Jump to content

MegatroniC

Фен
 • Content Count

  241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

MegatroniC last won the day on March 8 2021

MegatroniC had the most liked content!

Community Reputation

47 Neutral

About MegatroniC

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Skoda Kamiq / Honda Jazz L12A1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Бургас

Recent Profile Visitors

5882 profile views
 1. Не си го загубил. Тези два болта, ако ги изтървеш падат под централната конзола. Махаш две щипки отпред, развиваш два болта отзад, развиваш топката на скоростния лост и вдигаш цялата пластмаса. Точно под втърките на духалката ще намериш изгубеният болт. В началото като активирах AUX-a и си вадих аудио букса за него, няколко пъти ги изтървах и разглабях като луд. Но си прав може и без тях. Щипките са яки.
 2. Малко да повдигна темата. Сменя се само регулатора на напрежение - BA00ASFP-E2. 3-4лв е. Вече лесно се намира и в България. До сега поправих радиата на двама познати . Но не си мислих, че ще дойде ред и на моето. Явно това е масов проблем, рано или късно стига до всички. Чакам си новата кола и скоро ще се разделям с вярната хондичка. Тя пък не се чупи, ако не се налагаше да плащам тая пуста гражданска, щях да си складирам в гаража на село за резерва. Та докато си чакам, преди 2-3 седмица радиото отказа. Малко разглабяне, малко псувни и след 2 часа вече имам работещо радио. Не, че ми трябва, ползвах си AUX-а. Но пък ме дразни като знам, че нещо не работи.
 3. Имам една молба. Може ли някой да измери О пръстена (уплътнението) на капачката на резервоара? Вътрешен и външен диаметър. Моето се е втвърдило и цепнало, изпуска брнзинови пари. Не ми се ще да го вадя и меря, ще се рападне. Естествено ако някой има информация за това уплътнение, ще се радвам да сподели.
 4. Тридесетина лева, но това беше отдавна. Сега цените със сигурност са различни. Мога да снимам оригиналната, ако ще е от помощ.
 5. Здравей. Сменях моята преди години. Сваля се преден десен подкалник. Лесно е, но си набави щипки защото се чупят (или поне аз ги изпочупих )
 6. Здравей! При така зададен въпрос, трудно бихме отгатнали за кой Jazz става въпрос. Но нека опитам: http://www.hondafitjazz.com/manual/a00/html/f0/saa4ef0j54260400000cbat00.html
 7. Я дайте идея за подходяща стойка за телефон. Вече три поръчвам от китайците и все не уцелвам. Не искам с вакуум за стъклото. Тези които пробвах бяха с щипка за решетките на парното. Но те са така разположени, че телефона няма как да стои изправен.
 8. Вчера като изстина след обезвъздушаването, беше изтеглила от разширителния до малко под MIN. Значи не би трябвало да има проблем с капачката. Утре като проверя, ще долея ако се наложи. По-скоро ме притеснява ако доливам в радиатора, дали ще иска обезвъздушаване, или при малко количество, системата ще се оправи сама при следващото заграване-изстиване?!?
 9. Направих десетина километра днес. Като изстине и радиатора не е догоре, какво да правя? Да долея? А обезвъздушаване?
 10. Абе аз баш си се филмирах. Направих всичко стъпка по стъпка както си пише в дебелата книжка Haynes (без източване от дрежажния болт на блока, поради причината описана по-горе). -Колата е на равно. -Отварям капачките на разширителния съд и радиатора. -Развивам пластмасовата дренажна капачка под радиатора. Специално за целта купих правоъгълен прозрачен леген 5,7л. -След като спря да тече, извадих капачката да изкапе каквото има още, почистих я и я завих. -Напълних разширителния съд малко под MAX (в ръководството пише до MAX) -Тръгнах да пълня радиатора, и той взе че се напълни с по-малко от 2 литра. -После в ръководството пише "Поставяте капачката без да я затягате и палите. Чакате да включи перката най-малко двапъти и тогава затягате" Да ама при мен тръгна да изтича на вън по-малко от минута след като запалих, не знам какво щеше да стане ако чаках да загрее и да включи перката. Затворих капачката и тогава тръгна филма. Изчезна ми и парното. Гледах хората в тубата ползват такива фунии: Явно има защо. Днес като уцелих подходящата, наби се хубаво в гърловината като изолира отвора за разширителния съд. Направих си и капачка от коркова тапа с едно шило забучена в нея, за да мога да запуша след процедурата и като извадя фунията да не се разлее антифриз и да бърша после. И: - Напълних. - Запалих, нивото във фунията започна да се вдига (определено си трябва и по-дълбока фуния). - Започнаха да излизат балончета. Бая поработи докато се включи за първи път перката, след това започна да поема от фунията. Едва сварвах да доливам. - Като се изключи перката, балончетата станаха балони, доста въздух излезе. - Включи се втори път и долях още малко. - Балончетата спряха да излизат едва след четвъртото включване. Вече имах и топло от парното. - Изгасих, извадих фунията. Антифриза си стоеше в гърловината, затворих. - Долях между мин и макс в разширителния и я оставих. Преди малко ходих да проверя разширителния съд (5 часа и половина след като я изгасих) беше на MIN, долях още малко. Утре, ще проверя радиатора, а може и да покарам пък вдругиден да проверявам. Може да се е получило без фуния при други колеги, но при мен не стана.
 11. Определено без подходяща фуния работата не става както трябва. Обиколих всички магазини наколо и се върнах с наръч различни фунии, една от които влезе и стегна без рязане. Направих и тапа с дръжка, като извадя фунията да не изтече антифриз. Напълних разширителния съд между MIN и MAX (горе-долу, защото не се вижда добре). През фунията влезе малко и като запалих взе да вдига нивото във фунията. Чаках доста докато се включи първия път перката и долях докато спря да поема. През цялото време излизаха балончета въздух. Чаках докато спряха да излизат, а перката се включи за четвърти път. Вече имам и парно. Изгасих двигателя, извадих фунията. Гърловината на радиатора си беше пълна, затворих капачката и ще чакам да изтине. Какво да проверя, разширитенлния съд до къде трябва са е при студен двигател? Предполагам ако има какво да дърпа още радиатора ще дръпне от там.
 12. След всяко пълнене, да чакам ли включване на перката? Липсата на парно, от това, че не се е обезвъздушила ли е, защото преди това имах? Добре че съм в отпуск и имам време да правя циклите.
 13. Направих го, обаче минута след като съм запалил, започва да прелива от гърловината. Сякаш системата е пълна. Пробвах парното, дука хладно а перката се включва. Изчаках малко повече, на третото включване ми светна лампата за висока температура. Не е добре...
 14. 3 фунии изрязах и не успях с нито една да уплътня. Затова направих както пише тук: https://omanual.ru/Honda/Jazz-Fit/1/ru/html/000000000003035.html И респективно в ръководството на Haynes. (където пише същото). Сега какво да правя, да го точа и пак да наливам? Трябва да намеря някаква по-специална фуния. Или да доливам както са написали по-горе и пак да чакам да се включва перката?
 15. Днес свърших тая работа..., но не ми хареса какво се получи. Стария антифриз, макар и да не съм го сменял от как съм я купил (8 години), беше с чист зелен цвят, никакви утайки. Не можах да преценя колко се източи, със сигурност доста повече от това което влезе после в радиатора. А там влезе около 2 литра, ако не и по-малко. Какво да правя, къде да доливам утре? А, ако пак събере малко?
×
×
 • Create New...