Jump to content

MegatroniC

Фен
 • Content Count

  213
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Neutral

About MegatroniC

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Jazz L12A1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Бургас

Recent Profile Visitors

3558 profile views
 1. Всяка пролет си ги минавам с водна шкурка 2000 и след това паста номер 1 на 3М. Стават като нови. Тази година четейки темата, реших да пробвам лака показан по-горе. Първия път ми се наложи да сваля покритието защото духна вятър 2 минути след като напръсках и стана "весело", всичко което донесе вятъра се залепи отгоре. Втория път пръсках на закрито подземния гараж на мола Верно, резултата е добър но мноооого краткотраен. И само след две седмици започнах да виждам недостатъците на лака. Самото покритие започна да побелява, може би от влажния въздух тук в Бургас не знам. Но една сутрин като ги заварих целите млечно бели, хванах шкурката и свалих всичко.
 2. Реглажа се разбрахме с Бултрако ще го направят като ида за смяна на пиропатрона на въздушната възглавница. Ще ми се обаче преди да тръгна към Пловдив да съм сменил маслото. Къде има сервиз с богат избор на качествени масла? До сега все ходя в Аутобокс (срещу стадиона), че имат магазин, няколко канала и смяната става бързо. Но днес като погледнах цените в един сайт (който има и магазин тук в Бургас) ми се струва, че бая надценка слагат в Аутобокс-а. Може би безплатната смяна си я плащам 1-2 пъти в цената на маслото.
 3. Много сервизи, не знаят да ги чистят. Тук в Бургас например, не намерих кой да го направи. Даже имаше едни дето казаха - не сме го правили ама ще се научим. А не мерси, на моята кола ще се уча само аз. И верно научих се, за 4 часа се справих сам. Вече почти 2 години никакви ядове с EGR.
 4. Явно им е писнало в сервиза да сменят клапана с нов и са взели генерално решение. Няма лампа - няма проблем. А тази грешка не се оправя с нищо друго освен чистене на пътищата на EGR.
 5. Аз говорих с Бултрако Пловдив. Ще ми изпратят декларация по GDPR (за личните данни), която да подпиша и да им върна, заедно с данните от големия талон. Ще поръчат, част за моя модел което ще отнеме до 2 месеца. След което ще ми се обадят да насрочим дата. Сложна е тая работа.
 6. И аз обмислям къде да ходя. В писмото имам София, Пловдив и Варна. Но във Варна не е "Бултрако". Какво стана със Ст. Загора, нямаше ли и там сервиз?
 7. Знам Ицо, казвал си ми за този сервиз, ама нали се занимават само с газови уредби. Ако отида само за един реглаж, дали ще ме приемат? Но ще пробвам да ида някой ден само да питам, пък да видим.
 8. След почти десет години, дали има промяна към добро в Бургас?!? На кой сервиз може да се разчита? Преди година и нещо когато търсих къде да изчистят EGR пътищата на джаза ме отпращаха от всеки сервиз в който питах. Накрая си ги изчистих сам. Сега ми се ще да се провери веригата и да се направи реглаж на клапаните, това сам е ясно че няма да мога. Дайте идеи къде да ида.
 9. Как забравих, че имам Хайнес за модела. Като каза "документи" и се сетих. 20" за шофьора и 15" за пасажера. В момента съм с 21" (530мм) явно затова 380мм отляво ми изглежда, че ще е голяма.
 10. Trico-то изгоря от слънцето и взеха пак да дращят по стъклото. Хубави са, но в началото. Няма да ги повторя. Сега съм се спрял на Bosch AeroEco, но се чудя какъв размер дясна чистачка да сложа. Колата я взех с 360мм, но такъв размер тука не намерих. Като слагах trico купих 350мм, но ми малееше. Някой пробвал ли е с 380мм?
 11. Днес минавах преглед. Сетих се да помириша маслото, че бях чел темата преди време. Мирише си на бензин. Но по-интересното е, че като не е достатъчно загряла, мирише на недоизгорял бензин и през ауспуха. Миналата година, чистих ЕГР, пътищата му и дроселовата клапа. Излъсках ги до блясък. Беше ми светил чека и разхода докато карах така се бе вдигнал осезаемо. Тогава за сефте усетих, че отзад мирише на бензин като запаля. След като почистих, разхода падна, но пак е с едно 0,3-0,5л повече от како беше преди. От ауспуха мирише на бензин дооста по-слабо, но пак мирише. Дори на прегледа със сондата за отработени газове, отчетоха леко завишени показатели. Нямам нарушения в работата на двигателя, нямам грешки от компа. Чудя се, дали е нещо за настройка или да мина за едно ултразвуково почистване на дюзите.
 12. Моята камера е между огледалото и стъклото, почти не я виждам, понеже е от малките а вграденият й дисплей не ме интересува. Кабела минава под кората на тавана след това под гумата на гредата на вратата и от там под таблото от към пасажерското място. Там има удобно за закачане ръбче. Излиза до запалката, а там имам компактно 12V към 5V с USB и дисплей показващ температурата в купето и 12 волтовата линия. Мисля, че се е получило достатъчно елегантно.
 13. Потропването е от дроселовата клапа, малко по-шумна е.
×
×
 • Create New...