, трябва да ги „научите“ от софтуера: Отворете приложението Wheel Settings или SWC на вашия Junsun X9. Натиснете и задръжте бутона на волана (например "Слушалка"). Изберете съответната икона на екрана (Answer/Hang up). Натиснете Save. 3. Изключване на оригиналния Bluetooth модул (Важно!) Ако бутоните все още не реагират, оригиналният Bluetooth модул на Honda може да блокира сигнала. Той се намира под таблото, зад радиото или над жабката. Изключете (извадете буксата) от оригиналния Bluetooth/HFT модул, за да освободите сигнала директно към новата медия. Проверихте ли дали в настройките на CANBUS (Factory Settings) е избран протоколът "With Amp" или "High Performance", ако колата ви има фабричен усилвател и субуфер?> 2 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 64 #24 Отговорено сряда в 15:31 Толкова подробно описание не съм срещал за нашите коли! Благодаря @FALKONETTI! Очаквам да се стопли и да опитам да си свържа и субуфера, който са пропуснали (защото не са знаели как) професионалистите! Не знаех, че има CANBUS на моделите преди 2010! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #25 Отговорено четвъртък в 00:00 (Редактирано) Ако ви се наложи да разкачите оригиналния Bluetooth/HFT модул, описанието по-горе не е точно - намира се на централната конзола от страната на пътника, под нивото на скоростния лост,отдясно, маха се долната кора, която се държи на един клипс и един болт - ще видите един бял конектор - разкачате го и готово.... ще добавя и снимки по-късно... Снимката е от десен волан, но мястото е абсолютно същото, не можах да намеря моите снимки и ще трябва да направя нови... Редактирано четвъртък в 00:12 от FALKONETTI 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #26 Отговорено неделя в 20:20 (Редактирано) Здравейте колеги, качвам схема(инструкция) за свързване на оригиналния субуфер към андроид мултимедия...а малко по-късно и за бутоните на волана Редактирано неделя в 20:26 от FALKONETTI Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #27 Отговорено неделя в 20:32 (Редактирано) ... дава ми грешка при ъплоуда...триъгълник с удивителен и -200, какво означава това? Редактирано неделя в 20:41 от FALKONETTI не мога да кача фаил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 64 #28 Отговорено преди 22 часа качи го в Гугъл драйв и дай линк тук? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #29 Отговорено преди 21 часа ...е най-после успях 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FALKONETTI 30 #30 Отговорено преди 8 часа Схема(инструкция) за свързване на бутоните от волана (ВСИЧКИ) 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове