Jump to content

RustyGun

Фен
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About RustyGun

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda Jazz L13A1, 2003
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

698 profile views
 1. Кара си я все още. След толкова инвестиране в нея, тя си остана вечно негова.
 2. Преди пет години сложих задни FAG главини и досега не съм имал проблем. 70 000 км по-късно нямам оплаквания, но си бяха сума.
 3. Проблемът е свързан с производителя на въздушните възглавници, а не със самата Хонда. Подобни възглавници са поставени на множество различни модели и марки японски автомобили, та затова е голямата бройка.
 4. Ако не си сменял по времето на инцидентите в Щатите, е желателно. Преди две години имаше обща тема във форума и сам ги потърсих за подмяната. Ако ще идваш до Варна, много внимателно си огледай автомобила преди получаване! И таблото, и предното стъкло бяха в отпечатъци от ръце къде прашни, къде мазни след процедурата. Вярно, че бе безплатна процедурата, но много писюрски свършена - от официален сервиз!
 5. От година съм с Bosch AeroEco 15 и 14 инча отпред, задната е Bosch H354. Като нови мажеха или пропускаха петна в едната посока, но след година работа се "разработиха". Над 15 инча при употреба в движение забелязвам известно чукване в крайно ляво положение.
 6. Спирачната течност. Написано е на капачката отгоре.
 7. Здравей, колега! Наистина е слабо място радиото, но е поправимо. Доколкото си спомням имаше колега от Велико Търново преди година-две, който също се оплакваше от подобен проблем, но успя да намери решение (т.е. електрончик) в района. Разрови старите теми и се свържи с въпросния колега. Успех с начинанието!
 8. Първоначално зареждах в Лукойл-ите до КАТ Варна и посока летището. Разходът стоеше доста висок за колата, която се караше основно извънградско. Преминах на ЕКО до стадион Гагарин. Всичко беше чудесно - разход в норми, цената приятна, но... се оказа, че Джазката има 49 литра резервоар?! Та и цели два пъти! Преминах от година и половина на Петролеум-а - положението е същото като при ЕКО, без нереалните литри.
 9. Наскоро преминах през подобна епопея. От Бултрако заявиха, че нямало подобна резервна част (ставаше въпрос за лявото огледало) в цяла Европа. След три месеца разправии се установи, че нямало... същия цвят. Към 380-400 лева беше цената и се чака две седмици доставка. Десни имали в изобилие, т.е. във всякакви цветове по тяхната логика. За лепене изобщо не се занимавах - пластмасата беше станала изключително чуплива и крехка, а и колата бе с каско.
 10. Погледни настройките от радиото. Ако е разпределен звука само отпред в купето, няма да свирят задните. Влиза се чрез натискане и задържане на дясното голямо копче за избор на честотата. Възможно е и да са заминали.
 11. Доколкото си спомням го има писано вече във форума, но това е така, защото охладителната течност не е достигнала работна температура (а и няма стрелка за температурата, само два индикатора - студено/топло), та водачът да е с едно наум като потегля със студен двигател. Нормално е.
 12. Възможно е дисковите спирачки да са били към по-скъп пакет. Моята е 2003-та, с барабанни, но с подгрев на страничните стъклата и четири ел. стъкла. В същото време на мой съсед, отново е 2003-та, с барабанни и ръчни задни прозорци, обикновени странични огледала. Лично наблюдение за спирачките - възможно е и да не съм прав.
 13. Не, има и с барабанни. Поне тези в периода 2002-2006 г. След фейслифт-ът минават на дискови.
 14. Благодаря за информацията! Вече бях потърсил заместител, но въпросът ми е чисто технически - буксата на огледалото, закрепването към вратата на огледало от фейслифтовата версия дали се различава от преди фейс-а? Друг е въпроса, че за кола на 14-15 години няма вече налични огледала за подмяна с обогрев - Бултрако ми заявиха в прав текст, че такава част нямало в цяла Европа... защото не бил в моя цвят! В момента чакам да доставят в различен от на колата цвят, защото възможността да монтирам китайско огледало без обогрев не ми се нрави. Повечето служители са блажено незаинтересовани да си вършат работата...
×
×
 • Create New...