Optimus 2 #1 Публикувано 8 Май, 2019 Здравейте, Може ли някой да сподели мнение за летни гуми с маркировка M+S , А CRV III На предишното CRV I , карах с едни Грабер и останах много доволен, но с новата кола размери от тази гума няма. Ще се радвам Ко някой сподели опит. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 404 #2 Отговорено 8 Май, 2019 Лятото карам с 18-ки Pirelli Scorpion Zero M+S и не съм доволен. При температури над 20 градуса свирят ужасно при спиране и завиване. Подозирам, че е именно заради шарката и по-мекия каучук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Optimus 2 #3 Отговорено 8 Май, 2019 Някой с впечатление за https://www.goodyear.eu/bg_bg/consumer/tires/efficientgrip_suv.EFFIGRIPSU.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #4 Отговорено 8 Май, 2019 Аз карам и зиме и лете с тези: CONTINENTAL CROSSCONTACT LX2 225/65 R17 102H BSW FR.Засега не са ме предавали и съм доволен от избора си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #5 Отговорено 8 Май, 2019 При мен пък така стана,че купих джанти с гуми за зимен комплект.Гумите са Continental 4x4 contact с добър грайфер и година,имат маркировка m s обаче в сайтовете ги дават всесезонни или направо летни.Ще ми е полезно някой ако е карал зимата с такива да сподели впечатления.Чудя се дали да ги бартеросам за чисто зимни понеже пък летните ми са чисто нови. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1551 #6 Отговорено 8 Май, 2019 (Редактирано) Има летни и зимни всичко друго е компромис Ето четете Няма ли го този знак на зимната колкото и надписа М+S да сложат не става Редактирано 8 Май, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #7 Отговорено 8 Май, 2019 Не съм карал с такива всесезонни, но карам с други всесезонни втората кола. Ако не караш много, съвременните всесезонни гуми са абсолютно адекватни и удобството да не сменяш гуми 2 пъти в годината е огромно. Не бих ги карал повече от 2-3 сезона или и не бих купил всесезонки втора ръка. Тъй като дори най-издръжливите сезонни гуми си запазват свойствата около 30-45 000км според марка, модел и тн, не бих разчитал на всесезонните повече от 20-30 000км. Това е супер за кола, която не се кара много - но ако караш много, може би е по-добре да вземеш два комплекта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Optimus 2 #8 Отговорено 8 Май, 2019 Аз зимни си имам.. но за летни се чудех..... Днес един от някоя фирмата ми каза че м+с било само за фаца, и видиш ли няма нищо общо с самопочиствснето на грайфера... Всесезоннини също са вариант за летни... Може издържат поне месец повече в преходните сезони... Виж вчера 6 градуса пък и опашките пред гумаджииниците малко по късно или по от навалицата и плюс 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #9 Отговорено 8 Май, 2019 Ако планираш да сменяш гуми, не виждам много смисъл да караш всесезонни вместо летните или зимните. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 312 #10 Отговорено 8 Май, 2019 Прав си, m+s е лятна гума но за спокойно шофиране, пък и от калта ще те изкара. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1551 #11 Отговорено 9 Май, 2019 (Редактирано) M+S става ако няма сняг и не падат температурите под -3градуса и лятото не е над 20 гр. Зимата ако е почистен асфалта се държи добре на сняг никаква я няма лятото стане ли 20 и нагоре започва да свири в вески завой става мека и нестабилна. Моят извод искаш ли да е всичко Ок взимаш летни и зимни гуми, искаш ли да спестиш и да се чудиш дали ще станат или не вземи си всесезонни. Самопочистването на грайфера това е определена конструкция на същия която позволява това . Редактирано 9 Май, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #12 Отговорено 9 Май, 2019 На 8.05.2019 г. at 9:47, note написа: Лятото карам с 18-ки Pirelli Scorpion Zero M+S и не съм доволен. При температури над 20 градуса свирят ужасно при спиране и завиване. Подозирам, че е именно заради шарката и по-мекия каучук. Има го това при Пирели-то. Иначе ако може който дава акъли против всесезонните гуми да казва с какви е карал и какъв е опита му с тях или приемаме мнението за "една жена каза". Иначе @CARPERA е прав за символа "трите върха" за зимата. Авторът обаче си има комплект зимни, така че да си намери добри летни било то с M+S или без. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #13 Отговорено 9 Май, 2019 Преди 7 часа, CARPERA написа: M+S става ако няма сняг и не падат температурите под -3градуса и лятото не е над 20 гр. Зимата ако е почистен асфалта се държи добре на сняг никаква я няма лятото стане ли 20 и нагоре започва да свири в вески завой става мека и нестабилна. Интересни наблюдения. С кой модел гуми, колко употребявани и на каква кола си ги добил? 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1551 #14 Отговорено 9 Май, 2019 1 hour ago, Veseliq said: Не съм карал с такива всесезонни, но карам с други всесезонни втората кола. Ако не караш много, съвременните всесезонни гуми са абсолютно адекватни и удобството да не сменяш гуми 2 пъти в годината е огромно. Не бих ги карал повече от 2-3 сезона или и не бих купил всесезонки втора ръка. Може би ти първо да ни дадеш тази информация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #15 Отговорено 9 Май, 2019 Преди 3 часа, CARPERA написа: Може би ти първо да ни дадеш тази информация. Давам и чакам след това ти да ми отговориш на въпроса Първият споделен опит е от Michelin CrossClimate+ 205/55/16, който баща ми в момента кара 3та година. Две зими не са имали проблем и в най-снежните и заледени дни. Две лета нищо не е свирело не на 20, а на 40 градуса на път за морето. Друг модел гуми може и да свири, но ако всички всесезонни гуми ти свирят над 20 градуса, може и друг да е проблемът. В момента на Honda Jazz, който октомври 2018 взех на майка ми за градска кола, е с Nexen 4 Season 185/55/15. Гласувани от ADAC за най-добрите всесезонни гуми, макар че аз ги купих защото цената им беше супер и защото майка ми не би карала колата ако времето не е слънчево. Но понякога и аз и жена ми караме колата. Ето ти клип от най-големия снеговалеж тази зима в София, НАГОРЕ в посока Витоша по бул. България, докато отстрани имаше закъсали автомобили (предполагам със "супер зимни гуми" от OLX-а). По празниците беше над 20 градуса. Не съм чул нищо да свири. Ти си на ход. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iskel 2 #16 Отговорено 9 Май, 2019 Аз от месец и 10 дни съм със GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-2 225/65 R17 102H, от толкова я имам и колата. За това време съм навъртял 2500 км, изключително доволен съм от гумите - колко много доволен няма да пиша щото ще започне да звучи като реклама 😊. Основен критерий при избора ми беше да са всесезонни и да са максимално безшумни - другите им параметри съм ги гледал също разбира се 🙂. Иначе колкото хора във форума - толкова и мнения за това какви гуми стават и какви не стават. Това с което мога да ви помогна и е еднозначно - има некоректни търговци които продават една и съща гума на 2 позиции. Примерно първата позиция е така както съм го написал в началото на поста си, а втората е примерно "GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-2 SUV 225/65 R17 102H" и втората позиция е с 20-30-50 лева по скъпа. Е аз от търговеца дето ги поръчах няма артикули със SUV екстра 😊. Самите гуми си го имат надписа SUV - мисля, че беше във триъгълник, мисля че имат и това с трите връхчета - не че ме интересува особено. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #17 Отговорено 9 Май, 2019 Понеже питат за опит, моите 5 ст по темата. Бултрако ми продадоха колата с Мишелин латитуд М+С. На кратко - най-смотаната гума която съм карал. Пък като студент съм возил и регенерати. Тази мишелинка на киша я няма, ама хич. На мокро - много внимателно. На сухо свири в завоите дори при ниска скорост, не спира, но и не тръгва, превърта гуми на 4х4...... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1551 #18 Отговорено 9 Май, 2019 (Редактирано) 10 hours ago, dindin said: Има го това при Пирели-то. Иначе ако може който дава акъли против всесезонните гуми да казва с какви е карал и какъв е опита му с тях или приемаме мнението за "една жена каза". Иначе @CARPERA е прав за символа "трите върха" за зимата. Авторът обаче си има комплект зимни, така че да си намери добри летни било то с M+S или без. Сподели твоя опит с Пирели-то Иначе приемаме мнението за "една жена каза". On 5/8/2019 at 9:05 AM, Optimus said: Здравейте, Може ли някой да сподели мнение за летни гуми с маркировка M+S , А CRV III На предишното CRV I , карах с едни Грабер и останах много доволен, но с новата кола размери от тази гума няма. Ще се радвам Ко някой сподели опит. Та въпроса беше така формулиран е за маркировка M+S КарамYOKOHAMA GEOLANDAR SUV 205/70 R15 96H M+S добри на трева малка кал и след 2см сняг и студ -3 не стават първи сезон изкаран и зимата ,но не карани при сняг беше преди няколко зими може би 3 .Колата карана от подписа ми ,Nexen 4 Season на служебната кола Авенсис при - 5 сняг не почистено може би 3-4см сняг не е опесачавано или да има луга както от клипа на Veseliq или греша. Опита ми с тях не карам винаги колата само по служба на наколко завоя и колата е изпреварвала задницата говорим за нови купени преди тази зима и шефа не ги харесва,а може би немога да карам. Може би ги сривнявам с гумите които карам на колата си Vredestein Winter Snow SUV хубави гуми за зимата издържали доста тестове взети нови от ОЛХ-когато знаеш какво да гледаш и там има нови. Служебния джип каран с COOPER Discoverer A/T M+S тази зима вече му взеха чисто зимни гуми, зимата с COOPER не изкара. Може още да пиша но ми се пие бира и съм изморен след работа, предишните ми коли за жалост не Хонда при покупката все с гуми М+S накой от които с много добър грайфер .Карани и когато дойде зимата два три завоя и поднасяне сменени с зимни някой от тях най ефтините и всичко ок. Просто не можах да повярвам на това М+S. Напълно подкрепям мнението на Маркони за това чи всеки слага под път и над път това M+S и заблуждава потребителите. Редактирано 9 Май, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #19 Отговорено 9 Май, 2019 Аз съм карал вече с четири комплекта всесезонни гуми на GoodYear. Първо с моделите Вектор 3 и 5, а след това с Vector 4 seasons /и сега съм с такива на ЦРВ-то/. Всесезонните гуми са оправдани, когато не ти се занимава със смяна на гуми два пъти в годината и се кара умерено., защото те все пак са компромис! В интерес на истината Vector 4 seasons са по-добри от повечето зимни гуми и не са ми направили нито един проблем на сняг и лед. Сравнени с хубави летни гуми обаче са по-зле, по-меката гума не е за екстремно каране. По-тихи са от зимна гума, но са по-шумни от лятна. При мен има едно леко "жужене", което се чува особено между 50 и 80 км/ч и ме дразни, защото колата е наистина тиха при такава скорост със летни гуми. Мой колега си взе MICHELIN CrossClimate за неговото ЦРВ 3-та генерация и при него няма такъв шум. Но Мишелина е по-добър като лятна гума, при зимни условия е по-зле от Vector 4 seasons, така, че всеки трябва да си направи извода какво му трябва и какъв компромис може да допусне. От миналата година и Континентал също пуснаха всесезонни гуми, на тестовете са с много добри резултати и на сняг, но нямам реални отзиви за тях. Ако в момента купувам гуми, бих рискувал да ги взема, защото имам хубави впечатления от Continental CrossContact LX с които беше оборудвано фабрично предното ми ЦРВ. Това са всесезонни гуми според Континентал, но нямат снежинка на означението и по магазините ги водят летни, като по периферията имат малко зимни шарки. Може би това е гумата, която търси колегата да замести летните! https://www.continentaltire.com/product/crosscontact-lx-21570r16-100s 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 312 #20 Отговорено 9 Май, 2019 Потвърждавам казаното от dindin за Пирели_то, аз с тези я купих есента и сега като се затопли в остри завои се свиркат по малко. Не знам защо за пореден път един и същ колега трябва да осира теми във форума и ние да си трайкаме. Тя темата е На 8.05.2019 г. at 8:05, Optimus написа: Здравейте, Може ли някой да сподели мнение за летни гуми с маркировка M+S Не е за маркировка М+S и зимна гума. Колегата е написал На 8.05.2019 г. at 21:03, Optimus написа: Аз зимни си имам.. И така за пореден път трябва да си трайкаме с написаното от него Преди 2 часа, CARPERA написа: КарамYOKOHAMA GEOLANDAR SUV 205/70 R15 96H M+S добри на трева малка кал и след 2см сняг и студ -3 не стават първи сезон изкаран и зимата ,но не карани при сняг беше преди няколко зими може би 3 .Колата карана от подписа ми И така темата се насочи в посока всесезонни гуми M+S за ЗИМАТА На 8.05.2019 г. at 14:31, CARPERA написа: Няма ли го този знак на зимната колкото и надписа М+S да сложат не става Извинявам се за офф_а 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #21 Отговорено 9 Май, 2019 (Редактирано) Преди 3 часа, CARPERA написа: Сподели твоя опит с Пирели-то Иначе приемаме мнението за "една жена каза". Ок, казвам и предлагам с това да се приключи темата. ПП. Изписахте си клавиатурите докато си напиша мнението ... Две ЦРВ-та втора генерация от западна Европа ми идват с Pirelli Scorpion всесезонки M+S и т.н. Едните с хубав дот и немалко остатъчен живот, другите не толкова, но още хляб в тях. И двете свиреха и скрибуцата мноооого гадно лятото - на хубави пътища и естествено по лъскавите подземни паркинги. Подозирам, че това се случва след първата им година и едно 20-30 хиляди навъртяни километри, но не съм на 100% сигурен. При други гуми също се наблюдава такова бързо овехтяване, предполагам особено лятото. Склонен съм да се съглася с колегата горе за втори път, че е заради мекия каучук. Иначе за офф-а: Карам с Vredestein Quatrac 5 вече няколко сезона и честно казано по-голяма благина от всесезонните няма. Това за "нашия климат" даже няма да го коментирам, че си нося въжето в багажника най-вече ако се наложи да изтегля някой със зимни гуми от преспите. С удоволствие бих си взел нещо по-висок клас, но и цените тук са височки. Един приятел си взе от Украйна Michelin CrossContact на цени около с 30-35% по-ниски от тези в БГ, ама няма място в колата да ми донесе и на мене. А Yokohamata ти, заради която ми вкарахте СТРАХОТНИ нерви във форума си е чисто лятна гума, а не всесезонна и очаквано няма как да има подходящите зимни качества. За M+S и снежинката с трите върха има достатъчно изписано в нета, но ще кажа само едно - Mud&Snow - това snow е много подвеждащо, защото тези гуми се представят добре до около 7 градуса. И все пак по-добре в калта с M&S, отколкото без него. Редактирано 9 Май, 2019 от dindin 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #22 Отговорено 10 Май, 2019 (Редактирано) YOKOHAMA GEOLANDAR G91 225/65 R17 103H M+S - Шумни са и при температури над 20 градуса свирят в завоите на ниска скорост Те това требваше да напишете а не кой с какви гуми си кара колелото, мотопеда и атв-то ГУМИ ЗА ЦРВ3 М+S или летни. Редактирано 10 Май, 2019 от krasimir_01 пояснение 2 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #23 Отговорено 10 Май, 2019 Позволих си да скрия офтопик и заядливи коментари. Ако някой се чувства ощетен, може да ми пише лично. 3 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Optimus 2 #24 Отговорено 31 Май, 2019 Здравейте, След дълго лутане из магазините и сайтовете....сколасах да взема Goodyear EfficientGrip SUV.. Есное да я харесаш на характеристиките друго сие да я купиш веднага. На вид добра гума. Имам усещането че колата стана по лека и харчи по малко ... Ама де не се филмирам още ще покарам още имаше видим. Първо каране 1200 км... Доста прилично поведение, спира добре... В завои е добре. Има M+S но още не съм ходил забриба 🎏 и не мога да дам мнение за кал и трева. Дават я 10% за офроуд което мине достатъчно... Предполагам Благодаря на всички за отговорите! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове