dandilov 2876 #81 Отговорено вчера в 19:11 Има си и мито и ДДС. Митото е 3,5% за суми до 150 евро и се начислява върху сумата на поръчката, заедно с доставката. После, получената сума се облага с нашето ДДС от 20%. За суми над 150 евро се прилагат други условия и %-ти, които могат да се прочетат в сайта на Агенция Митници. За над 150 евро се изисква електронен подпис и EORI код, за освобождаване онлайн, иначе пратката може да се се освободи лично в клон на агенцията с лична карта и попълване на митнически декларации. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 79 #82 Отговорено вчера в 20:01 (Редактирано) Това за 3.5% мито е възможно ,най вероятно ми е убягнало, тъй като сумата беше 20+ лв и уж го сметнах на 20% и ми се видяха толкова , та може и да не съм догледал за 3-4 лв отгоре...., иначе на 170 евро и куриер през ЕМS ,не са ми искали електронен подпис, те са се занимавали с обмитяването ,имаше някаква символична сума за услугата 3-4 лв ,обадиха ми се ,отидох и си го взех. Но с двата тампона и филърка бяха през Japanpost , получих известие ,че трябва да се обмити ,звъннах в ЕMS и се наложи да попълня два документа свалени онлайн ,после попълнени ,сканирани и изпратени само по мейл, без електорни подписи и тн.Беше по досадно , защото звънях няколко пъти, да питам дали вс е ок, защото те дадоха обратна връзка ,че документи са ок и тн.Но определено през амаямата си залужава, особено за ангренажен комплект или за дреболии ,които за екзотика. Редактирано вчера в 20:07 от jungles 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове