Jump to content

D-D

Фен
  • Мнения

    118
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от D-D

  1. Щифтовете се вадят, така възстанових моята
  2. CR-1 до 2001г. Е с ремък, мотор В20B и B20Z от 2002г К-моторите са с ангренажна верига.
  3. Напълно потвърждавам горенаписаното, моята я взех на реални 132х. И тогава и сега, има черен пръстен на ауспуха, разход на масло, нула, работи и върви перфектно.
  4. Извинявам се, просто стана много дълъг пост. Гумичките ги доставиха последни и търгаша ги занесе директно в сервиза за глави. Поисках снимки да съм сигурен. След смяната, оригиналните на изпускателните клапани, бяха хлабави. Монтирахме В. Рейнц, защото те паснаха най-добре и имаха различни за изпускателни и всмукателни, както трябва да е. Майстора поръча 3 различни, на различни марки, В. Рейнц, Елринг и Кортико, само на В. Р. паснаха точно.
  5. Пиша за последно в темата на колегата. Който иска да вярва. Преди 5г. направих ремонта, всички части ОМ или близки до тях (два месеца ги събирах, имам и снимки) .Основни и биели лагери,сегменти, гарнитури и семеринги. Преди сглобяване,измерени всички хлабини и износвания (всичко в норми или на горни граници според ръководството) Главата отиде в специализиран сервиз, от където си я взех готова за монтаж. Преди ремонта разхода на масло беше 300-400гр. на хил. км. след ремонта 1,5л. на хил. км. Полудях, щях да сменям двигателя. Невярвах че такъв разход може да е от гумички, та дори да ги няма нацяло. Добре че се доверих на приятел(много добър майстор) да рискувам още 150лв. и да ги сменим отгоре, без разглобяване. Оказа се че гумичките са оригинални, но за друг модел. От тогава вече 100000км. разход на масло под 500гр. на смяна.
  6. А дали Ви работи крана на парното, проверете.Имах такъв случай. Двата маркуча на входа към купето, трябва да са топли, входящия малко повече. Крана може да се премества и на ръка.
  7. И аз бях сложил оригинални, и бях пред същата дилема. Добре че реших да рискувам и да ги сменя. Все пак са едни 100+ лева, които изхвърляш.
  8. Звънни на Иван (фена) и го помоли да ти прати подходящите гумички. Отиди на майстор да ти ги смени отгоре за 2 часа, тъкмо ще си регулираш и клапаните. После пак пиши тук.
  9. Правилно Ви е вързан изпарителя, а за шумът от зад, най вероятно ще се наложи да смените маслото на диференциала.
  10. Поредния случай, четете предварително бе хора. Ако беше питал тук преди ремонта, сега нямаше да пускаш тая тема. Гумички+ сегменти. Масло и да сменяш и течове да оправяш, голяма разлика няма.И аз си изпатих от оригинални гумички. С неподходящите гумички и аз имах подобен разход на масло.
  11. Подай директен плюс от акумулатора, ако е здрав стартера, трябва да завърти. Незнам как е при автомата, ама при ръчката, ако ти тече масло от тапата на разпр. вал, маслото отива там. Моя съм го почиствал няколко пъти при същите симптоми.
  12. Явно си чел, разбирасе и аз имам ръководството и съм го чел. За да го напиша категорично, значи съм сигурен. А сега рестартирай компютъра или откачи акумулатора и виж пак момента на запалване. Няма да пиша повече.
  13. За това писах в темата ти, при мен беше същото. А това за делкото, не е вярно. Няма значение положението, компа сам си променя момента на запалване, ако него прави значи има проблем.
  14. Госпожа, това е хонда, с тия болежки ще мине не 700 а 7000 без никакви проблеми. Прави си нещата едно по едно според бюджета. Главата ти е най-голямото перо, но може да се отложи за догодина. Ремонта и може да се извърши по няколко начина, според Вашето желание и възможности.
  15. За информация, до сега съм износил 3 комплекта гуми А/Т. Първи бяха ласа компетос(старата, вече не се произвежда) добра гума-държеше на всичко. После гудиър вранглер, по-скоро за асвалт, от колкото А/Т. Сега съм с генерал грабер АТ3, пълен ташак, само на кал е горе долу добре. Това е моят опит с А/Т гуми, постоянно съм по нивите.
  16. Това с размерите на Елринг и В Рейнц го бях написал някъде. От ментаците само В. Рейнц са със правилния размер. Забравил съм размера, но мисля че на В. Рейнц бяха 6.3 вътрешно. Майстора ми поръча всички възможни гумички в наличност и ги наниза една по една, само на В. Рейнц паснаха.
  17. Кубрат, извинявам се. Даже 6 месеца гаранция имаше, която непризнатха
  18. Това горе все едно аз съм го писал, само да допълня, че В. Рейнц изкарват около 50 хил. Слагайте от тях само на всмукателния, на изпускателните NOK
  19. Моят опит, в Кардам си оставиха ръцете. Втория опит беше в Сливен-много съм доволен. За съжаление съм загубил телефона.
  20. При мен тоя боклук несработи, при студен двигател отиде на средата. Не само, ами и резбата му не е правилната и повлече тая на главата. После много трудно монтирах оригиналния. Съвет от мен, сложи само буксата и го опри на главата, на студен двигател стрелката трябва да е долу. Ако отчита коректно, тогава наложи двата датчика и провери резбите, ако са еднакви, тогава навивай.
×
×
  • Създай нов...