Jump to content
Emicha

КАТ - и останалите безумни институции !?!

Recommended Posts

преди 6 минути, Rakeem написа:

Глобите за неправилно паркиране в населените места, извън пътното платно(тротоари, градинки) са в прерогатива единствено на общината, нямат нищо общо с КАТ.

Моите уважения но това изобщо не е вярно. Тук имаме колеги от КАТ и може да ги попитате. Общината може да слага скоби и да вдига с паяка но не може да глобява на място това се извършва само от КАТ.

Редактирано от Митко Йотов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, пращал съм снимки на наглеци, които си позволяват да паркират върху тротоар и принуждават хората да слизат на платното и сигналът ми е бил пренасочван към общината, дори имам обратен мейл от КАТ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те от общината гледай сега кВо правят.

Отварят си гише в общината и слагат една писърушка да стои там и да взима парите на тези които дойдат да си плащат, други двама тръгват и разнасят ей такива лисчета по колите из районите на не правилно паркирали (но само върху общински терени) и който се отбие в общината му взимат парите а който не отиде нямат никаква лостова система да му ги вземат. Това е когато ти сложат скоба и ти не се появиш до 20.00 часа и те си свалят скобата и си отиват по домовете а ти си прибираш колата нищо, че са снимали, нищо не плащаш но ако им се обадиш да я свалят плащаш. Не знам как да го обясня по простичко, ей това е схемата която практикуват повечето общини да си допълнят бюджета.

Редактирано от Митко Йотов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако глобата ти е от общината, в която ти е регистрирана колата или имота, със сигурност ще си я съберат, без да я възлагат за принудително събиране.

Просто като отидеш да си платиш данъка, ще ти я връчат заедно с него и нямаш избор.

Това за скобите сигурно ли е, да знам ако някога ме закопчаят :D

Редактирано от Rakeem

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не платиш глобата която е към общината, не към КАТ, това е видно и от посочената банкова сметка и кода за плащане, тогава няма минаване на годишния технически преглед - светва в червено системата и до там с прегледа. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно още не ми е минало. ;)

Малко факти:

Едноличен собственик на капитала на

„Студентски столове и общежития” ЕАД (включително и неговия клон в град Русе) е държавата в лицето на Министерството на образованието и науката (МОН).

Принципал: Правата на държавата като едноличен собственик се упражняват от министъра на образованието и науката.

Статут: Дружеството е създадено с цел провеждане на социалната политика на държавата по отношение на студентите, като стопанисва и експлоатира студентски столове и общежития.

Клон Русе: Той е едно от деветте териториални поделения на централното дружество (със седалище в София) и обслужва основно студентите на Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Управление: Дейността се регулира от „Наредба за ползване на студентските общежития и столове”, приета от Министерския съвет.

боОли го фара държавният МОН, че "в стаята има слон".

Паркирането в кампуса на Русенския университет (РУ) за студенти

не се предлага като месечен абонамент, а се регулира чрез еднократна такса за издаване на пропускателна карта.

Еднократна такса за карта: Студентите заплащат само такса за самата пропускателна карта (магнитен носител), която обикновено е в размер на 10.00 – 20.00 лв.. Веднъж активирана, картата позволява достъп до паркингите в кампуса (включително до Корпус 2) за целия период на обучение или до края на текущата учебна година, без допълнителни месечни вноски.

Условие за ползване: Паркирането е безплатно за притежателите на такива карти, но е важно да се отбележи, че наличието на карта не гарантира свободно паркомясто, тъй като броят им е ограничен.

Градска зона (извън кампуса): Ако паркирате на улиците около университета, които попадат в Синята зона на Община Русе, цената е 1.50 лв. на час. Общината предлага и месечни абонаменти за платени зони, но те са значително по-скъпи (обикновено над 100.00 лв. на месец за физически лица без постоянен адрес в зоната).

Синковеца е в общежитие 2, а "негласно" разрешеният паркин е на тревната площ между него и общежитие 3, където сабале е законно аФИШиран като нарушител.

Уличките които са между общежитията са "да мине 1 кола". Ако са 2 насрещни - приказката за "козлетата на мостчето".

Паркингът на университета (леко в ляво и над СТОЛОВАТА) е с вход от улица Студентска , с бариера и НЕ Е ДЕНОНОЩЕН! И да си извади карта ...???

image.png

Той е с временно местожителство в Русе - университета, та и общинска карта от над 100 лв няма как да има.

Студентите с коли паркират "кой где свари", а той бърза да си тръгне от Монтана преди обед, та след 4 часа път, "белким свари да превари" и намери парче кал в което да си пльосне колата. Ся като им вземат по 100 лева глоби на студентите - общината ли ще се замогне, та да направят паркинг, или кво ????

Еб@аатАакриванива!

Къде да паркира ве МОНополисти?

И не ми е за парите! И салатката с 2 рикИи не помогна. :(

Бесен съм, а бесен е лесен подпалвач и дири кого да обеси. :)

Идат избори - след 1 седмица + 1 месец бръщолевене, ще имаме 1 ден за раз-мисъл!

После раз - два преброй се и новите политици - устрой се, а старите магарета, ще продължат да събарят Я - таз държава ли е, кво е, на кого е????

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега пак прегледах по обстойно бележката и нещо не ми се връзва. Съставена е глоба с фиш, сега фиш ли е това или глоба от общината за да стане този джендър трябва служител от общината да е заедно със служител на КАТ, печат от общината не виждам подпис също същото и от КАТ не виждам и сега това официален документ ли е или тоалетна хартия..... мога да пиша до утре и направо преразказ по картинка да направя но нЕма нужда.

Не плащай нищо и не се натискай между шамарите и без това сега ще плащаш данъци и ще видиш дал ще е там това недоразумение. Дай обратна връзка после.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нужда да има КАТ. КАТ не се занимават с подобни казуси. Това е фиш.

Ето: 

Screenshot 2026-03-13 082033.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 2 часа, Митко Йотов написа:

...печат от общината не виждам подпис също същото и от КАТ не виждам и сега това официален документ ли е или тоалетна хартия..... мога да пиша до утре и направо преразказ по картинка да направя но нЕма нужда.

Не плащай нищо и не се натискай между шамарите и без това сега ще плащаш данъци и ще видиш дал ще е там това недоразумение. Дай обратна връзка после.

Синковеца каза че може да напрАи по-добър фалчикификат. ;)

Домоуправителката излизала да се кара с "органите", но те настоявали че това е тревна площ.

За момента не съм установил, чия точно собственост е тя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 12 часа, Митко Йотов написа:

Не плащай нищо ... Дай обратна връзка после.

Развитие по темата:

Домакинката на общежитието ми разказа подробно ситуацията - мила женица - познаваме се - сети се кой съм.

Синковеца е хрисим и запомнящ се младежи, а в университета му викат "момчето с колата", заради декорираният му Сивик. Тва "бай дъ уей". ;)

Та:

1. Частната столична фирма която управлява студентските общежития няма права върху територията между тях. Защо частна фирма управлява имоти на МОН е друга схема.

2. Тези площи са под юрисдикцията на университета. Скоро са имали ВиК проблем и общината официално е отказала съдействие, защото това не е тяхна територия, та университета е наел частна фирма и са си отстранили аварията. Защо влизат в имот и ръсят глоби е друга бира.

3. Имиграционните власти (по заръка свише) са "настояли" пред общинският съвет на Русе, студентите (има бая чужденци) да не бъдат притеснявани за дреболии, вкл. паркирането в района, поради невъзможност за обособяване на паркоместа. Кво общо имат едните с другите е "тъмна Индия".

4. Опитите да се узакони официално тази площ като паркинг срещат бюрократични спънки от субективен характер. Решението е - студентски съвет (синковеца миналата година бе член в него, амаа...) да изготви решение, председателя да го "внесе" при ректора, а той да изготви резолюция. Става въпрос за чисто техническа и "вътрешнозаводска" документация, но явно има други интереси и лобита. :(

5. А "жегата" (както се казваше в едноименният филм) дошла от съседният блок, където живеят настоящи и бивши преподаватели и 1 пенсионер подал сигнал до общината че колите му пречели да минава напряко през градинката. Тук (едва ли не) ставало вече въпрос за накърнени човешки права и се изсипали 2 екипа, които поголовно насвяткали глоби на окило 60 коли. Груба сметка 60х100 бивши лева е над 3000 евра.

Та така - да имате представа, какво е "завладяна държава". Кой "клати феса", кой "поръчва музиката" и кой "духа супата" ????

Нямам намерение да плащам, но разбрах че "ще ме намерят". Кво ще става - "е...лимум@йката, но поне да не се усещам като "преклонена главица...", щот ми лазят по потника, а дар-слово имам и ... ще видим "кон боп яде ли и магаре стока ли е".

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цецо, да не се чувастваш сам в блатото на неоправданите и аз днес получих фиш за превишена.

Движел съм се 86км/ч. при ограничение 60, на излизане от София, къm 300м. след караулката, като камерата е била позиционирана на 100тина метра преди знака за магистрала.

Там в този участък знакът за 60 го няма от доста време, като на база гугъл стрийт вю е премахнат между 7ми 2023 и 8ми 2024 до ден днешен, засечен съм в края на януари 2024 в тъмното.

Доста курвенско местенце да налагаш контрол на скоростта, но какво да се прави. 

Сега се чудя дали да го жаля, тъй като има едни 10тина месеца неизвестност за наличието на знак в този участък. 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори / знам / кофти е.

Човек ако осъзнае как повсеместно и перманентно може да бъде дебнат и ебнат, требе да е ненормален за да продължи да се сомонаказва шофирайки, но живеем в свой собствен и самоизмислен свят, в който смятаме че нещата са приемливи и сме склонни да търпим като сваряващата се на бавен огън жаба, и постепенно се превръщаме във вътрешни емигранти, от които нищо не зависи, но "дамоклиевият меч" си вИси и току ни гилотинира под предлог "в името на народа".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Афектиращото, за мен, в случая е мястото на 'сношение' с властите.

Бих бил ок, ако бях засечен с цел превенция и опазване живота и целостта на нацията, но това си е класическа прасе касичка.

Бих бил ок, дори ако прасе касичката отиваше за подобряване на инфраструктурата, вместо за баварци.

Но комбинацията от клатене, за да има за баварци е доста тегава хапка за преглъщане.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

За това говорим.

Мерките не носят полза на обществото, но го фрустрарат, защото не всички сляпо вярваме в това че са с възпитателна цел, особено виждайки, че ефект няма, поне не и за безопасността.

Законите са за спазване и правилата трябва да ги регулират, но когато и 2-те са гнили и ги контролират злоумишлено - кой би вярвал на институциите?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А и ако човек вложи разум, ще осъзнае, че еднакви скоростни ограничения за автомобили с различна маса, спирачен път, хандлинг и ускорение + различна адекватност на "задкормилните устройства" са пълен нонсенс, но "по-добро не е измислено".

Утре някой големец с цел "зелена" икономия на енергия, ще се сети че требе да се къпем максимум на 40 градуса бойлери, 50 за пералните и 60 за фурните и ще се инсталират дистанционни термометри по уредите в домовете и бюджетите ще прелеят от глоби, пак отиващи в "каца без дъно".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на същото дередже като  @ceco_accord само, че с Цгм София.

Сина е студент и имам доста такива фишове. Досега го накарах да плати 4 поредни, че е бил паркирал много куцо.

Другите ги чакам да ме известят.

Засега получих само един по пощата за нарушение от което са минали две години.

Понеже ги оте.... получих и писмо от Нап за тези 20 лв.Тях ги платих , че ги бяха обединили с други 20 лв от преди 15 години. Лошото е,че по този член в началото, фиша се счита за връчен с постяване на уведомлението и започва да тече срока за протест и отстъпка при плащане в 7 дневен срок.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пондилник ша проверя в данъчното шва ли нещо, ама за толко кратко време не вервам да е дошло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Адмирации за това което правиш - знаеш.

Аз не искам да говорим за политици, а за полезна политика, което са 2 различни неща!

Да - думата се омерзи от мерзавците и е време нещата да си дойдат на мястото.

Трябва да има реални и смислени дискусии, в които е нормално да има разногласия. Знаеш - ако 2-ма души са на 1 мнение, единият е излишен, освен когато се изисква масова подкрепа за кауза, та за това народът има силата - с действие, а как я прилага е друга тема, но и за нея трябва да се говори, защото няма кой да оправи батака, най-малкото всички малцина на които е удобен. Бездействието е бавна смърт, а понякога мигновенна.

Тук всеки е полезен със знание, или мнение, но малцина са активни, щот "не ги засяга лично", докато не ги сполети бедата.

И - да - правилата са важни - те правят общество, но да са малоумни е грешно и води до странични ефекти.

Сгрешил - глобен - толкова е просто. Сложно е когато няма конкретика и разумно правоприлагане. Не може правилата да важат понякога и не за всички!

В конкретният ми случай съм изложил фактите, а това че съм фрустриран е заради нелепицата в казуса. Ако си чел внимателно - схванал си я.

Докато всичко е в концепцията "ако ме хванат" реална разлика по пътищата няма да има. Когато тя стане "ако навредя", нещата ще се променят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 20 часа, Rakeem написа:

Цецо, да не се чувастваш сам в блатото на неоправданите и аз днес получих фиш за превишена.

Движел съм се 86км/ч. при ограничение 60, на излизане от София, къm 300м. след караулката, като камерата е била позиционирана на 100тина метра преди знака за магистрала.

Там в този участък знакът за 60 го няма от доста време, като на база гугъл стрийт вю е премахнат между 7ми 2023 и 8ми 2024 до ден днешен, засечен съм в края на януари 2024 в тъмното.

Доста курвенско местенце да налагаш контрол на скоростта, но какво да се прави. 

Сега се чудя дали да го жаля, тъй като има едни 10тина месеца неизвестност за наличието на знак в този участък. 

Колега, аз ли нещо не загрях със сроковете? Може и да съм се объркал, но разбирам, че нарушението ти е от януари 2024 г., а си получил фиша през март 2026 г., т.е. повече от две години по-късно? Как точно го получи? По пощата ли? Или те спряха за проверка и ти го връчиха? Тринога или стационарна камера?

Интересно ми е, защото срокът е повече от 2 години ми се струва необичаен. Допитах се за твоя случай до ИИ, и макар често да допуска грешки, ми се струва, че тоя път е прав.

1️⃣ Дата на нарушението

Нарушението е януари 2024 (скорост 86 км/ч при ограничение 60 км/ч).

Според закона за движение по пътищата, органите имат 1 година да издадат фиш. Това означава, че те са имали срок до януари 2025 г., за да издадат наказателното постановление или фиша.

2️⃣ Дата на връчване на фиша

Фишът е получен през март 2026 г.

Това е над 2 години след извършване на нарушението и над 1 година за издаване на фиш.

3️⃣ Какво казва законът

Давността за издаване на административно наказателно производство е 1 година от датата на нарушението. След това производство не може да се образува, освен ако има специално прекъсване по закон.

Тъй като фишът е издаден и връчен след повече от 1 година, формално този фиш вече не е валиден.

4️⃣ Практически извод

Получаването на фиш през март 2026 за нарушение от януари 2024 означава, че правото на КАТ да състави и връчи фиш е изтекло.

Фишът може да бъде оспорен и обичайно съдът ще го отхвърли, защото е изтекла давностната граница за издаване.

💡 Съвет:
Ако този фиш е за скорост над 25 км/ч над ограничението, законът предвижда санкции, но давностният срок за издаване (1 година) е крайният срок. В този случай можеш да подадеш писмено възражение срещу фиша с мотива „изтекла давност за издаване на фиш“.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остави го бота, става само да ти търси неща и да ти формулира тези.

Фишът е издаден в срок след засичане на нарушението(не помня колко беше), след това се преминава във фаза връчване, тя обикновенно е до 3г., след това може да се обжалва, абсолютната давност е 4.5г..

В моя случай всичко е съобразно.

За фишът знаех отдавна, имах препоръчно писмо, но не отидох да го взема(подозирах, че е фиш) пък и нямах време, пощите не работят уикенда.

От пощата фишът е върнат на местното РПУ, от там звънят на баща ми(знаеме се), той ми звъни, аз му казвам да ги отсивирва и да си ме търсят, от там му казват, че го връщат към СДВР.

Грешката беше, че го проверих в egov.bg и отворих файла, след което статуса му стана автоматично връчен.

Проверка тук https://e-uslugi.mvr.bg/services/obligations не води до такива засечки, но тук реално може само да се види, дали ви тежи нещо, но не и какво, къде и за колко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А помниш ли приблизително колко време след нарушението дойде препоръчаното писмо, което не си отишъл да вземеш? Питам, понеже съм в подобна ситуация и чакам честитка от КАТ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не повече от 2 месеца, което в моя случай е близо 2г. след нарушението.

Прави си пас и си играй на котка и мишка(ей така за спорта), но в крайна сметка ще си го получиш, ако са направили опит да ти го връчат и не са минали 4.5г..

Примерно ако те спрат за проверка или се наложи да си подновиш книжката, или си имаш друго вземане даване с КАТ, като регистрация на автомобил.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи около 2 месеца след нарушението са ти пратили писмото, т.е. някъде през март 2024 г.?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, 2г. след нарушението ми е пратено писмото, тоест преди 2 месеца от днешна дата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно. Те са го съставили в законовия срок "до 1 година след нарушението", и после са го мотали още една година и нещо по рафтове, пощи и институции. Много тъпо е така. Аз таман се успокоих, че минаха 4 месеца от моята случка пък то какво излиза, че още 2 години може да го чакам и да проверявам в сайта на КАТ където естествено, че няма нищо, но това пък и нищо не доказва. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой път са по бързи. На брат ми пратиха по вайбър линк към евог за нарушение скорост от предния ден. Не знам с сакво са го снимали да са толкова бързи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои КАТ-ове са бързи.

И аз на 2 пъти бях известен по Вайбър на следващия ден. Това е защото съм си оставил телефона в системата им, което ми се стори разумно тогава.

После процедурата е: препоръчано писмо по пощата (която е с нормално работно време и се разминаваме), а като не гледам в кутията (само жената проверява в началото на месеца, че има абонамент за 1 списание), времето минава, писмото се връща след 20 дена в съответният КАТ и вече се праща до кварталния полицай, който звъни по телефона, обещаваш му да идеш, вземаш си го вече "официално връчено" и имаш 2 седмици "промоция", или обжалване. Не съм се жалил - нарушител съм. Друг е въпросът доколко законна е била ликацията на камератаи дали е тарирана, но това "Кой да знае".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 14.03.2026 г. at 11:43, Honda_Z написа:

И да се върна на това, с което започнах - с теб, @ceco_accord , например разбрах, че имаме фундаментални различия не относно политиката, ами относно разбиранията как работи света изобщо, щом видях онзи ти пост как селото се било изпразнило, щото видиш ли, през него била минала демокрацията.

Да ти отговоря все пак. Добре е и ти да споделиш какво те е апострофирало. Комуникацията е важна.

А щом си чел внимателно, значи си наясно че въобще не иде реч за оневиняване, а за търсене на причините за недоразумението.

Смътно си спомням въпросната снимка и текст от фейса, но не бягам от отговорност че съм я споделил.

Разбира се, не в демокрацията е проблема. Примери за мен са Швейцария и Лихтенщайн, които са ОК при лични впечатления на място, както и други  Европски държави, в които вече не са така добре - пак лични впечатления. Бил съм и в Китай - там няма демокрация, но следим развитието му.

Нашата демокрация си е грешно разбрана цивилизация. Ние сме парламентарна република с глас народен, но народът е вече не феодален (за това доста села умряха), а още тоталитарен в старите поколения, моето нищо не направи, що нали е наследник на традициите и "мирна главица сабя не я сече", а младото не се интересува и така огромна дупка се образува - няма кой да развива таз държава. Свикнали сме "някой да ни оправя" и половин век той някак се справяше, с доста странични ефекти, но все пак бе сравнително чисто и подредено, което са само външни белези на "видимата част от айзберга". И не съжалявам за "старият строй", ако някой си мисли че съм изкукал. ;)

Преди време си мислех, че "такова е времето - преходно" и "Ша са опрайм", ама оптимист съм бил относно периода. Сега знам че не времето прави хората слаби, а тяхното бездействие прави времената кофти.

Демокрацията е когато демосът има реална власт, в което пак има странични ефекти, но те са въпрос на култура и емпатия.

Демокрацията дава права, които безхаберно не използваме, а от неползване всяко нещо се прецаква.

Не че съм баш аз пример за обратното, но за 1,5 години 4 пъти се срещах с кмета, 2 пъти с общинския съвет + 1 път само с председателя му. Събирах подписки от жителите на квартала + 3 телевизионни репортажа и чАААААААААААаааааак сега почнаха "водният цикъл" в квартала. Ами ако не бях си затривал времето и нервите - кога щеше да стане???? Просто ме вбеси кмета - 7-ми мандат, винаги независим, но и винаги с подкрепата на властимащата коалиция! Та тОа има наглостта да ми каже че нЕма а са занимава с хора дет не гласуват за него! За такваз демокрация ли говорим?

Говорих с местните и казаха че не вярват нещо да се промени, но се навиха за подписка. Със 1 съсед (и той хондажия) обиколихме, събрахме, внесохме по надлежния ред и се почна битката за отвоюване на демокрацията. Есента все пак запълниха депките по улиците и казаха - ' Напролет влизаме в квартала с тръбите и техникота".

Напълно го разбирам Левски и останалите революционери - това нащо е генотип, с който трябва да се борим вътрешно, а на които не могат, да им се помага, защото в населението е силата, макар да му е "в зоната на комфорт" да е неактивно. 3 пъти затваряме с протести Е-79, защото институциите нехаят, а е лунен пейзаж, нищо че е международна артерия. И други примери, ама да са не увличам.

Надявам се това не е политика (още по-малко пропаганда), но ще се радвам да науча защо в нашия форум от години няма полезни инициятиви за каквото и да било? Сори ако съм пропуснал някоя, но всеки ден влизам и чета, па тук-таме пиша - нали съм "по-четен член". Да, това е авто форум, но в него има живи хора. До колко разбират "оф-топик" нещата е моя отговорност (според стил и яснота на повествованието), а над това как ги разбират вече нямам (и не искам да имам) контрол - не съм демагог. За мен форумът е преди всичко социална платформа и е добре че се пази чист, но това не значи да е стерилен, а така се получи. Добре изглежда като оазис на спокойствието, но мнозина паднАа жертва - дано си е струвало.

Ако не е това мястото - пиши л.с. и весел ти ден!

Отивам да измия / заредя / натоваря колата на глобения и да си го изпратя, щот ми е кеф и съм му фен. ;)

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...