Jump to content

DTEC

Фен
 • Content Count

  628
 • Joined

 • Days Won

  29

DTEC last won the day on March 22 2020

DTEC had the most liked content!

Community Reputation

512 Excellent

About DTEC

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Civic 1.6 i-DTEC Lifestyle
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Германия

Recent Profile Visitors

1672 profile views
 1. Нито числото на обявените заразени е достоверно, защото не са тествани всички хора. Нито тестовете са достатъчно акуратни. Нито пък е доказано, че смъртните случаи се дължат единствено и само на обсъждания вирус. В анализите на маслата всичко (разбира се с толерансите на измерване) е точно и ясно и няма как утре едно отработено и източено от двигателя масло да е с други параметри.
 2. Това означава ли, че официалната информация давана ни от СЗО (WHO) или кризистния ни щаб за смъртността е fake news/конспирация?
 3. Аз съм привърженик на събирането на цялата информация при разглеждането на даден проблем. За да се разреши един проблем то първо трябва да го видиш от всички страни, а не само от една/няколко. Не съм "поддръжник на тезата "просто грип"". Не съм "поддръжник" на никаква теза. Просто събирам информация и задавам (понякога неудобни) въпроси. Вчера австрийската телевизия излъчи предаване, в което немски и австрийски професори и доктори критикуваха италианската здравна система и поведението на докторите в Италия. Като пример дадоха лечението на 81г мъж, който е бил лекуван с три различни вида антибиотика, но в крайна сметка е починал. След първите хапчета пациента се е почувствал за 24/48ч по-добре, но след това поради съсипване на имунната му система от антибиотика, се наблюдава рязко влошаване на общото му състояние. Последва втори антибиотик, който не помага. В следствие на това и трети. В крайна сметка пациента почива. По този начин докторите са направили всичко необходимо, за да спасят човека и не подлежат на разследване/наказание. Ако не бяха направили нищо, то тогава са подсъдими. Всичко това е описано в специализиран медицински журнал. Според интервюираните известна част от смъртните случаи в Италия се дължат на грешно лечение. Дали това е така - ще покаже само едно бъдещо разследване. Аз не омаловажавам създадената ситуация, но не желая и да се изпада в масова паника. Все още никой не може да отговори с точни данни на следните въпроси: Защо смъртността в Италия и Испания е толкова висока? Защо смъртността в останалата част на Европа е под 1%? Защо смъртността в Китай е само 4%? Излъгаха ли китайците с данните? П.П.: Не съм изпадал в паника. Не съм си напълнил килера с храна. Пазарувам си както преди, та дори и по-малки количества храна. Поради повечето време прекарвано вкъщи, намалява тоалетната хартия. И с нея не се презапасих. В края на миналата седмица в нито един от трите магазина където обикновено пазарувам нямаше. Ако до две седмици не се появи по рафтовете, то ще търся други способи. Най-големия проблем е попадането в паническо състояние. Тогава човек и да не е болен е в състояние да вземе неправилно решение.
 4. Кризата в икономиката се задълбочи още лятото на 2019, а в някои отрасли се усети със страшна сила още октомври-ноември 2019.. Но това е друга тема. Едно от последствията на "кризисния режим" в България:
 5. Първите 90сек са достатъчни.. https://www.youtube.com/watch?v=9sUkRq-cZR0
 6. Аз мога. Потърси за рестрикции в твоя хардуер/софтуер или в доставчика ти на интернет.
 7. Всички случаи по провинции в Италия се под наблюдение: Както и всички корона смъртни случаи по провинции:
 8. Този от предишния ми пост, където се вижда откриваемост в Италия от само около 5% (Percentage of cases reportet). Същото число съм го срещал в още няколко източника. Междувременно ако може да се вярва в данните от този сайт https://countrymeters.info/en/Italy#historical_population Current population: 60,016,070 Deaths this year: 140,500 то могат да се направят следните елементарни изчисления - при население от малко над 60 млн. и смъртност за 2019 от 10,7 човека на всеки 1 000, то следва че през 2020 се очакват 642 172 човека да починат в Италия. Това прави по 53 514 човека на месец. Или за първите три месеца: 160 543 човека.
 9. Ето я и статистката на броя починали в Италия спрямо възрастта им: В Италия през последните години нормалната смъртност е била около и над 10,5 човека на всеки 1 000. Данни за актуалната смъртност в Италия (за мен) е невъзможно да се открият към този момент, защото информацията е главно за корона вируса. В същото време, ако се вярва на математическия модел, то в Италия има 20 пъти повече инфектирани, т.е. вместо около 100 000, то те са реално са може би 2 000 000. Така смъртността от корона (актуално 10 000 случая) е около 5 човека на всеки 1 000 или половината от нормалната смъртност за страната.
 10. Докато редактирах е изтекло времето..., затова нов пост. Какъв е процента на починалите в работна възраст? Ето какво казва статистиката за Германия: Превод: Средната възраст на регистрираните от Роберт-Кох-Институт смъртни случаи е 82 години. Най-младия починал е на 54г., а най-възрастния на 100г. Във възрастовата група >99г е регистриран само един починал - жена (100г). Във възрастовата група 90-99г са регистрирани починали 7 мъжа и 4 жени. Във възрастовата група 80-89г са регистрирани починали 30 мъжа и 24 жени. Във възрастовата група 70-79г са регистрирани починали 13 мъжа и 1 жена. Във възрастовата група 60-69г са регистрирани починали 5 човека. Във възрастовата група 35-59г е регистриран само един починал. В Италия 86% от всички починали са >70г и са били с поне две съпътстващи заболявания. Защо има такава разлика в смъртността между Италия и Германия (около 0,4%), Сингапур (около 0,3%) и Южна Корея (около 1%)? Превод: В Италия много млади хора са били с асимптоматично (или безсимптомно) заболяване, а тестването е започнало само със симптоматични стари пациенти. В Германия са тествани и установени много млади пациенти преди да успеят да разпространят вируса сред старите хора. В същото време в: - Италия, страна с около 60 млн население, има около 5 000 легла в интензивни станции. - Англия, страна с около 66 млн население, има около 4 100 легла в интензивни станции. - Германия, страна с около 82 млн население, има около 28 000 легла в интензивни станции и до седмица ще са два пъти повече. И още няколко графики: Всеки да си ги тълкува както прецени за угодно. И да не си помислите, че българския щаб и българското правителство са първите, които се занимават с математически модел и статистика. https://cmmid.github.io/topics/covid19/severity/global_cfr_estimates.html П.П.: Всички данни са с актуалност от преди няколко дни.
 11. Страха и паниката са голямо нещо. Какъв е процента на починалите в работна възраст?
 12. Това според мен е тенденциозно... 3 смени х 6 000км = 18 000км 2 смени х 9 000км = 18 000км За 9 000км няма как едно масло с PAO база да има "възможност за нагари и шлака, намалени смазочни способности на маслото в последните 1000 - 2000 км от експлоатацията му, окисление и нитрация, възможност за термична корозия и др.". С цялото ми уважение към теб, но да кажеш, че масло с PAO база едва ще изкара 9 000км и от 7-8 000км ще е по-зле от един хидрокрек на 6 000км. Аз преустановявам да пиша в тази тема. Колите са си ваши, трошете си ги както искате.
 13. Не зная за какъв гугъл говориш... В линка съм постнал изследване с доказателства. Два различни автомобила качени на стенд и тествани с два различни микса на пропан-бутан. Срещу тях получавам - аз карам на газ от 91г., две години съм работил с газ, вервай ми.. Няма как да ти повярвам.
 14. Как тогава твърдиш, че едно масло е по-лошо от друго след като не се знае какво има към момента в опаковките?
×
×
 • Create New...