galin_k 173 #1 Публикувано 30 Декември, 2019 Здравейте колеги, Дойде ми на ум да създам тема, където да споделим кое е най-дългото випътуване (в км) или приключенско такова? Въпреки, че Харвито определено не е комфортно за дълъг път, това на жена ми го използаме за такова, че моята хонда е още по малка. Преди два дни направих Варна-Брашов и обратно, общо 1000км. Имаше каране в сняг през Карпатите, при почистен път, никакви проблеми. Ръчка 124кс, с куфар на гредите отгоре, 3 ма човека с багаж, средна скорост 90км и разход на газ малко под 10л/100км. Разкажете за вашето пътуване? Весели празници! 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #2 Отговорено 30 Декември, 2019 Нашето семейство всяка есен и пролет пътува с Харвито по над 1300 км. През Октомври бяхме из Родопите ,отскочихме и до Ксанти за по кафе. Служебната Шкода е 2019 г. и въпреки че Компанията плаща над 200 км за лично ползване остатъка си зареждам спрямо разхода - предпочитам да пътувам с Харвито. Та според мен едно по държано Харви не отстъпва по нищо на Акорди или Легенди по общ маршрут . По магистралата отстъпва, но на планинските наваксва. Весела Нова Година! 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
monkos 20 #3 Отговорено 31 Декември, 2019 Нашето семейство всяка есен и пролет пътува с Харвито по над 1300 км. През Октомври бяхме из Родопите ,отскочихме и до Ксанти за по кафе. Служебната Шкода е 2019 г. и въпреки че Компанията плаща над 200 км за лично ползване остатъка си зареждам спрямо разхода - предпочитам да пътувам с Харвито. Та според мен едно по държано Харви не отстъпва по нищо на Акорди или Легенди по общ маршрут . По магистралата отстъпва, но на планинските наваксва. Весела Нова Година! Колега, без да се обиждаш, ама според мен си мазохист Харвито освен за градско и риба/лов по черен път не е подходящо.Весело посрещане на новата година!Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #4 Отговорено 1 Януари, 2020 Весели празници! И аз колега бях на това мнение преди три години. Не случайно цитирах че правя сравнение с нов автомобил. Няма разлика-повярка ми , но вече почти няма част която да не съм подменил. Като стигнеш до точи период пиши отново 👍 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #5 Отговорено 1 Януари, 2020 Off Topic Само за протокола, от чисто любопитство - кой модел е служебната Шкода? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #6 Отговорено 1 Януари, 2020 За протокола - Рапид ☺ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #7 Отговорено 1 Януари, 2020 За много години! Живи и здрави. Харвито определено е градска или кола за черни пътища като нашите. За дълъг път е мазахозим, след 120 нищо не се чува в купето, разходът скача яко, може и маслото :D. Да не говорим че багажникът е колкото голяма дамска чанта. Но въпреки всичко това, някой хора си я харесваме. Затова и създадох темата, любопитно е да се види кой докъде е стигнал 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #8 Отговорено 1 Януари, 2020 Когато обичаш колата си и имаш вяра в нея и на другия край на света можеш да отидеш. Скоростта няма никакво значение. 5 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #9 Отговорено 2 Януари, 2020 (Редактирано) София-Берлин едно прибиране към Германия след Коледа. (общо 2500км) Минавал съм го 2-3 пъти и е 1700-1800км. Но тогава го направихме 2500км. или 26 часа път. Защото бях с приятел работещ на австрийско-италианската граница, и да си поделим пътните разходи, мноооого тъпа идея! Та се наложи да преджапане цяла Австрия от запад на изток и после да вляза в Германия от юг (през Мюнхен) и да я пресека на север, почти цялата, до Берлин, където живеех. Беше отвратително! До 1000-1500 км шофиране съм ОК. Но тогава беше двойно и ми дойде прекалено. Колата не е давала ядове, но в Австрия карахме на бензин, защото не открих газостанция. Лошия спомен остана заради моя познат, който е тираджия и когато караше той се движехме с 90км/ч. Загубихме много време за да спестял той 15 евро от гориво за 1500км. Олигофрен! Ама не вървеше да се изпокараме на пътя. И аз не съм състезател, но я карам на 4000 оборота, което е 125-130км/ч. Но от колата съм доволен. Да вярно! Бавна, мудна, шумна, ноооо...... без аварийна! Винаги е била такава, баба Хонда! Редактирано 2 Януари, 2020 от ValMihov 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #10 Отговорено 2 Януари, 2020 Това пътуване по Коледа при такова разтояние звучи направо екстремно с "баба Хонда", аз моята я наричам "леля" щото ми е супер мудна 😀. Познавайки "маслояда" , ми е интерсно, при условие такиво дълго разстояние и дълъг вървеж на 4000 оборота, дали не се е отразило на разхода и на масло? 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #11 Отговорено 2 Януари, 2020 (Редактирано) Тогава не съм забелязал нещо фрапиращо в разхода на масло. Като цяло, и тогава и сега вече 5г. си харчи почти по два литра за 10 000км. Изключително досадно и дразнещо в 21-ви век, все едно карам Москвич през 83-та. За това и взимам за смяна 5 литрова туба, (да имам 2л за доливане), но все пак понякога ми се налага и да докупувам наливно. Като сменям масло 2 пъти годишно, защото правя по 20-23 хил. км. на година. Но и тогава там работех в автосервиз и в почивните дни се бях хванал да я постегна, а маслото не ми е било разход, просто имахме половин тон Кастрол. Повече ме впечатляваха високите обороти и произточащия от това шум. Там карах служебен бус Виано 3,0 D автоматик, на 2000 оборота по магистрала вървеше със 150км/ч и се чуваше само свистенето на вятъра. Е това е кола за дълъг път! А като се седнех после в баба Хонда и се връщах половин век на зад. Иначе е здрава, факт е че не ме е оставяла на пътя и не се чупи, а съм имал и 5-6 други коли преди нея, и там съм имал ремонти. Редактирано 2 Януари, 2020 от ValMihov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #12 Отговорено 2 Януари, 2020 (Редактирано) С тая двувратка дето е на аватара ми, имам доста километри врътнати на куп. Като начало я купих от Бристол - Англия, докарах я заедно с жена ми(тя не е шофьор), от Лондон до София за три дни. Прекрасно изживяване, направихме си удивителна полуевропейска екскурзия, Швейцария, замъци в Австрия, малко виенски шницели и унгарски месни специалитети, общо около 4000км. Тук е времето да кажа, че скочих в тая кола от Дайхатцу фероза, която е друсалка номер едно в света. После имам едни 5600км за една седмица, купихме си билети за концерт на Ал Жеро в Франкфурт, решихме,че така и така ще сме до Франция, що да не я обиколим и нея. Айфелова кула, замъците по Лоара, цяла южна Франция, Марсилия, ревиерата. Даже сега си спомням, че заредих газ, на разклона за Кан, за 32 цента, а в БГ последно заредих за 1,10лв.. Прибрах се през Италия, Словения и т.н.. Уверявам ви, ако сте с правилния човек, на правилния път(шосе), не обръщаш внимание на лееекия дискомфорт, който предлага ХРВто, за дълъг път. С ЦРВто е в пъти по добре. Редактирано 2 Януари, 2020 от zmiata29 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #13 Отговорено 3 Януари, 2020 Доста силно колега, че и с двувратка още по-велико Съгласен съм за правилната компания! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #14 Отговорено 6 Януари, 2020 ЧНГ на всички колеги! Аз лично не съм съгласен, че Харвито не става за дълъг път. В началото като го купих ми изглеждаше спънато, т.к. преди това карах бензин + турбо. След доста километра каране му свикнах. Нормално ускорение за нормален автомобил. С лекота се поддържа по нашите пътища 90-100 км/ч средна скорост. На магистрала поддържа 160 км/ч, дори и повече с лекота. Да ясно е че не е лимузина и не вози като такава... Но да се твърди, че нестава за дълъг път е несериозно... Единствения проблем е малкия багажник... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #15 Отговорено 6 Януари, 2020 Аз просто не смея да вдигна повече от 140, защото е ми е нестабилна, подскача яко, предполагам пружините отзад са за смяна. Другото е че е много шумна и разходът скача много, та затова карам с 120. Проблемът с багажника, гумата също е вътре заради газовото, го реших с куфар отгоре, който не го свалям. Заради фабричните релси, като сложиш греди, с куфара става доста висока, това пак се отразява на разхода, за шума не мисля. Но е доста по-удобно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #16 Отговорено 6 Януари, 2020 Ма какви 140-160, това да не ви е болид, има си коли за такива скорости, а и пътища. Аз не мога да ви разбера! Ако се прави да се види колко ще вдигне, експериментално, да, но да поддържаш тия скорости и да търсиш комфорт и сигурност е пълна лудост. Някой беше казал, че пътищата са за транспортиране от едно място на друго, не за състезания. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #17 Отговорено 6 Януари, 2020 Не ми се изпада в спор... Тези скорости са на магистрала и за сведение от Бургас до Стара Загора под 140 км/ч. не е падала, като през голяма част от пътя е държала 160, а на места 180 и колата се е държала стабилно през цялото време... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #18 Отговорено 6 Януари, 2020 (Редактирано) Абе да няма и от Харви 1 произведени и в Мексико? Доста различни мнения. 😊 Още като го купих ми се отдаде възможност да го пробвам до София и обратно до Бургас. Ужасих се като със 120 минах по виадуктите -почти скочи в пропаста. В момента всички тампони по задните щанги +на панхард както амортисьори и пружини сменени. Сега минавам със 170 от там и не мърда. Редактирано 6 Януари, 2020 от pet71 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
monkos 20 #19 Отговорено 6 Януари, 2020 11 hours ago, 5 GTT said: ... Но да се твърди, че нестава за дълъг път е несериозно... Единствения проблем е малкия багажник... Spoiler То ако става на въпрос, става и да ползваш коприва вместо тоалетна хартиЯ, ама е някакси неприятно ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #20 Отговорено 6 Януари, 2020 Преди 3 часа, pet71 написа: Абе да няма и от Харви 1 произведени и в Мексико? Доста различни мнения. 😊 Още като го купих ми се отдаде възможност да го пробвам до София и обратно до Бургас. Ужасих се като със 120 минах по виадуктите -почти скочи в пропаста. В момента всички тампони по задните щанги +на панхард както амортисьори и пружини сменени. Сега минавам със 170 от там и не мърда. Не разбрах, ти с 1ва или 2ра ген си колега? Питам, че мисля някъде четох твоя тема за Харви 2016 или греша? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #21 Отговорено 7 Януари, 2020 (Редактирано) Двойката не е моят автомобил. Поскоро се заглеждам по L200 от 2016 Редактирано 7 Януари, 2020 от pet71 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #22 Отговорено 7 Януари, 2020 На 30.12.2019 г. at 23:48, pet71 написа: Нашето семейство всяка есен и пролет пътува с Харвито по над 1300 км. През Октомври бяхме из Родопите ,отскочихме и до Ксанти за по кафе. Служебната Шкода е 2019 г. и въпреки че Компанията плаща над 200 км за лично ползване остатъка си зареждам спрямо разхода - предпочитам да пътувам с Харвито. Та според мен едно по държано Харви не отстъпва по нищо на Акорди или Легенди по общ маршрут . По магистралата отстъпва, но на планинските наваксва. Весела Нова Година! Май само двамата с тебе караме здрави Харвита... 😃 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #23 Отговорено 7 Януари, 2020 На 30.12.2019 г. at 22:48, pet71 написа: Та според мен едно по държано Харви не отстъпва по нищо на Акорди или Легенди по общ маршрут . Това може спокойно да бъде класификацирано "Коментар на 2019г" 1 1 7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #24 Отговорено 8 Януари, 2020 Само като се замислиш, че няма круизконтрол И става ясно, че ич не може да се мери с Акорд, еле пък с Legend, който има и LKAS Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
monkos 20 #25 Отговорено 8 Януари, 2020 Аз пък като гледам разни коментари в тая тема имам чувството, че голяма част от постващите тук преди харвито са се качвали само на трабантче или жигула. 2 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #26 Отговорено 8 Януари, 2020 Много остроумно! Ако визираш и мен, то една от колите ми която карах доста време бе Рено 25 V 6, 3000сс автоматик, закупено 7 годишно, автоматик с автопилот, говорящ компютър и т.н. Вярвай ми возията превъзхожда доста сегашни по-нови модели на Хонда... P.S. Аз спирам да пиша в тая тема! Карайте си Харвитата по чукарите, щом казвате че вашите не стават за друго... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #27 Отговорено 8 Януари, 2020 (Редактирано) Доста я уцапахме тази тема. Аз имам един въпрос към колегите с негативни мнейния. Защо сте си купили този автомобил? Само за чукарите и риболов ли? За мен мога да кажа ,че според предназначението този автомобил ми пасва повече. Ами прост пример. Тръгнали сме на разходка в региона и решаваме да се качим до манастира в Голямо Буково. (Пътя до манастира е с дълбоки коловози и нормална кола не може да се качи до там) По магистрали пътувам много рядко. Така че този автомобил ми е по функционален от някой с по "комфортна" возия . А иначе на отворковците с трабантите мога да кажа че работата ми е такава че по цял ден съм на пътя със служебен автомобил От 2015 (предния ))получих го на 43 км.и съм го карал само аз. През май го смениха с 2019 модел и стария (този от 2015) ми го продаваха (на 169000 км -не го взех защото не си заслужаваше бонуса -ако ме разбираш. Не ми трябва за лична. Идеята ми за тази тема беше че едно Харви може да измине толкова разстояние (км/мили) като всеки друг автомобил от марката. Пределно ясно ми е за комфорта и екстрите на другите модели и ако съм засегнал колеги с такива -Моля за извинение. Редактирано 8 Януари, 2020 от pet71 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #28 Отговорено 9 Януари, 2020 За мен колата си има много достойнства. Недостатъци....? Няма. Всеки който се добрал до нея, би трябвало да се се запознал с характеристиките на автомобила и да си е направил сметка какво купува. Харвито си е със собствена визия и характер който и подхожда, има си всичко необходимо за всякакви условия на каране (без екстремен офроуд). Не я слагайте до други автомобили, тя си е отделен, само нейн клас! 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sakrayaami 45 #29 Отговорено 6 Март, 2020 (Редактирано) Най-дългото пътуване беше около 1000 км до Гърция, с един каяк отгоре (прилагам снимка). Пътването си беше супер, особено когато съм свикнал на количката и я карам в ограниченията за скорост на пътя. В музика и сладки разговори това беше едно прекрасно и безаварийно пътуване, използвах климатик през 800 от киломтрите при скорост от около 100 до 120 км където позволява разход 12 газ. На 6.01.2020 г. at 13:09, 5 GTT написа: Не ми се изпада в спор... Тези скорости са на магистрала и за сведение от Бургас до Стара Загора под 140 км/ч. не е падала, като през голяма част от пътя е държала 160, а на места 180 и колата се е държала стабилно през цялото време... Много ме дразни факта че има постоянно хора във форума които буквално се хвалят как карат със 140 и нагоре. Всички имаме близки и познати които ни обичат, когато се смажете със 150 км в мантинелата на магистралата заради отвратителните ни пътища и ужасните шофьори на тях и когато повикат някой да ви разпознае в моргата, няма да имате повече проблем с шумния автомобил или високите обороти! Няма да имате проблем също така кой какво мисли за комфорта на Харвито и с колко може да се кара като максимална скорост. Колеги, мислете трезво бъдете отговорни хора ако не заради другите то поне заради вас, заради вашите роднини и хора които ви обичат! Редактирано 6 Март, 2020 от sakrayaami 6 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #30 Отговорено 6 Март, 2020 Много яка снимка, супер ме изкефи идеята за каяк в Гърция! Съгласен съм и за високата скорост, особено с Харвито което не лепи много на пътя и от спирачки не е цвете! А и мислете и за маслото и околната среда че с 140 този маслояд мачка 😂😜🤣 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #31 Отговорено 6 Март, 2020 Пловдив-Балчик Тая кола не е направена за магистрала, еле ако ви гори и масло, сещайте се само какво се случва. При агресивно каране София-Пловдив ми е горила над половин литър масло. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civic1.5 0 #32 Отговорено 12 Март, 2020 Русе- Мюнхен- Линц-Русе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #33 Отговорено 12 Декември, 2020 Харви двувратка на газ. Всяка година минимум два пъти до Австрия и обратно около 2400 км. , а последният път 3000 заради пандемията. Никакъв проблем. Зимно време не я заменям за нищо на света.Изпратено от моят M2004J19C с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #34 Отговорено 15 Декември, 2020 Култово колега, евала, пък за двуврата съвсем! Аз си карам с куфар постоянно, много магистрала, милата определено не е за това, по-скоро градска кола ми се вижда. Съжелявам единствено, че не взех Црв1 или 2 заради малко по-големия мотор, мястото и гумата отзад, когато си на газ Поздрави на всички 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #35 Отговорено 28 Октомври, 2022 Култово колега, евала, пък за двуврата съвсем! Аз си карам с куфар постоянно, много магистрала, милата определено не е за това, по-скоро градска кола ми се вижда. Съжелявам единствено, че не взех Црв1 или 2 заради малко по-големия мотор, мястото и гумата отзад, когато си на газ Поздрави на всичкиСега взех и CR-V първа и ще видя с коя е по-добре .Изпратено от моят M2004J19C с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #36 Отговорено 28 Октомври, 2022 Честито! Чакам с интерес да споделиш, моето Хрв вече е при друг, беше за смяна на гарнитура на главата и не ми се занимаваше повече. Но ми машинката ми липсва, най-вече височината и катереното, колкото и любителско да е било Бих си взел за кеф едно Црв, ама станаха колкото половината на един хубав акорд 8ма и честно не ми се занимава със стягането, че то хубавите не ги продават. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #37 Отговорено 28 Октомври, 2022 И моето е при друг, но от време на време го виждам Преди да го "продам" за 1000лв смених изпарителя, че за 7 години беше станал на нищо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гагарин 2 #38 Отговорено 29 Ноември, 2022 От предишния технически преглед до следващия, само за 10 месеца активно каране на "харвито"(Honda hr-v 2000г 4Х4 105к.с. японка), навъртяни 80 000км ... 😇🤓 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #39 Отговорено 29 Ноември, 2022 Браво и на моето Харви последните 2 години сменям масло 3 пъти годишно, но теб с тоя пробег те признавам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове