emotonov77 6 #1 Публикувано 6 Февруари, 2023 Здравейте група.някой да помага,ако може!Акорд 8 ,2.4 тръгвам си след работа,паля потеглям и започна да тресе двигателя,губи мощност и аха да угасне в движение.. почнаха да мигат лампи,чек ,тса ,вса,не може да се форсира двигателя..оставих я на паркинг! Някой идея какво може да е станало? И безопасно ли е да я откарам ма ход до сервиз? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zemnovodno 12 #2 Отговорено 6 Февруари, 2023 Предполагам проблем е в ABS модула. Може би е влязла в авариен режим и затова не може да се форсира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #3 Отговорено 7 Февруари, 2023 аз залагам на бобина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasjo 22 #4 Отговорено 7 Февруари, 2023 А аз на алтернатор 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #5 Отговорено 7 Февруари, 2023 (Редактирано) Залагам на бобина е! 100лв. + работа и си готов! Бобините често горят от износени свещи! Редактирано 7 Февруари, 2023 от darius Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emotonov77 6 #6 Отговорено 7 Февруари, 2023 Свещите ги сменях наскоро! Чак в петък ме записаха за сервиз..дано да е по малко болезнено. 🙂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 766 #7 Отговорено 7 Февруари, 2023 За бобина може да се провери с изключване на буксите към бобините, една по една. Двигателят трябва да работи на обороти(без да гасне), но с промяна на работата и с една изгоряла бобина. Пробвай да изключиш една от бобините и ако изгасне, значи е бобина, ако си промени работата-не е, ако нищо не се промени-си нацелил изгорялата. Ако при запалване не си усетил проблем(при работа на обороти), а се е появил при потегляне, може и нещо с автомата, което е най-лошото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emotonov77 6 #8 Отговорено 7 Февруари, 2023 Тресе и на място като работи. Като потеглям,забива-неможе да ускорява..около 200 метра я помъчих и я оставих на паркинг.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emotonov77 6 #9 Отговорено 7 Февруари, 2023 преди 25 минути, Rakeem написа: За бобина може да се провери с изключване на буксите към бобините, една по една. Двигателят трябва да работи на обороти(без да гасне), но с промяна на работата и с една изгоряла бобина. Пробвай да изключиш една от бобините и ако изгасне, значи е бобина, ако си промени работата-не е, ако нищо не се промени-си нацелил изгорялата. Ако при запалване не си усетил проблем(при работа на обороти), а се е появил при потегляне, може и нещо с автомата, което е най-лошото. Всъщност като се замисля,като тръгнах работеше нормално,малко след това почна да тресе!!! Сега вече и на място като работи,си тресе.,😐 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 766 #10 Отговорено 7 Февруари, 2023 Ами тествай я за бобина, ако е това, ще минеш по-тънко, без сервизджии. И сам можеш да си я смениш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emotonov77 6 #11 Отговорено 7 Февруари, 2023 преди 35 минути, emotonov77 написа: Всъщност като се замисля,като тръгнах работеше нормално,малко след това почна да тресе!!! Сега вече и на място като работи,си тресе.,😐 Честно казано,не мисля че ще мога да се оправя,а и време почти никво нямам.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #12 Отговорено 7 Февруари, 2023 Колега ти няма от какво да се оплакваш тъй като колата ти изписва, че има проблем и с диагностика ще си покаже точно кое е. Трябва да си намериш време за сервиз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emotonov77 6 #13 Отговорено 7 Февруари, 2023 Преди 1 час, emotonov77 написа: Всъщност като се замисля,като тръгнах работеше нормално,малко след това почна да тресе!!! Сега вече и на място като работи,си тресе.,😐 Преди 1 час, Rakeem написа: Ами тествай я за бобина, ако е това, ще минеш по-тънко, без сервизджии. И сам можеш да си я смениш. Току-що, Митко Йотов написа: Колега ти няма от какво да се оплакваш тъй като колата ти изписва, че има проблем и с диагностика ще си покаже точно кое е. Трябва да си намериш време за сервиз. Не се оплаквам,търся някой с компетентно мнение по проблема! Записал съм колата за сервиз в петък,но понеже ,аз не съм много компетентен, бих искал някой ,който ГИ разбира нещата,да ми даде насока! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #14 Отговорено 8 Февруари, 2023 Насоката е сервиз. Не пипаш нищо, еле па да вадиш бобини и свещи при работещ мотор. Ако не разбираш, не караш колата на ход до сервиза 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Suyahoka 38 #15 Отговорено 10 Февруари, 2023 Колега сподели от какво е бил проблема ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emotonov77 6 #16 Отговорено 10 Февруари, 2023 Да! Днес я взех,оказа се малкия 😈 Бобина на втори цилиндър беше заминала. За час беше готова,само дето цяла седмица чаках час за сервиза. + 50 лв пътна помощ за 1-2 км до сервиза😄 но важното е ,че всичко е свършено. Благодаря на отзовалите се,със съвети.,😉 3 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimiwk 5 #17 Отговорено 15 Април, 2023 Преди няколко месеца се случи същото с моята. Също беше стари свещи + 1 бобина. Разходих я 2 тигела през София, не ми се оставяше. Едвам вървеше, май компютърът блокира оборотите. Леко хванах цаката как да не е съвсем пълзене. Ръчно превключвам на по-висока предавка и така свалям оборотите и вдигам до около 50км/ч, което е по-добре от 25. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 766 #18 Отговорено 15 Април, 2023 На 8.02.2023 г. at 22:49, Vancho написа: Насоката е сервиз. Не пипаш нищо, еле па да вадиш бобини и свещи при работещ мотор. Ако не разбираш, не караш колата на ход до сервиза Не се вадят бобини и свещи, а буксите от бобините, мисля че ясно съм го написал. В случая, колегата можеше да си спести доста разходи с нещо по-елементарно от това да си смениш крушката на фара, нали за това е форумът. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #19 Отговорено 16 Април, 2023 Бобина. Играх го тоя филм преди половин година. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
electric28 11 #20 Отговорено 17 Април, 2023 Не се вадят бобини и свещи, а буксите от бобините, мисля че ясно съм го написал.Ако проблемът го няма на газ, възможно ли е да е бобина? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mys7Ic 14 #21 Отговорено 18 Април, 2023 Преди 12 часа, electric28 написа: Ако проблемът го няма на газ, възможно ли е да е бобина? Не е възможно да е бобина. Вече по-скоро по горивната система на бензина или настройките на газовата, защото при някои модели инсталации газовият инжекцион контролира импулсите на бензиновите дюзи. Преди 12 часа, electric28 написа: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове