vgenova 0 #1 Публикувано 14 Юни, 2016 Здравейте, Имам следния проблем, става въпрос за Honda Civic 8 1.8 iVtec 140 Hp, 2006г, бензин. При подаване на газ се усеща леко придърпване на колата, същото се усеща и когато педала се отпусне. Най-често това се усеща при по-ниските предавки. Ако някои е имал подобен проблем, ще се радвам да сподели опит. Благодаря ви предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #2 Отговорено 14 Юни, 2016 свещи,кабели.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 187 #3 Отговорено 14 Юни, 2016 Дросел - чистене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 187 #4 Отговорено 14 Юни, 2016 Ангренажа да не е сменян скоро? С верига е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1230 #5 Отговорено 14 Юни, 2016 Клапани реглаж Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #6 Отговорено 15 Юни, 2016 А някой инжектор ... да е позапушен Много неща могат да са , но 1-во тръгни от кабелите и свещите , през реглаж на клапани и т.н по веригата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #7 Отговорено 15 Юни, 2016 Кви кабели бре хахаххахаха! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2285 #8 Отговорено 15 Юни, 2016 Дросел,чистене и адаптация Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pecats 0 #9 Отговорено 8 Февруари, 2017 Здравейте, аз имам 2.2 дизел 140 кс и като я карам с постоянна скорост, почва да придърпва. Това пак ли е дросел? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 285 #10 Отговорено 8 Февруари, 2017 Ако го прави на повечето предавки и най вече, при определена позиция на педала на газта, вероятно е от датчика за позицията на педала на газта-TPS сензор. Поне при мен, на акорд със същия двигател, беше от него, докато накрая не влезе в авариен режим и го смених. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
S.S 0 #11 Отговорено 29 Юни, 2018 On 6/14/2016 at 12:13 PM, vgenova said: Здравейте, Имам следния проблем, става въпрос за Honda Civic 8 1.8 iVtec 140 Hp, 2006г, бензин. При подаване на газ се усеща леко придърпване на колата, същото се усеща и когато педала се отпусне. Най-често това се усеща при по-ниските предавки. Ако някои е имал подобен проблем, ще се радвам да сподели опит. Благодаря ви предварително. Здравей, Аз съм със същия модел Сивик и имам същия проблем. Какво се оказа при теб всъшност? Поздрави, С Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #12 Отговорено 2 Юли, 2018 Здравейте, Винаги съм имал описаното поведение в тази тема. Не мисля, че е проблем, но е досадно. Искам да питам за реглажа на клапаните. Аз лично никога не съм го правил откакто взех колата (45к км) и си нямам идея дали е правено преди това. Това само при нужда ли се прави или на определен интервал. Друг въпрос е колко струва чистене на дросел и адаптация в София? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koszabg 20 #13 Отговорено 3 Юли, 2018 Преди 20 часа, revenue написа: Друг въпрос е колко струва чистене на дросел и адаптация в София? За информация само да спомена, че в Хонда - Пловдив е 80 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PODLECii13 2 #14 Отговорено 22 Януари, 2020 Колегиии ! Какво става ? Решение на проблема ? Или неможем да караме хонда бензин Обиколих доста майстори за това леко придърпване което имам и аз. Чистих и адаптирах дросел няколко пъти. Имам 3 дросела дори ! Реглаж на клапани. Смяна на бензин и бензоностанция и нищо. Ходих и до известен хонда-майстор. И той каза, че немога да карам. И решение поне аз на проблема нямам. Имам и леко пропадане на обороти но решението е, че немога да карам ! Няма решение ! Ааааа има..... думите на единия майстор бяха да си взема дизел ими автоматик това е колеги за жалост всеки дава акъли ама........... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 292 #15 Отговорено 24 Февруари, 2020 Трябва да се проверят бензиновите корекции. Може да има бедна смес и ако е така да се изследва откъде идва. Не е задължително да е запален чека. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 227 #16 Отговорено 24 Февруари, 2020 На 22.01.2020 г. at 10:50, PODLECii13 написа: Колегиии ! Какво става ? Решение на проблема ? Или неможем да караме хонда .......... Off Topic : Направо продавай колата, щом майсторът ти е казал.... 😉Минавай на VW! ☺️😁 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yamahanycvlog1 1 #17 Отговорено 21 Юли, 2020 (Редактирано) Здравейте аз моя проблем го отстраних по следния начин купих контактен спрей и пръснах в датчика на педала натиснат до край и отпуснат и няма вече придърпване започнах от дачика на педала за гаста и се оправи за сега няма грижи. 2.2 мотор Редактирано 21 Юли, 2020 от Yamahanycvlog1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо82 7 #18 Отговорено 21 Юли, 2020 (Редактирано) Здрасти. Къде се намира този датчик, че я имам от скоро и не знам почти нищо за колата, а ми прави подобен проблем? Благодаря предварително! Редактирано 21 Юли, 2020 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yamahanycvlog1 1 #19 Отговорено 21 Юли, 2020 Данчо82 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yamahanycvlog1 1 #20 Отговорено 22 Юли, 2020 On 7/21/2020 at 7:41 PM, Yamahanycvlog1 said: Здравейте аз моя проблем го отстраних по следния начин купих контактен спрей и пръснах в датчика на педала натиснат до край и отпуснат и няма вече придърпване започнах от дачика на педала за гаста и се оправи за сега няма грижи. 2.2 мотор.Бая гняс изтече Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ArchaeL1993 0 #21 Отговорено 4 Юли Здравейте, колеги, Малко да подновя темата, аз имам същия проблем с придърпването при определени обороти между 1,5-2000 об./м. при натискане и при отпускане на педала на газта, като при отпускане не се проявява веднага, а след като паднат оборите под определено ниво. Добавям още едно интересно лично наблюдение, зимно време при минусови или ниски температури, проблема изчезва. Слушал съм ги и аз тези веицoве, че "не можем да караме бензин". ПП Колата е Honda Civic 7 EP2 1.6 VTEC (d16v1) - 2004 г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове