striking 3 #1 Публикувано 26 Септември, 2017 Здравейте, хондата ми е 2006та, но фаровете са станали много зацапани/замъглени. Трябва да бъдат полирани, но тъй като нямам грам опит или познания, къде, как, защо и за колко пари..., се надявам да ми разясните вече откритата топла вода за всички тези въпроси Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #2 Отговорено 26 Септември, 2017 (Редактирано) От кой град си колега? Изпратено от моят SM-G388F с помощта на Tapatalk Редактирано 26 Септември, 2017 от dido0o_ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #3 Отговорено 26 Септември, 2017 София Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #4 Отговорено 26 Септември, 2017 Първо 1500 водна шкурка докато изчезне жълтото -постоянно мокриш за да не остане на сухо ,после водна 2000 ,ЗМ абразивна паста и накрая ЗМ полираща паста -с всяко едно от нещата търкаш докато умалееш .Пастите с вълнено парцалче .Ефекта е -сам ще го видиш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sMARTBomber 68 #5 Отговорено 27 Септември, 2017 (Редактирано) С комплект на 3М със всички пасти и шкурки плюс адаптер за винтоверт, страна супер професионално: 3M 39008 Headlight Lens Restoration System https://www.amazon.com/dp/B001AIZ5HY/ref=cm_sw_r_cp_apa_f.XYzbQTSGJGT А може да пробваш и това на Turtle: https://youtu.be/nwnlydNckxI Sent from my PH-1 using Tapatalk Редактирано 27 Септември, 2017 от sMARTBomber Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #6 Отговорено 27 Септември, 2017 Костенурката е на промоция в Метро в момента. Аз лично съм доволен от нея, само с пастата изчистих фаровете и светнаха, не се стигна до шкурките в комплекта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mosholov 4 #7 Отговорено 27 Септември, 2017 Както е казал колегата по горе , взимаш водни шкури 1500 и 2000 , паста на 3М номер 1 и номер 3 по 50гр, хартиено тиксо най-дебелото и ако имаш машина за полиране и една гъба за нея. 1. Облепяш с тиксото около фаровете , гледай да облепиш много добре около тях. 2. Почваш да търкаш с шкурите - първо 1500 , после и с 2000 като поливаш постоянно с вода и с въртеливи движения, за да не се получи вдълбаване там където са ти пръстите ако търкаш само напред и назад. След качествено шкурене , оставяш фара да изсъхне добре и трябва да е помътнял цялостно. Ако има неравномерно помътняване - търкаш пак с 2000 шкура. 1500 шкура не прекаляваш с нея. Само да падне грубото. Общо взето трябва да ти отмалеят и двете ръце и си готор 3. След като си свършил с шкурите и фаровете са помътняли равномерно - слагаш паста номер 1 по фара на няколко места - като запетайки малко паста по гъбата на машината , след това разтъркваш пастата по фара с гъбата на машината , ако нямаш машина с вълнен парцал и после на най бавните обороти започваш полирането. Като изчезне пастата от фара спираш , ако не ти хареса пак малко паста и пак. Ако е добре минаваш на паста номер 3 - с нея по същия начин. Запомни само да не пастираш с гъбата без паста. Като изчезне от фара спираш. После миеш колата и отиваш в някое студио да ти сложат безцветно фолио против UV лъчи и да пази фаровете от камъчета. Успех. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #8 Отговорено 27 Септември, 2017 Колеги, всичко е много хубаво, но аз по-скоро предпочитам да си платя за услугата и да знам, че ще бъде свършена качествено. Ще ми отнеме време и нерви да направя всичко това. За това предпочитам, просто да си платя и да ми го направят. Знаете ли къде ще свършат добра работа и какви пари горе долу ще излезе? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mosholov 4 #9 Отговорено 27 Септември, 2017 Към 30-40 лв , зависи колко добре ще ти ги направят . Не е сложно, явно не ти се занимава . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mosholov 4 #10 Отговорено 27 Септември, 2017 В София ще намериш някой да ги направи. Ако беше близо щях да ти ги направя стъкло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
webster 9 #11 Отговорено 27 Септември, 2017 Моите ги направих при един пич, който намерих случайно. Мина точно година и нито са потъмнели, нито е мръднало фолиото. Доколкото си спомням 50лв ми излезе. Ето и снимки П.С. Бронята ми все още е в окаяно състояние Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #12 Отговорено 27 Септември, 2017 Ще се опитам да използвам темата за допълнително въпросче, стига да не е много нахално Късите светлини са ми от половин година насам с допълнително монтиран ксенон, 5000к, като преди бях с H1 и доста ме дразнеха. След известно време забелязах, че едната къса светлина свети по-жълто от другата и си личи без да се заглеждаш много. Подозирам, че нещо има зацапване на лупата?Интересува ме дали на някой му се е случвало и евентуално дали е направил нещо по въпроса и какво. Много благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cap_Slow 175 #13 Отговорено 27 Септември, 2017 (Редактирано) Не знам как точно стои въпроса с правилата във форума, относно рекламата, но ти все пак питаш за човек, който да ти свърши работа срещу заплащане. Лично за мен най-добрия в това отношение е едно момче, което бачка в кв. Симеоново. Няма да ти давам линк, но въпросния има платени обяви в повечето автомобилни форуми и не вярвам да ти е трудно да го откриеш. Аз лично съм решил да карам моята при него на пролет и тогава ще мога да споделя преки впечатления. Като цени знам, че взема по-скъпо, но съм питал за цялостна ревизия на фар, а ти имаш интерес само да ти полира фаровете отвън и да им сложи фолио. Според мен се свържи с него и го питай за цена, ако те устройва действай. Поне ако си закараш там колата, знаеш че няма да се учат върху нея. Успех! Редактирано 27 Септември, 2017 от Cap_Slow Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #14 Отговорено 29 Септември, 2017 Ще се опитам да използвам темата за допълнително въпросче, стига да не е много нахално Късите светлини са ми от половин година насам с допълнително монтиран ксенон, 5000к, като преди бях с H1 и доста ме дразнеха. След известно време забелязах, че едната къса светлина свети по-жълто от другата и си личи без да се заглеждаш много. Подозирам, че нещо има зацапване на лупата? Интересува ме дали на някой му се е случвало и евентуално дали е направил нещо по въпроса и какво. Много благодаря предварително! Едва ли жълтеенето е от лупата, по-скоро крушката си заминава. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #15 Отговорено 30 Септември, 2017 Ще се опитам да използвам темата за допълнително въпросче, стига да не е много нахално Късите светлини са ми от половин година насам с допълнително монтиран ксенон, 5000к, като преди бях с H1 и доста ме дразнеха. След известно време забелязах, че едната къса светлина свети по-жълто от другата и си личи без да се заглеждаш много. Подозирам, че нещо има зацапване на лупата? Интересува ме дали на някой му се е случвало и евентуално дали е направил нещо по въпроса и какво. Много благодаря предварително! Едва ли жълтеенето е от лупата, по-скоро крушката си заминава. Мерси за фийдбека Получих същото мнение в един сервиз (по други причини бях там). Тъпото е, че от както го сложих ксенона сякаш е така. Явно лоша крушка съм случил. Ще си поиграя скоро да я сменя с нова и да видим какво ще стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goodybg 40 #16 Отговорено 30 Септември, 2017 Колега, размени лява с дясна и ще видиш дали е от крушката. Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #17 Отговорено 3 Януари, 2018 На 27.09.2017 г. at 17:12, webster написа: Моите ги направих при един пич, който намерих случайно. Мина точно година и нито са потъмнели, нито е мръднало фолиото. Доколкото си спомням 50лв ми излезе. Ето и снимки П.С. Бронята ми все още е в окаяно състояние И аз свърших работа на моят Сивик 97г. при момчето. Два часа работа, 50лв. цена, с фолио Лумар или нещо подобно, 2г.гаранция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове