Jump to content

Recommended Posts

Има си и мито и ДДС.

Митото е 3,5% за суми до 150 евро и се начислява върху сумата на поръчката, заедно с доставката.

После, получената сума се облага с нашето ДДС от 20%.

За суми над 150 евро се прилагат други условия и %-ти, които могат да се прочетат в сайта на Агенция Митници.

За над 150 евро се изисква електронен подпис и EORI код, за освобождаване онлайн, иначе пратката може да се се освободи лично в клон на агенцията с лична карта и попълване на митнически декларации.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за 3.5% мито е възможно ,най вероятно ми е убягнало,  тъй като сумата беше 20+ лв и уж го сметнах на 20% и ми се видяха  толкова  , та може и да не съм догледал за 3-4 лв отгоре...., иначе на 170 евро и куриер през ЕМS ,не са ми искали електронен подпис, те са се занимавали с обмитяването ,имаше някаква символична сума за услугата 3-4 лв ,обадиха ми се ,отидох и си го взех. Но с двата тампона и филърка бяха през  Japanpost , получих известие ,че трябва да се обмити ,звъннах в ЕMS и се наложи да попълня два документа свалени онлайн ,после попълнени ,сканирани и изпратени само по мейл, без електорни подписи и тн.Беше по досадно , защото звънях няколко пъти, да питам дали вс е ок, защото те дадоха обратна връзка ,че документи са ок и тн.Но определено през амаямата си залужава, особено за ангренажен комплект или за дреболии ,които за екзотика. 

Редактирано от jungles
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   1 потребител

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...