Jump to content

Bidjo

Фен
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

About Bidjo

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Русе

Recent Profile Visitors

618 profile views
 1. Здравей колега!

  Прочетох, че си направил байпас на компресора на климатика с по-къс ремък.

  Може ли да ми кажеш дали е надеждна тази подмяна и каква е дължината на късия ремък.

  Благодаря!

 2. Досега на всичките ми коли, подгрева на задното стъкло е заедно с този на огледалата. Не съм срещал досега да са разделени. Преди много години, на старото ми пежо, съм си играл да пренавивам реотана на огледалото. Стана супер, изкара 12-13год. и все още бачка.
 3. И трябва да са дръпнати максимално назад, иначе не се обръщат
 4. Има ли начин, без да се разглобяват корите на таблото, да се демонтират копчетата за регулиране на фаровете, копчето на шибидаха и круиза?
 5. Има ли някаква особеност при инсталацията на тази универсална сонда. В магазина ми казаха, че универсалната сонда с нуждаела от допълнителна настройки, но не можаха да ми дадат подробности.
 6. Здравейте! На някой случвало ли му се е, да му светне лампичката за въздушните възглавници, след сервизната подмяна? Преди година ходих до Варна за подмяна и сега, като се позатопли и започна да свети. Светва когато си ще. Няколко дни не свети, после свети две-три запалвания. Някой път като си прави чека въобще не изгасва, друг път премигва и остава да свети (не знам дали има значение това). Дали е възможно нещо да се е объркало?
 7. Мисля да си изрежа подложки от пресован полиетилен и да поставя две по 10мм от страна, общо 20мм. Някой ползвал ли такъв материял, става ли, не ставали, мнения? И колко дълги шпилки ще ми трябват за захващане?
 8. Търси ли валове от акорд? Аз като търсих, всички црвта, бяха продали валовете или продаваха цялата глава. Накрая намерих от акорд 2003-та, двата за 200лв. Описал съм неволите в една по-стара тема. Използвах един сайт в който има парт. номерата на всички частици, както и в кой модели се среща тази част. https://www.parts-honda.uk/honda-cars/ACCORD/2005 Търси от други модели. Успех
 9. Моите огледала също бяха тръгнали да се отделят. Един ден както си карах и изкачвайки една стръмна улица, гледам огледалото се клатушка. Викам си, кой МАМКА МУ ми е го строши? Слизам, гледам стъклото разделено от черната основа и се държи само в горната си част. Пробвах другото то здраво. Бутнах го съвсем леко и то се отлепи. Спасих ги навреме. Ремонта: Почистих ги, лепнах им тънко двойно лепящо текст на 3М, намазанх основата с праймър 3М и лепнах огледалата към черната основа. За сега 6месеца са Ок. Ще видим на зима дали ще издържат. Съветвам превантивно да си проверите огледалата дали не са тръгнали да се разлепват. С една пластмасова карта просто се опитите да надигането стъклото. Моето се отдели много лесно, без никакво усилие.
 10. Здравейте колеги! Днес извадих летните гуми и установих, че 3 от тях са с около 6мм граиферите, а четвъртата е по изнесена с около 5мм. Не знам какво е станало, явно при въртенето нещо се е объркал. Та дали ще има проблем за ЦРВ-то да ги карам така?
 11. Аз използвам този сайт https://www.parts-honda.uk за сравнение на частите. Като си намериш твоята част ти дава в кои други модели се използва
 12. По скоро съм сменил датчика без нужда. Но може да се пробва преди да смяна на датчика. Куплунгите на компа ми се различават от тези в упътването и не знаех кой е кабела за сензора. Затова напръскаха профилактично всички, без да очаквамине някакъв положителен резултат. Притеснението ми е дали решението не е временно.
 13. Смених въпросния датчика преди месец и нещата останаха същите, чека си свети, колата не върви. Разликата беше, че от време на време изгасваше и тъкмо се зарадвам и цък светне. Това беше в последните студове. Правих тест по инструкциите от упътването, изтривам грешката, загрявам колата и хоп светва досадната лампа. Вече мислех да сменям колата. Преди седмица със затоплянето на времето, ми се отвори ищах да човъркам по колата. Свалих жабката да видя къде се намира ЕКУ-то. Понеже имаше много кабели и малко време, изключих акумулатора и напръсках куплунгите на ЕКУ-то, без да ги откачам с контактен спрей. И чудо, няма грешка. Вече цяла седмица, загрявам я, тествам я и грешката не светва. Колата се държи много по-различно, по пъргава и със съживени няколко коня.
 14. Подготвил съм се за смяна на датчик. Взех този AUTLOG изглежда читава, имам си опаковка, холограмен стикер, голяма работа, Germany. :)) Утре я нося да го сменям и много се надявам тази досадна грешка да се разкара от таблото ми.
 15. Някой да е слагал кнок сензор AUTLOG? Ето такъв https://www.autodoc.bg/autlog/10676293 Заслужава ли си парите?
×
×
 • Create New...