adibonev 0 #1 Публикувано 9 Декември, 2018 Здравейте! От скоро съм собственик на Хонда Сивик 8ген тайп С 2008г. Колата е с 2.2 мотор (140кс). До колкото съм запознат колата би трябвало да дава разход между 5.5-6.5 извънградско. Но при мен това не се случва. Вчера навъртях около 800 км като 95% e било по магистрала. Средната ми скорост е била между 130-140, а колата даваше разход 7,5-7,6 с 4-ма човека в колата (включително и аз). Това нормално ли е и ако не е, какви биха били причините ? Наясно съм че всеки човек в колата дига разхода, но според мен литър, литър и половина отгоре е твърде много! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #2 Отговорено 9 Декември, 2018 (Редактирано) И защо да е много ? Говорим за 130-140км/ч с 4 човека, не за 90км/ч (примерно).... Колата ти е пушка, карай и си свиркай. Редактирано 9 Декември, 2018 от nunezz 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #3 Отговорено 9 Декември, 2018 Нормално,икономичното е 80-90км/ч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #4 Отговорено 9 Декември, 2018 Напълно нормален разход !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Ангелов 6 #5 Отговорено 9 Декември, 2018 Отговарят хора, които поне в подписа си нямат такава кола... За мен този разход също е висок. Карам такъв сивик и мисля, че някъде около 6/100 за тази скорост е нормално. При 100км/ч ми дава 3.8/100, изпробвано много пъти на големи разстояния. Проблемите ти може да са доста. Като започнем със запушен ЕГР, всмукателни колектори, проблем с дюзите, турбото и т.н. Най-лесното, което може да направиш и сам е почистване ЕГР и всмукателни колектори. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
adibonev 0 #6 Отговорено 9 Декември, 2018 преди 27 минути, Иван Ангелов написа: Отговарят хора, които поне в подписа си нямат такава кола... За мен този разход също е висок. Карам такъв сивик и мисля, че някъде около 6/100 за тази скорост е нормално. При 100км/ч ми дава 3.8/100, изпробвано много пъти на големи разстояния. Проблемите ти може да са доста. Като започнем със запушен ЕГР, всмукателни колектори, проблем с дюзите, турбото и т.н. Най-лесното, което може да направиш и сам е почистване ЕГР и всмукателни колектори. Може ли да ми опишеш как става въпросното почистване ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Ангелов 6 #7 Отговорено 9 Декември, 2018 Със сваляне. Иска се добър инструмент и наклонност към тези неща. Ако не, във всеки сервиз ще го направят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
adibonev 0 #8 Отговорено 9 Декември, 2018 преди 23 минути, Иван Ангелов написа: Със сваляне. Иска се добър инструмент и наклонност към тези неща. Ако не, във всеки сервиз ще го направят. Много съм ти благодарен ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
draid 8 #9 Отговорено 12 Декември, 2018 (Редактирано) Моя сивик никога не съм го виждал да дава такъв разход. Както каза колегата, на магистрала при 100-120 може да падне дори под 4 ако си сам. Мисля, че нормален разход в описаната от теб ситуация би бил около 5.5-6.5 (в зависимост от карането). Като цяло е доста икономичен двигател на дълъг път това, и не знам как някои хора решиха, че е нормално да дава близо 8/100 разход (такъв разход и в София не ми е давал никога). Бензина е 1.8 и при 140 е доста по-нормално да харчи, но с дизела нещата не са такива. Редактирано 12 Декември, 2018 от draid Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #10 Отговорено 12 Декември, 2018 Бих сменил бензиностанцията, давала ми е разлика по 2 литра от гадна нафта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DTEC 514 #11 Отговорено 12 Декември, 2018 На 9.12.2018 г. at 19:18, adibonev написа: Средната ми скорост е била между 130-140, а колата даваше разход 7,5-7,6 с 4-ма човека в колата Нямам представа колко гори дизелова Хонда при такава СРЕДНА скорост. Зная, че за да се постигне такава СРЕДНА скорост трябва да се кара яко - 180км/ч-200км/ч. С такава скорост съм постигал разход от над 10л/100км с Audi/BMW/Mercedes. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 188 #12 Отговорено 13 Декември, 2018 Ако тази средна скорост е отчетена от борд-компютъра е нормален разхода, защото тогава е имало не малко епизоди на шофиране със скорост значително по-висока от 140. Ако "на око" сте определили, че това е средната скорост поради факта, че сте карали продължително време с около 140 км/ч., разхода е голям. В последния случай не би трябвало да превишава 6.6 - 6,9/100. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tuindl 0 #13 Отговорено 14 Декември, 2018 От десет години карам такъв автомобил , като разхода на гориво не е бил под 6.5 въобще. Видях веднъж ~ 5 /100 , но при ~ 80 км /ч на 5-та ... Среден разход е 7.1-7.5 за 110 к . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #14 Отговорено 15 Декември, 2018 (Редактирано) За сравнение ето тази снимка: Средна скорост 79 км/ч, време за пътуване 3:55 ч, София - Ямбол, началото на юни. Някак си ми е трудно да повярвам, че по-лек автомобил със същия двигател ще изхарчи толкова много при нормални скорости за извънградско каране. Изобщо - разход над 6 при спазване на ограниченията ми се струва абсурден. И аз карам по същите пътища - магистрали, извънградски, София. Редактирано 15 Декември, 2018 от ogi28b Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thelastbonbona 69 #15 Отговорено 15 Декември, 2018 Преди 2 часа, ogi28b написа: За сравнение ето тази снимка: Средна скорост 79 км/ч, време за пътуване 3:55 ч, София - Ямбол, началото на юни. Някак си ми е трудно да повярвам, че по-лек автомобил със същия двигател ще изхарчи толкова много при нормални скорости за извънградско каране. Изобщо - разход над 6 при спазване на ограниченията ми се струва абсурден. И аз карам по същите пътища - магистрали, извънградски, София. Без да се заяждам.. вашият разход ми се струва нереален също.. И аз карам Civic 2.2 и разхода ми е 4,8-5,0 при 90-100км/ч и 5,2-5,3 при 120/ч. Същите са засечени и по колонка.. Един познат кара Опел Астра 1,7, която по борд му харчи 3,8-4,0 а по колонка е малко нагоре.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #16 Отговорено 15 Декември, 2018 (Редактирано) Съгласен съм, но не мога да споря с борд-компютъра. Решил е да показва 3.8 и го показва. По каква причина показва толкова малко число - не знам. Разбира се - истинският разход го знам, защото ми излиза като пари от джоба. За това пътуване по борд-компютър беше 4.2 / 100, а по колонка - 4.56. Това беше пълнене от пълно до пълно, до ръба. Но ето - и вие, колега @thelastbonbona, казвате, че при 120 разходът ви е 5.2 - 5.3, което рязко контрастира с онези над 7 литра, за които е пусната темата. Вярно, че пълна кола, много висока скорост, ама все пак над 7 литра си е над 7 литра. Аз не знам какво и как трябва да направя, за да видя такова число при мен. Иначе моята кола показва същите стойности при подобна скорост - около 5.2 - 5.3 при 120 по круз контрол. Сам в колата, цялата магистрала я минавам пак по круз със 140 км/ч с разход по борд 5.7 - 5.8. Къде са още близо 2 литра отгоре, или по друг начин - над 30 %. И все пак - ето че и друг колега - @Иван Ангелов (мнение 5 в темата) - също казва, че при движение със 100 разходът е 3.8. Значи не само аз съм го виждал на таблото си. --- Ред,: Накратко - смятам, че разходът на автора не е нормален, ако е карал със спазване на ограниченията. Ако пък е поддържал над 160 и над 170 дори за голям период от време, може и да е нормално, няма как да знам. Редактирано 15 Декември, 2018 от ogi28b Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #17 Отговорено 15 Декември, 2018 Аз нямам снимков материал, но в началото на септември в рамките на пет дни карах София-Бургас и обратно. В колата бяхме четирима души с багаж. Круиза го бях настроил на 140, разхода и в двата случая по борд беше 5.5, но реално беше около 6.2. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове