ceco_accord 6796 #761 Отговорено 5 Април Off Topic Бащата каза че младежът не е карал бръже. Оградата била слаба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3086 #762 Отговорено 5 Април Off Topic Она, оградата, за таваа турена там, та да пОдпре такива, къде не карат бръже, та да моат да земат завоя. Ама като а слаба, и немоа да пОдпре... Она шаа виновна, нема начин! Изводът тук е: "Крушата не пада по-далеч от дървото." А също така не пада по-далеч от оградата . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #763 Отговорено 5 Април (Редактирано) Next generation. https://www.facebook.com/share/r/1Ac45yVVit/ Те си знаят правата. Колко ли ще са културни на пътя, а и в живота си? Редактирано 5 Април от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3086 #764 Отговорено 5 Април Идиотизъм, безнравие, дебилност, наглост, липса на елементарна култура, вследствие на десетки години опростачване на населението и резултатът е цивилизационен проблем в обществото на нашата мила родина... Лесно е да произведеш простак. Но после е трудно да цивилизоваш простака. Особено, когато болшинството от обществото са простаци. Жалко, но факт! 3 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #765 Отговорено 5 Април Няма спасение, а и да има, ще отнеме десетилетия, за да се пръкнат децата им, и да осъзнаят какво заварват като общество и държава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 705 #766 Отговорено 7 Април Балада за BG джигита Не кола, а археологическа находка, вътре джигит с тежкарска походка. Облечен в анцуг, пазарска кройка, горд собственик на BMW Тройка. Убеден, че е най- големият пич, щом кара каруца с тунинг кич. Убеден, че когато колата подгони, не важат гравитационните закони. Убеден, че настъпи ли газ, на трета, вече е излитаща в космоса ракета. Убеден, че Бог му е навигатор и може да кара като авиатор. Убеден, че е безсмъртен и без страх, другите да дишат след колата прах. Убеден, че пешеходните крачки спират по- бързо от спирачки. Убеден, че ако кара смело, ще скрие произхода от село. Убеден, че е достатъчно тарикат да надхитри патрулката на КАТ. Убеден, че 20 минути подраняване е по- ценно от живот и нараняване... Убеден, че нищо не може да го спре, дори на цената някой друг да...умре... Жалко..., но това не е просто мит, а до болка реален бг. джигит. Автор : Петър Донкин 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #767 Отговорено 7 Април Днеска влизам в 1 паркинг между блоковете и отам са излата точно такъв 1 келеш естествено с баварска 3-ка. Без да има видимост взема завоя между колите с място само да мине 1 МПС! Стресна ме и след като даде назад му се накарах. Не се извини, но пък жената ме смъмри че съм му скофтил деня. Бее, порицания и бой докат се освестят, иначе по-лошо ги/ни чака. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #768 Отговорено 8 Април Само така! Имам един колега с бмв 3-ка, загина нелепо и уби една девойка на едно мокро место на излизане от Варна! Вчера завивам в дясно от бул."България" по "Сарафов" и от еко петролеум в дясно ми изскача една девойка, без да се огледа, без да намали! Спрях и я напсувах яко пред децата! Никаква реакция на дебила! После реват що са ги утрепали на пътя! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #769 Отговорено 8 Април За таквиз дебили никой не съжалява, освен роднините им. Проблемът е че светът не е черно-бял и грехота да ги отписваме, а и всеки човек има шанс да се поправи сам, или да му бъде помогнато. Агресивните забележки обикновено се приемат фрустрирано и не дават резултат, а най-добрият учител е личният опит на потърпевшият, но и той не винаги дава резултат, понеже у дебилът нема анализ и поуки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #770 Отговорено 8 Април А заради такива ще страдаме всички, а не само потърпевшите от тях. Ся държавата ще развърже ръцете на държавният рекет - всички камери / необозначени патрули / средна скорост. На тея държавни умници не им светва че заради лоши пътища и огромен трафик, масово хората се изнервят и прекрачват границата, па стават моментни гамени. Формирането на културата у водача започва в детската градина и го приключва кръгът на лица, с които контактув. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 705 #771 Отговорено 14 Април 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mukot 24 #772 Отговорено 15 Април On 4/8/2025 at 8:26 PM, ceco_accord said: На тея държавни умници не им светва че заради лоши пътища и огромен трафик, масово хората се изнервят и прекрачват границата, па стават моментни гамени. Разбира се, че това е ясно на всички. Но как могат да бъдат наказени протестиращите? С мерки срещу тях. Нали и те са шофьори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #773 Отговорено 15 Април Протестиращите се опитват да решат проблеми, които не са в тяхната юрисдикция. Тоест, помагат на държавата да функционира нормално и адекватно. Държавата обаче се възприема не като наша, а на политиците, а те ще направят всичко възможно, нищо да не направят, защото така им е изгодно. Завишаване строгостта на мерките е безпредметно, ако я няма необходимата ефективност на съдебна система и нейната коректност. Но е изгодно, защото се пълни бюджетът, от който харчат те, уж в наша полза. Нови, "небрандирани" патрулки! Кво стана с конфискуваните за нарушения и защо не ползват тях? Каква е приоритетната полза от рестриктивни мерки и защо инфраструктурата е на заден план? Защо там цените на 1 км магистрала са в пъти по-високи от на запад? За да може да цуцат и от тук и от там. Измислили са го. Това скоро трябва да свърши - добре, или зле е относително за тях и за нас. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 708 #774 Отговорено 15 Април Деветнадесет камери на тол управлението ще изчисляват средната скорост по магистрала "Тракия". Трасето ще бъде разделено на 10 участъка, като превишение на скоростта във всеки от тях се ще наказва с отделен акт. Това заяви пред БНТ експертът от "Национално тол управление" доц. Георги Балабанов. На бързащите за морето може да им излезе скъпо. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 705 #775 Отговорено 15 Април Поредния лауреат във Варна. Случката се разиграва на кръстовището на Мебелна палата. https://www.facebook.com/61550598411880/videos/2773279146188780?idorvanity=1476419386007885&locale=bg_BG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #776 Отговорено 15 Април Тракията отдавна трябва да я "разжалват" от магистрала в скоростен път, а и без това е основният развъдник на джигити. Магистрала я наричат само тези дето не са пътували по западноевропейските. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #777 Отговорено 16 Април Мда, на магистрала "Тракия" само името и е магистрала. Всичко останало е коловози, дупки, високи кръпки, реки като вали и т.н. недомислици. Излизам на бул. "България" предпазливо, половината кола в бус лентата, половината в дясна лента. И една уфсъ от нежният пол свири ръкомаха, а е в средна лента и изобщо не и преча. Друга такъв индивид застава до мен на кръгово "Драгалевци" , аз в дясно, тя в ляво и виждам две коли които ще минат с предимство пред нас и ще завият в дясно! Момата не знам к'во огледа и мина пред тях! И извади късмет......иначе щяха да я търкалят 5метра през таван! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #778 Отговорено 16 Април Вчера един кат теб излиза от локална уличка на по-главна, но ич биля не са огледа - добре че пъплех лекичко - както е редно в такваз ситуация. Набибитках го, а той така са стресна, все едно не знае че излиза на друга улица. Нямаше и помен от оглеждане. Ша му прАат помен някъде/някога. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #779 Отговорено 16 Април Като виц го казват дългогодишни шофери: - Дедо 50г. имаш зад волана без нито едно нарушение, как го постигна! - Никога дедовото не съм си искал и ползвал предимството! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #780 Отговорено 16 Април Не е баш така. Организацията на движението си има логика и основни правила. Ако си със, или без предимство, околните нормално очакват адекватно поведение. Ако всеки вземе да спира (или не) винаги - създава суматоха, а тя напряга околните. За дедовците може и да е било вярно, но сега колите са в десетки пъти повече. Като дете преди 50 години, много много не се оглеждах като пресичах, а ся ш си строша врата от главоврът. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #781 Отговорено 23 Април Стопли се, плъзнаха охлюви и тротинетки! Много момичета по две се возят вече с тия ел. боклуци и скоро ще има бели! Днес на "Патриарха два индивида от неопределен пол караха по тротоара и си завиха към пешаходната пътеката и там да минат на червено, но Хондата има як клаксон та ме чуха навреме! Не моАт да спрат да си говорят и карат влюбените гугутки! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 708 #782 Отговорено 24 Април Преди 23 часа, darius написа: тия ел. боклуци Трябва да се измисли някаква категория за тях. Едно електрическо колело развива скорост като М категория. Щом може да се движи без въртене на педалите да се води МПС със всичките му разходи. Днес едно такова колело се движеше по баир нагоре със скоростта на останалите коли. "Велосипедистът" беше без каска и нямаше светкини или нещо което да привлече вниманието на останалите водачи. И после в новините. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #783 Отговорено 24 Април По Европата са с регистрация! Електрическият велосипед е с асистиращ тип система. Ездачът върти педалите, а моторът подпомага и по закон изключва при достигане на 25 км/ч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 46 #784 Отговорено 24 Април (Редактирано) Преди малко щях да отнеса двама. Завивайки видях светлина в дясно от мен. Този с фара мина пред мен, а другия замалко да се блъсне в мен. Скороста ми беше ниска около 10 километра. Излязоха от улица с паркирани коли. Редактирано 24 Април от gecata1059 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #785 Отговорено 30 Април Кръговото на тел. кула, ако може тоя геврек да се нарече така, но добре че го има. Та карам в кръговото в лявата лента, уфсътъ ме вижда и без никакво притеснение си влиза в кръговото, отнема ми предимство и аз намалям да не я прасна и тя намаля да завие от лява лента в дясна и да излезе от кръстовището. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #786 Отговорено 30 Април Ми, караш до нея с нейната скорост и не я пускаш, докат не обиколите няколко пъти геврека, та да са сети за кво е водач на мпс, а не клиент на фризьорката си. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #787 Отговорено 2 Май На 30.04.2025 г. at 23:40, ceco_accord написа: Ми, караш до нея с нейната скорост и не я пускаш, докат не обиколите няколко пъти геврека, та да са сети за кво е водач на мпс, а не клиент на фризьорката си. Така де, но ако съм с някое ренде даже и ще я остържа нарочно! Днес е спокойно, още от сряда трафика намаля, НО пешеходците в центъра са активни участници в движението. Ходят си по улиците, завиват си, общо взето минават както им е удобно! А е толкова лесно полицията да излезе за седмица със специална заповед и да въведе ред поне с пешеходците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #788 Отговорено 2 Май Слели са празниците софиянци и са си по родните места. Дет са вика - отиват да си починат на вилата за празниците и са връщат от село каталясали от копане. Или па са са сурнали надоле - у гръчко. Пред години, един август бях идвал в столицата - мнОу ми ареса - нулев трафик, посред бял ден. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 708 #789 Отговорено 6 Май 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #790 Отговорено 16 Май Сезона на къпаните пешеходци! И много дъждовници без грам ориентация! Карайте с особенно внимание и давайте път на дъждовниците! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #791 Отговорено 19 Май Днес малко дете с каска на мотор пред баща си! Провира се между колите и човека дава яко газ! Мъж и около 10годишно момиче на една тротинетка шарят между колите! Постоянноо тинейджъри на тротинетки по двама! Не мога да разбера такива родители, не ги ли е страх, че при падане ще стане беля? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #792 Отговорено 19 Май Би ги било, ако знаеха как карат децата им. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 708 #793 Отговорено 19 Май (Редактирано) Почти всеки ден по новините пишат за нещастни случаи с тротинетки. Органите от другата тема продължават да бездействат. Редактирано 19 Май от Plamen-CRV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1202 #794 Отговорено 20 Май Относно така наречените “тротинетки”, въпроса е на законодателно ниво. Органите от другата тема са само контролни, не възпитателни, нито законодателни. Знам, че все някой ни е виновен, но обществото ни е такова 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #795 Отговорено 20 Май И деПУутатите нема да ни спасят децата, ако не сме им вложили разум, и нямат инстинкт за самосъхранение. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #796 Отговорено 15 Юни 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 708 #797 Отговорено събота в 13:31 https://www.facebook.com/share/v/1GDCR9hsS1/ А вие какво мислите за тези дето карат прекалено бавно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #798 Отговорено събота в 13:43 (Редактирано) Също е опасно, защото изнервя задните. Пробвах скоро да се движа по ограниченията на знаците. Трудно бе, но устоях. Зад мен обаче... Скоро писах в темата "КАТ и останалите безумни ..." - пост 288. Редактирано събота в 14:06 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 708 #799 Отговорено вчера в 10:25 Причини за бавно каране има бол - пътник непонасящ завои, медиински причини..... да не изброявам. Как пък въпросния индивид не погледна в огледалото да види каква "сватба" зад него и ако е видял защо не отбиве за да не изнервя останалите. Скоро и аз карах зад една мацка и яко псувах. От Ветрен до Айтос извън града караше с 60 понякога настъпваше до 70. В Айтос караше с 30. Едва изчаках да мина камерата за да я изпреваря. Изпреварвайки погледнах кой кара. Наща слоила ръчичките отгоре на волана и стойката ѝ беше силно напред. Ай стига съм писал, че пак ми се допсува. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6796 #800 Отговорено вчера в 13:58 (Редактирано) Да, гадно е. Умната, ако не - русата. Как ще я караме занапред още не знам. Трафикът в БГ се движи извънградско със 105-110км/ч и ограниченията напрягат, особено ако не са смислени, а па ако има 1 "по-нисък от тревата", или неумел и несъобразителен, оставаме с ТИР-овете, а чуждите се пънат да ни изпреварват. Културата е 1, но като се намеси и държавата с масовата паникат и капаните ... Редактирано вчера в 13:59 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове