Jump to content

Тони Паскалев

Фен
  • Мнения

    95
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Тони Паскалев

  1. Колега не ти давам наклон на шапката, но по добре сложи подложки на пружините. Или от 2 ръка от мома англичанка. Не си заслужава инвестицията . Колеги са го правили и след известно време пак е на този хал. Има чертеж за подложки. Но да знаеш ,повече от това няма да се промени. И аз смятам да и слагам подложки. Но честно да ти кажа , 2год.я карам така и доста се замислям дали си заслужава. По думите на колегите и на монтьора който попитах , ми одговарят. Недей да го правиш , имаш умора на тампоните , да не стане изведнъж да ги смениш всички тампони.
  2. Колега нито ме познаваш, нито си диагностицирал тази кола. За да даваш персонално мнение. Имам си сервиз , те се занимават със колата. Идват вземат я колата на 6 месеца, и я преглеждат. Аз не се занимавам със глупости , сам да си чупя колата.
  3. Колеги нещо не разбирам, досега си пишехме за акумулатори и за утечка на ток. И изведнъж мотора ми е , умрял. Защо го карам със ,,боза”.Ами ние във СОФИЯ, караме със „боза”,защо РАДОМИР ни е близо и ни е без пари „бозата”. А по въпроса за акумулатора , закупих Yuasa,12V 48Ah 430A. Направиха ми отстъпка , и го закупих за 160лв. За да може да се да се укрепи, както трябва. Колега Карпера , благодаря за сайта, от тях го закупих.
  4. Колега тебе май те сърби пръста да се заяждаш. И желая , да те попитам, кой сервиз ще разреши да снимаш докато те работят. По думите на тези хора по принцип такава отечката е във нормите ,а те били 0.05. Затова помолих за съдействие от страна на колегите. И по принцип само да ти спомена нещо ,за црв1 по каталог дават акумулатор 12,45,330. Само не знам кой ще ти завери гаранцията, ако сложиш със други параметри акумулатор. И те се съгласяват , че е малък за нашия климат. Като си толкова експерт по въпросите на тоците на колите обясни , със думи прости на нас лаиците. КОЛКО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТЕЧКАТА НА ТОК . На црв1.Тенкю пипъл.
  5. Замерването се извърши, във сервиз от специалист. Няма как човека да работи, а аз да снимам. По въпросът за отечката, проверката се извърши при затворени врати на колата, и свален панел на сд. Пак се повтарям,стойността която отчете апарата е 0.04 волта. Това не е половин волт . Половин волт е 0.5 волта. Въпросът ми е ,някой мерил ли е на црв1 колко е отечката на ток. Извинявам се на колегите за направените грешки.
  6. Както и предполагах акумулатора е тръгнал към вечните полета. Но най странното е волтажа е добре а пусковия ток ,почти го няма от 330 той е 240. Има утечка от 0.04ам. Колеги някой замервал ли е колко трябва да бъде.?
  7. Колеги нарочно не съм писал , за да не излезе после че само си чешеме пръстите. Така , до тоя момент какво констатирах, след 2пъти по 2ч.заряд и изчакване 8ч.на акумулатора да престои , го сложих на колата , замерих ампеража на батерията 13.2ам. и стартирах колата. Паленето е много по добро. Но при слагането на клемите забелязах искра между клемата и акумулатора. Оборотите колата са може би добри само за секунда пропадат . Откачих минуса и така престоя 24ч.и воала колата пали много по добре. Според мен оттечка на ток някъде по ел.инсталацията. И на стартера профилактика, + товарна вилка за мое успокоение. Но не познавам добър ел.сервиз.
  8. Точно това ще направя. Вчера го зареждах около 2ч.и днес ще зареждам пак за 2ч.и после ще запаля колата. И след това при акумулаторджия за проверка. Но никога не съм имал такъв проблем,палиш трудно и след 2минути гасиш и след това няма проблем . От маслото не е миналата зима без проблем палеше.
  9. Незнам брат но как запали мотора и загася след 2мин.върти много бодро стартера. Те такова не беше ми се случвало.
  10. Със интерес прочетох поста . Но имам едно питане ,карам црв1 128 контета, от както дойде студа студеният старт е много тегав, измерих ампеража 14.2 на акумулатора на студено. Това признак на тръгнал акумулатор ли е . На топъл мотор пали без проблем.
  11. Махни +клема за 10-20секунди. Ако от това не стане ,може би имаш умасен кабел. Успех.
  12. Джапанезе може да губи антифриза и първоначално да не хванеш теча. При мене 2 сервиза гледаха каляската и няма и няма. И накрая се нервирах и на магистралата вдигнах 160км.и хоп лъсна гадината. Спукан радиатор ,нов радиатор, антифриз зелен ,труд =190лв.
  13. Колега и аз го играх този мач , микроскопична дупчица на радиатора до 120км. няма проблем но над тази скорост прокапва по малко . Ако откакто си купил колата и не е сменян антифриза предишният собственик на каляската е сипал добавка, и така проблема е при тебе.
  14. Колега не си ли малко предобрил. Дано на магистралата да е устойчива. Това ще го направя и аз но по даденият чертеж и ще спазя височината. Колега благодаря за чертежа.
  15. Най накрая го хванахме теча , както при колегата микроскопична дуПбчица и само на голяма скорост прокапва. Голяма гнусотия.
  16. Колата е црв 1, в20в . Главата е след ремонт ,във градско каране няма проблем но на магистралата над 120км. Избива антифриз от долният маркуч ,около 100,150грама. Капачката на радиатора е нова оригинална. Няма мехури във разсширителният съд. След като изстине мотора и отворя капачката си е засмукала антифриз от разсширителният съд. Ако някой му се е случвало такъв проблем нека да сподели къде е проблема.
  17. Колега и мойта кола црв1 е със същия проблем . Уморени пружини,ако можеш по някъкъв начин да помогнеш със тези втулки ще съм ти много благодарен.

  18. Задавам въпрос. А и се ядосвам сам на себе си. 30 години шофиьор а такава клупост да направя новобранска .
  19. Първо капачката е сдала богу дух , и второ изби от долният маркуч на радиатора. Усетих миризмата на антифриза огледах мотора не забелязах нищо, но не погледнах казанчето. Температурата на мотора бетон , нямаше да разбера че нещо става ако г.и.незаработи във Ботевград хайде при газаджия оказа се полупрекъснал + кабел на г.и. и там видяхме липсата на антифриз доляхме 1л.т + във казанчето. От там до София без грижи. И веднага във бокса. Майстора казва въздушна възглавница,и от там отлепена гарнитура.
  20. Как да го проверя.? По думите на майстора не е крив блока. Тази кола няма никъкъв пушек от ауспуха . 4 месеца след направената глава на магистралата ми изплю антифриза . Майстора казва че съм я презорил, склонен съм да вярвам.
  21. Момчета моля за съвет , каляската е пак във сервиза каква гарнитура на глава да и сложа .? Монтьора казва че много съм я назорил каляската. Старата гарнитура е виктор рейнц.
  22. Правил съм глава и съм доволен, но не и във суходол а във модерно предградие цена по спомен някъде около 550-600лв. И моята я карам със 10В40. Проблем нямам нито гори масло нито пуши. Но май много я озорих и и сега съм май за смяна на гарнитура.
  23. Колега прочетох поста със много голям интерес, може би проблема е във изпарителя мембрани. А това със газта нищо няма да стане. Това го правихме преди много години но на изоставена кола , за спечени маслени сегменти. А при теб не е така. Само да не излезне спукана глава . Как може (МАЙСТОР) да не разбере че изпуска газ във антифриза. Първо смени сервиза ,второ промивка на охладителната система. УСПЕХ СТИСКАМ ПАЛЦИ.
×
×
  • Създай нов...