Jump to content

DTEC

Фен
 • Content Count

  367
 • Joined

 • Days Won

  19

DTEC last won the day on April 6

DTEC had the most liked content!

Community Reputation

339 Excellent

About DTEC

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Civic 1.6 i-DTEC Lifestyle
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Германия

Recent Profile Visitors

776 profile views
 1. В класацията на Auto Bild Honda Jazz Hybrid е класирана редом до Toyota Prius при 100 000км тест.
 2. Хибридната система на Тойота задвижва чисто електрически не повече от 4км. Plug-in Hybrid-а на Тойта в Приус 4 може да задвижва до 40-50км чисто електрически.
 3. Fuel pump. Alternator & Auto Fuel Cut Switch са съвсем различни електрически вериги от тази, която е за горивната помпа в резервоара. Според някои интернет източници, помпата в Getz 1.1 се управлява по ШИМ (PWM) и консумира 4-6А (ефективни 5А) при 12-12.5V, което отговаря на от мен очакваните 60-70W консумация. При това положение би трябвало предпазител от 10А да е достатъчен. Ако теорията ми е вярна, то според мен контактите на релето са нагорели с времето и във веригата на помпата тече по-висок ток, който е увредил всички помпи бавно, но пълноценно. В такъв случай на 99% от електрически дефектиралите помпи се измерва ∞ съпротивление на клемите им. Автора на темата все още не е публикувал измерени съпротивления и не е отговорил на въпроса "Имал ли си изгоряла помпа след смяна на релето?".
 4. 2020 ще започне продажбата на Honda Jazz Hybrid - https://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-frankfurt-motor-show/2020-honda-jazz-be-offered-hybrid-only-europe. 2021 ще започне продажбата на Honda Civic Hybrid - https://2020hondayd.com/2021-honda-civic-redesign-hybrid-news/.
 5. Съпротивлението на мъртвите помпи при електрически дефект би било 0Ω или ∞. Съпротивлението на здравите помпи обикновено е между 3Ω и 7Ω, което не означава че за някои автомобили не могат да бъдат измерени и други стойности. Имал ли си изгоряла помпа след смяна на релето? Според англоезични източници бушона трябва да е 10А -https://fuse-box.info/hyundai/hyundai-getz-2002-2005-fuses-and-relay. Според немско езични - 15А
 6. Има ли намеса в ел.инсталация на помпата при монтажа на ГИ - напр. изключване на помпата по време на работа на газ? Има ли включена настройка за прекъсване на подаването на газ и преминаване на бензин при напр. над 4000об/мин.? Въобще хубаво е да се погледнат всички манипулации от страна на ГИ към ел. инсталацията на помпата. Може ли да измериш съпротивлението между захранващите клеми на някоя/всички изгоряла/и помпа/и? Интересно е дали са механично или електрически "умрели"? Ако решиш да дадеш още един шанс на колата, то купи още една употребявана помпа, изключи електрически ГИ и покарай една седмица само на бензин - ако не ти е прекалено скъпо. Може също така да закачиш един волтметър и един амперметър на веригата на помпата и да наблюдаваш какво се случва при каране на бензин и при каране на газ.
 7. DTEC

  F1

  Интересно решение.
 8. DTEC

  F1

  Анализ на времената от FP2: След повредата в двигателя на Перез може да се наложи на всички отбори с мотори от Brixworth да използват старата версия (спецификация 2), което пък може и да доведе до наказания за Хамилтън и Ботас - https://www.motorsport.com/f1/news/perez-engine-failure-mercedes-spa/4524932/
 9. Смени маслото на скоростите още преди зимата. Въпреки препоръката на ZF за смяна на всеки 100 000км, практиката показва, че още при около 60 000км се появява подобно "ритане", което изчезва с новото масло. https://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Faftermarket.zf.com%2Fremotemedia%2Fmaster-content%2Fzf-services-portal%2Foils-data-sheets%2Fpc-1%2Flifeguardfluid-9%2Fpds-zf-lifeguardfluid-9-de.pdf&pdf=true
 10. Цитата е от един анализ на колегите от отдела за развой на ДВГ и по-точно тези, които се занимават с анализи на масла и горива.
 11. Все още не. Главно поради две причини: 1) Civic 1.6 i-DTEC с 9-степенен ZF автомат е слабо разпространен при немските дилъри и не е наличен при този, който аз посещавам 2) рязко спадна пробега ми с моят Сивик и не ми се е налагало да правя обслужване скоро, но като направя 120 000км и отида за смяна на горивен филтър ще попитам. Може пък директно да получа фейслифт 1.6 i-DTEC с автомат.
 12. А дали етанол смесен с бензин, смесен с двигателно масло и под налягане от 0,7 до 4-5 бара би се изпарил? По подобие на вода и антифриз при около 1 бар.
 13. Погледни линка над клипа. А дали е инцидентно, може да потърсиш и ще се увериш, че не е.
 14. На онзи му е пропаднал вискозитета на Хонда CR-V 2.4л, като е използвал Mobil 0W-20. Затова и "при атмосферките" не е много препоръчително да се ползва "20-ка".
 15. От кога монтира Хонда 2.4л турбо-бензин в CR-V?
×
×
 • Create New...