Jump to content

RustyGun

Фен
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от RustyGun

  1. Вдигнете мокета под краката на шофьора и пътника. Ще видите няколко технологични отвора точно под педалите, които са били замазани със същия бял силикон. Почистете, обезмаслете и намажете обилно със силикон.
  2. Погледни отдолу дали са поставили вместо катализатора резонаторно гърне с дистанционни втулки за датчиците. Възможно е да не са ги разположили добре или катализатора да е заминал. Изчисти я и виж дали няма да ти се покаже отново при промяна във времето (обикновено от топло на студено или обратното) или при движение на трета за по-дълго време.
  3. Кара си я все още. След толкова инвестиране в нея, тя си остана вечно негова.
  4. Преди пет години сложих задни FAG главини и досега не съм имал проблем. 70 000 км по-късно нямам оплаквания, но си бяха сума.
  5. Проблемът е свързан с производителя на въздушните възглавници, а не със самата Хонда. Подобни възглавници са поставени на множество различни модели и марки японски автомобили, та затова е голямата бройка.
  6. Ако не си сменял по времето на инцидентите в Щатите, е желателно. Преди две години имаше обща тема във форума и сам ги потърсих за подмяната. Ако ще идваш до Варна, много внимателно си огледай автомобила преди получаване! И таблото, и предното стъкло бяха в отпечатъци от ръце къде прашни, къде мазни след процедурата. Вярно, че бе безплатна процедурата, но много писюрски свършена - от официален сервиз!
  7. От година съм с Bosch AeroEco 15 и 14 инча отпред, задната е Bosch H354. Като нови мажеха или пропускаха петна в едната посока, но след година работа се "разработиха". Над 15 инча при употреба в движение забелязвам известно чукване в крайно ляво положение.
  8. Спирачната течност. Написано е на капачката отгоре.
  9. Здравей, колега! Наистина е слабо място радиото, но е поправимо. Доколкото си спомням имаше колега от Велико Търново преди година-две, който също се оплакваше от подобен проблем, но успя да намери решение (т.е. електрончик) в района. Разрови старите теми и се свържи с въпросния колега. Успех с начинанието!
  10. Първоначално зареждах в Лукойл-ите до КАТ Варна и посока летището. Разходът стоеше доста висок за колата, която се караше основно извънградско. Преминах на ЕКО до стадион Гагарин. Всичко беше чудесно - разход в норми, цената приятна, но... се оказа, че Джазката има 49 литра резервоар?! Та и цели два пъти! Преминах от година и половина на Петролеум-а - положението е същото като при ЕКО, без нереалните литри.
  11. Наскоро преминах през подобна епопея. От Бултрако заявиха, че нямало подобна резервна част (ставаше въпрос за лявото огледало) в цяла Европа. След три месеца разправии се установи, че нямало... същия цвят. Към 380-400 лева беше цената и се чака две седмици доставка. Десни имали в изобилие, т.е. във всякакви цветове по тяхната логика. За лепене изобщо не се занимавах - пластмасата беше станала изключително чуплива и крехка, а и колата бе с каско.
  12. Погледни настройките от радиото. Ако е разпределен звука само отпред в купето, няма да свирят задните. Влиза се чрез натискане и задържане на дясното голямо копче за избор на честотата. Възможно е и да са заминали.
  13. Доколкото си спомням го има писано вече във форума, но това е така, защото охладителната течност не е достигнала работна температура (а и няма стрелка за температурата, само два индикатора - студено/топло), та водачът да е с едно наум като потегля със студен двигател. Нормално е.
  14. Възможно е дисковите спирачки да са били към по-скъп пакет. Моята е 2003-та, с барабанни, но с подгрев на страничните стъклата и четири ел. стъкла. В същото време на мой съсед, отново е 2003-та, с барабанни и ръчни задни прозорци, обикновени странични огледала. Лично наблюдение за спирачките - възможно е и да не съм прав.
  15. Не, има и с барабанни. Поне тези в периода 2002-2006 г. След фейслифт-ът минават на дискови.
  16. Благодаря за информацията! Вече бях потърсил заместител, но въпросът ми е чисто технически - буксата на огледалото, закрепването към вратата на огледало от фейслифтовата версия дали се различава от преди фейс-а? Друг е въпроса, че за кола на 14-15 години няма вече налични огледала за подмяна с обогрев - Бултрако ми заявиха в прав текст, че такава част нямало в цяла Европа... защото не бил в моя цвят! В момента чакам да доставят в различен от на колата цвят, защото възможността да монтирам китайско огледало без обогрев не ми се нрави. Повечето служители са блажено незаинтересовани да си вършат работата...
  17. Здравейте, Преди два месеца някой ме зарадва с обърнато и отчупено шофьорско огледало. Аз, спокоен, че има каско, си заведох щетата и след двумесечно чакане тази сутрин ми съобщиха, че те такъв дзвер нямало в цяла Европа и не можели да ми сменят счупената конзола и стъкло с нови такива. Питането ми е: Възможно ли е да се постави на Джаз 2003-та огледало от фейслифтовата версия, т.е. дали буксите са един и същ стандарт? Че мигачът на огледалото няма да работи, хич не ми е проблем... Надявам се и в монтажно отношение, японците да не са прилагали изобретателност и да са променяли крепежа към вратата. Поздрави, RustyGun
  18. Веднага се набиват на очи лъснатия до блясък двигател. Чак маркучът на климатика ми се струва лъЗгав от силиконовия спрей на продавача. Няма толкова чисти пластмаси над бобините. На снимката от шофьорската врата ми се струва, че воланът доста светлее в лявата си част. Възможно е от светлината, но таблото е доста почерпено със силиконец, а салонът - твърде светъл, вероятно пран. Обявата е гръмка, с десетки удивителни... Ако сте в близост, погледнете я, но поне с едно наум.
  19. Здравей, В горният десен ъгъл над радиото имаш два бели бутона. Под най-десния пише CLOCK. Натискаш и задържаш докато не изписука и започне да ти премигва часовника на дисплея. След това го настройваш с бутоните 1, 2 като или задържаш, или ги натискаш еднократно. Когато въведеш желаното показание отново натискаш еднократно CLOCK. С това си готов. Таблото може да е с намалена осветеност. От врътката между скоростомера и нивомера на резервоара чрез завъртане надясно при включени габарити или къси светлини ще се усили осветеността. Съответно наляво ще се намали.
  20. Напълно съгласен с колегата над мен! Подмяна лагери на скоростна кутия, самите лагери, комплект съединител, масло и труд - 530 лева преди година. Бях само за смяна на лагерите на кутията първоначално, но като я свалиха подменихме и комплект съединител, че състоянието му беше такова след седмица-две отново да се повтаря процедурата демонтаж-монтаж. Та, най-добре да се погледне и неговото състояние и да се предвидят средства за евентуална подмяна на един път на всичко. Иначе ще се плаща двоен труд, което си е излишно, но всеки сам решава.
  21. Двете свещи работят една след друга, та ако едната даде фира, а другата - не, ще имаш осезаемо намаляване на мощността от дадения цилиндър, заради недоброто запалване и изгаряне на сместа. Сложи цял ред нови свещи и пробвай. Ако няма подобрение, вече се отива на бобини, а там е скъпо, но лечимо заболяване.
  22. При Балинови. И двете коли водя там. Работят добре и точно.
  23. В Тубата има клипчета как с WD40 впръскват през отвора за колана и след това раздвижват механизма закопчавайки-откопчавайки няколко пъти, докато започне да хваща. Не съм сигурен доколко ще е ефективно, но едното от средните гнезда на задната изобщо не хваща и силно се надявам да е клеясала пружинка.
×
×
  • Създай нов...