Jump to content

RustyGun

Фен
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About RustyGun

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda Jazz L13A1, 2003
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

929 profile views
 1. Вдигнете мокета под краката на шофьора и пътника. Ще видите няколко технологични отвора точно под педалите, които са били замазани със същия бял силикон. Почистете, обезмаслете и намажете обилно със силикон.
 2. Погледни отдолу дали са поставили вместо катализатора резонаторно гърне с дистанционни втулки за датчиците. Възможно е да не са ги разположили добре или катализатора да е заминал. Изчисти я и виж дали няма да ти се покаже отново при промяна във времето (обикновено от топло на студено или обратното) или при движение на трета за по-дълго време.
 3. Кара си я все още. След толкова инвестиране в нея, тя си остана вечно негова.
 4. Преди пет години сложих задни FAG главини и досега не съм имал проблем. 70 000 км по-късно нямам оплаквания, но си бяха сума.
 5. Проблемът е свързан с производителя на въздушните възглавници, а не със самата Хонда. Подобни възглавници са поставени на множество различни модели и марки японски автомобили, та затова е голямата бройка.
 6. Ако не си сменял по времето на инцидентите в Щатите, е желателно. Преди две години имаше обща тема във форума и сам ги потърсих за подмяната. Ако ще идваш до Варна, много внимателно си огледай автомобила преди получаване! И таблото, и предното стъкло бяха в отпечатъци от ръце къде прашни, къде мазни след процедурата. Вярно, че бе безплатна процедурата, но много писюрски свършена - от официален сервиз!
 7. От година съм с Bosch AeroEco 15 и 14 инча отпред, задната е Bosch H354. Като нови мажеха или пропускаха петна в едната посока, но след година работа се "разработиха". Над 15 инча при употреба в движение забелязвам известно чукване в крайно ляво положение.
 8. Спирачната течност. Написано е на капачката отгоре.
 9. Здравей, колега! Наистина е слабо място радиото, но е поправимо. Доколкото си спомням имаше колега от Велико Търново преди година-две, който също се оплакваше от подобен проблем, но успя да намери решение (т.е. електрончик) в района. Разрови старите теми и се свържи с въпросния колега. Успех с начинанието!
 10. Първоначално зареждах в Лукойл-ите до КАТ Варна и посока летището. Разходът стоеше доста висок за колата, която се караше основно извънградско. Преминах на ЕКО до стадион Гагарин. Всичко беше чудесно - разход в норми, цената приятна, но... се оказа, че Джазката има 49 литра резервоар?! Та и цели два пъти! Преминах от година и половина на Петролеум-а - положението е същото като при ЕКО, без нереалните литри.
 11. Наскоро преминах през подобна епопея. От Бултрако заявиха, че нямало подобна резервна част (ставаше въпрос за лявото огледало) в цяла Европа. След три месеца разправии се установи, че нямало... същия цвят. Към 380-400 лева беше цената и се чака две седмици доставка. Десни имали в изобилие, т.е. във всякакви цветове по тяхната логика. За лепене изобщо не се занимавах - пластмасата беше станала изключително чуплива и крехка, а и колата бе с каско.
 12. Погледни настройките от радиото. Ако е разпределен звука само отпред в купето, няма да свирят задните. Влиза се чрез натискане и задържане на дясното голямо копче за избор на честотата. Възможно е и да са заминали.
 13. Доколкото си спомням го има писано вече във форума, но това е така, защото охладителната течност не е достигнала работна температура (а и няма стрелка за температурата, само два индикатора - студено/топло), та водачът да е с едно наум като потегля със студен двигател. Нормално е.
×
×
 • Create New...