Jump to content

Българин

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Българин

  • Ранг
    Българин да се наричам

Profile Information

  • Кара
    CIVIC IX 2.2 i-DTEC
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Здравейте, Голяма скука в раздела за Сивик 9. Никой не пише за нищо! За това реших да споделя добро впечатление от климатичната инсталация на мойта 9-ка Струва ми се, че компресора е много добре изчислен спрямо нуждите на купето и мощността на двигателя. При работа на извънградско не усещам разлика в динамиката и в разходът на гориво. Сигурно има такава, но аз не я усещам.
  2. Добър ден. Постопли се времето и разходът градско взе да придобива разумни размери. 250км. градско в София за няколко делнични дни с включена система за икономичен режим и пълен резервоар - 7,2/100км. Съботно-неделно каране аваш, яваш, без напрежение по празните софийски булеварди 6, 6,5 /100км. Извънградското, разходът си остава 5,2 - 5,4 има ли магистрала по маршрута.
  3. База за сравнение: Същия двигател с току що сменени филтри и масло, заредена с по-скъпата нафта на известна верига бензиностанции. Мездра - София 5,2, като пътуването протече Мездра - Ботевград със скорост 50/60км. в час, в колона, Ботевград - София 120/140км. Без темпомат, със включена система за икономичен режим. Двама човека в колата, пълен резервоар, без багаж. 200км. градско в София за няколко дни на къси разстояния със включена система за икономичен режим, температура около нулата, трима в колата и пълен резервоар - 9,2/100км. 200км. градско в София за няколко дни на къси разстояния със изключена система за икономичен режим, минусови температури, трима в колата и пълен резервоар - 10,4/100км. Това по бордкомпютър, не съм смятал по бележките. Мисля, че при топло време, при нормално каране разход от 4,5 извън и 8 в града, би трябвало да се приема за нормален и ще ме удовлетворява. Като му дойде времето, ще споделя.
  4. Благодарности! ...Защо трябва да е лесно, като може да е трудно. Явно само там е останало място в моторния отсек. Не може да се види ако кутията на въздушния филтър не е свалена. Оново благодаря.
  5. Никой ли не зане къде се намира горивния филтър на този двигател?
  6. Добър ден, Първия пост, както си му е реда ще е зов за помощ, но това после... Та.... Отвори ми се възможност и купих почти на сляпо сивика от подписа /уж за жената.../. Не съм търсил конкретния модел, високата степен на достоверност изигра решаваща роля, а и отговаря на двете ми скромни изисквания - да е 6 скорости и 4 цилиндъра. Освен това, колкото и тъпо да е, не ми се отказва от дизеловите автомобили. След 1 месец и 1000 км. пробег положителните впечатления съвпадат с добре описаните от колеги в други теми. Считам, че е доста интересен автомобил. Започнах да пиша, защото не прочетох другаде това, което мен ме изненада /може би неприятно не е точната дума/ и не прочетох във форума: - очаквах предавателните числа на скоростите да са сгъстени, да си ръчкам на воля, да си "пибиткам" по булевардите с 70 на 5-та, но не би. Двигателя иска обороти почти като на бензинов мотор. Въпреки големия въртящ момент се товари на ниски обороти, за което обявявам за "виновна" скоростната кутия. В градско, 50, 60 на 4-та - само при определени условия /на равно, например, за поддържане на скоростта/. Първото ми пътуване беше София - Рилския манастир. По магистралата 120-140 - добре. 5-та, 6-та - добре. Обаче по завоите след гр. Рила /път, който добре познавам/ не можах да й намеря подходящата скорост/предавка 3-та й е малко, 4-та много. Общо взето тая скоростна кутия не е подредена за мен. Ще трябва да се абгрейдва нещо и за момента не виждам друго освен да се адаптира задкормилното устройство На това е обърнато внимание и в други теми, но мисля, че заслужава да се натъртва: - представата ми, породена от външния вид и славата на предишните генерации, че тази кола е с твърдо окачване и ще подскача като лагерна количка, не се оправда за мое щастие. Вози стегнато, но не и твърдо. Доволен съм. ...и така, да си дойдем на въпроса: Не можах да разбера къде се намира горивния филтър на хонда сивик 2012-2014г. 2,2 I-DTEC 150к.с.
×
×
  • Създай нов...