zograffa 179 #81 Отговорено 11 Ноември, 2020 (Редактирано) Off Topic Да ама те нас българите не могат да ни излъжат,знаем ги ние техните шмекерии.Ще ни показват някакви си там тестове и ще пишат статии и препоръки.Всичко е за да ни излъжат да купуваме зимни гуми и да си даваме парите,като другите прости германци,англичани и всякаква възможна сган.Не са познали българина не е прост и не дава пари за глупости. Редактирано 11 Ноември, 2020 от dindin 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #82 Отговорено 11 Ноември, 2020 Off Topic Ааааа не, ние англичаните не сме като другата сган. Зимни гуми не купуваме. Колите си караме, с каквото бюджетно намерим, подходящо за дъжд и мъгла, а джиповете с АТ. Ако случайно падне 5см сняг си стоим у дома. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #83 Отговорено 11 Ноември, 2020 Off Topic Краси, не сте само вие. И у Белгия ми дадоха рент-а-кар с летни гуми за януарския им аутобан с 2 см сняг - беше интересно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #84 Отговорено 11 Ноември, 2020 (Редактирано) Off Topic Преди 12 часа, Krasi-mir написа: Ааааа не, ние англичаните не сме като другата сган. Зимни гуми не купуваме. Колите си караме, с каквото бюджетно намерим, подходящо за дъжд и мъгла, а джиповете с АТ. Ако случайно падне 5см сняг си стоим у дома. И аз с такова впечатление съм останал. Гледам едно клипче - ревю на CrossClimate. Върви нагоре англичанинът по един междуградски път с 5 санта сняг и вика "УАУ, НЕВЕРОЯТНО ПОВЕДЕНИЕ, МНОГО ПО-ДОБРЕ ОТ ЛЕТНИТЕ ГУМИ!" Редактирано 11 Ноември, 2020 от dindin 2 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #85 Отговорено 11 Ноември, 2020 Пичове, в света няма черно и бяло. Има нюанси на сивото. Кой разбрал, разбрал. 1 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #86 Отговорено 11 Ноември, 2020 Тези с зимните гуми(в момента и аз съм с такива) не знам дали осъзнават че след 2-рата година най вероятно гумите им са по зле от всяка всесезонна гума на 1-2години(не всички гуми са така). По закон: с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март(чл. 139, ал. 1, т. 4). ∙ Ако гумата има разкъсвания, нямаш право да се движиш с това ППС (чл. 101, ал. 3, т. 9). Глобата е 50 лв. (чл. 183, ал. 4, т. 5). ∙ ЗАБРАНЕНО Е движението по пътищата с гуми с шипове; ∙ Вериги за сняг се използват само когато пътните условия изискват това (чл. 9, ал. 1). Глобата е до 20 лв. (чл. 185). https://rta.government.bg/images/Image/n_uredba/zdvp.pdf 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #87 Отговорено 12 Ноември, 2020 Не е ли рано за зимните гуми? Повечето от тях дори около нулевите температури имат по-дълъг спирачен път от летните - стига те да не са съвсем стари и одървени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #88 Отговорено 12 Ноември, 2020 Рано, нерано законът казва 15ти ноември. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1510 #89 Отговорено 12 Ноември, 2020 То тоя закон🤯🤡🤡 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #90 Отговорено 12 Ноември, 2020 ... ама трябва да се спазва. Проблемчето е в думичката "или". Имам си над 4мм, та имам и право на персонално решение, според метео обстановката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #91 Отговорено 12 Ноември, 2020 Още в края на октомври смених гумите и на 3-те си автомобила. Само хондата пропуска по обясними причини. Макар че всички гуми са на лети джанти, не обичам да чакам последния момент. На зимните гуми нищо няма да им стане. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vitio 1 #92 Отговорено 13 Ноември, 2020 balin , на ЦР-В 2 2.0 ползвах Gripmax-a цяла година , супер са . Сега на ЦР-В 3 -то мисля да взема същите . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #93 Отговорено 16 Ноември, 2020 На 13.11.2020 г. at 21:17, Vitio написа: balin , на ЦР-В 2 2.0 ползвах Gripmax-a цяла година , супер са . Сега на ЦР-В 3 -то мисля да взема същите . Малко закъсня с отговора колега Вече взех Nexen Nblue 4 seasons и ще пиша отзиви за тях като ги имам ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #94 Отговорено 16 Ноември, 2020 Тия Nexen Nblue някой има ли ги 3 години да каже как са на 3та 4та годинаИзпратено от моят Redmi 3 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #95 Отговорено 13 Март, 2021 (Редактирано) От оня ден ЦРВ-то (2 ген.), в следствие от пукната (или по-точно винкел в гумата при паркиране на служебен паркинг...), е обуто с 4 нови Vrededtein Quatrac, дот 0421, купени от avtogumi и сменени там. Отзивите след 2 сезона. Дано да са поне толкова качествени като Quatrac 5. За разлика от тях тези са вече с посока и не мога да си ги въртя както си искам. Размерът е 215/65/16 98H ако има значение, цената - 165 на гума. Доста нов модел и няма много инфо за него, има го в разни класации. https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/vredestein/quatrac-21565r16-p-295226.html https://www.tyrereviews.com/Tyre/Vredestein/Quatrac.htm Редактирано 14 Март, 2021 от dindin 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m_ad 10 #96 Отговорено 13 Март, 2021 (Редактирано) дот 0421!? Редактирано 13 Март, 2021 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #97 Отговорено 13 Март, 2021 Първите две цифри показват седмицата, не месеца – може би това те обърква. И моля, не цитирай целия предходен пост. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #98 Отговорено 13 Март, 2021 Преди 1 час, m_ad написа: дот 0421!? Аах, остави. И аз не бях в кондиция тогава и така реагирах по телефона, викам "ахах е не, то е още март". - Господине, първите две цифри показват седмицата ... - ... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m_ad 10 #99 Отговорено 16 Март, 2021 (Редактирано) Грешката е моя и се извинявам за неуместния пост. Поздрави! Редактирано 16 Март, 2021 от Pavel_Pavlov 2.8. Не цитирайте човека, който е непосредствено преди вас в списъка с мнения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #100 Отговорено 21 Март, 2021 Цитат Аз съм с BRIDGESTONE A005 EVO от края на миналата година и до сега бива. Но имам макс 2 000 км с тях, 2 извънградски и останалото в София. Нямам база за савнение - освен тези, с които я взех, но те бяха 5 годишни ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #101 Отговорено 14 Май, 2022 (Редактирано) Гледам в активитета,, отпред"се говори за летни гуми.. Та се сетих да споделя, че нали съм фен на всесезонките🙋♂️😉🤫 -NEXEN NBlue 4 => Сложих ги веднага след покупката на колата! Изкараха точно 50К преди да се появят маркерите за износване! .... 60% градско и два-три пъти в годината здраво магистрали... На Корсата сложихме преди почти 6 години,, Vredestein Quatrac 5"=> Изминати към 14К, (колите ни нямат гараж)! Пипнах грайферите, а те направо станали на пластмаса... Поръчах веднага нови, че всеки ден използваме колата с децата... 🙈🤫 Редактирано 14 Май, 2022 от mitaka0007 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #102 Отговорено 14 Май, 2022 (Редактирано) Същите Нексен при мен изкараха 40к. Ако бях по-стриктен, може би още след 35 трябваше да ги сменя. Може би ~40% от километрите са магистрални. Гумите бяха 205/55/16 на Акорд 7 комби. Редактирано 14 Май, 2022 от Pavel_Pavlov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове