Nikito82 61 #1 Публикувано 18 Октомври, 2020 Здравейте, моля за помощ в изборът на зимни гуми за Акорд 7. 17/225/45. За сега съм се спрял на тези: bfgoodrich g-force winter 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ageorev1 23 #2 Отговорено 19 Октомври, 2020 Continental TS860!Вече трети сезон съм с тях и мога само да ти ги препоръчам.Ако колата се кара главно в България, вече си направил правилният избор - Bridgestone!Най-дупкоустойчивите гуми които съм карал. Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ageorev1 23 #3 Отговорено 19 Октомври, 2020 Continental TS860!Вече трети сезон съм с тях и мога само да ти ги препоръчам.Ако колата се кара главно в България, вече си направил правилният избор - Bridgestone!Най-дупкоустойчивите гуми които съм карал. Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на TapatalkG-force не съм карал, но имах комплект Bridgestone Blizzak 32.Гумите нямат изтъква е, но съответно са по-слаби при спиране и потечляне от Континенталът и Пирели.Изненадващо Тихи гуми бяха.Най-голямата им сила, беше здравината.През много зверски дупки/ями са минавали и нищо им нямаше.Може и късмет, да е било, но уникалните Пирели Сотто Зеро 2 които замениха Бриджстоун, заминаха при първият допир с Българската реалност.Иначе Пирели, като усещане, са недостижими. Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #4 Отговорено 19 Октомври, 2020 (Редактирано) Да колата се кара само в България. Това е правилният размер нали? И трябва ли да ги търся с борд зимните гуми? Редактирано 19 Октомври, 2020 от Nikito82 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6009 #5 Отговорено 19 Октомври, 2020 Принципно 17-ките на 45 височина са с борд. Гледай да не са run flat. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #6 Отговорено 19 Октомври, 2020 Да рънфлат не искам и аз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #7 Отговорено 19 Октомври, 2020 Преди 3 часа, ageorev1 написа: Continental TS860! Вече трети сезон съм с тях и мога само да ти ги препоръчам. Ако колата се кара главно в България, вече си направил правилният избор - Bridgestone! Най-дупкоустойчивите гуми които съм карал. Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk bfgoodrich g-force winter 2, не са ли производство на мишелин? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ageorev1 23 #8 Отговорено 19 Октомври, 2020 Грешно съм прочел!От БФ Гудрич си нямам представа. Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #9 Отговорено 19 Октомври, 2020 Ползвах BF Goodrich G-Force Winter на едната Примера. Държаха се доста добре в продължение на 7 сезона и около 40 000 км преход. Новите едва ли ще са по-зле... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #10 Отговорено 19 Октомври, 2020 Аз бих започнал от този списък: https://www.thetirelab.com/225-45-R17/winter/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо82 7 #11 Отговорено 19 Октомври, 2020 Вземаш едни всесезонки Fulda Multicontrol и забравяш за гума 3-4 години! Има много добри всесезонки и на Клебер-едните са от групата Гудиър, другите на Мешелин! Не знам защо не искаш Рънфлат-така и така на 17' Акорд-а друса като каруца! Единствената причина, която е възможна, е, че нямаш датчици за налягане и няма да знаеш кога в гумата няма въздух! Знам, че темата е за зимни, но повярвай ми, тия гуми няма да те предадат ни зиме, ни лете! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #12 Отговорено 19 Октомври, 2020 Имам си летни на други джанти искам зимни, не искам всесезонни гуми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #13 Отговорено 19 Октомври, 2020 Спомням си, че търсех за Акорда 225/45/17 зимни преди 3 сезона. Колебаех се между фулда и този модел на BF Goodrich. Според мен, ако нямаш пари за премиум гума ( Continental, Pirelli, Bridgestone и т.н.) този модел на BF Goodrich е чудесен избор. Спомням си, че четях само суперлативи за G-Force Winter 2. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prissnr 44 #14 Отговорено 20 Октомври, 2020 Трета година съм с Dunlop WinterSport. Сцеплението е добро на мокро и сняг, не се губи при ниски температури и са тихи. Препоръчвам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #15 Отговорено 21 Октомври, 2020 Засили се да купува bfgoodrichа и питах продаваипъште от сайта, казаха ми че са 2019, това ок, обаче мнението им е че са добри, но много меки и много бързо свършва ли и малко пак съм в изходна позиция. А повече от 700лв не ми се дават. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #16 Отговорено 21 Октомври, 2020 Мнения за hankook winter icept rs2, ако съдя по "тестовете" дават добра оценка.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #17 Отговорено 22 Октомври, 2020 FIRESTONE WINTERHAWK4 225/45R17 91H От автогуми ми предлагат този модел, като най-добра в средния клас, някакви мнения? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #18 Отговорено 22 Октомври, 2020 Купих вече, ще ги видим какви ще излязат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо82 7 #19 Отговорено 22 Октомври, 2020 Гумите са разделени на зимни и летни, за да върви бизнеса! Едно време Москвичи-те и Лади-те сигурно смемяха гуми! Ако всички минем на всесезонки,бая гумаджии ще умрат от глад! Но честито за избора-дали са най-добрите не се знае, но са високо качество! 1 4 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ageorev1 23 #20 Отговорено 22 Октомври, 2020 Купих вече, ще ги видим какви ще излязат. Пожелавам ти, Безаварийно ползване!Ще се радвам, да споделиш отзивите ти от въпросният избор.Тази тема, ще е актуална всяка Есен. Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prissnr 44 #21 Отговорено 22 Октомври, 2020 (Редактирано) Преди 1 час, Данчо82 написа: Едно време Москвичи-те и Лади-те сигурно смемяха гуми! Едно време не се караше с над 80. Не за друго, автомобила не позволява. Сега на магистрала е нормално да караш със 140, иначе си опасен Редактирано 22 Октомври, 2020 от prissnr 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #22 Отговорено 22 Октомври, 2020 Не си спомням такова време, а от 83-та съм правоспособен водач на МПС. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cap_Slow 175 #23 Отговорено 23 Октомври, 2020 На 21.10.2020 г. at 21:42, jungles написа: Мнения за hankook winter icept rs2, ако съдя по "тестовете" дават добра оценка.. Аз карам такива 3 години, освен, че са доста шумни, други оплаквания нямам. Дават ги с доста висок rolling resistance, та от там шума и по-висок разход на гориво. В този ценови диапазон аз бих препоръчал kleber hp3. Отстъпват само на сняг, но драстично по-тихи, да не кажа сред най-тихите зимни гуми. Така или иначе сняг вече няма кой знае колко много, но зависи къде живееш и обичаш ли зимните спортове. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #24 Отговорено 31 Октомври, 2020 (Редактирано) Ще почерпя колегата който казва как гумите са разделени "за спорта" на зимни и летни ако при съвсем малко сняг се качи по високите за живот места в София с летните си гуми. Едно време ладите и москветата са карали с галоши, защото просто друго е нямало. Едни "видинки" и край. Едно време и от апендицит се е умирало ама видиш ли уменията и технологиите напредват. Миналата година се въртях със зимните на тАлянката в София с паднал съвсем лек сняг ( 4 зимни гуми вече стар дот ). Тази година и взех нови: На Сивика са същите но 17 цола и съм много доволен 3 години. Предполагам и тук ще е същото. Производство - Унгария с пресен дот 2020г. Гумите са едни от много малкото с "А" индекс на мокро а кишата и мокрото са преобладаващи. Редактирано 31 Октомври, 2020 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #25 Отговорено 31 Октомври, 2020 Няма нужда да го черпиш. Виждали сме ги тези с летните какво правят на Петрохан зимата. Иначе със всесезонки (тогава май бяха Pirelli Scorpion, а тея са даже смотани) съм изкарвал зимите баш по високите места, където е падало до кръста сняг и до -18. Ключът беше да не тръгваш нагоре по стръмното. Ама то там и равните улици бяха целите лед понякога. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stosto 17 #26 Отговорено 6 Ноември, 2020 Аз лично съм много доволен от Lapponia. Имам и много добри впечатления и от марката Snowide. Китайски са, но за 150000 км с Хондата, съм купувал и от реномираните и скъпи марки, като особена разлика не съм усетил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
isp 1 #27 Отговорено 7 Ноември, 2020 On 10/22/2020 at 10:28 AM, Nikito82 said: FIRESTONE WINTERHAWK4 225/45R17 91H От автогуми ми предлагат този модел, като най-добра в средния клас, някакви мнения? аз също взех същите гуми и точно от автогуми и за сега съм доволен. ще видя как ще са като (ако) падне снега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове